הגדרות ממשק לZTE F601
- yaronkle
- חבר במועדון HT

- תגובות: 4954
- שם מלא: ירון קליין
- נתן תודות: 169 פעמים
- קיבל תודות: 266 פעמים
היי,
אין צורך להגדיר בממשק של ה zte שום דבר.
על מנת לעבוד עם ציוד פרטי:
1. לוודא שאתה מחובר לתשתית של בזק. לא חייב את בזק כספק.
2. לוודא שגרסת התוכנה ב ZTE היא 6.1.0p1T12
במידה ואין לך את הגרסה הזו, ניתן לצרוב את הגרסה נכונה.
3. להתקשר לספק אינטרנט ולתת להם את המספר הסידורי של ה zte. מספר gpon.
4. לבקש את השם משתמש וסיסמא מהספק ולהגדיר בנתב תחת הגדרות wan ל pppoe ולהזין את השם משתמש וסיסמא שקיבלת.
2. לוודא שגרסת התוכנה ב ZTE היא 6.1.0p1T12
במידה ואין לך את הגרסה הזו, ניתן לצרוב את הגרסה נכונה.
4. לבקש את השם משתמש וסיסמא מהספק ולהגדיר בנתב תחת הגדרות wan ל pppoe ולהזין את השם משתמש וסיסמא שקיבלת.
נערך לאחרונה על ידי yaronkle ב 23/02/2023 8:18, נערך פעם 1 בסך הכל.
היום התחברתי לבזק ישירות עם חבילת 1000/25029/01/2023 19:48yaronkle כתב: היי,
2. לוודא שגרסת התןכנה ב ZTE היא 6.1.0p1T12
במחדה ולא ניתן לצרוב את הגרסה נכונה
4. לבקש את השם משתמש וסיסמא מהספק ולהגדיר בנתב תחת הגדרות wan ל pppoe ולהזין את השם משתמש וסיסמא שקיבלת....
הגרסה שקיימת אצלי היא 6.1.0p1T12
הראוטר כבר מוגדר עם השם משתמש וסיסמה שבזק הביאו לי
עכשיו פשוט להתקשר אליהם ולהגיד להם לרשום את המספר סידורי של ה GPON והם אמורים להבין על מה מדובר?
אני כרגע מחובר לפרטנר דרך תשתית בזק, כלומר לפי מה שאתה אומר אני יכול לקנות את הZTE ולאקטב אותו מול שירות הלקוחות של פרטנר?? כי בינתיים אני רואה בקבוצה של il Fiber בפייסבוק שאומרים שחייב את המתאם סיב של פרטנר29/01/2023 19:48yaronkle כתב: היי,
2. לוודא שגרסת התןכנה ב ZTE היא 6.1.0p1T12
במחדה ולא ניתן לצרוב את הגרסה נכונה
4. לבקש את השם משתמש וסיסמא מהספק ולהגדיר בנתב תחת הגדרות wan ל pppoe ולהזין את השם משתמש וסיסמא שקיבלת....
- yaronkle
- חבר במועדון HT

התשתית סיבים של פרטנר מבוססת P2P לעומת בזק אשר מבוססת GPON. מדובר בטכנולוגיות סיבים אופטיים שונות.
אתה חייב מתאם סיב של פרטנר עבור תשתית של פרטנר.
המתאם סיב של פרטנר לא יעבוד על תשתית של בזק.
אין לי ניסיון עם פרטנר עם ציוד פרטי על תשתית של בזק. לא אמורה להיות בעיה אבל לא אוכל להתחייב על כך.
איזה ציוד יש לך כרגע?
האם קיבלת שם משתמש וסיסמא מפרטנר? אל תרשום אותו כאן, רק תענה כן / לא
אתה חייב מתאם סיב של פרטנר עבור תשתית של פרטנר.
המתאם סיב של פרטנר לא יעבוד על תשתית של בזק.
אין לי ניסיון עם פרטנר עם ציוד פרטי על תשתית של בזק. לא אמורה להיות בעיה אבל לא אוכל להתחייב על כך.
איזה ציוד יש לך כרגע?
האם קיבלת שם משתמש וסיסמא מפרטנר? אל תרשום אותו כאן, רק תענה כן / לא
- yaronkle
- חבר במועדון HT

התשתית אינה יכולה להיות בו"ז גם של בזק וגם של פרטנר.30/01/2023 16:09amdr1 כתב: התשתית יכולה בו זמנית להיות גם p2p וGPON?
איך זה אפשרי פיזית?
או שפרטנר בתשתית בזק זה GPON?...
במידה ואתה על תשתית פרטנר התשתית מבוססת P2P
במידה ואתה על תשתית בזק, התשתית מבוססת GPON.
Haimbin כתב "אני כרגע מחובר לפרטנר דרך תשתית בזק,"
מכיוון שהוא אינו על תשתית של פרטנר אין טעם לרכש מתאם סיב המתאים לתשתית הזו.
כדאי לציין שגם לבזק קיים מתאם סיב ו SFP המתאימים לתשתית של בזק. ה ZTE משמש כתחליף עבור התשתית של בזק.
- robert7
- חבר פעיל

- תגובות: 54
- שם מלא: Robert
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 7 פעמים
בחברת פרטנר יש 3 סוגי התשתית - בכל בניין יכול להיות שונה:30/01/2023 19:46amdr1 כתב: רגע ..עז מה המשמעות שפרטנר עובדים על תשתית בזק?
בזק משתמשת ברשת GPON,שיש לה טופולוגיה פיזית אחרת מ-P2P לחלוטין.....
1. תשתית P2P של פרטנר
2. תשתית GPON של פרטנר
3. תשתית GPON של בזק
במקרה 1 פרטנר מביאים לך GBIC ואתה צריך לקנות מתאם מSFP לRJ45 (או להשכיר אותו מפרטנר)
במקרים 2/3 פרטנר מביאים לך מתאם מסיב לRJ45 - מכשיר דומה לZTE, רק תוצרת NOKIA. בחלק מהמקרים דורשים ממך לשלם שכירות על המכשיר הזה, בחלק מהמקרים - לא.
בחברת פרטנר באף אחד מהמקרים האלה אי אפשר להשתמש במתאם של ZTE
ברור שלא ארשום פה את השם משתמש וססמא. כן קיבלתי שם משתמש וססמא מפרטנר והמתאם שהם הביאו לי שאני כרגע משלם עליו 5 שקל בחודש ללא אפשרות קנייה הוא Adtran SDX611 שזה מתאם אופטי שנמצא ברשימת הציוד המורשה של בזק. בהתקנה האחראי על הטכנאי הסביר לי בטלפון שזה בעיה לאקטב ולא בטוח שיאשרו וידה ידה, הבנתי שהוא פשוט רוצה שאקח את הציוד שלהם ולקחתי כי הייתי צריך אינטרנט באותו הרגע, החיבור שלו מאד דומה לחיבור PON שיש בZTE ומשם יציאה עם כבל רשת.
לצערי קניתי מתאם עם SFP שאני אמכור בהפסד קטן, אבל לא בא לי לקנות עוד מוצר שגם לא יעבוד. מה שהכי מפתיע זה שבשירות לקוחות של פרטנר אחרי בירורים אמור לי במפורש שאם יש לי ציוד שמתאים לבזק אז אין בעיה להשתמש בו כי הם רק הספק שלי.
לצערי קניתי מתאם עם SFP שאני אמכור בהפסד קטן, אבל לא בא לי לקנות עוד מוצר שגם לא יעבוד. מה שהכי מפתיע זה שבשירות לקוחות של פרטנר אחרי בירורים אמור לי במפורש שאם יש לי ציוד שמתאים לבזק אז אין בעיה להשתמש בו כי הם רק הספק שלי.
לא הבנתי,30/01/2023 19:56robert7 כתב: בחברת פרטנר יש 3 סוגי התשתית - בכל בניין יכול להיות שונה:
1. תשתית P2P של פרטנר
2. תשתית GPON של פרטנר
3. תשתית GPON של בזק
במקרה 1 פרטנר מביאים לך GBIC ואתה צריך לקנות מתאם מSFP לRJ45 (או להשכיר אותו מפרטנר)
במקרים 2/3 פרטנר מביאים לך מתאם מסיב לRJ45 - מכשיר דומה לZTE, רק תוצרת NOKIA. בחלק מהמקרים דורשים ממך לשלם שכירות על המכשיר הזה, בחלק מהמקרים - לא.
בחברת פרטנר באף אחד מהמקרים האלה אי אפשר להשתמש במתאם של ZTE...
נניח שהספק הוא פרטנר עם תשתית בזק. התגובה הראשונה בשרשור (של @yaronkle) אומרת בפירוש שאין בעיה להשתמש ב-ZTE על תשתית של בזק, בין אם בזק הספק ובין אם לא, ושסה"כ צריך להתקשר לספק ולעדכן אותו במספר הסידורי של הציוד (הפרטי) החדש. גם המדריך של ilfiber אומר אותו דבר. אז מה נכון?
אני לצורך העניין מחובר כרגע לפרטנר ע"ג תשתית בזק, עם מתאם סיב Adtran Bridge ONT (מטעם פרטנר, ומשלם עליו 5 ש"ח בחודש) ורוצה לקנות מתאם סיב פרטי. אתה בעצם אומר שאין לי מה לקנות את ה-ZTE כי הוא לא יעבוד?