חיבור ממיר של יס לפלסמה

שידורים דיגיטליים - yes, HOT, yesMax, HDTV, DTT, DVB-T, עידן+, לויין וסלולרי
amirbd פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1622
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 1 פעם

שרשור שלא נקרא #1 

שלשום היגיעו שטכנאים של יס וחיברו אותי. קיבלתי שני ממירים YES MAX, ו-3100S (ביקשתי במפורש, ולהפתעתי אכן הגיע ה-3100S).

בכל אופן ה-YES MAX מחובר לפלסמה 42" (panasonic TH-42PH10UK) לפלסמה זו אין כניסת SCART - יש לה composite, s-video, component/RGB. הטכנאי חיבר את הממיר לפלסמה בצורה הכי זבלית (קרי composite)ת והלך.

אחר כך הסתכלתי על הכבל וראיתי להפתעתי שאכן בצד אחד שלו יש SCART (מחובר לממיר) אך בצד השני יש 6 גידים RCA(לא רק שלוש) - בצבעים לבן\שחור\צהוב\אדום\ירוק\כחול. הוא חיבר את שלושת הגידים הראשונים אודיו (לבן\שחור) והצהוב לוידאו (composite). החיבור הזה עובד כמובן, אך אני רוצה לשדרג אותו. ניסיתי לחבר את שלושת הגידים האחרים (אדום\ירוק\כחול) לכניסת ה-component/RGB של הפלסמה, שיניתי את ההגדרות של הפלסמה ל-SLOT 3 לRGB, ואת ההגדרות של ה-YES MAX ל-RGB, אך אני לא מצליח לקבל סיגנל בכניסת ה-COMPONENT של הפלסמה.

האם למישהו יש רעיון מה אני עושה לא טוב?

osherov
סמל אישי של משתמש
גורו Android
גורו Android
תגובות: 15029
נתן תודות: 201 פעמים
קיבל תודות: 513 פעמים

שרשור שלא נקרא #2 

הכבל שיש לך זה כבל SCART לקומפוזיט ולא לקומפוננט ולכן זה לא יעבוד
אם אתה רוצה לשפר את האיכות אתה צריך לקנות כבל SCART ל S-VIDEO
או טרנסקודר שימיר לך SCART לקומפוננט (איכות הטובה ביותר אך גם הכי יקרה)

Catskinner
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 16019
נתן תודות: 124 פעמים
קיבל תודות: 937 פעמים

שרשור שלא נקרא #3 

הכבל בסדר אבל היס מקס והמסך שלך מצפים לקבל את אות הסינכרון בצורה שונה. ה יס מקס משדר RGBcvs ואילו המסך מצפה לקבל RGsB.
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.

amirbd פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שרשור שלא נקרא #4 

תודה לכל המשיבים.

אז האם אני צריך טרנסקודר או שמספיק כבל אחר? איפה קונים ? כמה עתיד התענוג לעלות לי?

osherov
סמל אישי של משתמש
גורו Android
גורו Android
תגובות: 15029
נתן תודות: 201 פעמים
קיבל תודות: 513 פעמים

שרשור שלא נקרא #5 

להלן שירשור שנותן את כל אפשרויות החיבור שלך (כולל מה, איפה וכמה)

http://www.hometheater.co.il/modules.ph ... highlight=

amirbd פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שרשור שלא נקרא #6 

גיליתי בינתיים שניתן להגדיר במסך שלי את אות ה-sync של כניסת ה-RGB, אך עדיין לא קיבלתי תמונה דרך ה-RGB, בהתבוננות נוספת בכבל שטכנאי ה-YES השאיר פה, אני רואה שעל הגידים שחשבתי שהם משדרים RGB כתוב "audio out" ו-video-out, ומזה אני מסיק שזה לא כבל מתאים. בשרשורים של osherov (תודה), לא מוזכרת האפשרות הזולה יותר של כבל SCART ל-4 BNC. בהנחה שכן אני יכול להגדיר בפלסמה את סוג הסנכרון של ה-RGB נראה לי שזה יעבודץ האם זה נכון? איפה קוניםת כזה כבל וכמה בערך הוא צריך לעלות.

ביינתים חיברתי את ה-YES-MAX ל-פלסמה בחיבור S_VIDEO (ישירות מיציאת ה-S-VIDEO של ה-YES MAX לכניסת ה-S-VIDEO של ה-פלסמה).

משום מה אני מקבל בחיבור זה תמונה בשחור לבן עם איכות נמוכה יותר מחיבור ה-קודם (RCA).

בדקתי את הכבל ואת כניסת ה-S-VIDEO של המסך (ע"י חיבור של dvd player), והם בסדר. האם למישהו יש רעיון מה הבעיה?

sunny_jim
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1719
קיבל תודות: 3 פעמים

שרשור שלא נקרא #7 

לא מספיק לחבר את הממיר למסך. אתה צריך להגדיר גם בהגדרות הממיר, על איזה חיבור הוא עובד( composite/rgb/svideo).

Catskinner
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שרשור שלא נקרא #8 

^^ אמת.

אם אתה לא משנה את ההגדרה בממיר, אתה תמשיך לקבל ממנו אות קומפוזיט ובחיבור S-Video זה יפוענך כאות ה Luma המכיל את השחור לבן. נדמה לי שביס מקס הם מכנים את ה קומפוזיט בשם PAL :roll:

amirbd פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שרשור שלא נקרא #9 

sunny_jim כתב:לא מספיק לחבר את הממיר למסך. אתה צריך להגדיר גם בהגדרות הממיר, על איזה חיבור הוא עובד( composite/rgb/svideo).
...
אני לא מבין - אני לא משתמש בכבל SCART ל-S_VIDEO, אלה ביציאת ה-S-VIDEO של הYES MAX ישירות לכניסת ה-S-VIDEO של הפלסמה - האם היציאה הזו לא עובדת תמיד? . עברתי שוב על כל התפריטים של ה-YES-MAX ולא מצאתי איפה מקנפגים את יציאת ה-S-VIDEO (זה נראה לי מוזר בכל אופן שיש צורך לקנפג יציאה זו). האם יש מישהו שמשתמש ביציאת ה-S-VIDEO של הממיר וזה עובד לו? האם צריך אולי לנתק את כל שאר החיבורים (RCA) של הממיר? אולי צריך איזה ריקוד גשם?

sunny_jim
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1719
קיבל תודות: 3 פעמים

שרשור שלא נקרא #10 

אני משתמש ביציאת הS-VIDEO
תחת הגדרות מתקדמות בYES MAX(חפש קצת ותמצא, כנראה לא עברת על כל ההגדרות) יהיה לך גם סוג חיבור. אני פשוט לא זוכר איפה זה נמצא בדיוק, אבל זה לא בעיה למצוא. אתה מקבל שחור לבן בS-VIDEO כי הממיר מוגדר על COMPOSITE או RGB

Catskinner
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שרשור שלא נקרא #11 

amirbd, אם תקרא את ההודעות שלך מתחילת השרשור תבין בעצמך שגרמת לנו להאמין שאתה מתחבר דרך יציאת ה SCART.

כדי לראות ב RGB: מה שאתה צריך לעשות זה לברר עם היבואן האם אתה יכול לקבל RGBvcs ולא רק RGsB כפי שמופיע בדף המפרט. אם כן אז אתה זקוק למפצל מ SCART ל 4 RCA + עוד 4 כבלים. את 3 הכבלים שמעבירים את ה RGB מחברים לכניסות המתאימות בטלוויזיה ואת אות הסנכרון מחברים עם הכבל הרביעי לכניסת הקומפוזיט במסך.

אפשרות שניה זה לחבר טרנסקודר ליציאת ה SCART של יס המקס וממנו לחבר לכניסת הקומפוננט במסך.

בשני המקרים תראה הבדל יחסית ל S-Video שהוא לר גדול ובעיקר בערוצי הבית של יס. הערוצים הממלכתיים וערוצי הספורט ימשיכו להראות די גרוע.

amirbd פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שרשור שלא נקרא #12 

Catskinner, תודה על התשובות, ומצטער אם לא הייתי ברור - בתחילה אכן שאלתי לגבי חיבור מהSCART, אך אחר כך כשגיליתי שלYES MAX יש יציאת S-VIDEO יעודית שאלתי במפורש לגבי יציאה זו.

sunny_jim, תודה, נכנסתי שוב ל"אתחול מתקדם" ל-"הגדרות SCART" ושיניתי ל-S-VIDEO - עכשיו זה באמת עובד. אני עדין לא מבין מדוע ב-YES MAX יציאת ה-S_VIDEO מקונפגת דרך התפריט של יציאת ה-SCART (ובכלל מה הרעיון להוציא רק luma מיציאת ה-s-video, זו בטח המצאה של YES :roll: ). בכל מקרה עכשיו יציאת ה-S-VIDEO של ה-YES MAX עובדת לי :שישי: !!!

איפה קונים כבל SCART ל-RGBvcs, האם זה השם הרשמי של הכבל הזה (איך אני מסביר את זה למוכר), האם יש את זה באזור כפ"ס, וכמה זה יעלה?

ושוב תודות למשיבים הסבלניים

jpost
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4861
שם מלא: (~)
נתן תודות: 125 פעמים
קיבל תודות: 201 פעמים

שרשור שלא נקרא #13 

אני קונה כבלים כאן:

http://www.keene.co.uk/electronics/prod ... 19_547_588