צריך להחזיר את סוחרי הסמים או לתת להם למות בתאילנד ?
יש וויכוח מאוד נכון לגבי מדינת ישראל ויחסה לאזרחיה הנתפסים בפעילות פלילית בארצות אחרות . חלק מהטענות הן נכונות כי למשל ארה"ב או כול מדינה מערבית , הייתה עושה ככול שביכולתה שאזרחיה ישפטו אצלה . מאידך יש כאן בעיה לגבי נושא הסמים .
אז יש וויכוח גדול מאוד בYNET , וחשבתי לשאול את חברי הפורום לדעתם בנושא
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3628816,00.html
אני חייב לומר גם שיש מקרה שידוע לי עליו על שני בחורי ישיבה שמתחזה בא אליהם בלבוש חרדי , וביקש להעביר תפילין ליהודי ביפן , מסתבר שבתפילין היו סמים בכמות מסחרית , וכרגע יש משפט נגדם ביפן . במקרה הזה ברור שניצלו את תמימותם ואת נכונותם לעזור כדי להפלילם .
כך שלפני שאתם מתלהמים תחשבו מה קורה גם במקרה כזה
אשמח לדעת מה דעתכם בנושא
אז יש וויכוח גדול מאוד בYNET , וחשבתי לשאול את חברי הפורום לדעתם בנושא
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3628816,00.html
אני חייב לומר גם שיש מקרה שידוע לי עליו על שני בחורי ישיבה שמתחזה בא אליהם בלבוש חרדי , וביקש להעביר תפילין ליהודי ביפן , מסתבר שבתפילין היו סמים בכמות מסחרית , וכרגע יש משפט נגדם ביפן . במקרה הזה ברור שניצלו את תמימותם ואת נכונותם לעזור כדי להפלילם .
כך שלפני שאתם מתלהמים תחשבו מה קורה גם במקרה כזה
אשמח לדעת מה דעתכם בנושא
דעתי היא שכל עוד אפשר לנסות ולטפל במקרה הזה בצורה דיפלומטית על ידי משרד החוץ ולמנוע את גזר הדין ,כדאי וראוי שכך יעשה!כי הם ראויים עדיין ליחס כמו כל בןאנוש,וגם אולי כבעלי משפחות וילדים קטנים שמחכים לאבא ,לא משנה מה עשה!אךלא לפטור לגמרי מעונש זה בטוח!!!
- Lior_M
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 7626
- נתן תודות: 376 פעמים
- קיבל תודות: 342 פעמים
לנסות ולהמיר את העונש באחר אבל בהחלט לא להחזיר אותם.
אין לנו מה לעשות איתם פה וממש לא בא לי שכספי המיסים שלי יממנו את שהותם הנוחה ( יחסית ) בכלא בארץ.
ליאור
אין לנו מה לעשות איתם פה וממש לא בא לי שכספי המיסים שלי יממנו את שהותם הנוחה ( יחסית ) בכלא בארץ.
ליאור
בעבר טכנאי סאונד באולפני טריטון כיום עוסק בתחום ההי-טק.
הקולנוע שלי
הקולנוע שלי
אני חושב קצת אחרת. מכיוון שאין לנו משאבים בלתי מוגבלים (לא זמן ולא כסף) אני חושב שעדיף שמשרד החוץ ישקיע את הזמן והכסף שלו במקומות אחרים, חשובים יותר. כנ"ל שאר מוסדות המדינה.ADICT כתב:דעתי היא שכל עוד אפשר לנסות ולטפל במקרה הזה בצורה דיפלומטית על ידי משרד החוץ ולמנוע את גזר הדין ,כדאי וראוי שכך יעשה!כי הם ראויים עדיין ליחס כמו כל בןאנוש,וגם אולי כבעלי משפחות וילדים קטנים שמחכים לאבא ,לא משנה מה עשה!אךלא לפטור לגמרי מעונש זה בטוח!!!...
לא מדובר באנשים שאינם מודעים למעשם, מדובר בעבריינים, סוחרי סמים. מי שאדיוט מספיק כדי להבריח סמים בתאילנד או מלזיה - שישא בתוצאות.
לא הייתי מוציא אפילו חצי שקל לכיוון שלהם לפני שבשדרות יש מיגון כמו שצריך, שמסיימים את העבודות במחלף גלילות (תקוע בגלל 10 מליון ש"ח) וכו'.
You are never fully dressed without a smile
- droren
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4222
- נתן תודות: 7 פעמים
- קיבל תודות: 3 פעמים
מקרה טננבאום מספר 2
המקרה הזה יעלה לנו הרבה כסף שוב וגם במקרה הזה מדובר בפושעים שמתחננים שהמדינה תעזור להם.
אני חושב שצריך לתת להם 70 שנה בכלא ולגמור את הסיפור.
המקרה הזה יעלה לנו הרבה כסף שוב וגם במקרה הזה מדובר בפושעים שמתחננים שהמדינה תעזור להם.
אני חושב שצריך לתת להם 70 שנה בכלא ולגמור את הסיפור.
Microsoft Regional Director- Windows Media Center
הבלוג שלי - הצצה לחיים של טכנובלוגר
הבלוג שלי - הצצה לחיים של טכנובלוגר
מאסר עולם בתאילנד זה 100 שנה - גם יכול להתאים.
truejoker,
לסיפור שיש לפעמים ניצול של תמימים והפללה של חפים מפשע אין שום קשר לשאלה מה צריך לעשות משרד החוץ במקרה הזה.
הרי מקרים של הפללת חפים מפשע יש גם בארץ, אז האם צריך לפעול להעברת עבריינים מורשעים בארץ לחו"ל?
אם היה מידע מבוסס שפה מדובר באנשים חפים מפשע, אז זה כמובן שונה, אבל אז צריך לשחררם גם אם זה קורה בארץ.
truejoker,
לסיפור שיש לפעמים ניצול של תמימים והפללה של חפים מפשע אין שום קשר לשאלה מה צריך לעשות משרד החוץ במקרה הזה.
הרי מקרים של הפללת חפים מפשע יש גם בארץ, אז האם צריך לפעול להעברת עבריינים מורשעים בארץ לחו"ל?
אם היה מידע מבוסס שפה מדובר באנשים חפים מפשע, אז זה כמובן שונה, אבל אז צריך לשחררם גם אם זה קורה בארץ.
משה
קראת את המקרה של מדריך הטיולים שרצה שרק יערבו לו ?ADICT כתב:דעתי היא שכל עוד אפשר לנסות ולטפל במקרה הזה בצורה דיפלומטית על ידי משרד החוץ ולמנוע את גזר הדין ,כדאי וראוי שכך יעשה!כי הם ראויים עדיין ליחס כמו כל בןאנוש,וגם אולי כבעלי משפחות וילדים קטנים שמחכים לאבא ,לא משנה מה עשה!אךלא לפטור לגמרי מעונש זה בטוח!!!...
לא מדובר על כלא מדובר על עונש מוותguyezra כתב:אני לא הייתי טורח לנסות להחזיר אותם.
שיהיו שם בכלא...
במקרה טננבאום סיפרו לנו שהוא חף מפשע והיו חשדות שהוא יגלה דברים , בסוף הסתבר שהוא כן היה עם החזבאלה , ורק חבריו שהם "מלח הארץ" עזרו לוdroren כתב:מקרה טננבאום מספר 2
אני חושב שצריך לתת להם 70 שנה בכלא ולגמור את הסיפור....
כאן מדובר על כאלו שלא ודינם נחרץ למוות
ברור לכולנו שאם זה היה כלא ולא משנה לכמה זמן אז הם צריכים להענש , השאלות הן :
1 - למה להענש שם ולא כאן בארץ ? למה ארה"ב משלמת את מחיר הכליאה של אזרחיה ואנוחנו לא ?
2 - האם דעתכם משתנה בידיעה שמדובר על עונש מוות ? דהיינו נגזר עליהם למות ואם מישהו לא יעשה משהו , הם ימותו . וכן. הם לבטח לא מישהו שהופלל ,לא עם 23K כדורי אקסטזי , ועם עבר של עברות סמים . השאלה היחידה היא האם צריך לתת להם למות או לא ?
- guyezra
-
- חבר במועדון ה-20K

- תגובות: 34345
- נתן תודות: 178 פעמים
- קיבל תודות: 603 פעמים
אני בדעה שלא צריך לדאוג לסוחרי סמים, הם לא הופללו הם ניסו להבריח סמים ונתפסו.
אני לא מוטרד מעונש המוות, לא נותנים עונש מוות לאזרחים זרים, וסביר להניח שימתיקו להם את זה למאסר עולם (100 שנה) ועל זה לא איכפת לי שמשרד החוץ יעשה איזה טלפון.
אין שום סיבה להעביר אותם לפה שיחיו על חשבון משלם המיסים הישראלי (אני אתה וכל מי שעובד...)
אני לא מוטרד מעונש המוות, לא נותנים עונש מוות לאזרחים זרים, וסביר להניח שימתיקו להם את זה למאסר עולם (100 שנה) ועל זה לא איכפת לי שמשרד החוץ יעשה איזה טלפון.
אין שום סיבה להעביר אותם לפה שיחיו על חשבון משלם המיסים הישראלי (אני אתה וכל מי שעובד...)
- michael123
- חבר מכור קשה

- תגובות: 6161
- נתן תודות: 164 פעמים
- קיבל תודות: 37 פעמים
שמשרד החוץ ישקיע את הכסף ומאמץ בשחרור גלעד שליט
michael123 כתב:שמשרד החוץ ישקיע את הכסף ומאמץ בשחרור גלעד שליט...
לא שיש קשר בין הדברים, אבל באמת מצער לראות איך מתרגלים לחדשות הכבדות ומתעסקים בדברים שוליים בפרופורציה להן.
לא יודע אם זו רק תחושה שלי, אבל נראה שבין רבים מאלה שזועקים להציל את סוחרי המוות הללו מהגרדום נמצא גם את אלה שקראו להנהיג עונש מוות עבור סבא של רוז ז"ל.
משה
- Huber
- חבר במועדון HT

- תגובות: 66529
- שם מלא: ערן
- נתן תודות: 442 פעמים
- קיבל תודות: 4031 פעמים
אני לא רואה שום סיבה להשקיע משאבים בפושעים. למה לבזבז זמן וכסף על אנשים שהחליטו להעשיר את חייהם על חשבון אזרחים שומרי חוק? הם ידעו את הסיכון, לקחו אותו ונפלו, עכשיו שישלמו את המחיר.
אין בי שום אמפטיה לסוחרי סמים.
אין בי שום אמפטיה לסוחרי סמים.
- michael123
- חבר מכור קשה

- תגובות: 6161
- נתן תודות: 164 פעמים
- קיבל תודות: 37 פעמים
זה לא רק "להעשיר את חיהם"
זה גם לפגוע בבריאות של אנשים אחרים גם, הם מביאים את החולרה הזאת לארץ ומוכרים לצעירים
זה גם לפגוע בבריאות של אנשים אחרים גם, הם מביאים את החולרה הזאת לארץ ומוכרים לצעירים