צריך להחזיר את סוחרי הסמים או לתת להם למות בתאילנד ?

נושאים שאינם קשורים בהכרח לתחום הקולנוע הביתי או האודיו אך עדיין עשויים לעניין את הקהל שלנו.

חשוב שלא לערב נושאים שנויים במחלוקת (פוליטיקה למשל).
truejoker פותח השרשור
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5738
נתן תודות: 72 פעמים
קיבל תודות: 52 פעמים

שרשור שלא נקרא #1 

יש וויכוח מאוד נכון לגבי מדינת ישראל ויחסה לאזרחיה הנתפסים בפעילות פלילית בארצות אחרות . חלק מהטענות הן נכונות כי למשל ארה"ב או כול מדינה מערבית , הייתה עושה ככול שביכולתה שאזרחיה ישפטו אצלה . מאידך יש כאן בעיה לגבי נושא הסמים .
אז יש וויכוח גדול מאוד בYNET , וחשבתי לשאול את חברי הפורום לדעתם בנושא
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3628816,00.html
אני חייב לומר גם שיש מקרה שידוע לי עליו על שני בחורי ישיבה שמתחזה בא אליהם בלבוש חרדי , וביקש להעביר תפילין ליהודי ביפן , מסתבר שבתפילין היו סמים בכמות מסחרית , וכרגע יש משפט נגדם ביפן . במקרה הזה ברור שניצלו את תמימותם ואת נכונותם לעזור כדי להפלילם .

כך שלפני שאתם מתלהמים תחשבו מה קורה גם במקרה כזה
אשמח לדעת מה דעתכם בנושא

ADICT
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 8694
נתן תודות: 67 פעמים
קיבל תודות: 277 פעמים

שרשור שלא נקרא #2 

דעתי היא שכל עוד אפשר לנסות ולטפל במקרה הזה בצורה דיפלומטית על ידי משרד החוץ ולמנוע את גזר הדין ,כדאי וראוי שכך יעשה!כי הם ראויים עדיין ליחס כמו כל בןאנוש,וגם אולי כבעלי משפחות וילדים קטנים שמחכים לאבא ,לא משנה מה עשה!אךלא לפטור לגמרי מעונש זה בטוח!!!

Lior_M
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 7626
נתן תודות: 376 פעמים
קיבל תודות: 342 פעמים

שרשור שלא נקרא #3 

לנסות ולהמיר את העונש באחר אבל בהחלט לא להחזיר אותם.
אין לנו מה לעשות איתם פה וממש לא בא לי שכספי המיסים שלי יממנו את שהותם הנוחה ( יחסית ) בכלא בארץ.

ליאור
בעבר טכנאי סאונד באולפני טריטון כיום עוסק בתחום ההי-טק.
הקולנוע שלי

Shed
גורו HTPC
גורו HTPC
תגובות: 2832
נתן תודות: 9 פעמים
קיבל תודות: 135 פעמים

שרשור שלא נקרא #4 

ADICT כתב:דעתי היא שכל עוד אפשר לנסות ולטפל במקרה הזה בצורה דיפלומטית על ידי משרד החוץ ולמנוע את גזר הדין ,כדאי וראוי שכך יעשה!כי הם ראויים עדיין ליחס כמו כל בןאנוש,וגם אולי כבעלי משפחות וילדים קטנים שמחכים לאבא ,לא משנה מה עשה!אךלא לפטור לגמרי מעונש זה בטוח!!!
...
אני חושב קצת אחרת. מכיוון שאין לנו משאבים בלתי מוגבלים (לא זמן ולא כסף) אני חושב שעדיף שמשרד החוץ ישקיע את הזמן והכסף שלו במקומות אחרים, חשובים יותר. כנ"ל שאר מוסדות המדינה.
לא מדובר באנשים שאינם מודעים למעשם, מדובר בעבריינים, סוחרי סמים. מי שאדיוט מספיק כדי להבריח סמים בתאילנד או מלזיה - שישא בתוצאות.

לא הייתי מוציא אפילו חצי שקל לכיוון שלהם לפני שבשדרות יש מיגון כמו שצריך, שמסיימים את העבודות במחלף גלילות (תקוע בגלל 10 מליון ש"ח) וכו'.
You are never fully dressed without a smile

ride
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום מקרנים
אחראי תחום מקרנים
תגובות: 6353
שם מלא: יניב דיין
נתן תודות: 209 פעמים
קיבל תודות: 447 פעמים
יצירת קשר:

שרשור שלא נקרא #5 

אני מסכים לחלוטין עם Shed. אין בי טיפת רחמים לעבריינים האלה, ואני לא חושב שהמדינה צריכה להשקיע אגורה באיזו שהוא ניסיון להקל את עונשם

droren
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4222
נתן תודות: 7 פעמים
קיבל תודות: 3 פעמים

שרשור שלא נקרא #6 

מקרה טננבאום מספר 2
המקרה הזה יעלה לנו הרבה כסף שוב וגם במקרה הזה מדובר בפושעים שמתחננים שהמדינה תעזור להם.
אני חושב שצריך לתת להם 70 שנה בכלא ולגמור את הסיפור.
Microsoft Regional Director- Windows Media Center

הבלוג שלי - הצצה לחיים של טכנובלוגר

moco
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו
תגובות: 20570
נתן תודות: 198 פעמים
קיבל תודות: 349 פעמים

שרשור שלא נקרא #7 

מאסר עולם בתאילנד זה 100 שנה - גם יכול להתאים.
truejoker,
לסיפור שיש לפעמים ניצול של תמימים והפללה של חפים מפשע אין שום קשר לשאלה מה צריך לעשות משרד החוץ במקרה הזה.
הרי מקרים של הפללת חפים מפשע יש גם בארץ, אז האם צריך לפעול להעברת עבריינים מורשעים בארץ לחו"ל?
אם היה מידע מבוסס שפה מדובר באנשים חפים מפשע, אז זה כמובן שונה, אבל אז צריך לשחררם גם אם זה קורה בארץ.
משה

guyezra
חבר במועדון ה-20K
חבר במועדון ה-20K
תגובות: 34345
נתן תודות: 178 פעמים
קיבל תודות: 603 פעמים

שרשור שלא נקרא #8 

אני לא הייתי טורח לנסות להחזיר אותם.
שיהיו שם בכלא

truejoker פותח השרשור
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5738
נתן תודות: 72 פעמים
קיבל תודות: 52 פעמים

שרשור שלא נקרא #9 

ADICT כתב:דעתי היא שכל עוד אפשר לנסות ולטפל במקרה הזה בצורה דיפלומטית על ידי משרד החוץ ולמנוע את גזר הדין ,כדאי וראוי שכך יעשה!כי הם ראויים עדיין ליחס כמו כל בןאנוש,וגם אולי כבעלי משפחות וילדים קטנים שמחכים לאבא ,לא משנה מה עשה!אךלא לפטור לגמרי מעונש זה בטוח!!!
...
קראת את המקרה של מדריך הטיולים שרצה שרק יערבו לו ?
guyezra כתב:אני לא הייתי טורח לנסות להחזיר אותם.
שיהיו שם בכלא
...
לא מדובר על כלא מדובר על עונש מוות
droren כתב:מקרה טננבאום מספר 2
המקרה הזה יעלה לנו הרבה כסף שוב וגם במקרה הזה מדובר בפושעים שמתחננים שהמדינה תעזור להם.
אני חושב שצריך לתת להם 70 שנה בכלא ולגמור את הסיפור.
...
במקרה טננבאום סיפרו לנו שהוא חף מפשע והיו חשדות שהוא יגלה דברים , בסוף הסתבר שהוא כן היה עם החזבאלה , ורק חבריו שהם "מלח הארץ" עזרו לו
כאן מדובר על כאלו שלא ודינם נחרץ למוות

ברור לכולנו שאם זה היה כלא ולא משנה לכמה זמן אז הם צריכים להענש , השאלות הן :
1 - למה להענש שם ולא כאן בארץ ? למה ארה"ב משלמת את מחיר הכליאה של אזרחיה ואנוחנו לא ?
2 - האם דעתכם משתנה בידיעה שמדובר על עונש מוות ? דהיינו נגזר עליהם למות ואם מישהו לא יעשה משהו , הם ימותו . וכן. הם לבטח לא מישהו שהופלל ,לא עם 23K כדורי אקסטזי , ועם עבר של עברות סמים . השאלה היחידה היא האם צריך לתת להם למות או לא ?

guyezra
חבר במועדון ה-20K
חבר במועדון ה-20K
תגובות: 34345
נתן תודות: 178 פעמים
קיבל תודות: 603 פעמים

שרשור שלא נקרא #10 

אני בדעה שלא צריך לדאוג לסוחרי סמים, הם לא הופללו הם ניסו להבריח סמים ונתפסו.

אני לא מוטרד מעונש המוות, לא נותנים עונש מוות לאזרחים זרים, וסביר להניח שימתיקו להם את זה למאסר עולם (100 שנה) ועל זה לא איכפת לי שמשרד החוץ יעשה איזה טלפון.
אין שום סיבה להעביר אותם לפה שיחיו על חשבון משלם המיסים הישראלי (אני אתה וכל מי שעובד...)

moco
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו

שרשור שלא נקרא #11 

Truejoker,

1) בדיוק מאותה סיבה שאזרחים זרים שפושעים בארץ, נשפטים ונאסרים בארץ. לא שמעתי על הסיפור הזה עם ארה"ב, מאיפה זה?
2) אני נגד עונש מוות, אבל מדובר פה בארץ אחרת, נתפסו שם ונשפטו שם.
משה

michael123
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6161
נתן תודות: 164 פעמים
קיבל תודות: 37 פעמים

שרשור שלא נקרא #12 

שמשרד החוץ ישקיע את הכסף ומאמץ בשחרור גלעד שליט

moco
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו

שרשור שלא נקרא #13 

michael123 כתב:שמשרד החוץ ישקיע את הכסף ומאמץ בשחרור גלעד שליט
...
(Y) (Y)
לא שיש קשר בין הדברים, אבל באמת מצער לראות איך מתרגלים לחדשות הכבדות ומתעסקים בדברים שוליים בפרופורציה להן.

לא יודע אם זו רק תחושה שלי, אבל נראה שבין רבים מאלה שזועקים להציל את סוחרי המוות הללו מהגרדום נמצא גם את אלה שקראו להנהיג עונש מוות עבור סבא של רוז ז"ל.
משה

Huber
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 66529
שם מלא: ערן
נתן תודות: 442 פעמים
קיבל תודות: 4031 פעמים

שרשור שלא נקרא #14 

אני לא רואה שום סיבה להשקיע משאבים בפושעים. למה לבזבז זמן וכסף על אנשים שהחליטו להעשיר את חייהם על חשבון אזרחים שומרי חוק? הם ידעו את הסיכון, לקחו אותו ונפלו, עכשיו שישלמו את המחיר.

אין בי שום אמפטיה לסוחרי סמים.

michael123
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6161
נתן תודות: 164 פעמים
קיבל תודות: 37 פעמים

שרשור שלא נקרא #15 

זה לא רק "להעשיר את חיהם"
זה גם לפגוע בבריאות של אנשים אחרים גם, הם מביאים את החולרה הזאת לארץ ומוכרים לצעירים

שלח תגובה

חזור אל “ללא קשר”