איך פותחים את הקופסא של הסיב (בזק)

פורום רשתות, IT ומחשוב כללי - רשתות, ראוטרים, מחשבים ניידים, אביזרים וכו'.
omerts פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 135
נתן תודות: 4 פעמים
קיבל תודות: 3 פעמים

שרשור שלא נקרא #1 

בזק התקינו לי סיב בבית. יובהר שאין לי טענה והכל בסדר. הסיב נכנס לתוך הבית דרך קדח בקיר החיצוני -כמופיע בצילום. אני רוצה לפרק את הסיב מהקופסא בתוך הבית, זו עם הלוגו של בזק ולהתקין על הקיר החיצוני קופסת הסתעפות פלסטית שתכסה את הקדח ולתוכה יכנס הצינור השחור וכמובן הסיב שיכנס חזרה לקופסא הפנימית. אשמח לקבל הסבר כיצד ניתן לפתוח את המכסה של הקופסא הפנימית וכיצד לנתק את הקונקטור שלו מהקופסא, כמובן מבלי לגרום נזק.
bzq.jpg
hole.jpg

itfan
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 188
נתן תודות: 3 פעמים
קיבל תודות: 57 פעמים

שרשור שלא נקרא #2 

לקופסה הזו יש מגרעות בצדדים שמיועדות לפתיחה שלה בעזרת מברג. אפשר לפתוח מכל אחד מהצדדים, אבל נראה שאצלך יש גישה רק לאחד מהם (זה צריך להספיק). אני מצרף תמונות שמראות איך זה בנוי. זה יכול להיות קצת טריקי לפתוח את הקופסה כאשר היא מוצמדת לקיר כמו אצלך, כי הכלי האופטימלי לזה הוא כנראה מברג עם ראש מעוקם (אבל סביר להניח שאפשר להסתדר גם עם מברג רגיל).

המחבר של הסיב בצד הפנימי של הקופסה הוא מסוג LC/APC (בדיוק כמו המחבר בצד החיצוני שלה).
BezeqBox1.jpg
BezeqBox2.jpg
BezeqBox3.jpg

omerts פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שרשור שלא נקרא #3 

תודה על ההסבר והתמונות. בהחלט עזר. אם הבנתי נכון, גם המחבר החיצוני וגם הפנימי - זהים לתמונה שצילמתי.
עוד שאלה, מכיוון שאני צריך למשוך את הסיב החוצה ולאחר שאתקין את הקופסה, לדחוף אותו חזרה פנימה - איך ניתן להגן על הקצה שלו שלא ייפגע?
לכסות עם משהו?
conn.jpg

itfan
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שרשור שלא נקרא #4 

08/02/2023 19:05  
omerts כתב:
אם הבנתי נכון, גם המחבר החיצוני וגם הפנימי - זהים לתמונה שצילמתי.
...
במחברים החיצוניים יש דלתות קטנות שמכסות אותם כשלא מוכנס סיב. במחברים הפנימיים אין דלתות כאלה. חוץ מזה, אלה אותם מחברים.

עוד שאלה, מכיוון שאני צריך למשוך את הסיב החוצה ולאחר שאתקין את הקופסה, לדחוף אותו חזרה פנימה - איך ניתן להגן על הקצה שלו שלא ייפגע?
לכסות עם משהו?
...
כן. חשוב מאוד שהמחבר ובעיקר קצה הסיב לא ינזקו ולא יתלכלכו. אני הייתי עוטף את זה היטב עם ניילון נצמד ואולי גם מוסיף איזולירבנד מעליו.

omerts פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שרשור שלא נקרא #5 

שאלה נוספת - מכיוון שהמחבר הירוק לא יעבור בחור בקיר - מבקש לשאול איך מפרקים/מורידים את המחבר מהסיב (וכמובן איך מחזירים אותו לאחר מכן). אני מניח שלמי שמכיר את החומר, השאלות שלי אולי נשמעות טרחניות, אבל מכיוון שמעולם לא התעסקתי עם סיבים - הנושא אינו מוכר לי ואני לא רוצה לגרום נזק ולחכות מספר ימים שטכנאי של בזק יואיל להגיע.

itfan
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שרשור שלא נקרא #6 

09/02/2023 9:29  
omerts כתב:
מכיוון שהמחבר הירוק לא יעבור בחור בקיר
...
צריך לעבור! (ואם לא, עדיף שתוותר על ה"פרוייקט.") בדרך כלל הטכנאים משתמשים בסיבים מוכנים שמגיעים עם המחברים השלמים עליהם (אבל עטופים באופן שמגן עליהם ומקל על ההשחלה דרך צינורות וחורים). זו סיבה מרכזית לשימוש במחברי LC. הם מספיק קטנים בשביל לאפשר את זה ברוב המקרים.

- מבקש לשאול איך מפרקים/מורידים את המחבר מהסיב (וכמובן איך מחזירים אותו לאחר מכן).
...
רוב הסיכויים שאין לך שום דרך לעשות את זה!!!

אני מניח שלמי שמכיר את החומר, השאלות שלי אולי נשמעות טרחניות, אבל מכיוון שמעולם לא התעסקתי עם סיבים - הנושא אינו מוכר לי ואני לא רוצה לגרום נזק ולחכות מספר ימים שטכנאי של בזק יואיל להגיע.
...
כמו שזה נשמע, עדיף שתימנע מלנסות לעשות את מה שאתה מתכנן. לא באמת ברור לי מה הבעיה שלך עם איך שזה מותקן עכשיו (אסטטיקה? הגנה על הסיב?), אבל סביר להניח שמה שזה לא יהיה, אפשר (ועדיף) לפתור את זה בלי לפרק דברים.

omerts פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שרשור שלא נקרא #7 

09/02/2023 12:08  
itfan כתב:
צריך לעבור! (ואם לא, עדיף שתוותר על ה"פרוייקט.") בדרך כלל הטכנאים משתמשים בסיבים מוכנים שמגיעים עם המחברים השלמים עליהם (אבל עטופים באופן שמגן עליהם ומקל על ההשחלה דרך צינורות וחורים). זו סיבה מרכזית לשימוש במחברי LC. הם מספיק קטנים בשביל לאפשר את זה ברוב המקרים.
ככל שזכור לי - המתקין העביר את הסיב השחור (בצילום השני) דרך החור שקדח בקיר ורק לאחר מכן התקין עליו את המחבר. אם תסתכל על קוטר החור (גם כן בצילום השני) תראה שאין סיכוי שהמחבר יעבור בחור.

כמו שזה נשמע, עדיף שתימנע מלנסות לעשות את מה שאתה מתכנן. לא באמת ברור לי מה הבעיה שלך עם איך שזה מותקן עכשיו (אסטטיקה? הגנה על הסיב?), אבל סביר להניח שמה שזה לא יהיה, אפשר (ועדיף) לפתור את זה בלי לפרק דברים.
...
ה"בעיה" שלי היא רק בקטע של הגנה על הסיב.

itfan
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שרשור שלא נקרא #8 

09/02/2023 13:01  
omerts כתב:
ה"בעיה" שלי היא רק בקטע של הגנה על הסיב.
...
אז למה לפרק דברים? סביר להניח שאתה יכול להישתמש באותה קופסה שבה תיכננת להשתמש בלי לפרק כלום: תחתוך כמה שצריך מהתחתית של הקופסה (החלק שצמוד לקיר) וגם תעשה חריץ בשביל להכניס את הצינור.

omerts פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שרשור שלא נקרא #9 

09/02/2023 13:19  
itfan כתב:
אז למה לפרק דברים? סביר להניח שאתה יכול להישתמש באותה קופסה שבה תיכננת להשתמש בלי לפרק כלום: תחתוך כמה שצריך מהתחתית של הקופסה (החלק שצמוד לקיר) וגם תעשה חריץ בשביל להכניס את הצינור.
...
צודק בהחלט. זה מה שאעשה מחוסר ברירה. פשוט רציתי לעשות את זה כמו שצריך. שוב, תודה לעזרתך.

tzah
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 834
נתן תודות: 78 פעמים
קיבל תודות: 74 פעמים

שרשור שלא נקרא #10 

בהתקנה שלי השתמשתי בקופסא דומה לשלך אבל קלה לפתיחה. בכללי , אני אוהב אוהב קופסאות עם מכסים אשר נסגרים בחיבור
מסוג Snap מעצבן. יש לי גם קופסאות דומות עם מכסים שנפתחים בקלות בהן המכסה מחובר באמצעות ציר.
זה פשוט סידור נוח יותר. אצלי הסיב מגיע לקופסא מצד שמאל ולא מאחורי הקופסא כפי שאתה מתכנן לעשות.
IMG_20220104_123428 - Copy.jpg

omerts פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שרשור שלא נקרא #11 

להלן התוצאה - ללא פרוק הסיב. קצת יותר עבודה, לא נורא.
box1.jpg
box2.jpg

tzah
עוסק בתחום
עוסק בתחום

שרשור שלא נקרא #12 

16/02/2023 12:24  
omerts כתב:
להלן התוצאה - ללא פרוק הסיב. קצת יותר עבודה, לא נורא.
...
נראה מעולה. אני הייתי קודח חור גדול יותר בקיר ומכניס צינור PVC
יש לי רגישות ,בכל מה שקשור להעברת סיבים דרך קירות/לבנים.

omerts פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שרשור שלא נקרא #13 

הבעיה היא שלשם כך הייתי צריך לפרק את הסיב מכיוון שהמחבר שלו לא עובר בחור בקיר ואת זה חששתי לעשות.

tzah
עוסק בתחום
עוסק בתחום

שרשור שלא נקרא #14 

16/02/2023 21:01  
omerts כתב:
הבעיה היא שלשם כך הייתי צריך לפרק את הסיב מכיוון שהמחבר שלו לא עובר בחור בקיר ואת זה חששתי לעשות.
...
מובן. לכן אני מעדיף לבצע התקנות בעצמי ,לפי התכנון שלי.
המתקין עושה מה שהכי קל ופשוט מבחינתו או עבורו. הוא קודח חור בקיר ואז משחיל את הסיב (ללא הקונקטור).
לפרק את הסיב, זה כבר סיפור אחר. צריך לחתוך את הקונקטור ולהוציא את הסיב מהחור הקיים. לקדוח חור חדש, להשחיל את הסיב ואח"כ לחבר
קונקטור מכאני חדש.

שלח תגובה

חזור אל “רשתות, אינטרנט ו- Fiber”