חייגן בסוויץ (מתג)
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 73659
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 572 פעמים
- קיבל תודות: 4464 פעמים
- oferlaor
- מנהל

-
Polovin
- חבר שרק התחיל

- תגובות: 7
- שם מלא: גלעד שהם
- נתן תודות: 1 פעם
- קיבל תודות: 0
הפייבר מגיע עד הארון חשמל של הבית, והראוטר יושב במרכז הבית בסלון....
בנוסף לראוטר זה אני רוצה לסלול 2 קווי לאן לקומה העליונה, אותם אצליח לסלול רק עד הארון חשמל.
יש לך אולי איזה רעיון יצירתי ?
אני גם לא בטוח שהבנתי אותך.22/04/2023 21:35Polovin כתב: הפייבר מגיע עד הארון חשמל של הבית, והראוטר יושב במרכז הבית בסלון.
בנוסף לראוטר זה אני רוצה לסלול 2 קווי לאן לקומה העליונה, אותם אצליח לסלול רק עד הארון חשמל.
יש לך אולי איזה רעיון יצירתי ?...
אם הסיב מגיע עד לארון חשמל, הוא אמור להתחבר שם מיידית לממיר מדיה שיש לו יציאת רשת רגילה.
תפרוש כבל רשת מממיר המדיה בארון החשמל עד לסלון (או למיקום אחר בו יושב הנתב הראשי של הבית) ותחבר את הכבל רשת הזה לנתב.
מכאן תגדיר את החייגן בנתב ותחבר איזה מכשירים שאתה רוצה ליציאות האחרות בנתב, כולל סוויץ'.
- TheCoolest
-
- אחראי תחום מסכים

- תגובות: 17970
- שם מלא: ארתור ליברמן
- נתן תודות: 208 פעמים
- קיבל תודות: 2253 פעמים
- יצירת קשר:
אתה יכול לבקש מהמתקין לשים את השקע סיב איפה שאתה צריך, אין בעיה למקם אותו בסלון ליד הראוטר ולשים בארון סוויץ' פשוט.
אופציה נוספת, אם מתאפשר להעביר שני כבלי רשת בין הראוטר לארון (אם גם מתאם הסיב ל-RJ45 יושב בארון). אחד עבור הרשת הפנימית ואחד עבור תעבורת הסיב.
או לראות אם אפשר למשוך את הסיב ביחד עם הכבל רשת.
אופציה הרבה פחות פשוטה ויקרה (ואני לא בטוח אם אפשרית טכנית) תהיה להשתמש בסוויץ' מנוהל וכנראה ראוטר פרטי שיתמוך בתצורה הדרושה. ואז התקשורת של הסיב ושל הרשת תעבור על אותו כבל רשת בשני VLANים. כמובן שזה גם יכול לפגוע ברוחב פס.
אופציה נוספת, אם מתאפשר להעביר שני כבלי רשת בין הראוטר לארון (אם גם מתאם הסיב ל-RJ45 יושב בארון). אחד עבור הרשת הפנימית ואחד עבור תעבורת הסיב.
או לראות אם אפשר למשוך את הסיב ביחד עם הכבל רשת.
אופציה הרבה פחות פשוטה ויקרה (ואני לא בטוח אם אפשרית טכנית) תהיה להשתמש בסוויץ' מנוהל וכנראה ראוטר פרטי שיתמוך בתצורה הדרושה. ואז התקשורת של הסיב ושל הרשת תעבור על אותו כבל רשת בשני VLANים. כמובן שזה גם יכול לפגוע ברוחב פס.
- oferlaor
- מנהל

יש ראוטרים די קטנים. נשמע שהבעיה שלך היא פשוט למצוא קופסא עם נפח שיאפשר הכנסה של זה לארון החשמל
-
Polovin
- חבר שרק התחיל

- תגובות: 7
- שם מלא: גלעד שהם
- נתן תודות: 1 פעם
- קיבל תודות: 0
הבעייה היא שהמיקום ממנו אני מבצע את השחלות לרחבי הבית הוא דרך הארון חשמל ואת הנתב (שמשמש גם כנקודת גישה אלחוטית) אני רוצה למקם במרכז הבית. וכך הסוויצ המובנה בראוטר לא רלוונטי אליי, שכן הוא לא נמצא בארון חשמל.23/04/2023 8:44oferlaor כתב: יש ראוטרים די קטנים. נשמע שהבעיה שלך היא פשוט למצוא קופסא עם נפח שיאפשר הכנסה של זה לארון החשמל...
- Borderline1
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3361
- נתן תודות: 154 פעמים
- קיבל תודות: 426 פעמים
סוויץ בארון חשמל
ראוטר בסלון שממנו ואליו יגיעו שני כבלי רשת מארון החשמל- אחד שיחבר בינו לבין מתאם הסיב-רשת, השני שיחבר בין אחד מחיבורי הרשת הרגילים של הראוטר לסוויץ בארון החשמל.
לסוויץ האמור תחבר מה שאתה רוצה מהיכן שאתה רוצה בבית בכבלים שמגיעים לארון החשמל
ראוטר בסלון שממנו ואליו יגיעו שני כבלי רשת מארון החשמל- אחד שיחבר בינו לבין מתאם הסיב-רשת, השני שיחבר בין אחד מחיבורי הרשת הרגילים של הראוטר לסוויץ בארון החשמל.
לסוויץ האמור תחבר מה שאתה רוצה מהיכן שאתה רוצה בבית בכבלים שמגיעים לארון החשמל