שאלה לעוסקים\שעסקו בתחום - תקון מגברים ......
האם יש לאל ידכם לתקן כל מגבר ?
כלומר לכל חלק מקולקל שגיליתם במגבר כלשהו , יש לו מחליף ראוי , והולם ?
מה אתם עושים אם דווקא צ'יפים\ ג'וקים מתקלקלים ?
מאיפה אתם משיגים את אותם צ'יפים ?
כלומר אני מאמין ביכולתכם לשקם כל מגבר ,
וזה מאוד מפליא אותי היכולות שלכם באלקטרוניקה
אשמח לשמוע ממכם כמה סיפורים על תיקוני המגברים תודה לעונים .
כלומר לכל חלק מקולקל שגיליתם במגבר כלשהו , יש לו מחליף ראוי , והולם ?
מה אתם עושים אם דווקא צ'יפים\ ג'וקים מתקלקלים ?
מאיפה אתם משיגים את אותם צ'יפים ?
כלומר אני מאמין ביכולתכם לשקם כל מגבר ,
וזה מאוד מפליא אותי היכולות שלכם באלקטרוניקה
אשמח לשמוע ממכם כמה סיפורים על תיקוני המגברים תודה לעונים .
נערך לאחרונה על ידי yehudaa ב 06/02/2014 19:31, נערך פעם 1 בסך הכל.
- אילפור
-
- עוסק בתחום

- תגובות: 1029
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 13 פעמים
תיקון מגברים
אני אישית לא יודע לתקן מגברים, אבל אני יכול להגיד מניסיוני ש:
1) את רוב התקלות טכנאי טוב יכול לתקן.
2) רוב החלקים, כולל ציפים, זמינים או מחנויות אלקטרוניקה בישראל (לגבי רכיבים סטנדרטיים ופשוטים) , חלקים באיכות גבוהה יותר אין בדרך כלל בעיה להשיג מהיצרנים.
3) תיקונים קשים במיוחד: או שאפשר לפתור את הבעיה בהתייעצות של הטכנאי מול האנשים הטכניים של היצרן, או שבמיקרים חריגים, יש צורך להחליף PCB שלם או אפילו לשלוח לחו"ל ליצרן לתיקון.
במקרה של סעיף (3) יכול להיות תיקון יקר למדי.
1) את רוב התקלות טכנאי טוב יכול לתקן.
2) רוב החלקים, כולל ציפים, זמינים או מחנויות אלקטרוניקה בישראל (לגבי רכיבים סטנדרטיים ופשוטים) , חלקים באיכות גבוהה יותר אין בדרך כלל בעיה להשיג מהיצרנים.
3) תיקונים קשים במיוחד: או שאפשר לפתור את הבעיה בהתייעצות של הטכנאי מול האנשים הטכניים של היצרן, או שבמיקרים חריגים, יש צורך להחליף PCB שלם או אפילו לשלוח לחו"ל ליצרן לתיקון.
במקרה של סעיף (3) יכול להיות תיקון יקר למדי.
איל פור
- chalmh
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3331
- נתן תודות: 37 פעמים
- קיבל תודות: 67 פעמים
אני בדרך כלל מתקן את הציוד של עצמי. לפני שנים אחדות (כשנתיים) נשרפה לי דרגת ההספק אחד הערוצים של רסיבר YAMAHA ששווק לפני כ-30 שנה. זאת דרגת הספק היברידי שלא ניתן היה להשיג את החלק בשום מקום, לא אצל הנציגים בארץ (אס, ג'י.) ולא בחו"ל. המצב אילץ אותי למצוא מגבר הספק מונוליתי של חברה אחרת ולתפור אותו לתוך המעגל. זה דרש הצלבות חיבורים והתאמה מכנית לגוף הקירור. סוף טוב, הכל פעל כשורה והביצועים בשני הערוצים היו זהים לחלוטין ובמחיר של רכיב בודד (עשרות שקלים).
לעומת זאת יש לי דוגמה שלילית. ברשותי טייפ סלילים ישן ומעולה של TANDBERG שאני רוצה לשפץ. עם האלקטרוניקה אין לי בעיה כי כמעט כל דבר ניתן לתיקון בקלות יחסית. ישנם בטייפ חלקים מכניים המצופים או עשויים מגומי שדורשים החלפה. פניתי לחנות החלפים של TANDBERG המקורית בנורבגיה והם "הראו לי אצבע משולשת"
, לא עונים לאימיילים שלי. כנראה שהם מתעלמים מישראלים בכוונה פוליטית כלשהי. מי לא רוצה לעשות כסף ממכירת חלפים אם זה העיסוק שלו?
הרי לך דוגמאות לכאן ולכאן.
דע לך שתיקונים מהסוג הזה אצל טכנאי או מעבדה עלול להסתכם בסכומים לא מבוטלים בגלל מורכבות הבעיה וחיפוש אחר חלפים נדירים או שינוים טכניים ממשיים ומורכבים. במקרה שהתיקון או השיפוץ נעשה באופן עצמאי התמונה שונה לחלוטין.
לעומת זאת יש לי דוגמה שלילית. ברשותי טייפ סלילים ישן ומעולה של TANDBERG שאני רוצה לשפץ. עם האלקטרוניקה אין לי בעיה כי כמעט כל דבר ניתן לתיקון בקלות יחסית. ישנם בטייפ חלקים מכניים המצופים או עשויים מגומי שדורשים החלפה. פניתי לחנות החלפים של TANDBERG המקורית בנורבגיה והם "הראו לי אצבע משולשת"
הרי לך דוגמאות לכאן ולכאן.
דע לך שתיקונים מהסוג הזה אצל טכנאי או מעבדה עלול להסתכם בסכומים לא מבוטלים בגלל מורכבות הבעיה וחיפוש אחר חלפים נדירים או שינוים טכניים ממשיים ומורכבים. במקרה שהתיקון או השיפוץ נעשה באופן עצמאי התמונה שונה לחלוטין.
חנן,
מערכת מנצחת תלוייה בטיב המחט ואפשר גם אפשר לחברה למחרשה.
תחי המחרשה !!!
מערכת מנצחת תלוייה בטיב המחט ואפשר גם אפשר לחברה למחרשה.
תחי המחרשה !!!
היום הכל ניתן לתיקון אים אן רכיבים אז קונים מ EBAY מכשירים לפירוק ומישם לוקחים את הרכיבים... סכמות יש באינטרנט ותקלות אופיניות למכשירים ופיתרונם יש בפורמים באינטרנט.... פעם החיים היו קשים היבואנים היו שמרים את הסכמות לעצמם וגם את חלקי החילוף לא היו מוכרים רק לשימוש טכנאים רקבמעבדה שלהם והיה צריך לחפש תחליפים בשדרות הר ציון בתל אביב.
רב סרן-רועי קליין.
רועי קליין היה סגן מפקד גדוד 51 של גולני.בעת שהיית הגדוד ומס' גדודים אחרים בעיירה בינת ג'בל ניזרק רימון אל עבר בית בו נכחו קליין וגדודו, קליין זינק על הרימון בקריאת:"שמע ישראל" ונהרג.ובכך,הציל את שאר החיילים.
רועי קליין היה סגן מפקד גדוד 51 של גולני.בעת שהיית הגדוד ומס' גדודים אחרים בעיירה בינת ג'בל ניזרק רימון אל עבר בית בו נכחו קליין וגדודו, קליין זינק על הרימון בקריאת:"שמע ישראל" ונהרג.ובכך,הציל את שאר החיילים.