נגני ארקוס והצהרות היצרן - סיבה לתביעה?
-
Huber
- חבר במועדון HT

- תגובות: 66529
- שם מלא: ערן
- נתן תודות: 442 פעמים
- קיבל תודות: 4031 פעמים
שלום אנשים.
רכשתי נגן של ארקוס מדגם 605 WIFI. היצרן מצהיר על זמן ניגון של 5.5 בווידאו. קיבלתי את הנגן לידיי והיה נראה לי שבפועל אני מקבל לא מעט פחות מההצהרה הזו. הרצתי את הנגן בלופ ווידאו בהגדרות ברירת המחדל שלו והגעת ל 4 שעות בלבד. פניתי לתמיכה שלהם וזו התגובה שקיבלתי:
"הגדרות ברירת המחדל אינן מאפשרות 5.5 שעות אלא פחות, 4 שעות זה בסדר גמור
על מנת להאריך את זמן הצפייה יש להוריד את עצמת הארה של המסך ולנגן קבצים באופן רציף ללא הפסקות והרצות קדימה או אחורה "
יש לציין ש 4 שעות זה ללא הרצה קדימה או אחורה וגם בהגדרת המחדל של הנגן עוצמת התאורה כבר גבולית והנמכה מתחת להגדרות הללו כבר לא מאפשרים צפייה נורמלית.
יש לציין שאני מאוכז קשות גם מהזמן בפועל וגם מהתגובה של החברה - מה לדעתכם כדאי לעשות? כרגע אני מתכוון לדרוש סוללה נוספת ללא תשלום, מה דעתכם?
ד"א - הנה הצהרת היצרן:
http://www.archos.com/products/gen_5/ar ... al&lang=en
Video playback time: 5.5
7) Rechargeable batteries have a limited number of charge cycles and may eventually need to be rep-laced. Battery life and number of charge cycles vary by use and settings
רכשתי נגן של ארקוס מדגם 605 WIFI. היצרן מצהיר על זמן ניגון של 5.5 בווידאו. קיבלתי את הנגן לידיי והיה נראה לי שבפועל אני מקבל לא מעט פחות מההצהרה הזו. הרצתי את הנגן בלופ ווידאו בהגדרות ברירת המחדל שלו והגעת ל 4 שעות בלבד. פניתי לתמיכה שלהם וזו התגובה שקיבלתי:
"הגדרות ברירת המחדל אינן מאפשרות 5.5 שעות אלא פחות, 4 שעות זה בסדר גמור
על מנת להאריך את זמן הצפייה יש להוריד את עצמת הארה של המסך ולנגן קבצים באופן רציף ללא הפסקות והרצות קדימה או אחורה "
יש לציין ש 4 שעות זה ללא הרצה קדימה או אחורה וגם בהגדרת המחדל של הנגן עוצמת התאורה כבר גבולית והנמכה מתחת להגדרות הללו כבר לא מאפשרים צפייה נורמלית.
יש לציין שאני מאוכז קשות גם מהזמן בפועל וגם מהתגובה של החברה - מה לדעתכם כדאי לעשות? כרגע אני מתכוון לדרוש סוללה נוספת ללא תשלום, מה דעתכם?
ד"א - הנה הצהרת היצרן:
http://www.archos.com/products/gen_5/ar ... al&lang=en
Video playback time: 5.5
7) Rechargeable batteries have a limited number of charge cycles and may eventually need to be rep-laced. Battery life and number of charge cycles vary by use and settings
- MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59332
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 858 פעמים
- קיבל תודות: 1619 פעמים
- יצירת קשר:
אני חושב שאתה נאיבי.....
האם אתה, בתור עוסק בתחום, מתחייב ועומד מאחורי כל הצהרת יצרן של המוצרים שאתה משווק?
בוא ניקח דוגמא, יחס הקונטראסט של המסכים?
אולי נאגד את כל הלקוחות ונעשה תביעה יצוגית, מה אתה אומר?
בתכלס, זה בדיוק כמו הצהרת יצרני רכב על תאוצה מ-0 ל-100 - הם לא אמרו לך שהאוטו היה ערום לגמרי, עם דלק מיוחד ונהג מרוצים....
מספיק שהם יוכיחו שבאיזו בדיקת מעבדה, עם איזה סרט שלא מאמץ את המעבד, עם תאורת מסך על מינימום, ללא אוזניות (הריצו סרט אילם) הם הגיעו למספר הזה וכל התביעה לא שווה כלום.
האם אתה, בתור עוסק בתחום, מתחייב ועומד מאחורי כל הצהרת יצרן של המוצרים שאתה משווק?
בוא ניקח דוגמא, יחס הקונטראסט של המסכים?
אולי נאגד את כל הלקוחות ונעשה תביעה יצוגית, מה אתה אומר?
בתכלס, זה בדיוק כמו הצהרת יצרני רכב על תאוצה מ-0 ל-100 - הם לא אמרו לך שהאוטו היה ערום לגמרי, עם דלק מיוחד ונהג מרוצים....
מספיק שהם יוכיחו שבאיזו בדיקת מעבדה, עם איזה סרט שלא מאמץ את המעבד, עם תאורת מסך על מינימום, ללא אוזניות (הריצו סרט אילם) הם הגיעו למספר הזה וכל התביעה לא שווה כלום.
-
Huber
- חבר במועדון HT

ברור שיש הצהרה ויש בפועל - אבל לא ראיתי יותר מידיי מיקרים שההפרש כל כך תהומי! כ 30 אחוז פחות מההצהרה? אני בטוח שבשום תנאים סבירים (ולא, החשכה של המסך למצב שאי אפשר לצפות לא מהווה תנאים סבירים) לא יצליחו להגיע ל 5.5 שעות כשאני מגיע ל 4 שעות.
אני בתור "עוסק בתחום" לא מנסה לעמוד מאחורי הצהרות היצרן מהסיבה הפשוטה - אני לא היצרן ולא אני הצהרתי אותן. אבל, ישנם לא מעט מיקרים שבהם יצרן התחייב למשהו, לא עמד בו וקיבל תביעה ייצוגית והפסיד בה. יש לי עשרות דוגמאות רק מהתחום עיסוק שלי אם תרצה.
אני בתור "עוסק בתחום" לא מנסה לעמוד מאחורי הצהרות היצרן מהסיבה הפשוטה - אני לא היצרן ולא אני הצהרתי אותן. אבל, ישנם לא מעט מיקרים שבהם יצרן התחייב למשהו, לא עמד בו וקיבל תביעה ייצוגית והפסיד בה. יש לי עשרות דוגמאות רק מהתחום עיסוק שלי אם תרצה.
- MartinHSabag
- מנהל

- יצירת קשר:
-
Huber
- חבר במועדון HT

לא מעניין אותי מה קורה אצלהם, אותי מעניין מה קורה במכשיר שאני קיבלתי. הצעתי להם לתת לי את ההגדרות שלפיהם נותנות 5.5 שעות ואני אנסה עם המכשיר שלי. אם זה יגיע לתביעה אני אפילו יבדוק את זה במעבדה ניטרלית בהגדרות שהם יחליטו, יותר מזה? אני מבטיח לך שאם קיבלתי 4 שעות בתנאים יחסית אופטימליים (ניגון ללא הפרעה וברמת תאורת מסך מתחת לסביר ב 2-3 סרטים שונים) אין יותר מידיי סיכוי שהם יצליחו להגיע ל 5.5 עם אותו מכשיר.
אני כרגע מחכה לראות מה תהיה התגובה שלהם - אם התגובה לא תספק אותי אני אבקש יעוץ מישפטי. לא יתכן שמוכרים מוצר שמתפקד בעשרות אחוזים מתחת למוצהר - גם לטווח סטייה צריך להיות קווים אדומים.
אני כרגע מחכה לראות מה תהיה התגובה שלהם - אם התגובה לא תספק אותי אני אבקש יעוץ מישפטי. לא יתכן שמוכרים מוצר שמתפקד בעשרות אחוזים מתחת למוצהר - גם לטווח סטייה צריך להיות קווים אדומים.
- MartinHSabag
- מנהל

- יצירת קשר:
-
Huber
- חבר במועדון HT

אז זה אומר שצריך לקבל את זה וזהו? כל יצרן יכול לרשום מה שבא לו ובפועל לספק דבר אחר? מה היית עושה אם הייתה מגלה שקנית רכב 1.8 ובפועל קיבלת מנוע 1.6? היית אומר "ככה זה" וממשיך בחיייך?
בגלל גישה שכזו השוק כנראה כל כך פרוץ...
בגלל גישה שכזו השוק כנראה כל כך פרוץ...
- MartinHSabag
- מנהל

- יצירת קשר:
זה לא מה שאמרתי ואל תכניס מילים לפי.
יש גם הבדל בין משהו שהוא חומרתי לבין נתונים שהם "ביצועיים".
אם היו אומרים לי שיש מחבר מסויים ובפועל אין - זו עילה לתביעה.
אם היו אומרים שיש תמיכה בפורמט מסויים ואין - זו עילה לתביעה.
אבל אם אומרים שהם מדדו (ואין תקן למדידה הזו....) שהביצועים של המכשיר הוא X בפרמטר מסויים ואתה לא מסוגל לחזור עליו, זו בעיה אחרת, שכמובן לא מריחה טוב, אבל כן, כל עוד אין תקן אחיד, אז אין מה לעשות.
בוא ניקח את זה עוד צעד.
נניח שהם יישלחו לך את הפרמטרים שבהם הצליחו להוציא מהמכשיר 5.5 שעות, בהירות - מינימום ללא אוזניות (כדי לא לצרוך עוד אנרגיה) ועל פורמט שקל לו מאוד לפרוס.
ואז מה?
זה מספק אותך? הרי בכל מקרה לא תצפה בתנאים הללו ביום יום....
יש גם הבדל בין משהו שהוא חומרתי לבין נתונים שהם "ביצועיים".
אם היו אומרים לי שיש מחבר מסויים ובפועל אין - זו עילה לתביעה.
אם היו אומרים שיש תמיכה בפורמט מסויים ואין - זו עילה לתביעה.
אבל אם אומרים שהם מדדו (ואין תקן למדידה הזו....) שהביצועים של המכשיר הוא X בפרמטר מסויים ואתה לא מסוגל לחזור עליו, זו בעיה אחרת, שכמובן לא מריחה טוב, אבל כן, כל עוד אין תקן אחיד, אז אין מה לעשות.
בוא ניקח את זה עוד צעד.
נניח שהם יישלחו לך את הפרמטרים שבהם הצליחו להוציא מהמכשיר 5.5 שעות, בהירות - מינימום ללא אוזניות (כדי לא לצרוך עוד אנרגיה) ועל פורמט שקל לו מאוד לפרוס.
ואז מה?
זה מספק אותך? הרי בכל מקרה לא תצפה בתנאים הללו ביום יום....
תיראה..אין לך שום סיבה לדאגה.
לכל נגן יש מינימום שעות שהוא אמור לנגן כדי שזה יחשב נורמלי.
למשל ה zen v plus.
קריאיטיב מצהירה כי הנגן מנגן מוזיקה 15 שעות ברציפות.
בכל היבואנים הסוללה נחשבת תקינה אם היא עובדת 12 שעות לפחות.
קריאיטיב עצמה..לא מפרטת...שזה 15 שעות עם מסך כבוי במשך כל הניסוי ועוצמת שמע הכי נמוכה שיש.
לכן 4 שעות ניגון מתוך 5 שעות בהצהרת היצרן זה בסדר גמור.
לכל נגן יש מינימום שעות שהוא אמור לנגן כדי שזה יחשב נורמלי.
למשל ה zen v plus.
קריאיטיב מצהירה כי הנגן מנגן מוזיקה 15 שעות ברציפות.
בכל היבואנים הסוללה נחשבת תקינה אם היא עובדת 12 שעות לפחות.
קריאיטיב עצמה..לא מפרטת...שזה 15 שעות עם מסך כבוי במשך כל הניסוי ועוצמת שמע הכי נמוכה שיש.
לכן 4 שעות ניגון מתוך 5 שעות בהצהרת היצרן זה בסדר גמור.
בברכה KaDiLoX,
כמה חבל שהאנשים שבאמת יודעים איך לנהל את העולם עובדים
כנהגי מוניות:)
-
Huber
- חבר במועדון HT

זו התגובה של ארקוס, אני אבדוק רק בשביל לראות אם זה ריאלי:
קובץ בדחיסה של לא יותר מ 1500KBS
תאורת מסך מצב 0
ווליום באוזניות עד 70
ניגון רציף של קובץ ללא הרצה קדימה אחורה או עצירה כלשהי
במצב של טעינה מלאה כלומר נורית טעינה מהבהבת
לגבי מה התנאים שבהם היצרן בדק - גם פה חייב להיות גבול אדום. לא יכול להיות שיצהירו על X שעות שנבדקו ב 0 ווליום ומסך מושחר לחלוטין, מסכים? התנאים בהם נבדק זמן השימוש חייבים להיות ריאליים אחרת זו עדיין הונאה. לא יכול להיות שיצהירו על רמת שימוש מסויימת במכשיר בשימוש שאף רוכש לא יבצע לעולם, זה לא קביל ולא יעמוד במבחן המציאות - קרי תביעה מול שופט הגיוני.
ול KaDiLoX - 4 שעות מתוך 5.5 מוצהר זה כ 30 אחוז פחות - עדיין נשמע לך בסדר?
קובץ בדחיסה של לא יותר מ 1500KBS
תאורת מסך מצב 0
ווליום באוזניות עד 70
ניגון רציף של קובץ ללא הרצה קדימה אחורה או עצירה כלשהי
במצב של טעינה מלאה כלומר נורית טעינה מהבהבת
לגבי מה התנאים שבהם היצרן בדק - גם פה חייב להיות גבול אדום. לא יכול להיות שיצהירו על X שעות שנבדקו ב 0 ווליום ומסך מושחר לחלוטין, מסכים? התנאים בהם נבדק זמן השימוש חייבים להיות ריאליים אחרת זו עדיין הונאה. לא יכול להיות שיצהירו על רמת שימוש מסויימת במכשיר בשימוש שאף רוכש לא יבצע לעולם, זה לא קביל ולא יעמוד במבחן המציאות - קרי תביעה מול שופט הגיוני.
ול KaDiLoX - 4 שעות מתוך 5.5 מוצהר זה כ 30 אחוז פחות - עדיין נשמע לך בסדר?
סביר.
4וחצי היה נשמע קצת יותר הגיוני.
אבל עדיין..משערים שאתה שומע מוזיקה ברציפות בלי לינגוע לבחצני שמפעילים את המסך..או שאתה צופה בוידאו ברציפות.
זה מציאותי.
ואין לך שום סיבה לתבוע אותם על זה.
4וחצי היה נשמע קצת יותר הגיוני.
אבל עדיין..משערים שאתה שומע מוזיקה ברציפות בלי לינגוע לבחצני שמפעילים את המסך..או שאתה צופה בוידאו ברציפות.
זה מציאותי.
ואין לך שום סיבה לתבוע אותם על זה.
בברכה KaDiLoX,
- MartinHSabag
- מנהל

- יצירת קשר:
Huber,
אתה מכיר את זה שאם אתה לא טוען את הסוללה במלואה בפעם הראשונה ומרוקן אותה לגמרי זה משפיע על הביצועים שלה?
הנה הדרך שלהם לחמוק מזה.....
שוב, אני שואל אם זה משהו שמיוחד ל-ARCHOS או שאתה יוצא בתביעה ייצוגית נגד כל היצרנים באשר הם שלא כותבים את מה שאתה מגדיר כסטנדרט בנתונים?
למשל, איך יכול להיות שהצריכה המקסימלים של רסיבר זה 500W ויש לו 140W לערוץ בכל 7 הערוצים שלו?
אתה מכיר את זה שאם אתה לא טוען את הסוללה במלואה בפעם הראשונה ומרוקן אותה לגמרי זה משפיע על הביצועים שלה?
שוב, אני שואל אם זה משהו שמיוחד ל-ARCHOS או שאתה יוצא בתביעה ייצוגית נגד כל היצרנים באשר הם שלא כותבים את מה שאתה מגדיר כסטנדרט בנתונים?
למשל, איך יכול להיות שהצריכה המקסימלים של רסיבר זה 500W ויש לו 140W לערוץ בכל 7 הערוצים שלו?
-
Huber
- חבר במועדון HT

הבדיקה אכו נעשתה בניגון רציף (בלי ליגוע בכלום) ועדיין הגעתי לתוצאה של 4 מתוך 5.5 שעות (כ 30 אחוז פחות מההצהרות שלהם), אני מפחד לחשוב כמה אני באמת מקבל בשימוש "רגיל" יומיומי אם זה ככה.
אני אנסה בשישבת לפי ההגדרות שהם שלחו לי ונראה אם 5.5 זה ריאלי או פבריקציית יצרן.
אני אנסה בשישבת לפי ההגדרות שהם שלחו לי ונראה אם 5.5 זה ריאלי או פבריקציית יצרן.
-
Huber
- חבר במועדון HT

כרגע שאר היצרנים לא מעניינים אותי, אבל אם אני אגלה שגם מוצר אחר חורג בצורה כ"כ חסרת היגיון מההצהרות של היצרן - אז כן. ולגבי טעינה ראשונית, אני מודע לכך וביצעתי את זה ומכיוון שאני מספיק בטוח בזה אני לא אתנגד להוכיח את זה במשפט על מכשיר חדש אחר. לגבי הדוגמא שלך לרסיבר - אני בטוח שיש כלים לבדוק את הנתונים ואם הם שוב לא מדוייקים בצורה כ"כ גסה וחורגת מההצהרות של היצרן, אז כן - גם שם לא הייתי שותק.MartinHSabag כתב:Huber,
למשל, איך יכול להיות שהצריכה המקסימלים של רסיבר זה 500W ויש לו 140W לערוץ בכל 7 הערוצים שלו?...
איזה מן עולם זה בו כל חברה יכולה למכור מוצר לפי מפרט A ובפועל לספק משהו אחר? אם כולם ישתקו כל הזמן - אתה לא מפחד שיווצר מצב בו תקבל באופן קבוע מוצר שונה מהבטחות היצרן? נראה לך תקין?
שוב - בחו"ל תביעות יצוגיות במיקרים כאלו הם לא חריגים כלל ועיקר ולרב החברות מפסידות (אם מעניין אתכם יש לי מספר לא מבוטל של דוגמאות).
- MartinHSabag
- מנהל

- יצירת קשר:
מה אתה לא מבין?
כולם "מותחים" את הנתונים, זה לא חדש.
הבעיה היא שאין לך דרך להוכיח אותם בזה כי אין תקן לגבי איך צריך לבדוק.
כנ"ל לגבי קונטרסט, כנ"ל לגבי REFRESH RATE, כנ"ל לגבי הספקים של מגברים וכנ"ל לגבי תאוצה של מכונית או צריכת דלק.....תתעורר !
כולם "מותחים" את הנתונים, זה לא חדש.
הבעיה היא שאין לך דרך להוכיח אותם בזה כי אין תקן לגבי איך צריך לבדוק.
כנ"ל לגבי קונטרסט, כנ"ל לגבי REFRESH RATE, כנ"ל לגבי הספקים של מגברים וכנ"ל לגבי תאוצה של מכונית או צריכת דלק.....תתעורר !