אתרי המכירות הפומביות-המשך הסאגה
-
offirs
- חבר מכור קשה

- תגובות: 6602
- נתן תודות: 5 פעמים
- קיבל תודות: 12 פעמים
בהמשך לבקשה לתביעה ייצוגית נגד אתרי המכירות הפומביות,קבוצת סמייל מתנגדת לפשרה של התובעים לפיה:
אתרי המכירות הפומביות יודו בהפעלת משתתפים פיקטיביים במכרזים, יחשפו את שיטות הפעולה - ויקבלו קנסות נמוכים.
פרטים נוספים:
http://www.globes.co.il/serve/globes/do ... 45&fid=821
אתרי המכירות הפומביות יודו בהפעלת משתתפים פיקטיביים במכרזים, יחשפו את שיטות הפעולה - ויקבלו קנסות נמוכים.
פרטים נוספים:
http://www.globes.co.il/serve/globes/do ... 45&fid=821
נערך לאחרונה על ידי offirs ב 06/12/2007 18:15, נערך 2 פעמים בסך הכל.
הגיע הזמן לחתוך רקמות
- kolokito
- חבר ותיק

- תגובות: 1945
- נתן תודות: 3 פעמים
- קיבל תודות: 0
ride - בדיוק ההפך.
התובעים לדעתי הם חבורת ליצנים שחשבו שגילו דרך מהירה לעשות כסף קל.
קראתי את כתב התביעה ואני אומר לך חד משמעית: לא רק שהתביעה היא קנטרנית ומטופשת (על מה הם תובעים בכלל? שספק לא שש לתת להם פלזמה\סלון\מחשב נייד ב50 ש"ח?), גם אין להם שום קייס!
כל מה שהתובעים רצו להשיג זה פרסום - ואת זה הם קיבלו. ואולי לסחוט כמה אלפי שקלים מהאתרים שיפחדו להגיע עם הסיפור למשפט - אז פה בדיוק הם אוכלים אותה, האתרים לא פראיירים ומוכנים ללכת למשפט.
מי שלא רוצה ללכת למשפט הם התובעים - שיודעים שזה רק יעלה להם זמן וכסף לשווא.
התובעים לדעתי הם חבורת ליצנים שחשבו שגילו דרך מהירה לעשות כסף קל.
קראתי את כתב התביעה ואני אומר לך חד משמעית: לא רק שהתביעה היא קנטרנית ומטופשת (על מה הם תובעים בכלל? שספק לא שש לתת להם פלזמה\סלון\מחשב נייד ב50 ש"ח?), גם אין להם שום קייס!
כל מה שהתובעים רצו להשיג זה פרסום - ואת זה הם קיבלו. ואולי לסחוט כמה אלפי שקלים מהאתרים שיפחדו להגיע עם הסיפור למשפט - אז פה בדיוק הם אוכלים אותה, האתרים לא פראיירים ומוכנים ללכת למשפט.
מי שלא רוצה ללכת למשפט הם התובעים - שיודעים שזה רק יעלה להם זמן וכסף לשווא.
- keyser
- עוסק בתחום

- תגובות: 15221
- שם מלא: מני דהן
- נתן תודות: 43 פעמים
- קיבל תודות: 266 פעמים
ride
כתב התביעה : בחלקו יש בסיס יציב לטענה.
בחלקו האחר, אין שום בסיס ושום הוכחה, ובא רק "להציק" כדי לנפח את התביעה.
תביעה לא מנופחת ולא "שמנה" כמו זו שיצאה בסוף, לא היתה מקבלת כ"כ כותרות כל הזמן.
אבל כמו שאמרתי אז, ניתן לזמן לעשות את שלו.
שגלגלי הצדק יכריעו.
רק מקווה שכשזה ייגמר, מי שצריך לאכול את הכובע, יאכל אותו...
כתב התביעה : בחלקו יש בסיס יציב לטענה.
בחלקו האחר, אין שום בסיס ושום הוכחה, ובא רק "להציק" כדי לנפח את התביעה.
תביעה לא מנופחת ולא "שמנה" כמו זו שיצאה בסוף, לא היתה מקבלת כ"כ כותרות כל הזמן.
אבל כמו שאמרתי אז, ניתן לזמן לעשות את שלו.
שגלגלי הצדק יכריעו.
רק מקווה שכשזה ייגמר, מי שצריך לאכול את הכובע, יאכל אותו...
- kolokito
- חבר ותיק

בסדר, זה כנראה קרה..... אבל מפה ועד תביעה...... ועוד כזו גרנדיוזית...... סחטנות וחמדנות לשמה
לראייה: יכלו לתבוע את השקרנים האמיתיים. כל אותם אתרים שמפרסמים (הכי זול בזאפ, כמובן) מוצרים שכלל אין להם במלאי - ולא יהיה להם. שפועלים בשיטת "קודם תזמין אח"כ נראה מה נספק". כל מיני תחמנים שמספקים לך "לא בדיוק מה שהזמנת אלא דומה.... אותו דבר... רק יצרן אחר...." אבל לא! הם תבעו את האתרים הגדולים, אלה שדואגים לשמם הטוב, אלה שאולי ישלמו להם בקשיש כדי להצניע את זה....
ועל מה? אני לא רואה שום נזק שנגרם לשום לקוח פוטנציאלי. לפי הספר שלי מי שחושב שהוא באמת יכול לקחת פלזמה פנסוניק Q9 ב200 ש"א הוא או פתי או תחמן (ואני לא מכיר הרבה פתיים שחיים בארץ). הספקים רצו להגן על הסחורה שלהם מפני נפילות - וזה בעיניי לגיטימי לגמרי.
לראייה: יכלו לתבוע את השקרנים האמיתיים. כל אותם אתרים שמפרסמים (הכי זול בזאפ, כמובן) מוצרים שכלל אין להם במלאי - ולא יהיה להם. שפועלים בשיטת "קודם תזמין אח"כ נראה מה נספק". כל מיני תחמנים שמספקים לך "לא בדיוק מה שהזמנת אלא דומה.... אותו דבר... רק יצרן אחר...." אבל לא! הם תבעו את האתרים הגדולים, אלה שדואגים לשמם הטוב, אלה שאולי ישלמו להם בקשיש כדי להצניע את זה....
ועל מה? אני לא רואה שום נזק שנגרם לשום לקוח פוטנציאלי. לפי הספר שלי מי שחושב שהוא באמת יכול לקחת פלזמה פנסוניק Q9 ב200 ש"א הוא או פתי או תחמן (ואני לא מכיר הרבה פתיים שחיים בארץ). הספקים רצו להגן על הסחורה שלהם מפני נפילות - וזה בעיניי לגיטימי לגמרי.
- ride
- אחראי תחום מקרנים

- תגובות: 6353
- שם מלא: יניב דיין
- נתן תודות: 209 פעמים
- קיבל תודות: 447 פעמים
- יצירת קשר:
keyser,
אין לי שום ספק שכמעט כל התביעות "הייצוגיות" הן קנטרניות ומוגזמות לחלוטין. אני אישית רוכש המון ממכרזים (רק עברתי דירה עכשיו) ולמדתי להכיר לזהות לבד את האתרים המפוקפקים ואני מתרחק מהם כמו מאש. אגב חלק מהרכישות נעשו באתר בו אתה עובד
בכל מקרה, כמו שאמרת גלגלי הצדק יכריעו (ולהערכתי, כן יהיו כאן אשמים)
אין לי שום ספק שכמעט כל התביעות "הייצוגיות" הן קנטרניות ומוגזמות לחלוטין. אני אישית רוכש המון ממכרזים (רק עברתי דירה עכשיו) ולמדתי להכיר לזהות לבד את האתרים המפוקפקים ואני מתרחק מהם כמו מאש. אגב חלק מהרכישות נעשו באתר בו אתה עובד
בכל מקרה, כמו שאמרת גלגלי הצדק יכריעו (ולהערכתי, כן יהיו כאן אשמים)
- keyser
- עוסק בתחום

קוקוליטו יש צדק בחלק מדבריך ובחלק אחר לא.
אם ספק מציע מוצר במכירה פומבית "החל מ-99 ש"ח " - אסור לו לגעת במכירה, זה בכלל לא לגיטימי.
אם הוא רוצה להגן על המוצר, שלא יעלה אותו כלל.
מצד שני - נגד אתרים מסויימים לשון התביעה אומרת במילים אחרות:
" אם יש פלזמה שעולה 10,000 ש"ח בחנות, ואנחנו קונים אותה ב-7,500 ש"ח בפומבית, אז אם לא היו מגנים על המכירה היינו קונים ב 7,000 ש"ח".
הם לא לקחו דבר אחד בחשבון. בתביעה הם הציגו שמות של יוזרים שזכו בהמון מוצרים במחירים נמוכים.
הם קצת שכחו שיש המון סוחרים שיושבים על האתרים שתי וערב כדי לנסות לקנות מוצרים בזול יותר ממה שהם עצמם קונים.
אותם סוחרים נמצאים על המון מכירות כל ערב.
בתביעה לפתע השתרבבו כל מיני שמות סוחרים - ונטען שם כי אלה נציגים מטעם האתר או הספק.
בקיצור, בחלק מהדברים בתביעה יש צדק, ובחלק אחר אין צדק,
ושבית המשפט יכריע.
-
-
-
-
-
-
-
-
"טיפש אחד זורק אבן לבאר, אלף חכמים לא יצליחו להוציא אותה"
אם ספק מציע מוצר במכירה פומבית "החל מ-99 ש"ח " - אסור לו לגעת במכירה, זה בכלל לא לגיטימי.
אם הוא רוצה להגן על המוצר, שלא יעלה אותו כלל.
מצד שני - נגד אתרים מסויימים לשון התביעה אומרת במילים אחרות:
" אם יש פלזמה שעולה 10,000 ש"ח בחנות, ואנחנו קונים אותה ב-7,500 ש"ח בפומבית, אז אם לא היו מגנים על המכירה היינו קונים ב 7,000 ש"ח".
הם לא לקחו דבר אחד בחשבון. בתביעה הם הציגו שמות של יוזרים שזכו בהמון מוצרים במחירים נמוכים.
הם קצת שכחו שיש המון סוחרים שיושבים על האתרים שתי וערב כדי לנסות לקנות מוצרים בזול יותר ממה שהם עצמם קונים.
אותם סוחרים נמצאים על המון מכירות כל ערב.
בתביעה לפתע השתרבבו כל מיני שמות סוחרים - ונטען שם כי אלה נציגים מטעם האתר או הספק.
בקיצור, בחלק מהדברים בתביעה יש צדק, ובחלק אחר אין צדק,
ושבית המשפט יכריע.
-
-
-
-
-
-
-
-
"טיפש אחד זורק אבן לבאר, אלף חכמים לא יצליחו להוציא אותה"
- kolokito
- חבר ותיק

תתעדכן חבר....aloni כתב:מזל שאתה לא עובד באתר מכירות...kolokito כתב:הספקים רצו להגן על הסחורה שלהם מפני נפילות - וזה בעיניי לגיטימי לגמרי.......
האחרון שאיכפת לו אם הספק אוכל אותה הוא אתר המכירות, שאת הפרמיה שלו מקבל בכל מקרה.
אם מישהו באמת לוקח פלזמה ב200 שקל (מה שקרה, והרבה) ההפסד הוא של הספק בלבד. האתר רק מרוויח מזה יח"צ טובים
- keyser
- עוסק בתחום

אין ספק שיהיו אשמים.ride כתב:keyser,
בכל מקרה, כמו שאמרת גלגלי הצדק יכריעו (ולהערכתי, כן יהיו כאן אשמים)...
הרי לא סתם הם באו ותבעו.
הבסיס לתביעה הוא 2 אתרים מסויימים.
אבל אם הם היו תובעים את 2 האתרים האלה, אף אחד לא היה שומע על כך...
אז הם הלכו על כל הקופה.
אחלה
בסופו של דבר הלקוחות קונים במחירים טובים, ממשיכים לחזור ולקנות שוב ושוב,
הפירסום עשה רק טוב לאתרים הנקיים.
אז שיבושם לתובעים.