בעית הארקוס לא נגמרה-תביעת החברה.

פורום לדיון על נושאים הקשורים לפן המסחרי ו/או השירותי של התחום (איפה קונים? כמה עולה? מי הייבואן? המלצות על חנות? ענייני ייבוא/מכס וכו').
omer22 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 149
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שרשור שלא נקרא #1 

שלום חברי הפורום.

קוראים לי עמר, אני רכשתי מכשיר ארקוס 404 לקראת סוף יולי, לאחר ההטענה של המכשיר גיליתי שיש בעיות בסאונד ובמגעים.
התקשרתי אליהם והגעתי לחנות וקיבלתי מכשיר חדש במקום הפגום, הכל טוב ויפה, אך להפתעתי גיליתי שגם המכשיר החדש פגום ויש בו בעיות בסאונד.

התקשרתי לארקוס ואמרתי שעוד פעם יש בעיות ושאני רוצה את כספי בחזרה,הם אמרו בסדר.

ביום חמישי הזה, הגעתי לחנות עם המכשיר, אך כסף לא היה להם לתת והביאו לי במקום זה מכתב שהם צריכים להחזיר לי 1550 שקל (ברגע שיהיה להם את הכסף ושהמנכל יחתום, או משהו כזה).
היום בצהריים הם מתקשרים אליי ואומרים שהם בדקו את זה לעומק והם אומרים שאין שום בעיה ושהם לא מוכנים להחזיר לי את הכסף, אני מרגיש פגוע ומנוצל וזה לא הגיוני שבחמישי הייתי אמור לקבל את כספי, ופתאום הכל השתנה, הם אומרים שאין בעיות(כמובן, מה הם יגידו?)ואני בטוח שיש, בדקתי עם כמה אוזניות וזה כול הזמן בעיה.

והם אומרים שהם ישלחו את המכשיר לחול לחודשיים לתיקון ובדיקה. אני חושב שזה אסור, כי הם אמרו שהם יחיזרו לי את כספי וגם הביאו מכתב ופתאום הכל משתנה, ניראה לכם הגיוני?!
זה פשוט ניצול היותי ילד בן 15, בזבזתי על העיניין הזה הרבה כסף של נסיעות לת"א והרבה אנרגיות, אני לא יודע מה לעשות, אני שוקל לתבוע אותם! מה אתם אומרים? הדבר הנ"ל שווה תביעה?

מה אתם הייתם עושים? איך אפשר לתבוע אותם על זה?

מקווה שהבנתם את דבריי, אשמח לקבלת התייחסות, עמר.

MartinHSabag
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 59332
שם מלא: מרטין סבג
נתן תודות: 858 פעמים
קיבל תודות: 1619 פעמים
יצירת קשר:

שרשור שלא נקרא #2 

מציע לך לפנות למועצה לצרכנות.
Making Products, Mentor, Lecturer
twitter facebook linkedin
About.me

Eyal777
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 94

שרשור שלא נקרא #3 

הדבר הנ"ל שווה יותר מתביעה, גם פגיעה בצריכה שלך, סתם שאלה, איזה חנות זו?
אתה יכול להחזיר כל מוצר תוך 14 יום באריזתו המקורית. לא רואה שום סיבה שלא ייתנו לך להחזיר.
ואל תיתן להם להביא את המכשיר לחברה לתיקון, כי אין סיבה שתחכה חודשיים. תגיד להם שאו שאתה לוקח משהו חדש, או שהם מחזירים לך את הכסף. אם שני הדברים האלה לא קורים, אתה תובע אותם, הייתי ממליץ לך אפילו להקליט שיחות, ללכת אליהם לחנות עם ההורים שלך, לצעוק עליהם, לעשות הכל כדי שהם יישברו, ושיהיו לך את כל ההוכחות אם תצטרך לבית משפט.

גם מגיע לך כסף על עוגמת נפש והוצאות משפט. זה לא ייסגר לטעמי על פחות מ3000 שקל בתביעה.

omer22 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שרשור שלא נקרא #4 

Eyal777 כתב:הדבר הנ"ל שווה יותר מתביעה, גם פגיעה בצריכה שלך, סתם שאלה, איזה חנות זו?
אתה יכול להחזיר כל מוצר תוך 14 יום באריזתו המקורית. לא רואה שום סיבה שלא ייתנו לך להחזיר.
ואל תיתן להם להביא את המכשיר לחברה לתיקון, כי אין סיבה שתחכה חודשיים. תגיד להם שאו שאתה לוקח משהו חדש, או שהם מחזירים לך את הכסף. אם שני הדברים האלה לא קורים, אתה תובע אותם, הייתי ממליץ לך אפילו להקליט שיחות, ללכת אליהם לחנות עם ההורים שלך, לצעוק עליהם, לעשות הכל כדי שהם יישברו, ושיהיו לך את כל ההוכחות אם תצטרך לבית משפט.

גם מגיע לך כסף על עוגמת נפש והוצאות משפט. זה לא ייסגר לטעמי על פחות מ3000 שקל בתביעה.
...
אני אסביר עוד קצת, קניתי את המוצר וישר שמעתי שיש בעיה, התקשרתי ואמרתי שאני רוצה שיחליפו לי אותו למוצר חדש( לא שישלחו לתיקון), סבבה, הביאו לי חדש וגם בו יש בעיות אז אמרתי שנימאס לי ושאני רוצה את כספי בחזרה, הם אמרו בסדר, לאחר שבוע וקצת הגעתי לחנות כדי לקחת את הכסף, הם אמרו שאין להם מזומן בקופה ושאני ישאיר את המכשיר ובמקום זה הביאו לי מכתב שהם צרכים להחזיר לי 1550 שקל. חשוב לציין שמי שהיה שם זאת איזה מישהי מההנהלה, אבל לא הכי גבוהה שם. לאחר 3 ימים אני מקבל שיחת טלפון מהאחראי הגבוהה יותר והוא אומר שהוא בדק ולטענתו אין בעיה והוא אומר שהוא בדק אותו עם אוזניות מקצועניות יותר ואיתם אין בעיה (כניראה הוא כן אומר שיש קצת בעיה עם האוזניות המקוריות של הארקוס).. ומכאן מתחיל כל הסיפור.. אז המכשיר עכשיו אצלם, סבא שלי נוסע להביא לי אותו חזרה, אני אבדוק אותו שוב, ואם יש בעיה אני אגש לחנות שהאחראי הראשי שם, ואם הוא מסרב להחזיר לי את כספי כאשר הוא שומע את הבעיה אז אני אתבע אותם.

אשמח לקבלת תשובה.

תודה ושבוע טוב.

נ.ב החנות זאת החנות הרשמית של ארקוס בישראל, בת"א
archos.co.il
נערך לאחרונה על ידי omer22 ב 24/09/2007 15:27, נערך פעם 1 בסך הכל.

InbarHovav
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3252
קיבל תודות: 2 פעמים

שרשור שלא נקרא #5 

נמאס לשמוע על בריונות עסקית.

אני מאחלת לך בהצלחה ענקית. (Y)
"צליל אחד שווה אלף מילים אבל אלף מילים לא יפיקו צליל אחד"

כי החיוך, המבט והטבעיות שבך (כמה שזה לא פרודוקסלי, את יותר "טבעית" מרוב של האנשים) - אז כל אלה עושים אותך יותר יפה מדוגמניות משעממות

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 73659
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 572 פעמים
קיבל תודות: 4464 פעמים

שרשור שלא נקרא #6 

מי זו החנות, אם אפשר לשאול?

לגבי תביעה, אפשר ללכת על בית משפט לתביעות קטנות. מבחינה כספית זה מתאים לתביעה כזו. אתה לא צריך עו"ד בשביל תביעה כזו והעלות להגיש אותה היא קטנה. מה שכן, זה טרטור.

מרבית הסיכויים שהם לא יגיעו למשפט - או שהם יוותרו לך לפני כן, או שהם פשוט לא יגיעו ואז אתה זוכה אוטומטית.

הגיע הזמן שחנויות בארץ ילמדו לתת שירות כמו בחו"ל. :?

offirs
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6602
נתן תודות: 5 פעמים
קיבל תודות: 12 פעמים

שרשור שלא נקרא #7 

1.תפנה לאימון הציבור דרך האתר שלהם,ותגיש תלונה.

2.תפנה למדור הצרכנות של ידיעות,וספר את הפרשה.

3.ניתן בהחלט לתבוע בתביעות קטנות,וסיכויי הזכייה גדולים מאוד.

4.נסה גם לשלוח מכתב רשום בו אתה כותב שיש כאן הפרה גסה של חוק הגנת הצרכן.אם קנית דרך האתר,זכותך המלאה לקבל החזר כספי.

ראיתי באתר שלהם שיש להם חנות באבן גבירול 140 ת"א.תיגש לשם,ותדרוש לדבר עם המנהל שם.
השירות המעצבן הזה,הוא פשוט מאוס.
הגיע הזמן לחתוך רקמות

InbarHovav
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3252
קיבל תודות: 2 פעמים

שרשור שלא נקרא #8 

איזו חנות זו?
"צליל אחד שווה אלף מילים אבל אלף מילים לא יפיקו צליל אחד"

כי החיוך, המבט והטבעיות שבך (כמה שזה לא פרודוקסלי, את יותר "טבעית" מרוב של האנשים) - אז כל אלה עושים אותך יותר יפה מדוגמניות משעממות

offirs
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שרשור שלא נקרא #9 

InbarHovav כתב:איזו חנות זו?
...
הוא כתב בהודעה שזה האתר של archos ישראל
הגיע הזמן לחתוך רקמות

omer22 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שרשור שלא נקרא #10 

offirs כתב:1.תפנה לאימון הציבור דרך האתר שלהם,ותגיש תלונה.

2.תפנה למדור הצרכנות של ידיעות,וספר את הפרשה.

3.ניתן בהחלט לתבוע בתביעות קטנות,וסיכויי הזכייה גדולים מאוד.

4.נסה גם לשלוח מכתב רשום בו אתה כותב שיש כאן הפרה גסה של חוק הגנת הצרכן.אם קנית דרך האתר,זכותך המלאה לקבל החזר כספי.

ראיתי באתר שלהם שיש להם חנות באבן גבירול 140 ת"א.תיגש לשם,ותדרוש לדבר עם המנהל שם.
השירות המעצבן הזה,הוא פשוט מאוס.
...
המשך וסיום הפרשה ככל הניראה...

אני דיברתי איתם עוד הרבה בטלפון וצעקתי עליהם רבות, הם פתאום אמרו שהם לא הבטיחו החזר כספי ומה שאמרו לי בחנות זה לא נכון, וגם אם באמת יש בעיה במכשיר עבר יותר משבועיים מאז שהביאו לי אותו ואין שום מצב בעולם לקבלת החזר כספי... לאחר הרבה ויכוחים אבא שלי והם הצליחו לשכנע אותי שהם יישלחו את המכשיר לבדיקה בצרפת, ובינתיים אני אקבל מכשיר חלופי, חשוב לציין שאני התנגדתי בכל תוקף אבל כבר לא היה לי מה לעשות, הן אמרו שאם אכן בצרפת הם אומרים שיש בעיה אז אני מקבל את הכסף בחזרה.

מה אתם חושבים? האם הם צודקים בזה שעבר זמן והם לא חייבים להחזיר לי את הכסף, למרות שאחת מהעובדות אמרה שיחזירו לי את הכסף ואפילו כתבה את זה, אבל אז הבוס שם בחנות אמר שהיא טעתה ושזה לא הולך ככה... הם אומרים שהם לא מחויבים להחזיר לי את הכסף ושהם ישלחו את זה למעבדות בחו"ל...

מה אתם חושבים?

והחנות שמוכרת את הארקוס אז זאת בעצם החנות הזאת: http://www.spy.org.il/

offirs
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שרשור שלא נקרא #11 

רגע,אז רכשת מspy או מארקוס? אני רואה שזו אותה כתובת.
spy זו חנות של משרד חקירות.נראה לי קצת בעייתי.

כעקרון,יש זכות להחזיר מוצר שנרכש באינטרנט תוך 14 יום.לעומת זאת,אם המוצר פגום,ניתן להחזיר את המוצר.
החזר כספי,לצערנו עדיין אינו מחוייב במקרה כזה,אלא במקרה הטוב,מוצר אחר או זיכוי.
יש מספר חנויות/רשתות שמחזירות כסף,אך מרצומן הטוב.
הגיע הזמן לחתוך רקמות

omer22 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שרשור שלא נקרא #12 

offirs כתב:רגע,אז רכשת מspy או מארקוס? אני רואה שזו אותה כתובת.
spy זו חנות של משרד חקירות.נראה לי קצת בעייתי.

כעקרון,יש זכות להחזיר מוצר שנרכש באינטרנט תוך 14 יום.לעומת זאת,אם המוצר פגום,ניתן להחזיר את המוצר.
החזר כספי,לצערנו עדיין אינו מחוייב במקרה כזה,אלא במקרה הטוב,מוצר אחר או זיכוי.
יש מספר חנויות/רשתות שמחזירות כסף,אך מרצומן הטוב.
...
זאת אותה חנות.. אותה כתובת...

את המוצר הראשון החליפו בחדש בגלל שהוא היה פגום.. ואז החדש היה גם פגום עם אותה בעיה ושהתקשרתי אמרו לי שיחזירו לי את הכסף ואז כל ההמשך ידוע.. (עבר בערך 20 יום, לא 14) אבל בגלל שהם אמרו שהם יחזירו לי את הכסף, בגללזה אני מתלונן, הם חוצפנים שאמרו שהם יחזירו ופתאום בשום מצב הם לא מוכנים להחזיר...
הקטע גם שביום חמישי באתי לקבל את הכסף אבל לא היה להם מספיק מזומן בקופה והאישה שהיתה בחנות (חלק מההנהלה) לא יכלה לקחת כסף מהכספת או ממקום אחר אז היא אמרה שנבוא לקחת לפני החג כי אז כבר יהיה כסף.. ואתמול הם התקשרו ואז התחיל שוב כל הבלאגן.

Nissim
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2673
נתן תודות: 125 פעמים
קיבל תודות: 54 פעמים

שרשור שלא נקרא #13 

לדעתי, אל תסכים לשליחה של המכשיר לחו"ל, זה סתם נועד להתיש אותך ולא מקדם אותך לשום מקום.
רוצים לשלוח, שישלחו את המכשיר אחרי שיחזירו לך את הכסף חזרה.
פשוט שלח מכתב רשום בו אתה מבקש את ביטול העסקה לאחר החלפת שני מכשירים. ( אגב, אין זה משנה באמת האם הבעיה באזניות כי כל האביזרים נמכרו יחד)
קבע זמן של 14 יום לקבלת תשובה חזרה שבסיומם הכן כתב תביעה (אני יכול לשלוח לך דוגמה) סע לבית המשפט לתביעות קטנות, הגש א ת התביעה ולאחר חודש-חודשיים יזמנו אותך למשפט בו תוך מספר דקות סביר כי תקבל פסק דין לטובתך.
אל תשכח לתבוע יותר ממחיר המכשיר, 2500 ש"ח .
בהצלחה.

omer22 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שרשור שלא נקרא #14 

Nissim כתב:לדעתי, אל תסכים לשליחה של המכשיר לחו"ל, זה סתם נועד להתיש אותך ולא מקדם אותך לשום מקום.
רוצים לשלוח, שישלחו את המכשיר אחרי שיחזירו לך את הכסף חזרה.
פשוט שלח מכתב רשום בו אתה מבקש את ביטול העסקה לאחר החלפת שני מכשירים. ( אגב, אין זה משנה באמת האם הבעיה באזניות כי כל האביזרים נמכרו יחד)
קבע זמן של 14 יום לקבלת תשובה חזרה שבסיומם הכן כתב תביעה (אני יכול לשלוח לך דוגמה) סע לבית המשפט לתביעות קטנות, הגש א ת התביעה ולאחר חודש-חודשיים יזמנו אותך למשפט בו תוך מספר דקות סביר כי תקבל פסק דין לטובתך.
אל תשכח לתבוע יותר ממחיר המכשיר, 2500 ש"ח .
בהצלחה.
...
הבעיה שזה עבוד. הם דחקו אותי לפינה, אמרו לי ככה:
1.אנחנו שולחים את המכשיר לבדיקה במעבדות בחו"ל, בינתיים תקבל מכשיר חלופי.

2. אתה יכול לקחת את המכשיר אלייך, אבל מהרגע שהוא יוצא מהחנות אין מצב לקבל החזר כספי, שזה כבר לא באחריותם, שעבר זמן מאז שקיבלתי את המכשיר והם לא אחראים על זה בעיניין הזה, בקיצור לא מוכנים לתת לי שקל.

אני לא רציתי להסכים לשלוח את המכשיר אבל אבא שלי שכנע אותי שזה הדבר הנכון לעשות, שגם אם אני אתבע אותם בסוף הם איכשהו יצאו צודקים וייזכו במשפט.. ושמשפט יכול לקחת מלא זמן את שזה מתקבל ועיניינים..

giladye
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 504
קיבל תודות: 1 פעם

שרשור שלא נקרא #15 

יש לי שתי שאלות בנושא:
האם רכשת בחנות או באינטרנט? יש לכך השלכה על מדיניות החזרת המוצרים.
כמה זמן חלף מיום רכישת המוצר וקבלתו ליום החזרת המוצר בגלל התקלה?
Emancipate yourselves from mental slavery
None but ourselves can free our minds

שלח תגובה

חזור אל “ייבוא, תמחור ושירות”