אז Unraid. לא הבנתי. שכנעו אותי.

פורום לכל מה שקשור לאחסון (מקומי, נייד ובענן). NASים ועוד.
maoravni פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 386
נתן תודות: 9 פעמים
קיבל תודות: 31 פעמים

שרשור שלא נקרא #1 

הדרישות שלי מהNAS לא מוגזמות.
1. אחסון עם יתירות.
2. ביצועים סבירים תחת מגבלות החומרה הביתית שלי: חיבור 1GB, יכול להיות משורשר (כי יש לי במחשב), היכולת להגיע לחיבור רווי.
3. אופציות לdocker ולאפליקציות ענן מותקנות.

שימושים:
מאגר מדיה, אחסון תמונות סרטים ומסמכים.

כרגע אני כמעט עשרה ימים לתוך הtrial. נחמד. יש הרבה התקנות קלות מהקופסא. רוב מה שחיפשתי יש. התקנתי:
Roon
Syncthing
Resilio Sync (אני יודע שהם דומים. מנסה להחליט מה עדיף).
Photoprism
Home Assistant (אופציה למשהו עתידי) יחד עם ESPHome
Transmission
Sabnzbd
איזו תוכנת גיבוי בעתיד.

החוויה שלי היא ככה ככה. ממשק התקנות והגדרות מצוין. התראות דרך telegram וslack. עמוד סטטוס אינפורמטיבי.
אבל הביצועים שלו בכתיבה... מגיע ל30Mb ביום טוב (כמובן אחרי שהזכרון מתמלא. עד אז מהיר).
אתמול היו לנו שתי הפסקות חשמל עקב הגשמים. אחרי הראשונה הוא התחיל בדיקת parity. אחרי השניה הוא לא עלה עד שלא התחלתי את הבדיקה ידנית. וכמובן שכל עוד הבדיקה מתבצעת הוא איטי להחריד.
ואל תגידו שהפתרון הוא עוד חומרה כמו SSD וUPS.

אני כבר כעשור עם NAS עם מעבד ATOM אומלל שנתן לי ביצועים הרבה יותר טובים בשוטף. לא הייתי יכול להתקין עליו מעבר כמעט כלום כי יש לו 4GB RAM, אבל כן רץ עליו Resilio Sync. היה עליו OpenMediaVault 6.

הציוד שודרג לאחרונה עם לוח אם Dual Xeon עם 64GB Ram ו6*10TB. בדקתי גם את TrueNAS Scale ומעבר לRoon יש לו כמעט כל דבר. מה שאין אפשר להתקין בתוך VM.

מה אני מפספס?

ds123
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1908
נתן תודות: 110 פעמים
קיבל תודות: 79 פעמים

שרשור שלא נקרא #2 

מה שאתה מפספס שהוא ש"אין ארוחות חינם".

כדי להנות מהיתרונות של יתירו ובכלל מה ש unraid נותן לך (כמו הגמישות, העובדה שכל דיסק עומד בפני עצמו ועוד) באה על חשבון ביצועים בכתיבה. כיבוי לא סדור מחייב בדיקת ותיקון parity כדי לוודא שהמערך, שהוא עמוד התווך של המערכת, תקין.

הפתרונות לשני הדברים שציינת זה בדיוק מה שאמרת - כונן ssd קטן עבור cache (יש ב unraid תמיכה בילט אין נהדרת ב cache והעברה שלו למערך מידי יום) ו UPS למניעת נפילות מתח.
השימוש ב SSD ו UPS מקובל מאוד ב UNRAID ובכלל במערכות NAS. אפילו הייתי אומר שהם מוצרים הכרחיים.

שלח תגובה

חזור אל “NAS ואחסון”