חיוב של ח.י. בעבור שליחת טכנאי
שאלה שמעניינת אותי. באופן כללי ח.י. דורשים 290 ש"ח (למיטב זכרוני) בעבור מצב שבו הזמנתם שירות ולא יכולתם לקבל את הטכנאי.
יצא לי לקרוא בעבר את התעודת אחריות ולא זכור לי שרשום משהו כזה.
מהיכן נובע הסמכות לגבות כסף במצב כזה (שהמוצר באחריות)?
ואם יש אחריות, מהיכן הם מגיעים ל-290 ש"ח. הרי אין שום עלויות למעט השכר עבודה של הטכנאי. העלות מעסיק לא אמורה להיות קרובה ל-290 ש"ח עבור שעה-שעתיים. כלומר עושה רושם שלכאורה יש כאן רווח לא קטן של ח.י. במצבים כאלה.
ואם יש אחריות, מהיכן הם מגיעים ל-290 ש"ח. הרי אין שום עלויות למעט השכר עבודה של הטכנאי. העלות מעסיק לא אמורה להיות קרובה ל-290 ש"ח עבור שעה-שעתיים. כלומר עושה רושם שלכאורה יש כאן רווח לא קטן של ח.י. במצבים כאלה.
- ChinggisKhan
-
- חבר ותיק

- תגובות: 2643
- נתן תודות: 128 פעמים
- קיבל תודות: 376 פעמים
מה לגבי עלויות הנסיעה ? היום שעת עבודה של בעל מקצוע כמו מסגר, מכונאי וכו' מתומחרת ללקוח ב-300 שקל. לא נשמע לי מוגזם, כל עוד נעשה ניסיון אמיתי לפגוש את הלקוח.
אז אתה רוצה שהם יגבו ממך את מה שהם משלמים לטכנאי ?25/04/2023 0:14magshield כתב: שאלה שמעניינת אותי. באופן כללי ח.י. דורשים 290 ש"ח (למיטב זכרוני) בעבור מצב שבו הזמנתם שירות ולא יכולתם לקבל את הטכנאי.
ואם יש אחריות, מהיכן הם מגיעים ל-290 ש"ח. הרי אין שום עלויות למעט השכר עבודה של הטכנאי. העלות מעסיק לא אמורה להיות קרובה ל-290 ש"ח עבור שעה-שעתיים. כלומר עושה רושם שלכאורה יש כאן רווח לא קטן של ח.י. במצבים כאלה....
האם מקום העבודה שאתה עובד בו מוכר את המוצרים שלו במחיר של שעת העבודה שלך ?
לא הבנתם מה שרשמתי. אני מדבר על מצב שאתה מודיע בו נניח כמה שעות לפני, שלא תוכל להיות נוכח.
אין עלויות נסיעה. אין זמן שהם ביזבזו. אין כלום. נניח לצורך העניין שהדבר היחיד שבוזבז זה החלון זמן שהוא היה צריך להיות נוכח (למרות שלהרגשתי, כשכן היה צריך להגיע טכנאי הם תמיד שינו את החלון זמן שהוא צריך להגיע).
למה אני שואל? כי בכל פעם שהוזמן טכנאי ח.י. ניסו לתקוע חיוב של 290 ש"ח. לדוגמה טכנאי נקבע ליום איקס, יום לפני הם מתקשרים ואומרים שהם מגיעים. מודיעים להם שאנחנו לא יכולים ואז הםה אומרים שבפעם הבאה יחייבו 290 ש"ח (אחרי זה בדקו בהקלטות וראו שהם טעו).
אז אני מנסה להבין, מאיפה הדרישה המוגזמת של 290 ש"ח.
אין עלויות נסיעה. אין זמן שהם ביזבזו. אין כלום. נניח לצורך העניין שהדבר היחיד שבוזבז זה החלון זמן שהוא היה צריך להיות נוכח (למרות שלהרגשתי, כשכן היה צריך להגיע טכנאי הם תמיד שינו את החלון זמן שהוא צריך להגיע).
למה אני שואל? כי בכל פעם שהוזמן טכנאי ח.י. ניסו לתקוע חיוב של 290 ש"ח. לדוגמה טכנאי נקבע ליום איקס, יום לפני הם מתקשרים ואומרים שהם מגיעים. מודיעים להם שאנחנו לא יכולים ואז הםה אומרים שבפעם הבאה יחייבו 290 ש"ח (אחרי זה בדקו בהקלטות וראו שהם טעו).
אז אני מנסה להבין, מאיפה הדרישה המוגזמת של 290 ש"ח.
ראה מה שרשמתי למעלה.25/04/2023 10:35Arie10 כתב: אז אתה רוצה שהם יגבו ממך את מה שהם משלמים לטכנאי ?
האם מקום העבודה שאתה עובד בו מוכר את המוצרים שלו במחיר של שעת העבודה שלך ?...
בלי קשר, עבור המוצר + האחריות הם כבר קיבלו כסף.
לא רק שלא הגיעו, אלה שגם לא קבעו חלון זמן תוך 3 ימים מרגע ההזמנה המקורי.25/04/2023 11:45GGGLLL כתב: אם קבעו ליום מסויים אז הם צריכים להגיע באותו יום אם נניח לא כתוב בשום מקום שהם מחיבים זה עלול להגיע לתביעה יצוגית...
בכל אופן נניח שזה כן היה חלון הזמן שהזמנו. מה נותן להם את הסמכות לדרוש מחיר כזה על טכנאי שאפילו לא נשלח? האם הם אמורים לעשות רווח על מוצר שבאחריות?
- TheCoolest
-
- אחראי תחום מסכים

- תגובות: 17970
- שם מלא: ארתור ליברמן
- נתן תודות: 208 פעמים
- קיבל תודות: 2253 פעמים
- יצירת קשר:
למיטב הבנתי אמור להיות טווח זמן מסויים בו ניתן לבטל את הביקור, ולאחריו זה כבר נחשב ליותר בעייתי.
כי העובדה שהטכנאי לא מגיע אליך, הוא עדיין צריך להגיע ללקוחות אחרים, ואם סידור העבודה כבר נקבע, אז העובדה שביטלת לא בהכרח עוזר הרבה כי אולי היית על הדרך של הטכנאי, ועכשיו הוא עדיין יצטרך לעשות את אותה הנסיעה, וגם לחכות עד שיגיע זמן הביקור הבא.
עם זאת, אם לא קבוע אצלם משהו כזה ואין טווח זמן שאחריו כבר "אי אפשר" (כביכול) לבטל את הטכנאי, אז אני לא חושב שהם צריכים לחייב אותך על ביקור במידה וביטלת לפני הגעת הטכנאי. החיוב הזה שאתה מדבר עליו בד"כ חל על מי שהטכנאי הגיע אליו והוא לא היה בבית, ולאחר מכן מתאם טכנאי שוב.
אולי היה קצר כלשהו בתקשורת או אי הבנה.
כי העובדה שהטכנאי לא מגיע אליך, הוא עדיין צריך להגיע ללקוחות אחרים, ואם סידור העבודה כבר נקבע, אז העובדה שביטלת לא בהכרח עוזר הרבה כי אולי היית על הדרך של הטכנאי, ועכשיו הוא עדיין יצטרך לעשות את אותה הנסיעה, וגם לחכות עד שיגיע זמן הביקור הבא.
עם זאת, אם לא קבוע אצלם משהו כזה ואין טווח זמן שאחריו כבר "אי אפשר" (כביכול) לבטל את הטכנאי, אז אני לא חושב שהם צריכים לחייב אותך על ביקור במידה וביטלת לפני הגעת הטכנאי. החיוב הזה שאתה מדבר עליו בד"כ חל על מי שהטכנאי הגיע אליו והוא לא היה בבית, ולאחר מכן מתאם טכנאי שוב.
אולי היה קצר כלשהו בתקשורת או אי הבנה.