הפעלת VPN סלקטיבית עבור שירותי VOD?
-
TheCoolest
-
- אחראי תחום מסכים

- תגובות: 17970
- שם מלא: ארתור ליברמן
- נתן תודות: 208 פעמים
- קיבל תודות: 2253 פעמים
- יצירת קשר:
יש כל מני שירותי VOD שפועלים רק במדינות שלהן, לדוגמה כמו HULU ו-HBO וכו'.
האם יש דרך להפעיל VPN בצורה כזו שרק שירותים\כתובות URL\IP מסויימים יעברו דרכו וכל השאר לא?
כרגע מדובר ברצון להשתמש באפליקציות בטלוויזית LG, לכן אי אפשר להריץ על המסך עצמו VPN קליינט.
אם השאלה לא הייתה ברורה, אז אין לי בעיה להוסיף מכשיר במידת הצורך לשרשרת. או אם אפשר לעשות את זה דרך הראוטר, מה טוב.
יש לי Ubiquiti ER-X-SFP, למיטב הבנתי הוא לא ממש גמיש מהבחינה הזו.
האם יש דרך להפעיל VPN בצורה כזו שרק שירותים\כתובות URL\IP מסויימים יעברו דרכו וכל השאר לא?
כרגע מדובר ברצון להשתמש באפליקציות בטלוויזית LG, לכן אי אפשר להריץ על המסך עצמו VPN קליינט.
אם השאלה לא הייתה ברורה, אז אין לי בעיה להוסיף מכשיר במידת הצורך לשרשרת. או אם אפשר לעשות את זה דרך הראוטר, מה טוב.
יש לי Ubiquiti ER-X-SFP, למיטב הבנתי הוא לא ממש גמיש מהבחינה הזו.
- ChinggisKhan
-
- חבר ותיק

- תגובות: 2643
- נתן תודות: 128 פעמים
- קיבל תודות: 376 פעמים
אפשר לעשות את זה דרך יצירת vlan. איך והאם הציוד שלך מתאים, אשאיר למומחים להסביר
-
TheCoolest
-
- אחראי תחום מסכים

- יצירת קשר:
@ChinggisKhan
רעיון מעניין. כמובן שהציוד שיש לי תומך ב-VLANים.
אם תוכל קצת להרחיב או לתת קישור למקור רלוונטי, אשמח.
@elxyzad
הראוטר הראשי שלי הוא ER-X, אבל הטלוויזיה מחוברת קווית לראוטר שמשמש כ-AP ומריץ DD-WRT.
רעיון מעניין. כמובן שהציוד שיש לי תומך ב-VLANים.
אם תוכל קצת להרחיב או לתת קישור למקור רלוונטי, אשמח.
@elxyzad
הראוטר הראשי שלי הוא ER-X, אבל הטלוויזיה מחוברת קווית לראוטר שמשמש כ-AP ומריץ DD-WRT.
-
TheCoolest
-
- אחראי תחום מסכים

- יצירת קשר:
נראה ש-Policy based Routing זה לא בדיוק מה שאני צריך. זה מאפשר לנתב מכשיר מסויים ברשת דרך ה-VPN, אבל לא להיפך.
מה שאני רוצה זה שגישה לשירות כלשהו מכל מכשיר ברשת (או לכל הפחות הטלוויזיה) יצא דרך ה-VPN, אבל שאר התקשורת לא.
מה שאני רוצה זה שגישה לשירות כלשהו מכל מכשיר ברשת (או לכל הפחות הטלוויזיה) יצא דרך ה-VPN, אבל שאר התקשורת לא.
זה כן, תלוי איזה סוג של policy אתה יכול להגדיר.04/02/2023 16:52TheCoolest כתב: נראה ש-Policy based Routing זה לא בדיוק מה שאני צריך. זה מאפשר לנתב מכשיר מסויים ברשת דרך ה-VPN, אבל לא להיפך.
מה שאני רוצה זה שגישה לשירות כלשהו מכל מכשיר ברשת (או לכל הפחות הטלוויזיה) יצא דרך ה-VPN, אבל שאר התקשורת לא....
https://docs.openwrt.melmac.net/vpn-policy-routing/
נראה שזה אפשרי, יתכן כי הכיוון הוא Split Tunneling או “policy-based routing”ב- DD-WRT עם VPN Client כפי שציין @elxyzad.
יתכן כי יהיה צריך להסב את ה- AP ל- ראוטר.
לדוגמא: https://www.comparitech.com/blog/vpn-pr ... tunneling/
יתכן כי יהיה צריך להסב את ה- AP ל- ראוטר.
לדוגמא: https://www.comparitech.com/blog/vpn-pr ... tunneling/
-
TheCoolest
-
- אחראי תחום מסכים

- יצירת קשר:
בדקתי עכשיו ונראה שה-UBIQUITI תומך דיי בקלות ב-destination based routing.
אז אני צריך משהו שייצור לי GATEWAY חדש וינתב את התקשורת דרך ה-VPN?
אז אני צריך משהו שייצור לי GATEWAY חדש וינתב את התקשורת דרך ה-VPN?
-
TheCoolest
-
- אחראי תחום מסכים

- יצירת קשר:
יש לי אינטרנט סיבים, הסיב מחובר ישירות ל-ER-X-SFP. הוא יושב בתיבת תקשורת הדירתית, ואליו מתנקזים כבלי רשת מכל החדרים בדירה.
בסלון יושב לו ה-Linksys E3000 הוותיק עם DD-WRT עדכני למדי, אליו מחוברת הטלוויזיה. אין כרגע כוונה להחליף את ה-Ubiquiti כנתב הראשי.
אם אני מבין נכון, להרים VPN קליינט אפשר על כל מכשיר שמחובר לרשת, כולל על דוקר.
האם אצטרך פשוט לנתב את התקשורת אל ה-IP של ה-VPN קליינט?
בסלון יושב לו ה-Linksys E3000 הוותיק עם DD-WRT עדכני למדי, אליו מחוברת הטלוויזיה. אין כרגע כוונה להחליף את ה-Ubiquiti כנתב הראשי.
האם אצטרך פשוט לנתב את התקשורת אל ה-IP של ה-VPN קליינט?
תיאורטית אתה יכןל לנתב את התקשורת פנימה לקליינט vpn שיצפין את התקשורת ויעביר הלאה (לא סתם קליינט, משהו כמו openwrt שיכול לשמש כ bridge), אבל אני מאמין שהראוטר שלך מספיק מתוחכם כדי להריץ קליינט vpn כלשהו בעצמו, לא?04/02/2023 17:33TheCoolest כתב: יש לי אינטרנט סיבים, הסיב מחובר ישירות ל-ER-X-SFP. הוא יושב בתיבת תקשורת הדירתית, ואליו מתנקזים כבלי רשת מכל החדרים בדירה.
האם אצטרך פשוט לנתב את התקשורת אל ה-IP של ה-VPN קליינט?...
@TheCoolest כמו שציין @elxyzad זה בדיוק מה ש-policy based routing בא לעשות על openwrt, ויש דוגמאות וחוקים ספציפיים עבור NETFLIX, HULU וכו', תסתכל בקישור שהוא נתן https://docs.openwrt.melmac.net/vpn-pol ... lu-traffic
קח בחשבון שאלה חוקים שמשתמשים יוצרים ומתחזקים. מחר כאשר תשתנה אחת מכתובות היעד של נטפליקס, החוק יצטרך להתעדכן בהתאם.
אתה יכול להגדיר את זה גם בעצמך עם חוקי ip tables וכו' שזה מה שהתוספים האלה עושים מתחת למכסה מנוע..
אידיאלית ה-vpn client ישב ביחד עם המכשיר שעושה ניתוב, בתצורה של non default gateway ותפעיל על זה את ה-pbr.
אופציה נוספת, אם האפליקציות תומכות בזה, היא הרמת proxy server מקומי שיהיה מנותב ל-vpn interface מקומי, והגדרת proxy בתוך האפליקציות.
שימוש בסטרימר אנדרואיד פשוט היה פותר לך את הבעיה, שם ל-vpn clients של החברות הגדולות יש אפשרויות split tunneling ובחירת אפליקציות.
קח בחשבון שאלה חוקים שמשתמשים יוצרים ומתחזקים. מחר כאשר תשתנה אחת מכתובות היעד של נטפליקס, החוק יצטרך להתעדכן בהתאם.
אתה יכול להגדיר את זה גם בעצמך עם חוקי ip tables וכו' שזה מה שהתוספים האלה עושים מתחת למכסה מנוע..
אידיאלית ה-vpn client ישב ביחד עם המכשיר שעושה ניתוב, בתצורה של non default gateway ותפעיל על זה את ה-pbr.
אופציה נוספת, אם האפליקציות תומכות בזה, היא הרמת proxy server מקומי שיהיה מנותב ל-vpn interface מקומי, והגדרת proxy בתוך האפליקציות.
שימוש בסטרימר אנדרואיד פשוט היה פותר לך את הבעיה, שם ל-vpn clients של החברות הגדולות יש אפשרויות split tunneling ובחירת אפליקציות.
-
TheCoolest
-
- אחראי תחום מסכים

- יצירת קשר:
א. אם כבר אז מעדיף פתרון כללי.
ב. נראה שרוב ה-VPNים הגדולים לא נותנים גישה לרוסיה.
ג. לא מעוניין בסטרימרים נוספים וסיבוכים.
על הראוטר שלי אין דרך להפעיל VPN קליינט, זה דורש לעדכן לקושחה שאני לא מעוניין בה, וגם המכשיר חלש מדי בכל מקרה.
התחשב בעובדה שהראוטר כן תומך ב-destination based routing, מה שמאפשר לי להפנות פניות לכתובות IP מסויימות ל-gateway אחר, מה אפשר לעשות מכאן?
ב. נראה שרוב ה-VPNים הגדולים לא נותנים גישה לרוסיה.
ג. לא מעוניין בסטרימרים נוספים וסיבוכים.
על הראוטר שלי אין דרך להפעיל VPN קליינט, זה דורש לעדכן לקושחה שאני לא מעוניין בה, וגם המכשיר חלש מדי בכל מקרה.
התחשב בעובדה שהראוטר כן תומך ב-destination based routing, מה שמאפשר לי להפנות פניות לכתובות IP מסויימות ל-gateway אחר, מה אפשר לעשות מכאן?
אז תשים מכשיר כלשהו סטייל raspberry pi, עדיף עם 2 פורטים של ethernet, תתקין עליו openwrt ותנטב אליו. אתה תצטרך להגדיר את כל זה, זה לא יהיה פשוט. מדובר במשהו לא סטנדרטי אבל אפשרי בהחלט, בכמה דרכים אפילו.
הכי פשוט שהראוטר שלך יהיה נורמלי ויריץ openwrt בעצמו
הכי פשוט שהראוטר שלך יהיה נורמלי ויריץ openwrt בעצמו
אני לא יודע אם זה יכול לעבוד, כאשר ה-interface לא נמצא באותו מכשיר.04/02/2023 23:18TheCoolest כתב: התחשב בעובדה שהראוטר כן תומך ב-destination based routing, מה שמאפשר לי להפנות פניות לכתובות IP מסויימות ל-gateway אחר, מה אפשר לעשות מכאן?...
תנסה...
זה אולי רלוונטי: https://forum.openwrt.org/t/routing-all ... e/70014/13
@elxyzad אם הוא צריך להוסיף מכשיר, ובהנתן ש-rpi זה לא דבר זול או קל להשגה היום, הייתי במקומו כבר קונה ראוטר אמיתי (נניח מכשיר מיצרן מוכר) או איזה fanless פשוט למדי עם 4 יציאות, ומתקין עליו openwrt.
אם המחיר הוא פקטור, ניתן להשיג את gl.inet opal באיזור ה-40$ במבצעים ב-aliexpress, הוא "כבר מריץ openwrt" (כביכול, בגירסה ישנה כלשהי)