הבחירה הקלאסית לסטרימר בסיסי ב2023?

מחשבים, חומרה, KODI, NUC, Raspberry pi
JovaniR פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 9
שם מלא: ג׳ובאני רון
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 0

שרשור שלא נקרא #1 

אהלן.

בית קלאסי, טלוויזיות לא מספיק חכמות, רוצים להיפטר מהממירים של YES (כדי לא להיות תלויים בYES).
כיום משתמשים בממירים של YES כדי להשתמש בYES+ (האפליקצייה של YES), אך בעתיד במידה וYES ידרשו סכום גדול נרצה לעבור לספקית טלוויזיה אחרת.

לכן, רוצים לקנות (מאילת) כ2 סטרימרים בתור התחלה, מה הבחירות הקלאסיות?
נראה שXiaomi Mi Box S, וGoogle Chromecast מובילים בפופולריות, אך האם גם ראויים לבחירה הקלאסית בימינו?

*אין שימוש מיוחד בטלוויזיה, בעיקר ערוצי חדשות, ריאליטי וערוץ הספורט.
** יש אינטרנט סיבים בבית ופריסת WIFI טובה

תודה מראש לעוזרים שאולי יחסכו לי שעות של מחקר באינטרנט :)

ChinggisKhan
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2643
נתן תודות: 128 פעמים
קיבל תודות: 376 פעמים

שרשור שלא נקרא #2 

לדעתי אין שאלה שגוגל כרומקאסט (4K) הוא הבחירה הנכונה. שים לב שלפעמים יש מבצעים בארץ או באמזון אנגליה ואפשר לרכוש אותו סביב ה-149

idabari
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1776
נתן תודות: 44 פעמים
קיבל תודות: 114 פעמים

שרשור שלא נקרא #3 

אם אתה מסתפק ברשת אלחוטית - כרומקאסט.
אם קווית - GOTV

ramsalemix
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 233
נתן תודות: 69 פעמים
קיבל תודות: 48 פעמים

שרשור שלא נקרא #4 

16/03/2023 15:18  
ChinggisKhan כתב:
לדעתי אין שאלה שגוגל כרומקאסט (4K) הוא הבחירה הנכונה. שים לב שלפעמים יש מבצעים בארץ או באמזון אנגליה ואפשר לרכוש אותו סביב ה-149
...
+1
16/03/2023 20:01  
idabari כתב:
אם קווית - GOTV
...
טעות ולא הגיוני מה שאתה כותב מחוסר ידע, בקיצור מחזיר אותי למה שכתבתי בינואר השנה...
ה-GOtv עם Android TV 10 בלי עדכוני תוכנה, החיבור רשת קווית הוא עד 100Mbps כבר עדיף להתחבר על תדר 5Ghz באופן אלחוטי, תומך בHDR10 כמו הXiaomi Mi Box מ2016 כאשר הGOtv מ2021 הפרש של 5 שנים בלי תמיכה בפורמטים נוספים כמו Dolby Vision ו-Dolby Atmos לכן עדיף לרכוש מחברות עולמיות ולקבל גם עדכוני תוכנה סטרימרים כמו Google Chromecast with Google TV 4K עם Android TV 12, אפילו הXiaomi TV Stick 4K עם Android TV 11 כולל תמיכה בDolby Vision/Atmos בנוסף על זה אפילו תומך במקודד AV1 ולא בעיה להוסיף להם חיבורים עם מתאם.

Xiaomi Mi Box + Xiaomi Mi Box S - 2016-2018
VP9, H.264, H.265 (HEVC)
HDR10
Android TV​ 9

Google Chromecast with Google TV 4K - 2020
VP9, H.264, H.265 (HEVC)
HDR10, HDR10+, Dolby Vision
Android TV​ 12

Realme 4K Smart Google TV Stick - 2021
AV1, VP9, H.264, H.265 (HEVC)
HDR10, HDR10+
Android TV​ 11

GOtv - 2021
VP9, H.264, H.265 (HEVC)
HDR10
Android TV​ 10

Xiaomi TV Stick 4K - 2022
AV1, VP9, H.264, H.265 (HEVC)
HDR10, Dolby Vision
Android TV​ 11

נערך לאחרונה על ידי ramsalemix ב 17/03/2023 1:31, נערך 2 פעמים בסך הכל.

Darklord
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 183
נתן תודות: 26 פעמים
קיבל תודות: 20 פעמים

שרשור שלא נקרא #5 

לצרכים של פותח השירשור GOTV בהחלט יעשה את העבודה. הוא מחפש לראות ערוצי טלוויזיה (בעיקר חדשות וריאלטי), אין דרישה לקודי ופורמטי אודיו ווידאו מתקדמים. ותמיכה ברשת קווית של 100MB מספיקה בהחלט, כל הטלוויזיות מגיעות עם חיבור רשת 100MB.

ramsalemix
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שרשור שלא נקרא #6 

16/03/2023 22:58  
Darklord כתב:
לצרכים של פותח השירשור GOTV בהחלט יעשה את העבודה. הוא מחפש לראות ערוצי טלוויזיה (בעיקר חדשות וריאלטי), אין דרישה לקודי ופורמטי אודיו ווידאו מתקדמים. ותמיכה ברשת קווית של 100MB מספיקה בהחלט, כל הטלוויזיות מגיעות עם חיבור רשת 100MB.
...
גם הגוגל ואפילו השיאומי שעולה אפילו פחות יעשו את העבודה כמה נוח להתעלם ממה שכתבתי קודם ו-GOtv זה פשוט לא קנייה חכמה ובטח לא ה"בחירה הקלאסית לסטרימר בסיסי ב2023".
חיבור קווי עד 100Mb כשבWiFi אפשר להשיג יותר ובטח שלרוב האנשים אין אפשרות לחיבור קווי לא שבעיה לפתור את העניין עם מערכת Mesh טובה ולא יקרה, והזכרתי מתאם שאותו אפשר להוסיף אבל מה שלא יוסיפו לך בGOtv זה Android TV 11/12 ו-Dolby Vision/Atmos וAV1 שקיים כבר בChromecast with Google TV 4K/Xiaomi TV Stick 4K, וגם אם הטלוויזיה לא תומכת ברגע שרוכשים אחת חדשה שכן תומכת בDolby Vision אבל עם מערכת שונה וסגורה כמו LG/Samsung אז רכישה של GOtv זה כמו לזרוק כסף לפח כאשר הוא גם יקר יותר וגם בלי התמיכה שיש לChromecast with Google TV 4K/Xiaomi TV Stick 4K.
"אין דרישה לקודי ופורמטי אודיו ווידאו מתקדמים" אולי כי פותח השרשור ועוד הרבה אנשים פשוט לא מודעים או מבינים מספיק, ברור שלא חשבת על זה בדיוק כמו שהתעלמת מכל מה שכתבתי קודם כמה נוח אבל מה לא עושים כדי להצדיק רכישה של מוצר יקר יותר ולא משתלם.
לכן יש דיון שבו כל אחד יכול לענות בהתאם ולהסביר, אני בוחר בתשובה והמפורטת לפני שרוכשים ב2023 לאחר מכן שכל אחד יעשה מה שטוב לו.
ולהזכירך פותח הדיון כתב בעצמו
16/03/2023 14:25  
JovaniR כתב:
תודה מראש לעוזרים שאולי יחסכו לי שעות של מחקר באינטרנט :)
...
מתחיל להרגיש כאילו חלק מהאנשים פה מקבלים אחוזים מקבוצת דארקו(ממש מזכירים את צביקה שחר או יוסי דמרי שמפרסמים שנה או יותר אחרי שהוא יוצא אבל מעניין שהם לא מסקרים את שאר הסטרימרים :roll: ) כאשר יש את הGoogle Chromecast with Google TV 4K מחברה עולמית במיוחד במחירים כאלו נמוכים מחו"ל.

idabari
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1776
נתן תודות: 44 פעמים
קיבל תודות: 114 פעמים

שרשור שלא נקרא #7 

16/03/2023 22:14  
ramsalemix כתב:
+1

טעות ולא הגיוני מה שאתה כותב מחוסר ידע, בקיצור מחזיר אותי למה שכתבתי בינואר השנה...
ה-GOtv עם Android TV 10 בלי עדכוני תוכנה, החיבור רשת קווית הוא עד 100Mbps כבר עדיף להתחבר על תדר 5Ghz באופן אלחוטי, תומך
...
מאז שקניתי את המכשיר קיבלתי 4 עידכוני תוכנה, האחרון לפני שבועיים עם עדכון אבטחה עדכני.

בנימה אישית, מציע שלא תטיף ותקבע לאחרים מה הידע שלהם. גם לא תחשיד אותם בקבלת אחוזים מחברה כזו או אחרת.
כבד את הכותבים גם אם דעתם לא נוחה לך.

ramsalemix
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שרשור שלא נקרא #8 

17/03/2023 19:05  
idabari כתב:
מאז שקניתי את המכשיר קיבלתי 4 עידכוני תוכנה, האחרון לפני שבועיים עם עדכון אבטחה עדכני.

בנימה אישית, מציע שלא תטיף ותקבע לאחרים מה הידע שלהם. גם לא תחשיד אותם בקבלת אחוזים מחברה כזו או אחרת.
כבד את הכותבים גם אם דעתם לא נוחה לך.
...
ועדיין התעלמת מכל מה שכתבתי וענית לי תשובה קצרה והתייחסת רק למה שנוח לך כאילו אני לא ישים לב, אתה אומר שקיבלת 4 עדכוני אבטחה כאשר באתר החברה ניתן לראות בעמוד העדכונים רק 2 הראשון עדכון תוכנה 1622 בלי שהם מציינים תאריך עם הסבר Sugar Coating שמציג את זה כ"שיפור" כאשר זה תיקון לבעיית הHDR הידועה שהייתה למכשיר, והעדכון הנוסף מהחודש עדכון תוכנה 1920 מרץ 2023 ובאף אחד מהם לא כתבו על אבטחה.

המכשיר משנת 2021 ועדיין תקוע על Android TV 10 עם פורמט של HDR הכי בסיסי כמו הXiaomi Mi Box מ-2016(שקדם לו ב5 שנים, חצי עשור!) לא יוסיפו Android TV 11/12 ושום עדכון לא יוסיף Dolby Vision/Atmos וAV1 שקיים כבר בChromecast with Google TV 4K/Xiaomi TV Stick 4K ולכן הם ראויים להיקרא הבחירה הקלאסית לסטרימר בסיסי ב2023 עם עדיפות לגוגל מבחינת ביצועים ועדכונים איכותיים יותר.

אתה מדבר על כבוד גם אתה וגם החבר קודם צריכים ללמוד לקרוא בעיון ולא להתעלם מרוב מה שנכתב ולתת תשובה ערמומית שנוחה לכם כאשר היא קצרה מתחמקת מאוד תוך כדי הטעיה וחשיבה שאסור לחלוק עליכם פשוט הזוי.

אל תמליץ בצורה עיוורת ולא הגיונית, מותר לחלוק עלייך גם אם אתה לא אוהב את זה.

JovaniR פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 9
שם מלא: ג׳ובאני רון
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 0

שרשור שלא נקרא #9 

16/03/2023 15:18  
ChinggisKhan כתב:
...
16/03/2023 20:01  
idabari כתב:
אם קווית - GOTV
...
16/03/2023 22:14  
ramsalemix כתב:
+1
...

תודה רבה לכל המגיבים!
דובר כאן בדיון על הצרכים שלי, אז אני אחדד: הצרכים שלי הם לא עד כדי כך בסיסיים. הם כן בסיסיים, אבל לא הייתי גם מגביל את עצמי לשינויים בעתיד.
אדגיש שוב: השימושים הבסיסיים הם צפייה בערוצי טלוויזיה (דרך אפליקציה כמו YES+ למשל, אולי בעתיד Cellcom או Partner), וצפייה בסרטים ממחשבים שנמצאים ברשת הביתית.

נראה שChromecast 4K, זאת אכן האופציה הקלאסית, ויש אפשרות לקנות שבוע הבא באילת. נראה שאפשר לקבל שם מחיר דומה למחיר באמאזון לא כולל משלוח.

אם יש דברים נוספים שחשוב שאשים לב, אשמח לדעת!

ושוב תודה למי שעוזר

Haimbin
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1082
נתן תודות: 89 פעמים
קיבל תודות: 180 פעמים

שרשור שלא נקרא #10 

זה לא תורה מסיני ואין טעם לחפש המון מסביב ולשבור את הראש. אנחנו מדברים על סטרימר בסיסי כלומר עד כמה מאות שקלים ו chromecast זו אופציה בטוחה, זולה וטובה, אם אתה רוצה משהו ב800+ שקל שם יש כבר דיון אחר וזה כבר לא שייך לפה.
נ.ב - אל תקח Xiaomi mi box (בתור אחד שיש לו כזה) הוא כבר דיי מיושן והממשק עליו מרגיש כבד מידי ומגושם.

ziv_r
סמל אישי של משתמש
עורך ראשי HTmag
עורך ראשי HTmag
תגובות: 42949
נתן תודות: 1998 פעמים
קיבל תודות: 4462 פעמים

שרשור שלא נקרא #11 

ramsalemix כתב: מתחיל להרגיש כאילו חלק מהאנשים פה מקבלים אחוזים מקבוצת דארקו(ממש מזכירים את צביקה שחר או יוסי דמרי שמפרסמים שנה או יותר אחרי שהוא יוצא אבל מעניין שהם לא מסקרים את שאר הסטרימרים :roll: ) כאשר יש את הGoogle Chromecast with Google TV 4K מחברה עולמית במיוחד במחירים כאלו נמוכים מחו"ל.
...
אני מעריך את ההשקעה והפירוט בתגובות שלך, אבל הייתי מציע לך לא להזכיר אנשים אחרים מבלי באמת לדעת מה השיקולים שלהם.
אני במקרה מכיר את הנפשות שהזכרת ויכול לומר לך שכל עוד אין שיתוף פעולה מצד היבואן\יצרן, נדירים המקרים בהם הכתב ירכוש על חשבונו ציוד עבור תוכן לכתבה. יתכנו עוד סיבות, אבל הן לרוב מאוד פשוטות ולא צריך מראש לקפוץ לקונספירציות.

ramsalemix
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

Re:

שרשור שלא נקרא #12 

18/03/2023 17:52  
ziv_r כתב:
אני מעריך את ההשקעה והפירוט בתגובות שלך, אבל הייתי מציע לך לא להזכיר אנשים אחרים מבלי באמת לדעת מה השיקולים שלהם.
אני במקרה מכיר את הנפשות שהזכרת ויכול לומר לך שכל עוד אין שיתוף פעולה מצד היבואן\יצרן, נדירים המקרים בהם הכתב ירכוש על חשבונו ציוד עבור תוכן לכתבה. יתכנו עוד סיבות, אבל הן לרוב מאוד פשוטות ולא צריך מראש לקפוץ לקונספירציות.
...
לא באמת לזה התכוונתי מה שהפריע לי בפועל זה ההמלצה של מי שלא פירט, וברור לי שזה לא על חשבונם ועדיין גם אם קיבלו מוצר חינם לשיתוף פעולה לא הופך את הסקירה לאמינה מכל בחינה או את מה שהם אמרו לאבסולטי, העניין שלי שלמשל לא מעט ברשתות החברתיות לא חסר מקרים שסוקר במיוחד ישראלי מסקר מוצר ואז אף אחד בתגובות לא חולק ולא בודק את האלטרנטיבות כאילו מינימום זה מוצר השנה לעומת זאת בחו"ל אפשר לראות סקירות כמו בהודעה הראשונה שלי בדיון ששם הסוקר(Roberto Jorge) ממש משווה בין 3 סטרימרים עדכניים מחולק לפרקים בצורה מסודרת(פתיח, עיצוב, חומרה, מערכת הפעלה, קישוריות, מסקנה) ומזכיר את נושא הHDR בהשוואה ואת האפשרות לחיבור מתאם.
גם אתה העלת פעם סקירה של אחד מהם וזה הRealme 4K Smart Google TV Stick ואני הגבתי שעדיף עליו הXiaomi TV Stick 4K והסברתי
viewtopic.php?f=22&t=373485#p3242132
בכל מקרה סטרימרים כמו GOtv זה כמו עוד ווריאציה פחות עדכנית לסטרימר של Mecool KM2 Plus שגם הם לא זוכים לעדכונים לרוב והעדכונים החשובים מגיעים רק כאשר משוחרר דגם חדש שלא כמו עם Google Chromecast with Google TV 4K איך אמר לינוס...

שלח תגובה

חזור אל “חומרה PC + סטרימרים”