שאלה לגבי הסיבים של סלקום

פורום רשתות, IT ומחשוב כללי - רשתות, ראוטרים, מחשבים ניידים, אביזרים וכו'.
doser פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 2
שם מלא: doser
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שרשור שלא נקרא #1 

אהלן חברים,

לפני כמה ימים עברנו לסיבים של סלקום היישר מבזק בעקבות עסקת חבילה משתלמת של סלקום TV (בעיקר לערוצי צרלטון וחמישה משתמשים אשר מפוזרים אצל האחים השונים היכן שהם גרים) וסיבים של 1GB\100mb.

כעת אני נתקל ב"בעיה" במהירויות הגלישה. חיבור בכבל ישיר מספק לי בממוצע 600-700 ולפעמים אף יורד ל 500. אחת ל גם קופץ ל 980, ולאחר כמה דקות נוחת חזרה לממוצע. wifi מספק לי 200-300.
לפני כן הייתי בבזק בתוכנית של 100\600, ואכן קיבלתי את מלוא המהירות (כבל - 590-599 סטטי, WIFI-450 לערך).
בשני המקרים נעשה שימוש במכשירים של החברה עצמה (ראוטר ו- mesh/מגדיל טווח של בזק וסלקום בהתאמה).
נוסף על כך, הוחלפו כאן שלושה ראוטרים שונים ע"י הטכנאי בעת החיבור לסלקום - בכולם אותו סיפור. כך שזה לא הראוטר הספציפי תקול וראוטר חדש של החברה יפתור את הבעיה.

השאלה שלי לאלו שנמצאים בסיבים של סלקום, יכול להיות מצב שהציוד של סלקום פשוט על הפנים? בתוך יומיים נפילות במהירות אל מול 0 נפילות למשך כל תקופת השהייה אצל בזק (שנה וחצי).
מישהו חווה את המצב הזה בסלקום?
ואם כן, הצלחתם לפתור את "הבעיה" בדרך כלשהי?

אשמח גם לעצות כלליות לאלו שבידם אולי פתרון או ידע לפתרון התקלה.
כמובן שגם פניתי לסלקום - נאמר לי שיעשו בדיקה ויחזרו אליי. אך אני פחות סומך עליהם, ויותר סומך על חוכמת ההמונים של אנשים שמבינים בנושא.

תודה רבה.

thebenjamin
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 93
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 2 פעמים

שרשור שלא נקרא #2 

אני מחובר לסלקום, לדעתי על בסיס תשתית בזק. למיטב הבנתי זה אותו ראוטר שמציעים גם בבזק עם yes fiber.
הWIFI בו על הפנים, המהירות יורדת כבר במרחק מטרים ספורים מהראוטר, גם ב"קו נקי" ללא שום הפרעות בתווך.
החיבור הקווי די יציב, אני מקבל ~930Mb. יכול להיות שנפילות המהירות אצלך במחשב שמחובר קווית לא קשורות לראוטר אלא למחשב עצמו, למשל CPU או דיסק איטי. יש לי מחשב ישן שמחובר קווית שלא עובר את ה400Mb מהסיבה הזו.

doser פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 2
שם מלא: doser
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שרשור שלא נקרא #3 

10/02/2023 10:26  
thebenjamin כתב:
אני מחובר לסלקום, לדעתי על בסיס תשתית בזק. למיטב הבנתי זה אותו ראוטר שמציעים גם בבזק עם yes fiber.
הWIFI בו על הפנים, המהירות יורדת כבר במרחק מטרים ספורים מהראוטר, גם ב"קו נקי" ללא שום הפרעות בתווך.
החיבור הקווי די יציב, אני מקבל ~930Mb. יכול להיות שנפילות המהירות אצלך במחשב שמחובר קווית לא קשורות לראוטר אלא למחשב עצמו, למשל CPU או דיסק איטי. יש לי מחשב ישן שמחובר קווית שלא עובר את ה400Mb מהסיבה הזו.
...
בדיוק אותו מצב כמוך.
הקווי הצלחתי לסדר. משום מה כל הראוטרים מהדגם החדש שלהם על הפנים, וכאשר ביקשתי להחליף לדגם הישן לשם בדיקה - למרבה ההפתעה מהירות הקווי מגיעה ל 930 ולא מוגבלת ל 400-500. הזייה.

עם זאת, ה-WIFI גם ליד הראוטר הראשי בקומה התחתונה וגם בקומה השנייה בצמוד ל "super WiFi" שלהם - על הפנים.

השאלה שלי היא כיצד אתה פתרת את כל הסיפור של ה-wifi אם לא אכפת לך לשתף. כי נראה שלטכנאים של סלקום אין באמת מושג מה הם עושים בעצמם.

thebenjamin
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 93
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 2 פעמים

שרשור שלא נקרא #4 

לי אין בעיה עם המהירות הקווית, כשאני מקבל 400-500 זה בגלל המחשב ולא הראוטר.
לגבי הWIFI, מסתפק מה שיש. אתה יכול לקנות ראוטר משלך ולהשתמש בו.

שלח תגובה

חזור אל “רשתות, אינטרנט ו- Fiber”