שאלה בארגונומיה - עבודה עם עכבר ושני מסכים
אני עובד עם שני מסכים גדולים צמודים.
בעבודה עם העכבר, הבעיה היא שכאשר שורש כף היד פונה מקצה לקצה, ובמיוחד לעבר הקצה השמאלי, התנועה קיצונית ולא טבעית, ויכולה ליצר כאבים לאורך זמן.
האצת העכבר משפרת, אך עדיין לא מספיק.
אשמח לתובנות.
בעבודה עם העכבר, הבעיה היא שכאשר שורש כף היד פונה מקצה לקצה, ובמיוחד לעבר הקצה השמאלי, התנועה קיצונית ולא טבעית, ויכולה ליצר כאבים לאורך זמן.
האצת העכבר משפרת, אך עדיין לא מספיק.
אשמח לתובנות.
- ziv_r
- עורך ראשי HTmag

- תגובות: 42949
- נתן תודות: 1998 פעמים
- קיבל תודות: 4462 פעמים
תנסה להעלות DPI.
היו לי כאבים במשך שנים בכף היד (אני בשנות ה40 חיי עם מחשב מגיל 6, ועכבר בגיל צעיר יחסית עוד בימי DOS העליזים) כולל חבישת סדים שכולל מוט מתכת. ברגע שעברתי לעכבר אנכי (Evoluent) ומקלדת ארגונומית (מיקרוסופט 4000) נעלמו הכאבים כלא היו.
קניתי בזמנו את המוצר הזה:
אבל פחות משתמש בו, למרות שגם יכול לעזור לכאבים.
מנסיון שלי ושל אחרים, מוצרי ארגונומיה (עכבר, מקלדת וכו') זה משהו שתלוי משתמש, לא כל עכבר יתאים לכל אחד.
אגב, בהקשר של העכבר, ממליץ על עכבר חוטי. עכבר אלחוטי יותר כבד ופחות נוח.
קניתי בזמנו את המוצר הזה:
אבל פחות משתמש בו, למרות שגם יכול לעזור לכאבים.
מנסיון שלי ושל אחרים, מוצרי ארגונומיה (עכבר, מקלדת וכו') זה משהו שתלוי משתמש, לא כל עכבר יתאים לכל אחד.
אגב, בהקשר של העכבר, ממליץ על עכבר חוטי. עכבר אלחוטי יותר כבד ופחות נוח.
- Leffetripel
-
- חבר פעיל

- תגובות: 61
- נתן תודות: 7 פעמים
- קיבל תודות: 13 פעמים
או TRACKBALL, כך שיש תנוחה קבועה ונוחה למפרק.
גובה הכסא וגובה המסך עושים את ההבדל אצלי בצורה מאוד משמעותית. מציע לשחק עם זה עד שתגיע לתוצאה נוחה.
אם אתה נשאר עם עכבר אופקי, כדאי לבדוק גם איזה Mouse Grip מתאים לך. הרבה מהעכברים קטנים או שטוחים מדי, מה שמאפשר רק Claw או Fingertip. אני רוכש רק עכברים גדולים וקמורים שמתאימים ל Plam, כמו Logitech M720 Triathlon. גם MX Master מתאים אבל יקר ועם סוללה פנימית.
אם אתה נשאר עם עכבר אופקי, כדאי לבדוק גם איזה Mouse Grip מתאים לך. הרבה מהעכברים קטנים או שטוחים מדי, מה שמאפשר רק Claw או Fingertip. אני רוכש רק עכברים גדולים וקמורים שמתאימים ל Plam, כמו Logitech M720 Triathlon. גם MX Master מתאים אבל יקר ועם סוללה פנימית.