יש לי ראוטר FIBERBOX 4K של הוט , כל היציאות LAN , אין לי יציאה של WAN , בממשק של ראוטר לא מופיע לי הגדרות של מצב ברידג' , הורידו את זה לגמרי לעומת ראוטרים הקודמים של הוט כן הופיעו. יש לי RPI4 , אני רוצה להתקין PFSENSE בRPI4 , שאוכל לגלוש ישירות ממנו , כלומר שכל התעבורה היוצאת מPFSENSE (דרך RPI4) , האם אפשרי לעשות את זה? והגדרות אייפי שצריך להגדיר בהתקנה. האם צריך להגדיר את כתובת אמיתית שבראוטר? יש לי CGNAT , כך שאני יודע שזה מפריע לפתוח פורטים וכו' , צריך לבקש מהוט להוציא אותי מזה? משהו עשה והצליח להגדיר ?
התקנה והגדרות PFSENSE
היי
,
יש לי ראוטר FIBERBOX 4K של הוט , כל היציאות LAN , אין לי יציאה של WAN , בממשק של ראוטר לא מופיע לי הגדרות של מצב ברידג' , הורידו את זה לגמרי לעומת ראוטרים הקודמים של הוט כן הופיעו. יש לי RPI4 , אני רוצה להתקין PFSENSE בRPI4 , שאוכל לגלוש ישירות ממנו , כלומר שכל התעבורה היוצאת מPFSENSE (דרך RPI4) , האם אפשרי לעשות את זה? והגדרות אייפי שצריך להגדיר בהתקנה. האם צריך להגדיר את כתובת אמיתית שבראוטר? יש לי CGNAT , כך שאני יודע שזה מפריע לפתוח פורטים וכו' , צריך לבקש מהוט להוציא אותי מזה? משהו עשה והצליח להגדיר ?
שכחתי לעדכן , הצלחתי להתקין על ARM , יש ל64BIT גם כן . רק שאני לא יודע איך ממשיכים להגדיר הגדרות שזה יעבוד לי ישירות , כלומר שהתעבורה תיצא החוצה דרך PFSENSE ולא FIBERBOX 4K ....
https://www.pfsense.org/download/...
הורדתי מכאן , התקנתי על RPI4 ועובד לי... רק לפי מה שהבנתי בשביל שהתעבורה תיצא החוצה דרך PFSENSE כלומר דרך RPI4 ולא דרך הוט , צריך לבטל CGNAT
...
למיטב ידיעתי אין ל-OPNsense גירסה כזאת, אז אם אתה טוען שיש נא לצרף לינק.
23/02/2023 20:17kolin כתב: שכחתי לעדכן , הצלחתי להתקין על ARM , יש ל64BIT גם כן . רק שאני לא יודע איך ממשיכים להגדיר הגדרות שזה יעבוד לי ישירות , כלומר שהתעבורה תיצא החוצה דרך PFSENSE ולא FIBERBOX 4K ....
למיטב ידיעתי אין ל-pfSense גירסה כזאת, אז אם אתה טוען שיש נא לצרף לינק.
Batnun
.
27/02/2023 12:08Batnun כתב: למיטב ידיעתי אין ל-OPNsense גירסה כזאת, אז אם אתה טוען שיש נא לצרף לינק.
הי אתה מוזמן להוסיף לסל הידיעות שלך:
https://personalbsd.org
עובד רק על מכשירים מסויימים שעשו עבורם port
אבל עובד אצלי על nanopi-r4s שהוא עם מעבד arm
למיטב ידיעתי אין ל-pfSense גירסה כזאת, אז אם אתה טוען שיש נא לצרף לינק.
Batnun
....
27/02/2023 15:05UBS1 כתב: הי אתה מוזמן להוסיף לסל הידיעות שלך:
https://personalbsd.org
עובד רק על מכשירים מסויימים שעשו עבורם port
אבל עובד אצלי על nanopi-r4s שהוא עם מעבד arm...
גירסה ישנה, לא מעודכנת, לא ניתנת לעדכון, לא רשמית ולא נתמכת. לא ממש מומלץ כשבוחרים פיירוול...
Batnun
.
אוקי, לא אמרתי שזה כל הדברים הללו, רק אמרתי שתומך arm27/02/2023 15:29Batnun כתב: גירסה ישנה, לא מעודכנת, לא ניתנת לעדכון, לא רשמית ולא נתמכת. לא ממש מומלץ כשבוחרים פיירוול...![]()
Batnun
....
המתכנת מוציא עדכונים של זה.
לפי הדברים שלך, עשוי להשתמע שאתה לא בא לתרום מידע פה בפורום אלא ״להוכיח״ אנשים שהם טועים. או לא מדוייקים מספיק לטעמך...
לא באתי להתווכח - אתה צודק, הכל טוב
זה לא המלצה רפואית פה כל אחד תורם מסל הידע שיש לו...
Kvm שעליו מבוסס proxmox לא יכול להריץ קוד של ארכיטקטורה אחרת, אז לא יעבוד מה שאמרת.27/02/2023 17:01OMRIJ כתב: אני מניח שאפשר למצוא "פתרונות"
למשל להתקין proxmox ואז עליו ליצור מכונה של PFSENSE/opnsense
למרות שיותר פשוט גבר להשתמש בopnwrt
אבל בכל מקרה, כרגע אי אפשר להפוך את הראוטר של הוט לברידג'
אז מדובר על בעייתיות אחרת...
על arm הייתי מריץ רק לינוקס. מיליארד(י) מכשירים לא טועים.