מחפש ראוטר לסיבים של בזק וספק בזק
-
ShaulKriheli
- חבר שרק התחיל

- תגובות: 13
- נתן תודות: 5 פעמים
- קיבל תודות: 0
שלום לכולם, אני מחפש ראוטר שיעבוד עם הZTE F601, קראתי דברים טובים וגם פחות על הAX3 PRO של וואווי, הצורך שלי הוא בראוטר יחיד אבל חזק, כדי שיספיק לכל הדירה, לרוב ראוטר אחד הספיק לנו תמיד, למעט ראוטרים שהיו ממש גרועים (*** סיני של פרטנר למשל).
ראיתי בעליאקספרס שיש 3 גרסאות, ברזילאית, סינית וגלובלית, אני רואה שמאוד ממליצים פה על הגרסה הסינית, למה?
אני לא אדם בעל ידע רב בתחום של הרשתות, מחפש בעיקר ראוטר plug and play בלי יותר מדי התעסקויות מיותרות, בעבר היה לי D LINK 256 שעבד נהדר על תשתית בזק ישנה, כך שעם ציוד פרטי אני יודע לעבוד טיפה.
ראיתי גם שיש ראוטרים של שיאומי כמו הAX5400 והAX6S, הם עדיפים על הAX3 PRO?
ראיתי בעליאקספרס שיש 3 גרסאות, ברזילאית, סינית וגלובלית, אני רואה שמאוד ממליצים פה על הגרסה הסינית, למה?
אני לא אדם בעל ידע רב בתחום של הרשתות, מחפש בעיקר ראוטר plug and play בלי יותר מדי התעסקויות מיותרות, בעבר היה לי D LINK 256 שעבד נהדר על תשתית בזק ישנה, כך שעם ציוד פרטי אני יודע לעבוד טיפה.
ראיתי גם שיש ראוטרים של שיאומי כמו הAX5400 והAX6S, הם עדיפים על הAX3 PRO?
בגרסה הסינית יש לך צ'יפ מפוקפק של החברה הכי זדונית בעולם, בגרסה הגלובלית שמו את הצ'יפ הכי זול שהיה לקוואלקום להציע כי למכור את הצ'יפ שלהם כנראה אי אפשר.
עדיף שיאומי. ברוב הראוטרים שלהם אפשר להעיף את התוכנה הסינית ולשים תוכנה פתוחה ( אבל לא נראה לי שתרצה)
עדיף שיאומי. ברוב הראוטרים שלהם אפשר להעיף את התוכנה הסינית ולשים תוכנה פתוחה ( אבל לא נראה לי שתרצה)
- ziv_r
- עורך ראשי HTmag

- תגובות: 42949
- נתן תודות: 1998 פעמים
- קיבל תודות: 4462 פעמים
@ShaulKriheli
קנה נתב Huawei AX3 Pro
השרשור הרישמי לנתב עם תשובות לכל השאלות שאולי יש לך:
viewtopic.php?f=62&t=345150
הוראות עבור הגדרת Mesh:
viewtopic.php?p=3109137#p3109137
נתב Huawei AX3 Pro בגרסה הסינית החזקה עם 4 מגברים.
בקישור יש לבחור את גרסת ה-AX3 Pro WS7200 עם EU Adapter Plug
https://s.click.aliexpress.com/e/_DlCg73F
קנה נתב Huawei AX3 Pro
הוראות עבור הגדרת Mesh:
https://s.click.aliexpress.com/e/_DlCg73F
-
- z2.jpg
- (29.1 KiB) עדיין לא הורד
-
- z4.jpg
- (27.09 KiB) עדיין לא הורד
-
- z7.jpg
- (24.92 KiB) עדיין לא הורד
-
- z11.jpg
- (31.63 KiB) עדיין לא הורד
-
- z12.jpg
- (37.44 KiB) עדיין לא הורד
-
- z19.jpg
- (30.3 KiB) עדיין לא הורד
-
- z22.jpg
- (34.61 KiB) עדיין לא הורד
-
ShaulKriheli
- חבר שרק התחיל

שניהן חברות סיניות שככל הנראה מרגלות אחרי המשתמשים שלהן, זה לא משהו בלעדי לוואווי, אחת נתפסה והשניה עוד לא.07/02/2023 19:33elxyzad כתב: בגרסה הסינית יש לך צ'יפ מפוקפק של החברה הכי זדונית בעולם, בגרסה הגלובלית שמו את הצ'יפ הכי זול שהיה לקוואלקום להציע כי למכור את הצ'יפ שלהם כנראה אי אפשר.
עדיף שיאומי. ברוב הראוטרים שלהם אפשר להעיף את התוכנה הסינית ולשים תוכנה פתוחה ( אבל לא נראה לי שתרצה)...
אוקיי, אבל איזה שיאומי?
יש המון דגמים בטווח מחירים שאני מחפש (באיזור המחיר של הAX3)
בכל מקרה, בזמנו ראיתי שיש קושחה שנקראת OPENWRT ורציתי להתקין אותה על הראוטר שלי בזמנו (שבתאכלס לא נתמך) בגלל שלא הצלחתי להגדיר QOS בממשק.
היום אין לי צורך בQOS כי יש לי מספיק רוחב פס ונדיר שמכשיר כלשהו מפריע לי בגלישה או במשחקים.
-
ShaulKriheli
- חבר שרק התחיל

Re:
עברתי מקודם על השרשור הזה ולא מצאתי תשובות להבדלים בין הגרסאות, מצאתי גרסאות ברזילאיות שהמוכרים טוענים שהם עם 4 מגברים כמו הסיני, והממשק הוא במגוון שפות בניגוד לסינית בלבד, וגם הספק הוא עם תקע אירופאי ללא מתאמים מיותרים, אז האם הסיני עדיף עדיין?08/02/2023 7:52ziv_r כתב: @ShaulKriheli
קנה נתב Huawei AX3 Pro
הוראות עבור הגדרת Mesh:
https://s.click.aliexpress.com/e/_DlCg73F...
- ziv_r
- עורך ראשי HTmag

כן. גם הסברנו לאורך השרשור. אתה מתכוון לקנות?
אי אפשר להשוות את וואוי לשיאומי.. אצל המוצרים של שיאומי לפחות יש לך רק צ'יפים מערביים.08/02/2023 19:04ShaulKriheli כתב: שניהן חברות סיניות שככל הנראה מרגלות אחרי המשתמשים שלהן, זה לא משהו בלעדי לוואווי, אחת נתפסה והשניה עוד לא.
אוקיי, אבל איזה שיאומי?
יש המון דגמים בטווח מחירים שאני מחפש (באיזור המחיר של הAX3)
בכל מקרה, בזמנו ראיתי שיש קושחה שנקראת OPENWRT ורציתי להתקין אותה על הראוטר שלי בזמנו (שבתאכלס לא נתמך) בגלל שלא הצלחתי להגדיר QOS בממשק.
היום אין לי צורך בQOS כי יש לי מספיק רוחב פס ונדיר שמכשיר כלשהו מפריע לי בגלישה או במשחקים....
אם אתה מתקין openwrt אז בכלל אתה מקבל מוצר זול, חזק, מאובטח ועם אינסוף אפשרויות.
מה התקציב בידיוק? יש הרבה אופציות
-
ShaulKriheli
- חבר שרק התחיל

התקציב הוא סביב המחיר של הAX3, באיזור ה250 שקלים, מעדיף שלא לעבור את הרף של המכס ולשלם מע''מ וגם לא רואה סיבה להשקיע יותר, אני צריך ראוטר יחיד, חזק, יציב ואמין, וכזה שמתאים למי שלא כזה מתמצא בתחום של הרשתות.08/02/2023 19:49elxyzad כתב: אי אפשר להשוות את וואוי לשיאומי.. אצל המוצרים של שיאומי לפחות יש לך רק צ'יפים מערביים.
אם אתה מתקין openwrt אז בכלל אתה מקבל מוצר זול, חזק, מאובטח ועם אינסוף אפשרויות.
מה התקציב בידיוק? יש הרבה אופציות...
-
ShaulKriheli
- חבר שרק התחיל

אני אשמח אם תוכל להפנות אותי למקום המתאים בשרשור, כי חיפשתי כל תגובה שמזכירה מילות מפתח שיכולות לענות לי על השאלות ולא מצאתי....
ובוודאי שאני מתכוון לקנות, אני מחפש לרכוש במיידי כי בקרוב נגמרת לי ההטבה של השכרת ראוטר חינם בבזק.
אני לא גולש קבוע כאן, אני מגיע לכאן רק כשאני צריך עזרה ועצה מאנשים שמבינים בתחום המדובר, ובמקרה של רשתות זה מרגיש כמו מבוך בשבילי.
- ziv_r
- עורך ראשי HTmag

אם לא מצאת בחיפוש, פשוט תעבור עמוד עמוד - או שתסמוך עלי בתור פותח השרשור וזה שפעיל בו לאורך כל שנות חייו 

- sys_admin
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3320
- נתן תודות: 9 פעמים
- קיבל תודות: 633 פעמים
בישראל לאף ספק תשתית או אינטרנט אין שום צורך בשימוש בתיוג עם vlan id לחיבור WAN של נתב ביתי. כך שזה לא רלוונטי כלל בישראל.11/02/2023 23:17amdr1 כתב: כי במשאני רואה,ברשת GPON לטלויזיה,טלפון ואינטרנט ספקים משתמשים ב-vlan id שונים וזה משתנה מספק לספק.
ואגב ראיתי כן כמה שרשורים,שאנשים לא מסתדרים עים חייגנים ppoe.
וזה הסיבה לכך....
בחו''ל זה בשימוש מסיבה פשוטה והיא ששם הספקי תשתית מעבירים גם את IPTV על אותה רשת פיזית וגם את שירותי טלפוניה בה, כרשתות וירטואליות נפרדות וכך ניתן להעביר את MULTICAST לצורך של IPTV וגם להבטיח את QoS לצורך של שירותי טלפון.
-
ShaulKriheli
- חבר שרק התחיל

קניתי בסוף AX3 PRO ברזילאי, תודה לכולם.