חבילה שנפגמה במהלך משלוח EMS/דואר ישראל... מה עושים?

פורום לדיון על נושאים הקשורים לפן המסחרי ו/או השירותי של התחום (איפה קונים? כמה עולה? מי הייבואן? המלצות על חנות? ענייני ייבוא/מכס וכו').
two-times פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 300
נתן תודות: 43 פעמים
קיבל תודות: 35 פעמים

שרשור שלא נקרא #1 

הזמנתי מוצר מחנות באיטליה. -מתחת ל 75 דולר מתחת לרף המכס. לא דרך איביי/אמאזון... אלא ישירות מהאתר של החנות.

לא יודע למה, אבל המוכר הטיפש על דעת עצמו החליט לשלוח אלי לישראל, דרך EMS
לקח לחבילה 47 יום להגיע אליי. כשחצי מהזמן הזה היא פה בארץ. אפילו במוקד שליחים היא ישבה שבוע וחצי לפני שהשליח הגיע.
בגלל שזה EMS כמובן שכשהחבילה הגיעה לישראל גם נאלצתי לשלם 35 שקל אגרת שקר כל שהיא... אפילו שהמוצר מתחת לרף המכס.

אבל לא זו הבעיה שלי.
הבעיה שלי היא שכשפתחתי את החבילה ראיתי שמצורפת העטיפה השקופה זו של דואר ישראל - שמודיעה לי שהמוצר "נפגם במהלך המשלוח".
האריזה המקורית קרועה. חסרים ברגים, והמוצר (עשויי אלומיניום) עקום לחלוטין. -בלתי שמיש לחלוטין.

אשמח לעצה.
מה עושים?
-המוכר מאיטליה לא עונה.
-דואר ישראל 171 לא עונים.

zovirax
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K
תגובות: 15419
שם מלא: zovirax
נתן תודות: 249 פעמים
קיבל תודות: 291 פעמים

שרשור שלא נקרא #2 

גם לי אותו סיפור....

אמרה לי בשירות של הדואר שאני צריך לגשת לדלפק בסניף ולהראות להם את השקית והם יוציאו דוח נזק.
אני ויתרתי בללכת לדלפק בסניף (אפילו שזה כמעט ממול הבית)
הפסדתי גם פריט שנאבד בשוי 15 יורו

two-times פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שרשור שלא נקרא #3 

אני אפנה לסניף אראה מה אוכל לעשות...
לצערי אצלי זה 65 יורו שווי חבילה. ועוד 35 שקל כאמור עמלת שקר של העמילות מכס ב EMS, זה כבר כמעט 300 ש"ח... שזה לא סכום חורץ גורלות אבל מאוד לא נעים להפסיד.

בעיקרון, שילמתי דרך פאייפאל ואני יכול לפנות אליהם.
אבל יש לי עוד 2 חבילות אחרות עם פאייפאל, שהזמנתי דרך איביי, וכבר עברו כמעט חודשיים ולא הגיעו (הן תקועות למעלה מחודש בדואר ישראל במרכז הלוגיסטי במודיעין)... וכבר נמאס לי לפנות לפאייפאל וגם אני חושש שאני אקוטלג כ"לקוח בעייתי".

החוויה שלי היא שפשוט במצב כיום - אתה לא יכול לקנות כלום אם זה לא אך ורק דרך אמאזון... (האמת, גם ברכישה דרך אמאזון כשהם משתמשים בדואר ישראל יש עיכובים מעבר למועד שהתחייבו לך. אבל לפחות החבילה בסוף מגיעה, והמוצר בריא ושלם, ואם לא: יש פיצויי קל השגה).

b2k
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4628
נתן תודות: 225 פעמים
קיבל תודות: 847 פעמים

שרשור שלא נקרא #4 

מה השטויות האלה...

לקוח בעייתי זה לקוח שמלונן על דברים שהוא לא צריך להתלונן עליהם וקטנוני.

לקוח שמתלונן על מוצר שנהרס במשלוח או על מוצר שלא קיבל הוא לא לקוח בעייתי. הוא לקוח שרוצה את התמורה לכסף שלו ולא לקוח פראייר שיאללה זה רק 50 שקל בוא נוותר....

two-times פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שרשור שלא נקרא #5 

טוב, עדכון: הלך הכסף.
מי שרוצה יכול לעצור כאן ולקרוא רק את השורה התחתונה.

בדואר לא יודעים כלום. ניסיתי לפנות לסניף כמו שהוצע פה ולמלא טופס, אבל בגלל שזה EMS ונשלח לי על ידי דואר שליחים של דואר ישראל - אף אחד לא יודע כלום.
חחח. פתחתי פניה באתר של דואר ישראל כמובן גם ניסיתי לצלצל ל 171 - בדיחה טובה. זה כל מה שאפשר לומר על הכיוון הזה.

המוכר האיטלקי יצר עמי קשר. לבסוף. -אמר לי שאני מוזמן לשלוח לו את החבילה על חשבוני בחזרה אליו. ואם אכן היא תקולה אקבל החזר כספי... הבעיה היא שהמשלוח מישראל, בחזרה אליו לאיטליה, יעלה לי כמעט כמו כל המוצר שוב פעם.

אל פייפאל אין טעם לפנות לדעתי... כי המוכר ענה לי. ולמען ההגינות הוא לא אשם: הרי בתקנון שלו כתוב בפירוש שאם יש בעיות - הלקוח צריך לשלוח לו בחזרה על חשבונו את המוצר. ורק אז לקבל זיכוי... וממילא, המוצר נפגם במהלך המשלוח. ולא בגלל המוכר.

פעם הייתי קונה רק באמאזון... ואז התחלתי להתפתות לקניה גם באיביי ובאתרים פרטיים.
לא שווה כלום. יש לי גם כמה חבילות מאיביי שעד היום תקועות במודיעין. כבר אולי חודשיים.

מסקנה:
מהיום אני חוזר לקניה רק באמאזון. חבל על הכסף, ועל העצבים.

zovirax
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K
תגובות: 15419
שם מלא: zovirax
נתן תודות: 249 פעמים
קיבל תודות: 291 פעמים

שרשור שלא נקרא #6 

לא יודע מה הזמנת.
אבל מהאתר האירי לקפה https://www.bluestarcoffee.eu
לוקחים אחריות
לא הגיע פעם מוצר, הם שלחו שוב בלי לשאול שאלות
אז לפעמים זה בסדר להזמין לא אמזון (לא הכל שם)

mrraz111
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1845
נתן תודות: 25 פעמים
קיבל תודות: 129 פעמים

שרשור שלא נקרא #7 

גם עם אמזון אפשר להסתבך אבל עדיין מכל מי עבדתי אתו הם הכי טובים

two-times פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שרשור שלא נקרא #8 

אין לי מה לבוא בטענות לחנות. לא קראתי את התקנון טרם הרכישה. כתוב שם בפירוש שאם יש בעיה במוצר: הלקוח צריך להחזיר לחנות על חשבונו (אני מניח שבתוך איטליה/אירופה זה לא משלוח יקר), ואז ייקבל זיכויי.
חנות קטנה סך הכל.

המוצר שהזמנתי זה גלגל שיניים לאופנוע. עשויי אלומיניום יצוק.
לא יודע איך במשלוח הצליחו לכופף אותו אבל בסופו של יום קיבלתי אותו כולו עקום.
חסר שימוש.

מה שהכי מעצבן בסיפור זה אך ורק דואר ישראל.
לא מספיק שהם גובים עמילות מכס מחורטטת על כל מוצר שמגיע עם ems,
לפחות תדאגו לאיזה אפשרות ללקוח ליצור קשר ולפתוח פניה אם משהו משתבש.

המוצר נפגע במשלוח. "במשמרת שלהם"... הרי הם בעצמם מודים בזה כששלחו את המוצר בעטיפה הלא מקורית הכחולה הזו שלהם, שכתוב עליה במוצהר, שהמוצר נפגע במשלוח. -אז קחו אחריות. ראבאק. מה זרקתם את זה אצלי והלכתם?

עכשיו כמעט 300 ש"ח הלכו לי לפח. סתם. כי דואר ישראל לא עונים.

לאמאזון גם יש קטעים מעצבנים. ברור. אבל אין כזו רמה של חוסר מענה והתחמקות מאחריות ויריקה בפרצוף של הלקוח.

Yozer
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 82
נתן תודות: 5 פעמים
קיבל תודות: 4 פעמים

שרשור שלא נקרא #9 

אם היית פותח בפייפאל יש מצב שהיו מחזירים לך את הכסף
מספיק שהיית אומר שהמוצר תקול והמוכר רוצה שקודם תשלח חזרה על חשבונך זה מספיק טוב כדי לקבל זיכוי

שלח תגובה

חזור אל “ייבוא, תמחור ושירות”