אבחנה בין Full HD ל 4k -לחדיי עין מצורפות תמונות
שלום ,
כבר הרבה זמן אני מתלבט עם הנושא הזה , קשה לי להבחין בין 4K ל Full HD :
ניגנתי את אותו תוכן פעם ב Full HD ופעם ב 4k צילמתי מקרו עם הפלאפון
נתונים יבשים : טלוויזיה Sony 77 OLED AG9
ניסיתי כמה נגנים : vlc , MX player , NOVA שתומכים תמיכה מלאה ב 4k (ניגון דרך הרשת)
התמונה הראשונה 4K , תמונה שניה Full HD - נראה אותו דבר .
מה אני מפספס פה ?
התוצאות לפניכם - מי רואה את ההבדל ???
כבר הרבה זמן אני מתלבט עם הנושא הזה , קשה לי להבחין בין 4K ל Full HD :
ניגנתי את אותו תוכן פעם ב Full HD ופעם ב 4k צילמתי מקרו עם הפלאפון
נתונים יבשים : טלוויזיה Sony 77 OLED AG9
ניסיתי כמה נגנים : vlc , MX player , NOVA שתומכים תמיכה מלאה ב 4k (ניגון דרך הרשת)
התמונה הראשונה 4K , תמונה שניה Full HD - נראה אותו דבר .
מה אני מפספס פה ?
התוצאות לפניכם - מי רואה את ההבדל ???
-
- FHD.jpg
- Full HD
- (172.49 KiB) הורד 537 פעמים
סרט 1080P איכותי blueray rip יראה מצויין על מסך 4K.
אותו סרט ב 4K יראה גם מצויין ופה כבר נכנס לתמונה מרחק הצפייה שלך, היכולת שלך להבדיל בניואנסים של חדות, דיוק בפרטים ועוד.
סרטי 4K עם HDR או DV זה כבר הבדל הרבה יותר רציני מתוכן FHD "רגיל" ופה כבר יש הבדל מורגש בצבעים ובניגודיות.
אבל למה להכנס לזה, יש לך טלויזיה מעולה שמציגה תמונה איכותית גם ב FHD וגם ב 4K אז תהנה מזה
כפי שציינתי הדלתא היא לא דרמתית בין FHD ל 4K, ה HDR ו DV זה כבר game changer
אותו סרט ב 4K יראה גם מצויין ופה כבר נכנס לתמונה מרחק הצפייה שלך, היכולת שלך להבדיל בניואנסים של חדות, דיוק בפרטים ועוד.
סרטי 4K עם HDR או DV זה כבר הבדל הרבה יותר רציני מתוכן FHD "רגיל" ופה כבר יש הבדל מורגש בצבעים ובניגודיות.
אבל למה להכנס לזה, יש לך טלויזיה מעולה שמציגה תמונה איכותית גם ב FHD וגם ב 4K אז תהנה מזה
כפי שציינתי הדלתא היא לא דרמתית בין FHD ל 4K, ה HDR ו DV זה כבר game changer
ההבדל פה הוא מאד מזערי ( הגבות קצת יותר מדוייקות וה"מסגרת" של העין נראית יותר טיפה יותר מדוייקת, אבל יש מנגנון של Upscale מה ציפית לראות שונה?
יכול להגיד שמניסיון של סרטים שהורדתי - כאשר היה גרסת FHD שגודלה 30GB+ עם ביטרייט גבוה ולעומת זאת 4K ששקל 15Gb בערך כמובן עם ביטרייט נמוך יותר, עדיין ראיתי יותר טוב בגרסאת ה4K במיוחד בסצנות חשוכות ויש לי רק QLED Q90T, אפילו לא בטכנולוגית מיני-לד...
לא לשכוח גם ש4K מגיע עם HDR - בין אם זה HDR10 או דולבי ויז'ין שמה שמשפיע הרבה יותר מאשר כמות הפיקסלים.. תהנה מהטלויזיה
יכול להגיד שמניסיון של סרטים שהורדתי - כאשר היה גרסת FHD שגודלה 30GB+ עם ביטרייט גבוה ולעומת זאת 4K ששקל 15Gb בערך כמובן עם ביטרייט נמוך יותר, עדיין ראיתי יותר טוב בגרסאת ה4K במיוחד בסצנות חשוכות ויש לי רק QLED Q90T, אפילו לא בטכנולוגית מיני-לד...
לא לשכוח גם ש4K מגיע עם HDR - בין אם זה HDR10 או דולבי ויז'ין שמה שמשפיע הרבה יותר מאשר כמות הפיקסלים.. תהנה מהטלויזיה
אין ספק שאתה צודק ,25/01/2023 9:38ambar כתב: פה כבר נכנס לתמונה מרחק הצפייה שלך,
היכולת שלך להבדיל בניואנסים של חדות, דיוק בפרטים ועוד....
לכן התקרבתי למרחק של 10 ס"מ מהמסך כדי לראות אם יש הבדל , ואין לא רואה הבדל .
ניתן להבחין בבירור בתמונות שאין כמות כפולה של פיקסלים (1080 \ 2160 )
או זה שהמסך לא מציג בכלל 4K או שאני לא מבין מה קורה פה ..
- ahersko
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4078
- נתן תודות: 303 פעמים
- קיבל תודות: 510 פעמים
משהו אצלך לא תקין
אנשים בפורום מבחינים בהבדל בעוד רבע ניט שכתוב רייטינג או חצי מעלה הזווית הצפיה
אנשים קונים כבל HDMI אודיופילי באלפי שקלים ואתה לא מזהה 4K
כמובן שהכל בציניות, אבל זה רק מחדד את העובדה שרוב האנשים לא יזהו הבדל, רוב האנשים לא יזההו DV או HDR בלי החיווי, רוב האנשים לא יזהו DD או סתם סטראו
אבל כולם רצים לקנות את הטופ נוטש של הביצועים ולא מבינים שההבדלים הרבה פחות משמעותים ממה שהם מדמיינים וחלק מהאוכלוסיה בכלל לא יבחין בהם
אנשים בפורום מבחינים בהבדל בעוד רבע ניט שכתוב רייטינג או חצי מעלה הזווית הצפיה
אנשים קונים כבל HDMI אודיופילי באלפי שקלים ואתה לא מזהה 4K
כמובן שהכל בציניות, אבל זה רק מחדד את העובדה שרוב האנשים לא יזהו הבדל, רוב האנשים לא יזההו DV או HDR בלי החיווי, רוב האנשים לא יזהו DD או סתם סטראו
אבל כולם רצים לקנות את הטופ נוטש של הביצועים ולא מבינים שההבדלים הרבה פחות משמעותים ממה שהם מדמיינים וחלק מהאוכלוסיה בכלל לא יבחין בהם
- TheCoolest
-
- אחראי תחום מסכים

- תגובות: 17970
- שם מלא: ארתור ליברמן
- נתן תודות: 208 פעמים
- קיבל תודות: 2253 פעמים
- יצירת קשר:
לצורך העניין, יש תכנים שבהם לא תראה הבדל, יש תכנים בהם כן תראה הבדל. יש סרטים שנערכו ב-2K ויש כאלה שנערכו ב-4K.
מעבר לזה, כמו שכבר נאמר תוכן 1080P איכותי יראה מצויין על מסך 4K, ותתקשה למצוא הבדלים.
אישית, אני לא מתלהב באופן כללי מ-4K, לדעתי HDR טוב הרבה יותר חשוב. אם התוכן איכות, ההבדל בין 4K ו-1080P יהיה מינורי עד לא קיים ברוב המקרים.
מעבר לזה, כמו שכבר נאמר תוכן 1080P איכותי יראה מצויין על מסך 4K, ותתקשה למצוא הבדלים.
אישית, אני לא מתלהב באופן כללי מ-4K, לדעתי HDR טוב הרבה יותר חשוב. אם התוכן איכות, ההבדל בין 4K ו-1080P יהיה מינורי עד לא קיים ברוב המקרים.
כמות הפיקסלים של המסך זה נתון פיזי. הרזולוציה לא משנה את כמות הפיקסלים. בתוכן של 1080p הטלוויזיה תעשה upscale ל4k ובעצם ״תפצל״ כל פיקסל מקורי מהפריים ל-4 פיקסלים במסך. זה יכול להיראות טוב ויכול להיראות פחות טוב. זה תלוי באיכות המקור, איכות הטלוויזיה ואלגוריתם הupscaling שלה.25/01/2023 9:48pessik כתב: אין ספק שאתה צודק ,
לכן התקרבתי למרחק של 10 ס"מ מהמסך כדי לראות אם יש הבדל , ואין לא רואה הבדל .
ניתן להבחין בבירור בתמונות שאין כמות כפולה של פיקסלים (1080 \ 2160 )
או זה שהמסך לא מציג בכלל 4K או שאני לא מבין מה קורה פה ..
...
ברור שכמות הפיקסלים לא משתנה ,25/01/2023 12:39omerpr כתב: כמות הפיקסלים של המסך זה נתון פיזי. הרזולוציה לא משנה את כמות הפיקסלים....
הכוונה הייתה להבחין בפיקסלים "חדשים" שמכילים עוד מידע
ולא דומים לפיקסלים שיצר ה upscale
...
בקיצור, קבצים דחוסים לסטרימינג על גבי האינטרנט. לא ממש אופטימלי לבדיקת איכות 4K. אתה צריך לבדוק עם קבצי Remux של בלו-ריי ו-UHD.
Batnun
.
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 73659
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 572 פעמים
- קיבל תודות: 4464 פעמים
מכיוון ששניהם עברו עיבוד, אתה מתייחס רק לפריים ספציפי. יתכן מאוד שדווקא בפריים הזה התוספת ב bandwidth לא מתבטא דווקא בפריים הזה.