כבל HDMI 2.1 והבזקי מסך שחורים
-
user30000z
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 563
- נתן תודות: 108 פעמים
- קיבל תודות: 12 פעמים
יש לי כבל HDMI ULTRA HIGH SPEED שקניתי ב-KSP כמובן לאחר שוידאתי שהוא CERTIFIED.
הבעיה שגם איתו אני מקבל מסך שחור פעם בכמה דקות, לשניה או שתיים.
הכבל אורכו 2 מטר.
הוא מחובר לאפל טיוי 4K 2022.
הטלוויזיה היא סמסונג MU9000 65.
מצורפת תמונה.
הבעיה שגם איתו אני מקבל מסך שחור פעם בכמה דקות, לשניה או שתיים.
הכבל אורכו 2 מטר.
הוא מחובר לאפל טיוי 4K 2022.
הטלוויזיה היא סמסונג MU9000 65.
מצורפת תמונה.
-
- 78470311_6386_440_B_9_E1_B_FB_10_D55_DA_59_F.png
- (350.67 KiB) הורד 2283 פעמים
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 73659
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 572 פעמים
- קיבל תודות: 4464 פעמים
1. בבקשה לא לפרסם בכמה פורומים את אותו הפרסום.
2. ל-appletv יש בדיקת תקינות כבלים, שווה לך להריץ
3. נסה להוריד את ה-appletv לקצב נמוך יותר. אם אתה ב-4K אז תשים על 4K 30 עם 4:2:2 (ולא 4:4:4).
אם זה מפסיק אז יש לך בעיה של כבל, גם רשום עליו שהוא certified ושווה להחזיר.
3. נסה להוריד את ה-appletv לקצב נמוך יותר. אם אתה ב-4K אז תשים על 4K 30 עם 4:2:2 (ולא 4:4:4).
אם זה מפסיק אז יש לך בעיה של כבל, גם רשום עליו שהוא certified ושווה להחזיר.
-
user30000z
-
- חבר פעיל במיוחד

1. אוקיי
(פשוט הנחתי שזה קהל יעד אחר ויש מקום לפרסום, אמחק את האחרים)
2. כמובן שעשיתי ועבר בהצלחה, ועדיין נותן לי מסכים שחורים...
3. זה כרגע על 4:2:2 עם 4K 50 כשקורים ההבזקים. אין לי אופציה ל 4K 30. האם כדאי להוריד ל 4:2:0? שם זה לא קורה אבל השאלה על מה אני מתפשר.
2. כמובן שעשיתי ועבר בהצלחה, ועדיין נותן לי מסכים שחורים...
3. זה כרגע על 4:2:2 עם 4K 50 כשקורים ההבזקים. אין לי אופציה ל 4K 30. האם כדאי להוריד ל 4:2:0? שם זה לא קורה אבל השאלה על מה אני מתפשר.
- TheCoolest
-
- אחראי תחום מסכים

- תגובות: 17970
- שם מלא: ארתור ליברמן
- נתן תודות: 208 פעמים
- קיבל תודות: 2253 פעמים
- יצירת קשר:
לוידאו אתה לא ממש מתפשר על כלום, כי הוידאו תמיד מגיע ב-4:2:0 גם ככה.
אבל יכול להיות שהכבל לא תקין, ויכול להיות שיש בעיה בפורט ה-HDMI של הטלויזיה או הסטרימר.
אבל יכול להיות שהכבל לא תקין, ויכול להיות שיש בעיה בפורט ה-HDMI של הטלויזיה או הסטרימר.
-
user30000z
-
- חבר פעיל במיוחד

הבנתי מחיפוש בגוגל ש 4:2:2 נותן טווח צבע רחב יותר. כדאי לוותר על זה?
כי אם כן אז מבחינתי נפתרה הבעיה.
כי אם כן אז מבחינתי נפתרה הבעיה.
-
user30000z
-
- חבר פעיל במיוחד

אגב, מוזר מאוד שההבזקים קורים לי רק בצפיה בסלקום טיוי, ולא קורים לי כשאני צופה בתוכן של HDR10 בנטפליקס למשל.
- TheCoolest
-
- אחראי תחום מסכים

- יצירת קשר:
- oferlaor
- מנהל

- נתן תודות: 572 פעמים
- קיבל תודות: 4464 פעמים
כמה הסברים:
1. מה ש-4:2:2 נותן לך זה יותר רזולוציית צבע. כבר לפני המון שנים גילינו שהעין רגישה יותר להפרשי קונטרסט (רזולוציה "שחור לבן") מאשר לרזולוציית צבע ולכן הכיווץ הכי טריוואלי היה לשדר את הצבע ברזולוציה שהיא נמוכה משמעותית מזו של הפרשי השחור לבן. זה אומר שיש זליגות של צבע מחוץ למסגרת שלה לפעמים אבל כשמדובר ב-4K במיוחד זה כמעט בלתי נראה. תוכן, כפי שנכתב, משודר לרוב עם 4:2:0 ואז אתה בעיקר "סובל" בממשק של אפל כשאייקונים ברזולוציה גבוהה (נטפליקס בולט בזה בגלל איך שהם ציירו את הלוגו) חדים יותר ב-4:4:4 או 4:2:2
2. העובדה שזה רק קורה בסלקום לא מפתיע. כנראה שיש לך התאמה לקצב הפריימים ולכן כשסלקום דלוקים אתה בפועל משדר 4K50 4:2:2 שזה רוחב פס גבוה משמעותית מ-4K30 4:2:2 או 4K24 (בנטפליקס יש כמה פורמטים). אם תעביר ל-4K60 אתה אמור לראות את ההבזקים קורים יותר בתכיפות. היית מצפה ש-HDR יוסיף הרבה לרוחב הפס אבל דווקא לאו דווקא משמעותי כמו קצב הפריימים.
3. סיכוי נמוך שהבעיה באפל (הם אחלה) וגם לא במסך (זה אחד הדברים הכי חשובים שהיצרנים בודקים) במיוחד אם מדובר ביצרן מוביל (סמסונג בהחלט כזו). אז מה כן? סיכוי גבוה שזה בכ"ז הכבל שפשוט רשום עליו משהו שבפועל לא נכון - הוא כנראה לא עומד בקצב.
4. החסרון הכי גדול של HDMI הוא שאין לו שום כיווץ כלשהו. המשמעות היא שהוא באמת באמת צריך לעמוד בקצב הנתונים הפסיכי של הוידאו. זה טעות שעשו לפני המון שנים ומלווה את התקן באופן קבוע, כל פעם היצרנים ממציאים פורמטי וידאו מתקדמים יותר, היצרנים מנסים לייצר כבלים ומחברים ומעבדים מתאימים והסינים לא דואגים לעמוד באמת באמת בתקן ולכן בקצוות של התקן, בקצבים הגבוהים של הנתונים כמעט תמיד יש בעיות.
1. מה ש-4:2:2 נותן לך זה יותר רזולוציית צבע. כבר לפני המון שנים גילינו שהעין רגישה יותר להפרשי קונטרסט (רזולוציה "שחור לבן") מאשר לרזולוציית צבע ולכן הכיווץ הכי טריוואלי היה לשדר את הצבע ברזולוציה שהיא נמוכה משמעותית מזו של הפרשי השחור לבן. זה אומר שיש זליגות של צבע מחוץ למסגרת שלה לפעמים אבל כשמדובר ב-4K במיוחד זה כמעט בלתי נראה. תוכן, כפי שנכתב, משודר לרוב עם 4:2:0 ואז אתה בעיקר "סובל" בממשק של אפל כשאייקונים ברזולוציה גבוהה (נטפליקס בולט בזה בגלל איך שהם ציירו את הלוגו) חדים יותר ב-4:4:4 או 4:2:2
2. העובדה שזה רק קורה בסלקום לא מפתיע. כנראה שיש לך התאמה לקצב הפריימים ולכן כשסלקום דלוקים אתה בפועל משדר 4K50 4:2:2 שזה רוחב פס גבוה משמעותית מ-4K30 4:2:2 או 4K24 (בנטפליקס יש כמה פורמטים). אם תעביר ל-4K60 אתה אמור לראות את ההבזקים קורים יותר בתכיפות. היית מצפה ש-HDR יוסיף הרבה לרוחב הפס אבל דווקא לאו דווקא משמעותי כמו קצב הפריימים.
3. סיכוי נמוך שהבעיה באפל (הם אחלה) וגם לא במסך (זה אחד הדברים הכי חשובים שהיצרנים בודקים) במיוחד אם מדובר ביצרן מוביל (סמסונג בהחלט כזו). אז מה כן? סיכוי גבוה שזה בכ"ז הכבל שפשוט רשום עליו משהו שבפועל לא נכון - הוא כנראה לא עומד בקצב.
4. החסרון הכי גדול של HDMI הוא שאין לו שום כיווץ כלשהו. המשמעות היא שהוא באמת באמת צריך לעמוד בקצב הנתונים הפסיכי של הוידאו. זה טעות שעשו לפני המון שנים ומלווה את התקן באופן קבוע, כל פעם היצרנים ממציאים פורמטי וידאו מתקדמים יותר, היצרנים מנסים לייצר כבלים ומחברים ומעבדים מתאימים והסינים לא דואגים לעמוד באמת באמת בתקן ולכן בקצוות של התקן, בקצבים הגבוהים של הנתונים כמעט תמיד יש בעיות.
- ChinggisKhan
-
- חבר ותיק

- תגובות: 2643
- נתן תודות: 128 פעמים
- קיבל תודות: 376 פעמים
Club3d כבלים מאד איכותיים לרוב ויש אחריות. תשלח אותו לבדיקה
-
user30000z
-
- חבר פעיל במיוחד

תודה על התשובה המפורטת04/05/2023 9:19oferlaor כתב: כמה הסברים:
4. החסרון הכי גדול של HDMI הוא שאין לו שום כיווץ כלשהו. המשמעות היא שהוא באמת באמת צריך לעמוד בקצב הנתונים הפסיכי של הוידאו. זה טעות שעשו לפני המון שנים ומלווה את התקן באופן קבוע, כל פעם היצרנים ממציאים פורמטי וידאו מתקדמים יותר, היצרנים מנסים לייצר כבלים ומחברים ומעבדים מתאימים והסינים לא דואגים לעמוד באמת באמת בתקן ולכן בקצוות של התקן, בקצבים הגבוהים של הנתונים כמעט תמיד יש בעיות....
אגב זה התחיל לקרות גם בתוכן של 4K HDR, תקופת האחריות תמה כי הכבל בן יותר משנה.
כנראה שאצטרך לקנות כבל חדש. האם יש כבל ספציפי שהייתם ממליצים לי ללכת עליו? (עד 200 ש"ח באורך של מטר)
- TheCoolest
-
- אחראי תחום מסכים

- יצירת קשר:
המסך תומך עד HDMI 2.0, כל כבל עם יכולת העברה של 18gbps יעשה את העבודה.
אין הרבה טעם לשלם כל כך הרבה על כבל HDMI.
פשוט בארץ אין הרבה מבחר, הכבלים של CLUB3D הם מבין היחידים בארץ עם certificate של HDMI. אבל אי אפשר לשלול בעיות תקינות, אולי אחד החיבורים נפגם. יש לי כבל שהגיע עם הטלוויזיה גם התחיל לגרום לבעיה דומה לפני כחודש, אבל הוא היה בשימוש כ-6 שנים. החלפתו פתרה את הבעיה.
באמזון אפשר למצוא הרבה אחרים עם סרטיפיקציה כזו, יש לי כבלים של אמזון בסיקס (שאין להם סרטיפיקציה), ואין לי איתם בעיות כבר שנים.
אין הרבה טעם לשלם כל כך הרבה על כבל HDMI.
פשוט בארץ אין הרבה מבחר, הכבלים של CLUB3D הם מבין היחידים בארץ עם certificate של HDMI. אבל אי אפשר לשלול בעיות תקינות, אולי אחד החיבורים נפגם. יש לי כבל שהגיע עם הטלוויזיה גם התחיל לגרום לבעיה דומה לפני כחודש, אבל הוא היה בשימוש כ-6 שנים. החלפתו פתרה את הבעיה.
באמזון אפשר למצוא הרבה אחרים עם סרטיפיקציה כזו, יש לי כבלים של אמזון בסיקס (שאין להם סרטיפיקציה), ואין לי איתם בעיות כבר שנים.
-
user30000z
-
- חבר פעיל במיוחד

מה שלא ברור לי, הוא למה אפל טיוי מבצע בדיקה ומאשר לי שהכבל תקין, ובכל זאת אני מקבל את הפליקים השחורים האלה. אם כך מה יעזור לי כבל חדש?
מה אתם מציעים לי לעשות?
מה אתם מציעים לי לעשות?
לי יש את ה APPLE TV 2022 ולא מופיע לי אפשרות לשנות ל 4:4:4, רק 4:2:2 או 4:2:0 מופיעים. יש למישהו הסבר למה זה ככה?03/05/2023 20:56oferlaor כתב: 1. בבקשה לא לפרסם בכמה פורומים את אותו הפרסום.
אם זה מפסיק אז יש לך בעיה של כבל, גם רשום עליו שהוא certified ושווה להחזיר....
נערך לאחרונה על ידי AiXC ב 04/05/2023 17:53, נערך פעם 1 בסך הכל.
- TheCoolest
-
- אחראי תחום מסכים

- יצירת קשר:
- oferlaor
- מנהל