שימוש במערכת deco עם אינטרנט סיבים של הוט ללא ראוטר של הוט

פורום רשתות, IT ומחשוב כללי - רשתות, ראוטרים, מחשבים ניידים, אביזרים וכו'.
omriza פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 6
שם מלא: עמרי
נתן תודות: 3 פעמים
קיבל תודות: 1 פעם

שרשור שלא נקרא #1 

הי חברים,
יש לי אינטרנט סיבים במהירות 1 ג'יגה, שני מכשירי deco m4 וראוטר של הוט מסוג hot box 5. הראוטר מחובר דרך כבל רשת למכשיר מדגם Nokia G-010G-Q שהוט סיפקו כאשר חיברו אותנו לסיבים במעמד ההתקנה (הסיב האופטי מחובר למכשיר הזה שלהבנתי הוא סוג של מודם / מתאם בין הראוטר לסיב האופטי). בעבר כאשר ניסיתי לחבר יחידת deco לראוטר של הוט ובנוסף להציב עוד יחידת deco נוספת שתהיה באזור עם קליטה פחות טובה בבית קיבלתי משום מה תוצאות פחות טובות מאשר להשתמש רק בראוטר של הוט ולכן החלטתי פשוט להשתמש רק בו ללא מכשירי הdeco כלל.

כיום יש לנו פינה נוספת בבית שצריך שיהיה בה אינטרנט טוב ואיכות הקליטת אינטרנט שם מאוד ירודה כרגע. לכן, אני רוצה לנסות שוב להשתמש במכשירי deco רק שהפעם לחבר את היחידה הראשית ישירות למודם / מתאם של Nokia מבלי להשתמש בראוטר שהם סיפקו כלל (וכך גם בתקווה להחזיר להם את הראוטר ולהפסיק לשלם עליו שכירות). ניסיתי לעשות את זה היום ומצד אחד הטלפון שלי הצליח להתחבר לwifi והראה תוצאות אפילו טובות יותר מאשר מה שהיה לפני כן עם הראוטר של הוט, אך מצד שני נתקלתי בכל מיני בעיות חיבור של הטלויזיה החכמה של סמסונג לרשת וכל מיני אתרים שלא הסכימו להיפתח לי בדסקטופ שחובר עם כבל רשת ליחידת deco המרכזית כך שבסוף חזרתי למצב המקורי של שימוש בראוטר של הוט ללא deco.

אני לא בטוח אם מה שקרה נובע מהגדרות נוספות שצריך להגדיר במידה ורוצים לעבוד ללא הראוטר של הוט ולחבר את הdeco ישירות למודם / מתאם של Nokia או שמדובר במשהו אחר.

אשמח לשמוע ממי שיש לו ניסיון בעניין מה עלי לעשות והאם זה בכלל אפשרי / כדאי לחבר deco ללא שימוש בראוטר של הוט.

תודה מראש

omriza פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שרשור שלא נקרא #2 

מקפיץ בתקווה שמישהו יוכל לסייע לפני החג.
תודה רבה :)

or4558
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 648
נתן תודות: 41 פעמים
קיבל תודות: 41 פעמים

שרשור שלא נקרא #3 

אתה לא יוכל להשתמש בציוד בפרטי בהוט .
אתה יוכל לעבור לסלקום ותקבל מהם מתאם סיב ותוכל לחבר את דקו ....

oris74
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 8929
שם מלא: אורי
נתן תודות: 1046 פעמים
קיבל תודות: 890 פעמים

שרשור שלא נקרא #4 

אני לא יודע אם זה עוזר לך אבל אני עם סלקום סיבים ויש לי את אותו מתאם כמו שלך (הנוקיה) + 3 יחידות של דקו M5

אני לא משתמש בראוטר שקיבלתי מסלקום אלא בראוטר פרטי.

דקו אחד מחובר לחיבור קווי שיש לי בסלון (שמחובר קווית לראוטר הפרטי) ועוד 2 דקו בחדרים. הכל עובד בלי בעיה.

amdr1
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 461
נתן תודות: 33 פעמים
קיבל תודות: 33 פעמים

שרשור שלא נקרא #5 

הוטבוקס 5 או 5F?
חחח אני אתמול כמה פעמים דיברתי עם תמיכה של הוט להחליף את 5F שלי לנוקיה כדאי לחבר ציוד פרטי.
אין כלל שום מוסג לאף נציג שדיברתי איתם מה זה ONT Nokia ועים מה זה אוכלים.
הם מכירים רק הוטבוקס 5F.
נערך לאחרונה על ידי amdr1 ב 06/04/2023 14:21, נערך פעם 1 בסך הכל.

OMRIJ
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1511
נתן תודות: 17 פעמים
קיבל תודות: 187 פעמים

שרשור שלא נקרא #6 

בהוט למיטב ידיעתי אי אפשר כרגע לוותר על הראוטר, לא תומכים באפשרות אחרת

Haimbin
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1082
נתן תודות: 89 פעמים
קיבל תודות: 180 פעמים

שרשור שלא נקרא #7 

בהוט אין שום סיכוי לעבוד עם ציוד פרטי, הם גם לא תומכים בזה. אתה יכול פשוט לכבות את הוויפי בראוטר של הוט ולהשתמש רק ברשת האלחוטית של הדקו, וכמובן להגדיר אותם כAP ידנית או אוטומטית אם הם תומכים בזה.

amdr1
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שרשור שלא נקרא #8 

אז מה הקטע של ONT Nokia של הוט אצל omriza שפתח את השרשור?
זה ברידג' של סיב אופטי בלי שום אפשרות ניתוב.
לא ברור לי מה הבעיה.
על הסיב הסגול שמודפס על גבו "hot-ibc" מתחברים 6 ספקים שונים.כולם משתמשים באותו ה-OLT איזורי.
וחוץ מהוט כל אחד מהם נותנים אפשרות גשר לחיבור ציוד פרטי.

amdr1
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שרשור שלא נקרא #9 

06/04/2023 12:09  
Haimbin כתב:
בהוט אין שום סיכוי לעבוד עם ציוד פרטי, הם גם לא תומכים בזה. אתה יכול פשוט לכבות את הוויפי בראוטר של הוט ולהשתמש רק ברשת האלחוטית של הדקו, וכמובן להגדיר אותם כAP ידנית או אוטומטית אם הם תומכים בזה.
...
אני עשיתי יותר מזה.
גם DMZ,וכבוי פירוול.
אבל עדיין יש הגבלה בביצועים של gr140 dg שבכלל לא ברור מה החומרה שלו.
ונימצא בדרך כמו רכיב מאותר.

omriza פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שרשור שלא נקרא #10 

הי חברים, תודה רבה על כל התגובות. דבר ראשון, טעיתי בדגם של הנתב, מדובר ב5F ולא ב5. כפי שכתבתי הוא מחובר לנוקיה ולא ישירות לסיב, לא יודע אם יש סיבה מיוחדת לזה אבל זה כך מהיום הראשון שבו הטכנאי של הוט בא והתקין בדירה את הסיבים וחיבר את כל הציוד. כשניסיתי לחבר את הmesh ישירות לנוקיה כן קיבלתי חיבור במהירות של כ600 מגה לדסקטופ וגם wifi בטלפון במהירות של מעל 200 מגה אבל משום מה לא הצלחתי לחבר את הטלויזיה החכמה וגם כאשר ניסיתי לחבר יחידות deco נוספות מעבר לזאת המרכזית שחוברה לנוקיה אז האפליקציה לא זיהתה את היחידות האלו וגם ניסיונות לעשות reset לא עזרו למרות שהיחידות הנוספות כן נכנסו למצב של אור כחול מהבהב... בגלל זה חשבתי שאולי אני כן יכול לוותר על הראוטר של הוט ואולי זה רק עניין של הגדרות אבל לא בטוח שהבנתי מהתגובות פה אם זה כן אפשרי בסוף או לא... לגבי חיבור של הmesh לראוטר של הוט וכיבוי הwifi של הראוטר - זה מה שניסיתי בעבר אבל משום מה קיבלתי מהירויות לא טובות לעומת שימוש ברשת של הראוטר. לא יודע אם זה בגלל עומס מכשירים באותו אזור או משהו אחר אבל זה לא עבד לי בצורה מוצלחת... מה אתם אומרים?

תודה :)

amdr1
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שרשור שלא נקרא #11 

ממש מוזר.
ב5F יש חיבור אופטי פיזי sc/apc - WAN.היתה סיבה משמעותית,שהוט לא ניצלו את זה.
כאן יש נוקיה שמתחברת לסיב ו-5F שמחובר לנוקיה ע''י כבל רשת?כאילו יציאת LAN של 5F ליציאת LAN של נוקיה?
אני מרים ידיים.
לא מבין בכלל
:)...
נערך לאחרונה על ידי amdr1 ב 06/04/2023 14:42, נערך פעם 1 בסך הכל.

ramsalemix
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 233
נתן תודות: 69 פעמים
קיבל תודות: 48 פעמים

שרשור שלא נקרא #12 

החברה היחידה שעשו הכל כדי שהלקוח יהיה חייב להשכיר את הציוד שלהם.
ה-HOT Box 5F תומך גם ב-Wi-Fi 6 זה יהיה עדיף למכשירים תומכים, ה-Deco M4 תומך ב-Wi-Fi 5.
אתה יכול לחבר את ה-Deco M4 ל-5 HOT Box במצב AP במידה ואף יחידה חוץ מהראשית לא מחוברת בכבל רשת, מומלץ למקם את שאר היחידות במיקום מספיק קרוב ליחידה הראשית לקבלת ביצועים אופטימליים באופן אלחוטי

omriza פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שרשור שלא נקרא #13 

06/04/2023 14:39  
amdr1 כתב:
ממש מוזר.
ב5F יש חיבור אופטי פיזי sc/apc - WAN.היתה סיבה משמעותית,שהוט לא ניצלו את זה.
כאן יש נוקיה שמתחברת לסיב ו-5F שמחובר לנוקיה ע''י כבל רשת?כאילו יציאת LAN של 5F ליציאת LAN של נוקיה?
אני מרים ידיים.
לא מבין בכלל
:)...
...
בדיוק, ה5F מחובר עם כבל רשת ליציאת LAN של הנוקיה. הנוקיה מחובר לסיב האופטי. כך הטכנאי חיבר את זה כאשר היה פה ואני פשוט השארתי את זה ככה מאז...

omriza פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שרשור שלא נקרא #14 

06/04/2023 14:41  
ramsalemix כתב:
החברה היחידה שעשו הכל כדי שהלקוח יהיה חייב להשכיר את הציוד שלהם.
ה-HOT Box 5F תומך גם ב-Wi-Fi 6 זה יהיה עדיף למכשירים תומכים, ה-Deco M4 תומך ב-Wi-Fi 5.
אתה יכול לחבר את ה-Deco M4 ל-5 HOT Box במצב AP במידה ואף יחידה חוץ מהראשית לא מחוברת בכבל רשת, מומלץ למקם את שאר היחידות במיקום מספיק קרוב ליחידה הראשית לקבלת ביצועים אופטימליים באופן אלחוטי
...
תודה, אז אם אני מבין אותך נכון אין שום סיכוי שאוכל לחבר את הmesh ישירות לנוקיה ושהכל יעבוד תקין ללא שימוש ב5F מכיוון שמדובר בהוט אבל אם לצורך העניין הייתי עם אינטרנט סיבים של סלקום או פרטנר לדוגמא אז כן הייתי יכול לחבר את הmesh לנוקיה ללא צורך בהשכרת ציוד מהם?

ramsalemix
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 233
נתן תודות: 69 פעמים
קיבל תודות: 48 פעמים

שרשור שלא נקרא #15 

06/04/2023 15:04  
omriza כתב:
תודה, אז אם אני מבין אותך נכון אין שום סיכוי שאוכל לחבר את הmesh ישירות לנוקיה ושהכל יעבוד תקין ללא שימוש ב5F מכיוון שמדובר בהוט אבל אם לצורך העניין הייתי עם אינטרנט סיבים של סלקום או פרטנר לדוגמא אז כן הייתי יכול לחבר את הmesh לנוקיה ללא צורך בהשכרת ציוד מהם?
...
כן אם זה פרטנר, סלקום ואפילו מופיע ברשימה של ציוד קצה נתמך ע"י בזק(Nokia G-010G-Q)
https://www.bezeq.co.il/media/PDF/gpon. ... isp=footer
היית יכול לחבר פשוט כבל רשת RJ45 מהממיר מדיה אופטי של נוקיה ישירות ל-Mesh ללא השכרת ציוד.

שלח תגובה

חזור אל “רשתות, אינטרנט ו- Fiber”