מחפש המלצה על ראוטר ונקודות גישה אלחוטיות לבית פרטי עם תשתית קווית

פורום רשתות, IT ומחשוב כללי - רשתות, ראוטרים, מחשבים ניידים, אביזרים וכו'.
yansha פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 3
שם מלא: יניב
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שרשור שלא נקרא #1 

היי,

אני מחפש מערכת תקשורת (ראוטר ונקודות גישה) מומלצת לרכישה בישראל לבית פרטי עם נקודות גישה לכיסוי מלא.
הבית על מספר קומות, מחובר לסיבים ומחווט כולו ברשת חוטית, עם זאת צריך כמובן מערכת שתספק רשת וויפי טובה.
בקירות יש הרבה ברזל שמקשה על מעבר וויפי כך שיהיה צורך לפזר נקודות גישה אבל אפשרי שיהיו מחוברות לתשתית המחווטת ברוב המקומות (אולי בכולם). כך שאין צורך בפתרון Mesh אלחוטי.
אני מעוניין לייצר רשתות פנימית/אורחים/מכשירים-חכמים על הרשת האלחוטית עם הפרדה מלאה ויכולת הגדרות גישה בין רשתות (כלומר כנראה צריך תמיכה ב VLAN), ואם אפשרי גם על הרשת החוטית למרות שפחות קריטי - החוטית יכולה להיות כולה על הרשת הפנימי.
אני מעדיף שניתן יהיה לנהל את הכל בצורה מרכזית אבל אם פערי המחיר בין ניהול מרכזי לניהול כל יחידה בנפרד גבוה אז אפשרי גם בלי.
אני לא אלוף ברשתות אבל מסוגל ללמוד להתמודד עם הגדרות מורכבות.

כשחיפשתי ראיתי שמערכת מבוססת Ubiquity SDM SE + נקודות גישה שלהם וסוויטשים שלהם כנראה הטובה ביותר אבל מאד יקרה. האם היא אכן טובה כ"כ ושווה את ההשקעה?

אילו מערכות אחרות קיימות שיכולות לענות על הדרישות ומומלצות?

הערה: הייתה לי מערכת של Netgear Orbi וכמות הצרות שהיו איתה בלתי נתפסת. זה כולל שלוש נקודות גישה שפשוט התקלקלו בלי שום סיבה לאורך הזמן ועוד תקלות רבות גם כשעבדה.
אני רוצה מערכת אמינה שפשוט תעבוד.

תודה

ziv_r
סמל אישי של משתמש
עורך ראשי HTmag
עורך ראשי HTmag
תגובות: 42949
נתן תודות: 1998 פעמים
קיבל תודות: 4462 פעמים

שרשור שלא נקרא #2 

קנה סט כזה:
https://ksp.co.il/web/item/248430

אם הכיסוי האלחוטי לא יספק, קנה יחידות נוספות לפי הצורך עד שתקבל כיסוי מספק. ניתן לקנות יחידה אחת, 2 או 3.
הניהול הוא מרכזי ואלו מערכות Plug&Play עם כל שאר התכונות שביקשת.
וכן, זוהי מערכת יציבה שחוץ מההגדרה הראשונית שלה, כנראה לא תכנס לממשק שלה יותר לעולם.

OMRIJ
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1511
נתן תודות: 17 פעמים
קיבל תודות: 187 פעמים

שרשור שלא נקרא #3 

Asus עדיין לא תומכת vlan
רק בגירסת בטא כרגע

yansha פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שרשור שלא נקרא #4 

יש אפשרות במערכת הזו להגדיר מספר רשתות מופרדות כך שלזו של אורחים שמתחברים מכל היחידות יש רק גישה לאינטרנט? להבנתי לזה המערכת צריכה להשתמש ב vlan גם אם לא חושפת את זה למשתמש.
גירסת הבטא זמינה לכל אחד לשימוש?

OMRIJ
חבר ותיק
חבר ותיק

שרשור שלא נקרא #5 

גירסת הבטא זמינה לכולם, לא בטוח שלכל הדגמים (ובכל. קרה, היא רק חצי אפויה בינתיים).
אפשר ליצור רשתות Guest עם גישה לאינטרנט בלבד.

yansha פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שרשור שלא נקרא #6 

07/03/2023 16:08  
OMRIJ כתב:
אפשר ליצור רשתות Guest עם גישה לאינטרנט בלבד.
...
רשתות Guest בכל נקודות הקצה? כי ראיתי שיש מערכות, כולל של אסוס, שמאפשרות Guest רק מהראוטר.

OMRIJ
חבר ותיק
חבר ותיק

שרשור שלא נקרא #7 

לא ניסיתי, אבל מאמין שכל הנקודות
בתצורת aimesh כל הגדרה בwifi היא רוחבית למיטב ידיעתי

mescaline
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1834
נתן תודות: 56 פעמים
קיבל תודות: 138 פעמים

שרשור שלא נקרא #8 

לדעתי לנסות להשיג ציוד ביתי P&P שיעשה את זה כל הביזבוז זמן על להבין להגדיר רשתות ולטפל בבעיות יעלה כמו להביא מתקין שיתקין ציוד מקצועי ויגדיר הכל ויהיה לך שקט לאורך שנים

NACHUM37
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 113
נתן תודות: 15 פעמים
קיבל תודות: 10 פעמים

שרשור שלא נקרא #9 

06/03/2023 18:48  
yansha כתב:

כשחיפשתי ראיתי שמערכת מבוססת Ubiquity SDM SE + נקודות גישה שלהם וסוויטשים שלהם כנראה הטובה ביותר אבל מאד יקרה. האם היא אכן טובה כ"כ ושווה את ההשקעה?
...
יש את TP-Link Omada במחירים מאוד תחרותיים וניהול נוח. הממשק לטעמי יותר נוח מיוניפיי. יש להם גם ראוטרים וקונטרולר אם אתה לא רוצה בענן או להתקין על מכשיר כלשהו.
אם יש לך נקודות רשת בחדרים אתה יכול להשתמש ב In Wall AP, זה אסתטי ובחלק מהדגמים הנקודות משמשות כסוויץ' ונותנות כמה שקעי רשת נוספים בכל חדר. אבל תצטרך סוויץ' PoE או להשתמש באינג'קטורים בצד השני כי ה AP צמוד לקיר.

שלח תגובה

חזור אל “רשתות, אינטרנט ו- Fiber”