אם תרכיב מכשיר זהה מבחינה טכנית , זה עדיין לא יעבוד בגלל שיטת ה-BINDING שיש ב-YES (שיטה שבה רק השילוב של הכרטיס החכם עם הממיר הספציפי יניב את המידע שהממיר זקוק לו בכדי לפענח את שידורי יס).
אכן אין בעיה חוקית מכיוון שהמכשיר בעצם שלך. כמובן שעם פתיחתו פוקעת האחריות וחשוב לדעת את זה.
השמועות אומרות שהחלפת דיסק קשיח תהיה שקופה למשתמש (אני כבר מדמיין YES MAX שהסבו אותו לקבלת דיסקים ניידים). למרות זאת, עדיין אני לא מכיר אף אחד שלקח את הסיכון ופתח את המכשיר לבדיקה שכזו...
אם אתה חושב שניתן יהיה להסב מכשיר כזה לכרטיס מחשב, אתה חולם - מדובר בפעולה מסובכת למדי.
הדבר היחיד שיתכן ויהיה אפשרי הוא הסבה של SDI, כלומר התלבשות על BUS הנתונים BT656 בין ה-MPEG DECODER ל-DAC. לא בטוח שה-BUS הזה חשוף וגם יתכן שהם משתמשים ב-BUS מסוג אחר (למשל BT601).
עם כרטיס מחשב מתאים בעל כניסת SDI ניתן יהיה לקבל את המידע הטהור הישר למחשב באופן דיגיטלי.
הסבה יותר עמוקה לא נראית לי מעשית.
אגב, יס לא פסלו מעולם את הרעיון של כרטיס DVB שהם יספקו לצרכנים. נראה לי שהם פשוט לא מאמינים שיהיה לזה קהל יעד מספיק בכדי להשקיע בפרוייקט מסוג זה (במיוחד בהתחשב בסיבוכיות של התמיכה הטכנית בכרטיס כזה וביצירת התוכנה עבורו).
oferlaor כתב:
אכן אין בעיה חוקית מכיוון שהמכשיר בעצם שלך. כמובן שעם פתיחתו פוקעת האחריות וחשוב לדעת את זה.
...
נכון, אין בעייה לפתוח את המכשיר, אבל העתקה או שכפול יכול להיות לא חוקי במידה ויש פטנטים רשומים בממיר, החברה בה אני עובד מעסיקה עו"ד במשרה מלאה שתפקידו זה להוציא פטנטים על טכנולוגיות שפותחו בחברה.
אם היצור הזה הוא במקום הממיר, יש לו מפענח הצפנה בתוכו, כך שיתכן ואפשר לגייר אותו.
בכלאופן, מדוע אתה אומר כי מדובר בפריצה/מעשה לא חוקי?
אם אני משלם ליס עבור השירות שאני מקבל מהם, איזה חוק מונע ממני לעשות קניבליזציה למכשיר שלהם, ולבנות ממיר ל PC?