הדולר שוב 4.05

פורום לדיון על נושאים הקשורים לפן המסחרי ו/או השירותי של התחום (איפה קונים? כמה עולה? מי הייבואן? המלצות על חנות? ענייני ייבוא/מכס וכו').
guyyug פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 909
נתן תודות: 33 פעמים
קיבל תודות: 23 פעמים

שרשור שלא נקרא #1 

ביום רביעי קיבלתי חבילה מארה"ב זה שהדואר שגובים 30 שקל על עמלה ועוד 60 שח על עוד עמלה כי הפריט חייב במס (טוב הוא חייב במס אבל חישבו לו רק מע"מ 17.8% :oops: ) ועוד 20 ש"ח על הקצעת אשראי אני יכול לקבל אבל את כל ההמרות מדולר לשקל עשו ע"פ שער של 4.05 שקל לדולר ניסיתי למצא על החשבונית טלפון לברר את העניין המוזר הזה אבל כצפוי אין. הכסף פחות חשוב פה זה יותר העיקרון :evil:
דרך אגב התוספות של הדואר הוסיפו למיסים עוד 37% ממש חוצפה

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 73659
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 572 פעמים
קיבל תודות: 4464 פעמים

שרשור שלא נקרא #2 

נו טוב, אתה לא מצפה מהם באמת להוריד את שער הדולר כל פעם שהדולר משתנה (אלא אם כן הוא עולה)... :?

אגב, שמתם לב שמחירי הדלק עולים במקום לרדת? מחירי הדלק, פעם אחרונה שבדקתי, הם בדולרים, איפה הירידות?

הרי ברור שכשהדולר יעלה, אז פתאום המחירים ינסקו מעלה מעלה מעלה...

Lior_M
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 7626
נתן תודות: 376 פעמים
קיבל תודות: 342 פעמים

שרשור שלא נקרא #3 

oferlaor כתב:נו טוב, אתה לא מצפה מהם באמת להוריד את שער הדולר כל פעם שהדולר משתנה (אלא אם כן הוא עולה)... :?

אגב, שמתם לב שמחירי הדלק עולים במקום לרדת? מחירי הדלק, פעם אחרונה שבדקתי, הם בדולרים, איפה הירידות?

...
עופר,
לא רק הדלק. הכל עולה. מחשמל ועד לחם ( שעלה בשנה האחרונה בכ 20% ) ירקות ומוצרי חלב. דווקא הדלק צמוד למזוט ולא לדולר אבל לא משנה.
מה שמרגיז כאן זה לא העליות. למרות פעולת הנגיד אתמול אני טוען ששער דולר נמוך עדיף למדינה ( אבל רע לאזרחים ) ולכן הבנק המרכזי לא מתערב ולא מעוניין להתערב כי זה משרת את האוצר ואני אסביר :

1. החוב ( אג"ח שהמדינה מגייסת ) נשחק כי צריך להחזיר את הכסף בדולרים ..
2. הממשלה מפספסת את יעד האינפלציה בגדול. לכאורה הינו צריכים לראות מדדים מאוד גבוהים ( שמשקפים את עליית המחירים בפועל ), אבל מה, יש דבר כזה במדד שנקרא "סעיף דיור" והוא כמעט צמוד לדולר. הסעיף הזה אמור לשקף את עליית ( או ירידת ) הוצאות שכר הדירה שמסורתית היו מחושבים בדולר.
רק מה,
היחס של הסעיף הזה במדד הוא מעל ומעבר להשפעה האמיתית שלו ( כמה שוכרי דירות כבר יש ? וכמה עיסקאות אכן צמודות לדולר ? ) מה שגורם למיתון המדדים החודשיים ולמצג שקרי של מצב האינפלציה בישראל.

אז מי נדפק ?
כולנו, כי :
1. עליית המחירים לא באה לידי ביטוי במדד ולכן יש שחיקה ריאלית שנתית של כ 7-8 אחוז בשכר ( ללא מתן פיצוי כלשהו )
2. דולר נמוך מחייב ריביות נמוכות ( זה הכלי הכמעט יחידי שיש לנגיד הבנק לוויסות שער החליפין ) כך שגם החסכונות שלנו בבנק ( למי שיש ) נשחקים ריאלית מול עליות המחירים.
3. באיזה שהוא שלב הפארסה הזאת תיגמר והדולר יתחיל לעלות ( או יותר נכון, השקל יתחיל להחלש ), השאלה היא כמה מהר זה יקרה. כבר ראינו (ב 1998 ) קפיצות של חצי שקל ב 36 שעות. או אז יהיו עליות מחירים ( כמובן ) כי תמיד יש עליות מחירים אבל כשהדולר עולה יש גם תירוץ לעלות מחירים.

ושלא יספרו לי שבכל העולם הדולר נחלש. אני יודע את זה רק שאנחנו בישראל, וישראל זה לא כל העולם ולראייה : בשנת 2002 הדולר היה בשפל היסטורי מול היורו ובארץ השער היה כמעט 5 שקלים.

איך אומר נחמיה ..
אזזזזז שלא יעבדו עליכם ..
בעבר טכנאי סאונד באולפני טריטון כיום עוסק בתחום ההי-טק.
הקולנוע שלי

truejoker
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5738
נתן תודות: 72 פעמים
קיבל תודות: 52 פעמים

שרשור שלא נקרא #4 

עופר הדלק לא יורד אלא עולה כי מחיר הדלק עולה כול הזמן . קרטל הדלק מעלה את המחיר בדולר , כי שער ההמרה אירו/דולר משתנה . אז הם למעשה דואגים לעצמם להצמדה לאירו .
ולגבי שער הדולר , בנק ישראל וכול הבנקים המרכזיים האחרים סובלים מזה , אבל הם לא יכולים לעשות שום דבר , כי ברננקי (הנגיד האמרקאי ), רוצה למנוע מיתון בגלל משבר הסאב פריים . ולכן הוא מוריד את הריבית . בשוק המטח הריבית קובעת די הרבה את מחיר המטבע , ונוח לאמריקה שהדולר ירד כי כך היצוא שלה יעלה , ומשקי הביית לא יאלצו לשם ריבית גבוהה על המשכנתאות , מה שאולי יעזור להם לעמוד בתשלומים . ויעזור לבנקים/לחברות ביטוח אשראי /ולכול המערכת לייצב את המצב .

ולגבי המחירם , העולם כולו הולך לסטגפלציה שזה מיתון עם עליית מחירים . שימרו על הכסף שלכם , אתם עלולים להזדקק לו

ולגבי הנושא של הדואר אני חושב שצריך לבדוק את זה כי אסור להם

guyezra
חבר במועדון ה-20K
חבר במועדון ה-20K
תגובות: 34345
נתן תודות: 178 פעמים
קיבל תודות: 603 פעמים

שרשור שלא נקרא #5 

אני חושב שהעלאה החצופה ביותר שראיתי הייתה העלאת מחירי החשמל ב-5% כי חברת חשמל לא עומדת ביעדים/תשלומים שלה, החברה אולי הכי מסואבת בשוק הישראלי ושהציבור ישלם, והממשלה מאשרת לה דבר כזה במקום לחייב אותה להתייעל (לקצץ בחשמל חינם לעובדים, משכורות מנופחות, משרות בכירים מיותרות, העסקת בני משפחה וכו')

Sanchez
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 563
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 3 פעמים

שרשור שלא נקרא #6 

oferlaor כתב:נו טוב, אתה לא מצפה מהם באמת להוריד את שער הדולר כל פעם שהדולר משתנה (אלא אם כן הוא עולה)... :?

...
עופר,

לא שמת לב שהחבית עלתה ל $106 ???

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 73659
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 572 פעמים
קיבל תודות: 4464 פעמים

שרשור שלא נקרא #7