תקלת רשת בהגדרת ראוטר

פורום רשתות, IT ומחשוב כללי - רשתות, ראוטרים, מחשבים ניידים, אביזרים וכו'.
Rami_C פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 2
שם מלא: רמי
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שרשור שלא נקרא #1 

אהלן אנשים
לאחרונה התקינו לי סיבים אופטיים מחברת X-FIBER ולבסוף לבית מגיע מתאם סיבים.
מתוך המתאם חיברו לי כבל רשת לראוטר שלהם מסוג Halny HL-4GXV-F(שכנראה עובד גם כמודם) והכל עובד כמו שצריך.

עכשיו קניתי ראוטר מסוג TP-Link AX6600 (שלא משמש גם כמודם) וכשאני מנסה לחבר אותו הוא קולט אותו ומצליח להתחבר, אבל אין גישה לאיטרנט.
לכן לקחתי גם ראוטר+מודם של בזק (D-LINK Dual Band AC DSL-G256DG) שאליו חיברתי את הכבל רשת לחיבור WAN שלו.
בנוסף יש לציין שראיתי פה באחד מהפורומים על כך שצריך להפוך את המודם של בזק רק למודם כפי שניתן לראות פה: www.netcheif.com/downloads/VDSL_699U5_modem.pdf ועשיתי את שלבים 1-4 כפי שמתואר פה.
ומהפורט של הLAN של המודם חיברתי עוד כבל רשת אל הפורט של הWAN2.5 של הראוטר.
אבל עדיין אין חיבור לאינטרנט, אשמח לעזרה :)

sabres
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 338
נתן תודות: 48 פעמים
קיבל תודות: 99 פעמים

שרשור שלא נקרא #2 

עשית קצת סלט מכל העניין.

1. הנתב שסיפקו לך הוא נתב בלבד ואין צורך שיתפקד כמודם. בחיבור סיבים אין כלל מודם.
כמו שאמרת, החיבור נעשה ע"י כבל רשת שיוצא ממתאם הסיבים שסיפקו לך ומתחבר לנתב החדש בלבד.
את הנתב\מודם של בזק אפשר להחזיר למחסן.

2. אם אתה רוצה להחליף לנתב שרכשת במקום הנתב שסופק לך מהחברה, אתה צריך לחבר את כבל הרשת שיוצא ממתאם הסיבים ליציאה הכחולה השמאלית מבין השתיים בגב הנתב החדש שלך (זאת שרשום מתחתיה 2.5Gbps WAN/LAN).

3. עכשיו אתה צריך להיכנס לממשק הניהול של הנתב החדש ולהגדיר אותו תוכנתית כדי שיוכל להתחבר לספק.
לדעתי אתה מחובר לספק בחיבור שדורש הזדהות עם שם משתמש וסיסמה, מה שאומר שתצטרך לדבר עם התמיכה הטכנית של X-FIBER (טלפון 3581*) ולבקש מהם את שם המשתמש והסיסמה להתחברות.

4. אחרי שיש לך את שם המשתמש והסיסמה, כנס לממשק הניהול של הנתב החדש ותגדיר שם דרך אשף החיבור את חיבור ה-PPPoE עם שם המשתמש והסיסמה שסופקו לך. אתה יכול להעזר במדריך הבא:
https://static.tp-link.com/upload/manua ... QIG_V1.pdf

5. במידה ובתמיכה אומרים לך שאין צורך בחייגן, תגדיר באשף חיבור AUTOMATIC/DHCP במקום וזה אמור לעבוד.
אני די בטוח שאתה כן צריך חייגן אז לא נראה לי שהסעיף הזה יהיה רלוונטי.

6. אחרי שהגדרת את החיבור כמו שצריך אמור להיות לך אינטרנט.

בהצלחה.

Rami_C פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 2
שם מלא: רמי
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שרשור שלא נקרא #3 

13/04/2023 2:29  
sabres כתב:
עשית קצת סלט מכל העניין.

1. הנתב שסיפקו לך הוא נתב בלבד ואין צורך שיתפקד כמודם. בחיבור סיבים אין כלל מודם.
כמו שאמרת, החיבור נעשה ע"י כבל רשת שיוצא ממתאם הסיבים שסיפקו לך ומתחבר לנתב החדש בלבד.
את הנתב\מודם של בזק אפשר להחזיר למחסן.

2. אם אתה רוצה להחליף לנתב שרכשת במקום הנתב שסופק לך מהחברה, אתה צריך לחבר את כבל הרשת שיוצא ממתאם הסיבים ליציאה הכחולה השמאלית מבין השתיים בגב הנתב החדש שלך (זאת שרשום מתחתיה 2.5Gbps WAN/LAN).

3. עכשיו אתה צריך להיכנס לממשק הניהול של הנתב החדש ולהגדיר אותו תוכנתית כדי שיוכל להתחבר לספק.
לדעתי אתה מחובר לספק בחיבור שדורש הזדהות עם שם משתמש וסיסמה, מה שאומר שתצטרך לדבר עם התמיכה הטכנית של X-FIBER (טלפון 3581*) ולבקש מהם את שם המשתמש והסיסמה להתחברות.

4. אחרי שיש לך את שם המשתמש והסיסמה, כנס לממשק הניהול של הנתב החדש ותגדיר שם דרך אשף החיבור את חיבור ה-PPPoE עם שם המשתמש והסיסמה שסופקו לך. אתה יכול להעזר במדריך הבא:
https://static.tp-link.com/upload/manua ... QIG_V1.pdf

5. במידה ובתמיכה אומרים לך שאין צורך בחייגן, תגדיר באשף חיבור AUTOMATIC/DHCP במקום וזה אמור לעבוד.
אני די בטוח שאתה כן צריך חייגן אז לא נראה לי שהסעיף הזה יהיה רלוונטי.

6. אחרי שהגדרת את החיבור כמו שצריך אמור להיות לך אינטרנט.

בהצלחה.
...
קודם כל תודה רבה!
עשיתי כפי שאמרת, עד 3, אבל כשהתקשרתי אליהם לבקש את היוזר והסיסמא הם אמרו שאין ואני לא צריך להגדיר אותו כחיבור PPPoE אלא כDynamic IP (DHCP) (וזה גם מה שיוצא לי כשאני נותן לנתב לאבחן לפי איך שצריך להגדיר אותו).
הבעיה שכשאני שם אותו ככה, הוא עדיין עם נורה אדומה ולא מצליח להתחבר לאינטרנט (אלא אם כן מחבר אותו לראוטר שקיבלתי מהחברה בכבל רשת ואז הראוטר שקניתי עם נורה כחולה ועובד, אבל אז אין קטע כי רוצה שיעבוד בפני עצמו).
מה גם אמרו לי שאם אני מחבר את הכבל רשת שיוצא מהמתאם ישירות למחשב (בלי הראוטר מהם) אמור להיות לי גישה לאינטרנט, שזה גם לא נכון ולא עבד.
מהצד שלהם הם לא הכי מעוניינים לעזור מכיוון שאם אתה קונה ראוטר עצמאית, אז הם לא מחוייבים לעזור לך להגדיר אותו.
יש איזה משהו שאני מפספס פה?

sabres
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 338
נתן תודות: 48 פעמים
קיבל תודות: 99 פעמים

שרשור שלא נקרא #4 

משהו לא מסתדר לי פה ואני גם קצת חושד שהתמיכה הטכנית שלהם לא אומרת לך את כל האמת.
תעלה בבקשה צילומים של כל המכשירים שמחוברים אצלך לסיב, מהקיר --> למתאם סיב --> לנתב שקיבלת מהחברה.

borsood
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 159
נתן תודות: 9 פעמים
קיבל תודות: 24 פעמים

שרשור שלא נקרא #5 

תחבר מחשב אחד בכבל רשת ישירות למתאם בזה הם כן צריכים לתמוך. הספק הזה כנראה עובד כמו פרטנר ללא שם משתמש וסיסמה.
אחרי שמחשב בודד יעבוד לא אמורה להיות בעיה בחיבור הנתב בDHCP.

שלח תגובה

חזור אל “רשתות, אינטרנט ו- Fiber”