שליטה על משתמשים ברשת WIFI בחניון בית משותף
- silverbullet
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 342
- נתן תודות: 39 פעמים
- קיבל תודות: 36 פעמים
ניהול משתמשים דורש יכולות מתקדמות בנתב או אפילו התקנת ציוד נוסף עם יכולות הזדהות אפליקטיביות וזה כבר מעיק ומסורבל לתחזוקה.
לא הכי מומלץ, אתה תמיד יכול להסתיר את הרשת שיצרת ואז לפרסמה לאנשים הרלוונטים.
אתה יכול להשתמש ב-WPA3-PERSONAL כדי ליצור רשת מאובטחת ומוגנת יותר, אבל סביר להניח שלא כל המכשירים הסמארט יתמכו (למרות שקשה לי להאמין שמישהו כיום מחזיק מכשיר מהעשור הקודם).
ממה החשש ומה המטרה בסופו של דבר?
לא הכי מומלץ, אתה תמיד יכול להסתיר את הרשת שיצרת ואז לפרסמה לאנשים הרלוונטים.
אתה יכול להשתמש ב-WPA3-PERSONAL כדי ליצור רשת מאובטחת ומוגנת יותר, אבל סביר להניח שלא כל המכשירים הסמארט יתמכו (למרות שקשה לי להאמין שמישהו כיום מחזיק מכשיר מהעשור הקודם).
ממה החשש ומה המטרה בסופו של דבר?
אנחנו 2 בניינים שלכל אחד חניון נפרד, אבל הכניסה היא אחת לשני הבניינים. יוצא שהחניון התת קרקעי שלנו משותף לבניין השני. אלא מה, הם אינם מעוניינים להצטרף לעלויות של הקמת מערכת WIFI בחניון ואני לא רוצה שתהיה להם היכולת להתחבר למערכת בלי שיקבלו הרשאה.
מדובר בעשרות (מאות אם מכלילים את כל אלו שיש להם הרשאה לכניסה לחניון - באמצעות מערכת ניהול שער החניון) שאין סיבה שיוכלו ליהנות ממערכת שלא השתתפו בעלויות הקמתה.
מדובר בעשרות (מאות אם מכלילים את כל אלו שיש להם הרשאה לכניסה לחניון - באמצעות מערכת ניהול שער החניון) שאין סיבה שיוכלו ליהנות ממערכת שלא השתתפו בעלויות הקמתה.
- UriM
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 604
- שם מלא: אורי
- נתן תודות: 44 פעמים
- קיבל תודות: 79 פעמים
כמו שנכתב מעלי, זה כאב ראש להתאים את המשתמש למכשיר בקבוצה גדולה, שלא תמיד זמינה. אנשים מחליפים מכשירים וצריך לנהל מעקב אחרי כל העניין.
חוץ מזה, אני לא בטוח שניהול לפי כתובת MAC אפשרי. בטלפונים של אפל ה-MAC משתנה בכל התחברות וכך גם בפיקסל של גוגל ואולי אצל עוד חברות.
לדעתי, תגדירו הרשת עם SSID מוסתר. אחת לתקופה (נניח כל 3 חודשים) תחליפו סיסמא.
חוץ מזה, אני לא בטוח שניהול לפי כתובת MAC אפשרי. בטלפונים של אפל ה-MAC משתנה בכל התחברות וכך גם בפיקסל של גוגל ואולי אצל עוד חברות.
לדעתי, תגדירו הרשת עם SSID מוסתר. אחת לתקופה (נניח כל 3 חודשים) תחליפו סיסמא.
- ziv_r
- עורך ראשי HTmag

- תגובות: 42949
- נתן תודות: 1998 פעמים
- קיבל תודות: 4462 פעמים
הקמת רשת כזאת שלא תהיה משותפת לכולם במרחב המשותף תיצור אנטגוניזם עם הבניין שלא השתתף בעלויות הקמת הרשת, דבר שיוביל לונדליזם של ציוד הרשת.
דעתי היא שמראש אל תכנס לזה אם אין תמיכה מכל הצדדים.
דעתי היא שמראש אל תכנס לזה אם אין תמיכה מכל הצדדים.
- ziv_r
- עורך ראשי HTmag

הוא לא יכול למנוע מדיירי הבניין שלא שילמו להשתמש בשער.
כמו שכתבתי אפשר לנהל רשימה של מספרים white list שרק להם השער יענה - זה משהו סטנדרטי במערכות האלה....
מעבר לזה שזה מאפשר לפתוח את החנייה לאורח גם אם אתה גר בקומה 30 או לא בבית.
לדוגמא
https://ofergates.com/cat_product/%D7%9 ... %99%D7%AA/
נערך לאחרונה על ידי ilane ב 08/04/2023 14:55, נערך פעם 1 בסך הכל.
- ziv_r
- עורך ראשי HTmag

ilane,
ברור, אבל בכל מקרה הוא צריך לתת גישה לפתיחת השער לכולם, אז לא ברור מה נותנת ההצעה שלך.
פותח השרשור מדבר על הגבלת הגישה לרשת אלחוטית שהוא יקים, לא לשער.
ברור, אבל בכל מקרה הוא צריך לתת גישה לפתיחת השער לכולם, אז לא ברור מה נותנת ההצעה שלך.
פותח השרשור מדבר על הגבלת הגישה לרשת אלחוטית שהוא יקים, לא לשער.
מערכת כזו היא מערכת משולבת שלט/סלולר/אפליקציה.
מי שלא מעוניין עדיין יכול להשתמש בשלט.
המטרה בwifi בסופו של דבר לשלוט בשער, ולא לגלישה או דברים אחרים, זה מיותר לחלוטין.
מי שלא מעוניין עדיין יכול להשתמש בשלט.
המטרה בwifi בסופו של דבר לשלוט בשער, ולא לגלישה או דברים אחרים, זה מיותר לחלוטין.
- ziv_r
- עורך ראשי HTmag

אני מכיר את המערכת של PalGate (אני Admin של כזאת), אבל כיצד התקנה של מערכת כזאת תעזור לפותח השרשור?
ועד בית אחד ישלם על כל המערכת ואז גם הבניין שלא שילם יהנה - ועדיין אין לזה קשר למה שפותח השרשור ביקש.
ועד בית אחד ישלם על כל המערכת ואז גם הבניין שלא שילם יהנה - ועדיין אין לזה קשר למה שפותח השרשור ביקש.
- ziv_r
- עורך ראשי HTmag

על מערכת ה- Wi-Fi רק בניין אחד רוצה לשלם. השני לא רוצה לשלם והוא מבקש בקרת גישה לרשת האלחוטית.
בקרת גישה לבקר שער החניון לא תועיל.
בקרת גישה לבקר שער החניון לא תועיל.