התחיל ברשימת הרכיבים החשובים בעיניי ואתן כמה דגשים בהמשך למה שלדעתי חשוב יותר או פחות.
מתחילים מ-0
1. מסך גדול עד כמה שאפשר בתקציב הקיים ,או אולד גדול ככל האפשר
2. רמקולים ,גודלם לא חשוב בחלל קטן אבל כאשר החלל גודל חשוב שגם הם יגדלו.5 רמקולים לדעתי זה התחלה מצויינת. אחד הנתונים החשובים ברכישת רמקולים לקולנוע זה נצילות הרמקולים והסיבה לכך היא שרמקול פחות נציל יצריך הגברות נוספות ופעמים רבות הרסיבר לא יפיק מהרמקול מספיק .
3 רסיבר ,זה רכיב חשוב מאוד שמקשר את כל הציוד .ישנם חברות רבות וטובות ,בדרך כלל לכל חברה יש את גוון הסאונד משלה אבל לדעתי מה שחשוב ביותר זאת המערכת הכיול טובה ונוחה לתפעול .מאוד מומלץ כאשר חושבים על העתיד לרכוש אולי רסיבר עם חיבור pre out שיאפשר חיבור מגבר נוסף בעתיד להפעלת רמקולים בצורה איכותית יותר.
4.סאב -זה רכיב חשוב מאוד שמשפר בצורה קיצונית את חווית הסרטים ,לדעתי מומלץ סאב שמסוגל לרדת מתחת ל 30 הרץ כדי לתת בנוסף לצליל גם תחושות נחמדות לגוף.
5.נגן -בעזרת נגן או סטרימר לסרטים ניתן בקלות ובנוחות להריץ את הסרטים/הופעות עם אפשרויות רבות שבדרך כלל מסכי טלוויזיה לא יכולות לספק.
6.הרד דיסק גדול ומלא בתכנים משובחים כמו הופעות חיות וסרטי בלו ראי. כאשר אני צופה בערוצים הרגילים אישית פחות חשובה לי איכות הסאונד והתמונה של המסך אבל כאשר אני מכניס את עצמי לסרט טוב או הופעה אז הסאונד/תמונה מקבלים חשיבות עליונה.
7.כבלים ....הרבה כבלים תקינים.
זאת רשימת המצרכים
עכשיו כמה נקודות חשובות ,חשוב לי לציין שאני לא עובד בתחום ,לא למדתי בשום מוסד את התחום ,כל מה שאני משתף כאן זה מהידע האישי שלי ומהניסיון שצברתי .
1.הרשימה נראית ארוכה וכאשר נכנסים לחישובים מגיעים למספרים גבוהים יחסית ,אבל רוב הציוד מסוגל לעבוד 20 שנים ובמהלך השנים שדרוגים קלים יכולים לשפר את החוויה .לכן שחושבים על רכישה של כל הציוד חשוב להבין ש 15 דקות אחרי כיול והרכבה מקבלים חוויה לשנים רבות ואושר,הרבה אושר כי כולנו אוהבים מוסיקה סרטים .
2.מי שלא מבין בתחום בכלל אני ממליץ לו ללמוד לפחות איך לכייל את הרסיבר ,בדרך כלל זה לא קשה ואם קשה אז יש כאן חברים רבים בפורום שיכולים לעזור.
3.תקינות הציוד ובעיקר כבלים יכולים לחסוך שעות של עבודה על ריק ותסכול ,אישית לא ממליץ להשקיע על חיווט יקר כי זה לא באמת משהו שמגיע לאוזן ,אבל התקינות חשובה מאוד.
4.כאשר רוכשים רסיבר עם pre ניתן בעתיד לצרף לסט אפ מגבר נחמד שיעזור לקדמיים וישפר פעמים רבות מאוד את איכות הסטראו
5.אני מאמין שמי שרוצה לקבל את החוויה שיעשה את הרכישה הגדולה יחד ולא יפצל רכישות לזמנים שונים ,תקנו את הציוד שרשמתי יחד ובהמשך אם תרצו תשדרגו אבל לא ממליץ לקנות פחות מזה כי אז מרגישים שחסר משהו וחבל.
6.אקוסטיקה זה אחד האלמנטים שמשפיעים יותר על מה שנקבל וכל שינוי של חלל ייתן משהו אחר ,זה נושא שקצת מגביל כי בדרך כלל צריך לחיות עם זה אבל מערכת כיול טובה תדע לעזור.
7.אין קשר בין מחיר רמקול לאיך שישמע אצלכם בבית ,רמקול קטן יכול להישמע טוב משמעותית מרמקול גדול אז תנו לאוזניים להחליט ,לא למהר לקפוץ למוצר הנוצץ או יקר שתראו.
8.תשמעו מספר חברות של רסיברים ,כולם טובים אבל יש להם בדרך כלל איזה גוון צליל אישי ,תראו למה אתם מתחברים יותר.
9.שיש את כל הרשימה והציוד מורכב ומכוייל נכון אז אין התעסקויות מיותרות ואפשר לחיות שנים רבות עם חווית טובה ומרגשת.
רשמתי את כל השטויות שחשבתי שנכונות לי ,אם שכחתי משהו אז יש כאן מספיק מקום לתזכורות ותיקונים.
המשך יום נעים....ממש פאדיחה אם שכחתי משהו חשוב...

) שמסוגלים ליהנות מחווית קולנוע טובה שמתחילה ממסך אולד עם האודיו של הטלוויזיה.