עזרה בקנית לפטופ ב2500-3000 שקל.
1. מבחינת דיסק און קי, אני חושב שזה יתאים לך (גם מהיר מאוד וגם קומפקטי):
מומלץ להתקין עליו Ventoy (https://www.ventoy.net/en/index.html) ואז תוכל להעתיק אליו בקלות קבצי ISO של כמה מערכות הפעלה וכלים שונים (וכמובן להמשיך להשתמש בו כדיסק און קי רגיל לאחסון) שאפשר לעשות מהם Boot.
זה מפשט מאוד את ההתקנה של כל מערכת הפעלה שתתקין עכשיו או בעתיד.
2. מקלדת זה נושא טיפה יותר מורכב.
הייתי הולך על מקלדת Bluetooth אלחוטית, השאלה היא רק איזה גודל נחוץ לך ואיך אתה מתכנן לעבוד איתה.
אתה הולך לשבת איתה על הספה כשהיא על הברכיים? לעבוד על שולחן רגיל? צריך שהיא תכלול משטח מגע כתחליף לעכבר?
תגיד מה הדרישות הרצויות ומוד העבודה ואנסה לעזור.
מומלץ להתקין עליו Ventoy (https://www.ventoy.net/en/index.html) ואז תוכל להעתיק אליו בקלות קבצי ISO של כמה מערכות הפעלה וכלים שונים (וכמובן להמשיך להשתמש בו כדיסק און קי רגיל לאחסון) שאפשר לעשות מהם Boot.
זה מפשט מאוד את ההתקנה של כל מערכת הפעלה שתתקין עכשיו או בעתיד.
2. מקלדת זה נושא טיפה יותר מורכב.
הייתי הולך על מקלדת Bluetooth אלחוטית, השאלה היא רק איזה גודל נחוץ לך ואיך אתה מתכנן לעבוד איתה.
אתה הולך לשבת איתה על הספה כשהיא על הברכיים? לעבוד על שולחן רגיל? צריך שהיא תכלול משטח מגע כתחליף לעכבר?
תגיד מה הדרישות הרצויות ומוד העבודה ואנסה לעזור.
-
soilentgreen
- חבר פעיל

- תגובות: 50
- נתן תודות: 16 פעמים
- קיבל תודות: 0
1) באמת רציתי לשאול משהו בקשר להתקנה של הווינדוס. כשאתה אומר לעשות מהם boot הכוונה שאתה פשוט מדליק את המחשב והוא אוטומטי מזהה ומתקין את קובץ הiso שאכין דרך הכלי של ווינדוס? כי מה שאני יודע ומכיר זה שההתקנה צריכה להיות דרך ה bios.
2) על הספה. ולא צריך משטח עכבר. מבחינת גודל נראה לי עדיף כמה שיותר קטנה אבל שתהיה "מלאה"
2) על הספה. ולא צריך משטח עכבר. מבחינת גודל נראה לי עדיף כמה שיותר קטנה אבל שתהיה "מלאה"
1. זה בדיוק העניין - אתה לא צריך להשתמש בכלי של מייקרוסופט כדי להכין ISO.
התהליך הוא פשוט: אתה מתקין Ventoy על הדיסק און קי, ואז פשוט מעתיק לדיסק און קי איזה קובץ ISO שאתה רוצה (אפשר אפילו כמה במקביל).
ההתקנה של Ventoy הופכת את הדיסק און קי ל-Bootable ובזמן שאתה עולה ממנו הוא סורק באופן אוטומטי את הדיסק עצמו ומכין רשימה של קבצי ה-ISO שנמצאים בו.
כדי להתקין את מערכת ההפעלה אתה לא צריך להיכנס ל-BIOS. תחבר את הדיסק און קי למחשב החדש, תדליק אותו, ותלחץ מיד F7 כמה פעמים כדי להעלות את תפריט ה-Boot.
בתפריט שעולה תבחר את הדיסק און קי ואז בתפריט ש-Ventoy מציג לך תבחר את מערכת ההפעלה הרצויה. תצטרך לחבר מקלדת USB רגילה עם חוט בשלב הזה כי ה-Bluetooth לא עובד בשלבים האלה.
2. מקלדת "קטנה" ו-"מלאה" זה קצת בעייתי למצוא.
מה עם משהו כזה?: https://ksp.co.il/web/item/141022
היא יכולה להתחבר אלחוטית לעד שלושה מכשירי Bluetooth. מאוד שימושי.
התהליך הוא פשוט: אתה מתקין Ventoy על הדיסק און קי, ואז פשוט מעתיק לדיסק און קי איזה קובץ ISO שאתה רוצה (אפשר אפילו כמה במקביל).
ההתקנה של Ventoy הופכת את הדיסק און קי ל-Bootable ובזמן שאתה עולה ממנו הוא סורק באופן אוטומטי את הדיסק עצמו ומכין רשימה של קבצי ה-ISO שנמצאים בו.
כדי להתקין את מערכת ההפעלה אתה לא צריך להיכנס ל-BIOS. תחבר את הדיסק און קי למחשב החדש, תדליק אותו, ותלחץ מיד F7 כמה פעמים כדי להעלות את תפריט ה-Boot.
בתפריט שעולה תבחר את הדיסק און קי ואז בתפריט ש-Ventoy מציג לך תבחר את מערכת ההפעלה הרצויה. תצטרך לחבר מקלדת USB רגילה עם חוט בשלב הזה כי ה-Bluetooth לא עובד בשלבים האלה.
2. מקלדת "קטנה" ו-"מלאה" זה קצת בעייתי למצוא.
מה עם משהו כזה?: https://ksp.co.il/web/item/141022
היא יכולה להתחבר אלחוטית לעד שלושה מכשירי Bluetooth. מאוד שימושי.
נערך לאחרונה על ידי sabres ב 19/04/2023 11:25, נערך פעם 1 בסך הכל.
-
soilentgreen
- חבר פעיל

תודה על ההמלצות לדיסק און קי ולמקלדת 
@sabres לדעתי אתה אחד האנשים הסבלניים והעוזרים באתר. ממש תודה על התשובות המפורטות. ממש עזרת לי להבין יותר בנושא שאני כמעט לא מבין בו כלום. והכי חשוב העשרת לי את הידע כדי שאקנה מחשב עם חומרה סבבה בדיוק בתקציב שלי
@sabres לדעתי אתה אחד האנשים הסבלניים והעוזרים באתר. ממש תודה על התשובות המפורטות. ממש עזרת לי להבין יותר בנושא שאני כמעט לא מבין בו כלום. והכי חשוב העשרת לי את הידע כדי שאקנה מחשב עם חומרה סבבה בדיוק בתקציב שלי
-
soilentgreen
- חבר פעיל

@sabres
אני אמור לקבל בימים הקרובים את הזכרונות ורציתי להבהיר כמה דברים לפני שאני פותח את המחשב (במעט סרטונים שמצאתי, לא מצאתי תשובות).
אשמח אם תוכל לענות
1) הssd לא מגיע עם בורג, האם במחשב עצמו יש בורג שאיתו אני אמור לחבר את הssd או שאני צריך לקנות, אם כן איזה?
בקשר לwifi
2) האם המחשב מגיע עם כרטיס wifi שאני צריך להוציא ולשים את החדש שהמלצת לי עליו?
כי בסרטונים ראיתי באזור של ה ssd קיים לוח שנראה כמו לוח wifi.
או שהwifi נמצא במקום אחר?
3) הwifi שקניתי מגיע עם 2 ברגים וחתיכת מתכת, האם גם היא אמורה להתחבר לאיפשהו?
4) בצד ימין העליון של לוח ה wifi ישנם שני חיבורים , האם אלו חיבורים לאנטנות wifi? או שגם אותם צריך לחבר למחשב?
שוב תודה על העזרה
אני אמור לקבל בימים הקרובים את הזכרונות ורציתי להבהיר כמה דברים לפני שאני פותח את המחשב (במעט סרטונים שמצאתי, לא מצאתי תשובות).
אשמח אם תוכל לענות
1) הssd לא מגיע עם בורג, האם במחשב עצמו יש בורג שאיתו אני אמור לחבר את הssd או שאני צריך לקנות, אם כן איזה?
בקשר לwifi
2) האם המחשב מגיע עם כרטיס wifi שאני צריך להוציא ולשים את החדש שהמלצת לי עליו?
כי בסרטונים ראיתי באזור של ה ssd קיים לוח שנראה כמו לוח wifi.
או שהwifi נמצא במקום אחר?
3) הwifi שקניתי מגיע עם 2 ברגים וחתיכת מתכת, האם גם היא אמורה להתחבר לאיפשהו?
4) בצד ימין העליון של לוח ה wifi ישנם שני חיבורים , האם אלו חיבורים לאנטנות wifi? או שגם אותם צריך לחבר למחשב?
שוב תודה על העזרה
1. הבורג אמור להיות מוברג כבר בחלק העליון של החריץ שבו אתה מתקין את ה-SSD או להגיע בשקית עם המחשב או עם ה-SSD עצמו.
במידה ולא, אני חושב שתוכל להשתמש באחד הברגים שהגיעו עם כרטיס ה-WiFi.
2. יש סיכוי טוב שהמחשב מגיע עם כרטיס WiFi מותקן אבל הכרטיס שהם מספקים הוא של MediaTek והוא נחות משמעותית ממה שקנית וכדאי להחליף אותו. ההתקנה של כרטיס ה-WiFi וה-SSD נעשית באותו שלב:
- מבריגים החוצה את גוף הקירור השחור שחוסם את תושבות ה-SSD וה-WiFi.
- מבריגים החוצה את הבורג של כרטיס ה-WiFi הקיים, מנתקים בעדינות את שני הכבלים של האנטנות שמחוברים אליו, ומוציאים אותו החוצה.
- מכניסים את כרטיס ה-WiFi החדש לתושבת, משטיחים\לוחצים אותו בעדינות למטה, ואז מחברים את הכבלים של האנטנות לכרטיס החדש. שים לב למשולשים הקטנים ליד כל שקע בכרטיס שאומרים לך מה צבע הכבל שצריך לחבר אל אותו שקע. החיבור הזה הוא לפעמים החלק המאתגר ביותר בכל הסיפור של ההרכבה וצריך לשמוע "קליק" קטן כשהכבל באמת מחובר כמו שצריך.
- אחרי שהכבלים מחוברים, לוקחים את הבורג שהחזיק את הכרטיס המקורי (או את אחד הברגים שקיבלת עם הכרטיס החדש) ושמים אותו בחור שנמצא בחתיכת הברזל שקיבלת עם הכרטיס החדש. המטרה היא להבריג את הבורג ששמנו בחתיכת הברזל לתוך החריץ בלוח האם כך שתשב על החלק העליון של הכרטיס החדש והכנף שבצד של חתיכת הברזל תלחץ למטה את חיבורי האנטנות שהקלקנו בשלב הקודם.
- ברגע שסיימת להבריג את חתיכת הברזל והכרטיס החדש יושב במקום, סיימת עם ההתקנה של ה-WiFi.
אגב, שים לב שיכול להיות שהכרטיס הישן מגיע עם חתיכת פלסטיק שיש לה את אותו תפקיד של חתיכת הברזל שקיבלת. אתה יכול להשתמש בה במקום בחתיכת הברזל אם נוח לך יותר לעבוד איתה - העיקר שהכבלים של האנטנות יישבו טוב במקום.
- ההתקנה של ה-SSD פשוטה יותר:
אתה מוציא את הבורג הקיים (אם יש), מכניס את ה-SSD, מצמיד\משטיח אותו, ומבריג אותו ללוח (יש לו מגרעת לבורג בחלק העליון).
שוב - אם אין בורג ולא הגיע כזה עם המחשב או עם ה-SSD אתה יכול להשתמש באחד הברגים שקיבלת עם כרטיס ה-WiFi.
- ברגע ששני הכרטיסים מותקנים אתה מבריג בחזרה את גוף הקירור שהוצאנו בסעיף הראשון.
3. אל תשכח שצריך להתקין גם את זיכרון ה-RAM. אתה יכול לעשות את זה לפני או אחרי התקנת הכרטיסים האחרים (אני אישית ממליץ אחרי).
4. יש פה סרטון שמדגים את התקנת ה-SSD. אתה יכול לראות את כרטיס ה-WiFi ולקבל תמונה טובה יותר של מה נמצא איפה בלוח:
5. כדאי להשאיר את המארז פתוח בהדלקה הראשונית של המחשב ולהיכנס ל-BIOS\UEFI כדי לבדוק שכל הרכיבים שהתקנת מזדהים כמו שצריך.
אני הייתי משאיר אותו פתוח עד אחרי ההתקנה של מערכת ההפעלה (והדרייברים הנחוצים) כדי לוודא שכרטיס ה-WiFi מותקן ועובד כמו שצריך.
זה יחסוך לך את ההתעסקות בפתיחה\סגירה נוספת במידה וכרטיס כלשהו לא מותקן כמו שצריך.
בהצלחה!
במידה ולא, אני חושב שתוכל להשתמש באחד הברגים שהגיעו עם כרטיס ה-WiFi.
2. יש סיכוי טוב שהמחשב מגיע עם כרטיס WiFi מותקן אבל הכרטיס שהם מספקים הוא של MediaTek והוא נחות משמעותית ממה שקנית וכדאי להחליף אותו. ההתקנה של כרטיס ה-WiFi וה-SSD נעשית באותו שלב:
- מבריגים החוצה את גוף הקירור השחור שחוסם את תושבות ה-SSD וה-WiFi.
- מבריגים החוצה את הבורג של כרטיס ה-WiFi הקיים, מנתקים בעדינות את שני הכבלים של האנטנות שמחוברים אליו, ומוציאים אותו החוצה.
- מכניסים את כרטיס ה-WiFi החדש לתושבת, משטיחים\לוחצים אותו בעדינות למטה, ואז מחברים את הכבלים של האנטנות לכרטיס החדש. שים לב למשולשים הקטנים ליד כל שקע בכרטיס שאומרים לך מה צבע הכבל שצריך לחבר אל אותו שקע. החיבור הזה הוא לפעמים החלק המאתגר ביותר בכל הסיפור של ההרכבה וצריך לשמוע "קליק" קטן כשהכבל באמת מחובר כמו שצריך.
- אחרי שהכבלים מחוברים, לוקחים את הבורג שהחזיק את הכרטיס המקורי (או את אחד הברגים שקיבלת עם הכרטיס החדש) ושמים אותו בחור שנמצא בחתיכת הברזל שקיבלת עם הכרטיס החדש. המטרה היא להבריג את הבורג ששמנו בחתיכת הברזל לתוך החריץ בלוח האם כך שתשב על החלק העליון של הכרטיס החדש והכנף שבצד של חתיכת הברזל תלחץ למטה את חיבורי האנטנות שהקלקנו בשלב הקודם.
- ברגע שסיימת להבריג את חתיכת הברזל והכרטיס החדש יושב במקום, סיימת עם ההתקנה של ה-WiFi.
אגב, שים לב שיכול להיות שהכרטיס הישן מגיע עם חתיכת פלסטיק שיש לה את אותו תפקיד של חתיכת הברזל שקיבלת. אתה יכול להשתמש בה במקום בחתיכת הברזל אם נוח לך יותר לעבוד איתה - העיקר שהכבלים של האנטנות יישבו טוב במקום.
- ההתקנה של ה-SSD פשוטה יותר:
אתה מוציא את הבורג הקיים (אם יש), מכניס את ה-SSD, מצמיד\משטיח אותו, ומבריג אותו ללוח (יש לו מגרעת לבורג בחלק העליון).
שוב - אם אין בורג ולא הגיע כזה עם המחשב או עם ה-SSD אתה יכול להשתמש באחד הברגים שקיבלת עם כרטיס ה-WiFi.
- ברגע ששני הכרטיסים מותקנים אתה מבריג בחזרה את גוף הקירור שהוצאנו בסעיף הראשון.
3. אל תשכח שצריך להתקין גם את זיכרון ה-RAM. אתה יכול לעשות את זה לפני או אחרי התקנת הכרטיסים האחרים (אני אישית ממליץ אחרי).
4. יש פה סרטון שמדגים את התקנת ה-SSD. אתה יכול לראות את כרטיס ה-WiFi ולקבל תמונה טובה יותר של מה נמצא איפה בלוח:
5. כדאי להשאיר את המארז פתוח בהדלקה הראשונית של המחשב ולהיכנס ל-BIOS\UEFI כדי לבדוק שכל הרכיבים שהתקנת מזדהים כמו שצריך.
אני הייתי משאיר אותו פתוח עד אחרי ההתקנה של מערכת ההפעלה (והדרייברים הנחוצים) כדי לוודא שכרטיס ה-WiFi מותקן ועובד כמו שצריך.
זה יחסוך לך את ההתעסקות בפתיחה\סגירה נוספת במידה וכרטיס כלשהו לא מותקן כמו שצריך.
בהצלחה!
נערך לאחרונה על ידי sabres ב 11/05/2023 17:32, נערך פעם 1 בסך הכל.
-
soilentgreen
- חבר פעיל

איזו תשובה מפורטת!!
ממש ממש תודה על ההסבר, ההשקעה והרצון לעזור ממש מעריך את זה.
עוד כמה ימים אני מקווה כבר אסיים עם זה
ממש ממש תודה על ההסבר, ההשקעה והרצון לעזור ממש מעריך את זה.
עוד כמה ימים אני מקווה כבר אסיים עם זה
-
soilentgreen
- חבר פעיל

@sabres אשמח לעזרה.
התקנתי ווינדוס 10 אבל אין לי אינטרנט.
windows could not find a driver for your network adapter
מאיפה אפשר להוריד את הדרייברים?
מאיפה אפשר להוריד את הדרייברים?
-
soilentgreen
- חבר פעיל

תמיד כדאי להוריד את הדרייבר העדכני מאתר היצרן: https://www.intel.com/content/www/us/en ... pters.html11/05/2023 13:30soilentgreen כתב: @sabres אשמח לעזרה.
מאיפה אפשר להוריד את הדרייברים?...
דרייבר לבלוטות': https://www.intel.com/content/www/us/en ... ws-11.html
מומלץ גם להתקין את מעדכן הדרייברים של אינטל כדי שיודיע לך בעתיד על דרייברים עדכניים: https://www.intel.com/content/www/us/en ... stant.html
-
soilentgreen
- חבר פעיל

שוב תודה הכל עובד כמו שצריך 
רציתי רק לשאול איך אני יודע אם יש עידכון לbios?
רציתי רק לשאול איך אני יודע אם יש עידכון לbios?
-
soilentgreen
- חבר פעיל

@sabres
רציתי גם להוסיף שבזכותך למדתי כל כך הרבה דברים שלא היה לי מושג בהם.
אז באמת תודה שהחכמת אותי
רציתי גם להוסיף שבזכותך למדתי כל כך הרבה דברים שלא היה לי מושג בהם.
אז באמת תודה שהחכמת אותי
הגירסה מופיעה בעמוד הראשי של ה-BIOS/UEFI שלך כשאתה נכנס אליו. אם אתה על 1.06 או 1.07 אז זה מעודכן כבר.11/05/2023 15:27soilentgreen כתב: שוב תודה הכל עובד כמו שצריך
רציתי רק לשאול איך אני יודע אם יש עידכון לbios?...
אל תשכח גם להתקין את הדרייברים האחרונים של AMD לחלונות בעזרת הכלי שלהם: https://www.amd.com/en/support
שמחתי לעזור. תתחדש