חנות מומלצת לקניית כבלי נחושת (לפי מטר)
-
dvb-acavish
- חבר ותיק

- תגובות: 1119
- נתן תודות: 118 פעמים
- קיבל תודות: 47 פעמים
שלום
בעקבות מעבר דירה , הגיע גם הזמן להתחדש בכבלים חדשים לרמקולים .
יש חנות מומלצת לקניית כבלי נחושת איכותיים (לפי מטר) באיזור אלנבי ? יהודה הלוי ? צומת מעריב ? לוינסקי ?
או בכלל : בכל החלק הדרומי של תל אביב ?
יש חנות מומלצת לקניית כבלי נחושת איכותיים (לפי מטר) באיזור אלנבי ? יהודה הלוי ? צומת מעריב ? לוינסקי ?
או בכלל : בכל החלק הדרומי של תל אביב ?
בהנחה שהכבלים הישנים מתפוררים ודורשים החלפה, ממליץ לך לקנות ספינדל של כבלי נחושת OFC 99.9 באמזון ממוכר עם הרבה פידבקים ולהכין (זה קל ביותר) לפי צרכיך. ניתן גם להזמין פלאגים בננות אם אתה רוצה. אני מחבב את Deadbolt של Sewell. בדרך כלל אפשר למצוא מוכרים עם משלוח חינם, ומתחת ל$75 גם לא תשלם מע"מ.27/04/2023 12:01dvb-acavish כתב: שלום
או בכלל : בכל החלק הדרומי של תל אביב ?...
מהנסיון שלי לפני מספר שנים לא רב, בארץ הכבל הפשוט והגנרי ביותר עלה כפול מהנ"ל ובחנויות מתמחות הציעו לי רק כבלים לפראיירים במחירים מפוצצים של אודיוקווסט ודומיהם.
Jack of some trades, master of none
-
dvb-acavish
- חבר ותיק

- תגובות: 1119
- נתן תודות: 118 פעמים
- קיבל תודות: 47 פעמים
...
ידוע כמה AWG ?...
מדובר על 2 רמקולים בגובה של 1.5 מטר ( סך הכל איזה 4-5 דרייברים ) , ועוד סנטר מחולק לאיזה 3 רמקולים , ועוד סטליטים (של 2 דרייברים כל אחד) ,
האם כל הרמקולים אותו AWG ? כי זכור לי שאמרו לי (לפני 15 שנה..) שהגדולים צריכים עבה , והקטנים יכולים דק יותר.
אפשר כולם עבה ? בננה אגב אין לי , זה פשוט ללפף ולהבריג .
- Amir64
-
- גורו

- תגובות: 9458
- נתן תודות: 160 פעמים
- קיבל תודות: 1577 פעמים
כמה AWG לא קשור לגודל הרמקולים.
הוא נקבע לפי העכבה של הרמקולים, ואורך הכבל הדרוש לרמקול.
לכן, יכול להיות מצב שרמקול סוראונד בעל כבל באורך 15 מטר מצטרך כבל עם AWG גבוה יותר מרמקול רצפתי בעל אורך כבל של 1 מטר.
ראה למשל כאן טבלה המאפשרת לדעת מה ה- AWG הדרוש.
https://www.cambridgeaudio.com/usa/en/b ... ker-cables
הוא נקבע לפי העכבה של הרמקולים, ואורך הכבל הדרוש לרמקול.
לכן, יכול להיות מצב שרמקול סוראונד בעל כבל באורך 15 מטר מצטרך כבל עם AWG גבוה יותר מרמקול רצפתי בעל אורך כבל של 1 מטר.
ראה למשל כאן טבלה המאפשרת לדעת מה ה- AWG הדרוש.
https://www.cambridgeaudio.com/usa/en/b ... ker-cables
- Amir64
-
- גורו

מה הקשר לעוצמת השמיעה?...
- Amir64
-
- גורו

אתה מדבר על כבל לרמקול או על חוט טלפון בתור כבל לרמקול?27/04/2023 15:46י-א כתב: עובי הכבל זה בתלות בזרם הנדרש. הזרם נקבע על ידי העוצמה שהמגבר רוצה להעביר בתלות כמובן בעקבה של הרמקול....
לא תשמע שום הבדל בעוצמה בין כבל 10AWG לכבל 22AWG.
לא הבנת.27/04/2023 15:54Amir64 כתב: אתה מדבר על כבל לרמקול או על חוט טלפון בתור כבל לרמקול?
לא תשמע שום הבדל בעוצמה בין כבל 10AWG לכבל 22AWG....
עוצמת השמע שהמגבר מוציא יוצרת זרם בכבלים. כבל בעובי מסוים מוגבל בכמה זרם הוא יכול להעביר שמעבר לזה הוא יתחיל להתחמם.
מעבר לכך לכבל נחושת יש התנגדות וככול שהוא עבה יותר ההתנגדות קטנה. ההתנגדות היא גם בתלות באורך הכבל.
אני בכלל לא מדבר על העוצמה שתשמע. אני מדבר על העוצמה שאתה רוצה לשמוע.
וכדאי שתלמד את הנושא במקום לנסות ללגלג עלי. טוב שלא שאלת אם אני התכוונתי לטלפון סלולרי
- Amir64
-
- גורו

אתה כתבת "עוצמת השמיעה". לא אני.27/04/2023 16:31י-א כתב: לא הבנת.
עוצמת השמע שהמגבר מוציא יוצרת זרם בכבלים. כבל בעובי מסוים מוגבל בכמה זרם הוא יכול להעביר שמעבר לזה הוא יתחיל להתחמם.
מעבר לכך לכבל נחושת יש התנגדות וככול שהוא עבה יותר ההתנגדות קטנה. ההתנגדות היא גם בתלות באורך הכבל.
אני בכלל לא מדבר על העוצמה שתשמע. אני מדבר על העוצמה שאתה רוצה לשמוע.
וכדאי שתלמד את הנושא במקום לנסות ללגלג עלי. טוב שלא שאלת אם אני התכוונתי לטלפון סלולרי...
חוט טלפון אולי יתחמם.
כבל 22AWG באורך 20 מטר לא מתחמם גם עם רמקול בעל עכבה נמוכה.
כבל דק מידי ייצור בעיות שמיעות לרמקול הרבה לפני שיתחמם כי עובר בו יותר מידי זרם יחסית לעוביו.
גם לקרוא צריך לדעת - כתבתי ״עוצמות השמיעה הדרושה והמרחק אל הרמקול״27/04/2023 16:43Amir64 כתב: אתה כתבת "עוצמת השמיעה". לא אני.
חוט טלפון אולי יתחמם.
כבל 22AWG באורך 20 מטר לא מתחמם גם עם רמקול בעל עכבה נמוכה.
כבל דק מידי ייצור בעיות שמיעות לרמקול הרבה לפני שיתחמם כי עובר בו יותר מידי זרם יחסית לעוביו....
- Amir64
-
- גורו

ושוב......
מה קשורה עוצמת השמיעה?
תסתכל בכל הטבלאות או הנוסחאות לקבלת מידת AWG מתאימה לכבל לרמקול.
מתייחסים למרחק ולעכבה. אין עוצמת שמיעה בשיקול לבחירה.
בננות זה אופציונלי. יותר נוח....
Jack of some trades, master of none
אמאזון חד משמעית.
אם אין לך צרכים מיוחדים (פריסת כבלים בחוץ, רמקולים לא נצילים במרחק עצום) גם 16AWG יספיקו לך.
אני נפלתי בפח וקניתי כבלים של 12 רק כדי לגלות שמדובר בכבלים עבים מאד שלא אוהבים לשנות כיוון ובאמת שלא היה צורך בזה
(הם מעולים, אבל מאז קניתי עוד הרבה של 16 וגם הם אחלה).
מבחינת הכבלים, קניתי של GearIt, סדרת CL2 OFC, יש בעובי של 12/14/16 ועם 2/4 גידים. כאמור, לדעתי ה-16 מספק.
מבחינת פלאגים בננה, קניתי פלאגים ב-90 מעלות, זה ממש נוח (בעיקר לרמקולים אטמוס שיושבים צמוד לקיר ולרסיבר שאפשר לאגד כמה כבלים לצמה אחת)
הלכתי על פלאגים של Seawell שהומלצו ב-ASR.
עם הרכישה הכפולה של הכבלים זה עדיין יצא לי רבע מחיר מהארץ
אם אין לך צרכים מיוחדים (פריסת כבלים בחוץ, רמקולים לא נצילים במרחק עצום) גם 16AWG יספיקו לך.
אני נפלתי בפח וקניתי כבלים של 12 רק כדי לגלות שמדובר בכבלים עבים מאד שלא אוהבים לשנות כיוון ובאמת שלא היה צורך בזה
(הם מעולים, אבל מאז קניתי עוד הרבה של 16 וגם הם אחלה).
מבחינת הכבלים, קניתי של GearIt, סדרת CL2 OFC, יש בעובי של 12/14/16 ועם 2/4 גידים. כאמור, לדעתי ה-16 מספק.
מבחינת פלאגים בננה, קניתי פלאגים ב-90 מעלות, זה ממש נוח (בעיקר לרמקולים אטמוס שיושבים צמוד לקיר ולרסיבר שאפשר לאגד כמה כבלים לצמה אחת)
הלכתי על פלאגים של Seawell שהומלצו ב-ASR.
עם הרכישה הכפולה של הכבלים זה עדיין יצא לי רבע מחיר מהארץ