עזרתכם בהתקנת שעון שבת לדוד שמש
-
Huber
- חבר במועדון HT

- תגובות: 66529
- שם מלא: ערן
- נתן תודות: 442 פעמים
- קיבל תודות: 4031 פעמים
שלום.
רכשתי בהום סנטר שעון שבת לדוד חשמל מהסוג הזה:
http://www.azrad.co.il/images/ItemPics/ ... all160.jpg
הנחתי לתומי שההתקנה תהיה ממש פשוטה (זה לפחות מה שנאמר לי כשרכשתי אותו) אבל כשהגעתי הביתה ופתחתי אותו הסתבר שזה לא כ"כ בסיס כמו שחשבתי, בייחוד שהידע שלי בחשמל מסתכם בהחלפת בית מנורה.
כרגע יש לי 4 חוטים שיוצאים מהקיר, אלו שהיו מחוברים למפסק הישן של הדוד, אחד חום כהה, אחד חום בהיר, אחד כחול ואחד תכלת, ובנוסף יש חוט צהוב שסגור סביב עצמו עם קליפס שחור שכזה.
אני מצרף תמונות של החלק הפנימי של שעון השבת - אשמח אם מישהו שמבין יוכל להסביר לי להיכן בדיוק מתחברים 4 החוטים הללו. אני מניח שהם מתחברים אפא שסימנתי את העיגולים בתמונה תחתונה, אבל איזה חוט לאיזה חיבור בדיוק?
רכשתי בהום סנטר שעון שבת לדוד חשמל מהסוג הזה:
http://www.azrad.co.il/images/ItemPics/ ... all160.jpg
הנחתי לתומי שההתקנה תהיה ממש פשוטה (זה לפחות מה שנאמר לי כשרכשתי אותו) אבל כשהגעתי הביתה ופתחתי אותו הסתבר שזה לא כ"כ בסיס כמו שחשבתי, בייחוד שהידע שלי בחשמל מסתכם בהחלפת בית מנורה.
כרגע יש לי 4 חוטים שיוצאים מהקיר, אלו שהיו מחוברים למפסק הישן של הדוד, אחד חום כהה, אחד חום בהיר, אחד כחול ואחד תכלת, ובנוסף יש חוט צהוב שסגור סביב עצמו עם קליפס שחור שכזה.
אני מצרף תמונות של החלק הפנימי של שעון השבת - אשמח אם מישהו שמבין יוכל להסביר לי להיכן בדיוק מתחברים 4 החוטים הללו. אני מניח שהם מתחברים אפא שסימנתי את העיגולים בתמונה תחתונה, אבל איזה חוט לאיזה חיבור בדיוק?
-
- Picture 3.jpg
- (22.43 KiB) הורד 43630 פעמים
-
- Picture 4.jpg
- (22.82 KiB) הורד 43630 פעמים
-
- Picture 5.jpg
- (17.25 KiB) הורד 43627 פעמים
- yairf
- עוסק בתחום

- תגובות: 9363
- נתן תודות: 43 פעמים
- קיבל תודות: 199 פעמים
יש שני חוטים שיוצאים לדוד - אני מניח שחום כהה וכחול כהה, ומיועדים להפעלת הדוד. ישנם שני חוטים החוזרים מהדוד, אני מניח שחום בהיר וכחול בהיר, שמטרתם להפעיל נורת נאון הנמצאת בשעון השבת, ומטרתם להוות אינדיקציה שהדוד אכן פועל.
הדרך הכי טובה לבדוק איזה זוג חוטים שייך למה, היא באמצעות רב מודד - לדוד יש התנגדות של כמה מאות אומים אני מניח.
הדרך הכי טובה לבדוק איזה זוג חוטים שייך למה, היא באמצעות רב מודד - לדוד יש התנגדות של כמה מאות אומים אני מניח.
-
Huber
- חבר במועדון HT

-
Huber
- חבר במועדון HT

הלכתי לפי ההנחיה הזו ולפי הסירטון שקישרתי - והנה אני אחרי מקלחת חמהyairf כתב:יש שני חוטים שיוצאים לדוד - אני מניח שחום כהה וכחול כהה, ומיועדים להפעלת הדוד. ישנם שני חוטים החוזרים מהדוד, אני מניח שחום בהיר וכחול בהיר, שמטרתם להפעיל נורת נאון הנמצאת בשעון השבת, ומטרתם להוות אינדיקציה שהדוד אכן פועל....
נערך לאחרונה על ידי Huber ב 31/01/2009 14:05, נערך פעם 1 בסך הכל.
-
Huber
- חבר במועדון HT

רציתי לציין שזה לקח כחצי שעה מקסימום. חשמלאי רק על ההגעה היה לוקח 150 ש"ח. מדהים, כנראה אני לא במקצוע הנכון 
- זורו44
- חבר מכור קשה

- תגובות: 5453
- נתן תודות: 422 פעמים
- קיבל תודות: 190 פעמים
העיקר שייש מים חמים.
עיסוק בחשמל מסוכן ביותר ומיועד לבעליי רשיון בלבד.היות והפורום לא מעודד פעולות אשר עלולות לסכן חיי אדם,יצאת בזול.
יש גם סרטונים ברשת להכנת פצצות.לא מומלץ לנסות למרות ההסברים הרהוטים.
.אני יודע שכל אינסטלטור יודע להחזיק טסטר,אך למה יש חוקים ?להקשות את החיים או
להגן עליינו במעבר חצייה,לפחות באופן תאורטי.
עיסוק בחשמל מסוכן ביותר ומיועד לבעליי רשיון בלבד.היות והפורום לא מעודד פעולות אשר עלולות לסכן חיי אדם,יצאת בזול.
יש גם סרטונים ברשת להכנת פצצות.לא מומלץ לנסות למרות ההסברים הרהוטים.
להגן עליינו במעבר חצייה,לפחות באופן תאורטי.
-
Huber
- חבר במועדון HT

זורו44 - כשאתה מחליף בית מנורה בביתך אתה קורא לחשמלאי?
הורדת המפסק הראשי מונעת את הסיכון בהתחשמלות, ולחבר 4 חוטים לא צריך תואר ראשון ואפילו לא קורס בסיסי, ה"מכשול" היחיד שעמד ביני לבין השלמת המשימה היא התאמת הצבעים לחיבורים הנכונים. בלי המידע הנ"ל לא הייתי מבצע את הפעולה, אך ברגע שהמידע היה ברשותי שאר הפעולות להשלמת המשימה היו פשוטות ביותר (פתיחה של ברגים, הכנסת חוטים, סגירה של ברגים). אני מסכים שיש דברים שיש להשאיר לבעלי מקצוע, אבל כל אחד צריך להחליט בעצמו ולפי ששיקול בריא מה לבצע לבד ובמה להיעזר בבעל מקצוע. לא על כל פעולה בבית יש לקרוא לבעל מקצוע - מסכים איתי?
גם כשחיברתי את הקולנוע הביתי שלי לא הסתמכתי על בעל מקצוע. למדתי את מה שצריך (לפחות את מה שלא ידעתי) מחברי הפורום ואת השאר ביצעתי בעזרת "סט הכלים" והידע שהיה ברשותי.
ההקבלה בין יצור פצצות לבין החלפת מפסק לא ממש רלוונטית - תסכים איתי.
בקיצור, יש דברים שבהחלט לא הייתי עושה ללא בעל מקצוע - זה לא אחד מהם וההוכחה לכך נעוצה בסיום הפעולה על הצד הטוב ביותר
הורדת המפסק הראשי מונעת את הסיכון בהתחשמלות, ולחבר 4 חוטים לא צריך תואר ראשון ואפילו לא קורס בסיסי, ה"מכשול" היחיד שעמד ביני לבין השלמת המשימה היא התאמת הצבעים לחיבורים הנכונים. בלי המידע הנ"ל לא הייתי מבצע את הפעולה, אך ברגע שהמידע היה ברשותי שאר הפעולות להשלמת המשימה היו פשוטות ביותר (פתיחה של ברגים, הכנסת חוטים, סגירה של ברגים). אני מסכים שיש דברים שיש להשאיר לבעלי מקצוע, אבל כל אחד צריך להחליט בעצמו ולפי ששיקול בריא מה לבצע לבד ובמה להיעזר בבעל מקצוע. לא על כל פעולה בבית יש לקרוא לבעל מקצוע - מסכים איתי?
גם כשחיברתי את הקולנוע הביתי שלי לא הסתמכתי על בעל מקצוע. למדתי את מה שצריך (לפחות את מה שלא ידעתי) מחברי הפורום ואת השאר ביצעתי בעזרת "סט הכלים" והידע שהיה ברשותי.
ההקבלה בין יצור פצצות לבין החלפת מפסק לא ממש רלוונטית - תסכים איתי.
בקיצור, יש דברים שבהחלט לא הייתי עושה ללא בעל מקצוע - זה לא אחד מהם וההוכחה לכך נעוצה בסיום הפעולה על הצד הטוב ביותר
למרות שאני לא ממליץ לאנשים להתעסק בחשמל בלי ידע, Huber צודק.
לא מדובר ביום לימודים ארוך, ואם יש לך ידע בסיס מה זה חשמל ומה הסכנות ואם יש לך את הקומון סנס לנתק את המפסק הראשי לפני כל פעולה אז הסיכון הוא אפסי.
תוסיף לכך שיש הרבה חשמלאים מורשים שהם רשלנים ובקלות טועים בחיבורים (וגם מסכנים את עצמם ולא מנתקים זרם בגלל עצלנות ). דווקא בן אדם שפעם בהרבה זמן עושה פעולה כזו הוא זהיר בהרבה.
תתיחס לנושא גם בפרופורציה המתאימה. כל אחד מאיתנו עושה כל יום פעולה מסוכנת במאות אחוזים מהפעולה הנ"ל - נהיגה (מסוכנת למרות שאנו נהגים מורשים).
לא מדובר ביום לימודים ארוך, ואם יש לך ידע בסיס מה זה חשמל ומה הסכנות ואם יש לך את הקומון סנס לנתק את המפסק הראשי לפני כל פעולה אז הסיכון הוא אפסי.
תוסיף לכך שיש הרבה חשמלאים מורשים שהם רשלנים ובקלות טועים בחיבורים (וגם מסכנים את עצמם ולא מנתקים זרם בגלל עצלנות ). דווקא בן אדם שפעם בהרבה זמן עושה פעולה כזו הוא זהיר בהרבה.
תתיחס לנושא גם בפרופורציה המתאימה. כל אחד מאיתנו עושה כל יום פעולה מסוכנת במאות אחוזים מהפעולה הנ"ל - נהיגה (מסוכנת למרות שאנו נהגים מורשים).
משה
- זורו44
- חבר מכור קשה

מכיר את הניתוח הצליח אבל החולה..
אני חשמלאי מוסמך,לא שוטר.
אין הקבלה לחבור מערכת קולנוע בייתי.
עצה שלי בתור חבר פורום אל תבקש ואל תקרין סרטי הדרכה בעבודות חשמל,
היות והמשורר כתב "עסוק בעבודת חשמל ללא רשיון זו עברה פלילית."
אם אתה רוצה להחליף בית מנורה או מפסק לדוד חשמל בחדריי חדרים ,זו לא הנקודה.
מדובר בחשיפה של הצבור לעבודת חשמל פשוטה לכאורה אך מסוכנת למי שלא הוסמך לכך.
יש פורום שנקרא "פורום החשמלאים" והוא מיועד לכך.
יש פורום שנקרא "פורום החשמלאים" והוא מיועד לכך.
עבירה פלילית?זורו44 כתב:מכיר את הניתוח הצליח אבל החולה..
יש פורום שנקרא "פורום החשמלאים" והוא מיועד לכך....
זו כמובן עבירה לעסוק בעבודות חשמל באופן מקצועי בלי רישיון אבל אם אני מחליף שקע בביתי אני עבריין?
וכל חנויות הטמבור וההום סנטר שמוכרות שקעים (הרי חשמלאים קונים בסיטונות אצל ספקים יותר זולים) הן שותפות לדבר עבירה?
אגב, אני דווקא מסכים איתך שסרטים כאלו גם עלולים לעודד אנשים שלא יודעים מהחיים שלהם להסתכן ומסכים שהשרשור הזה הוא גם בעייתי משהו מהבחינה הזו, אך להתיחס לאנשים שמתקנים דברים בעצמם כחסרי אחריות (שלא לומר עבריינים) זה מוגזם לצד השני.
שאלה לי אליך. לפני שהוסמכת רשמית וקיבלת רישיון, לא היית מחליף שקעים ובתי מנורה לבד בביתך שלך?
משה
- זורו44
- חבר מכור קשה

נתתי את התענוג לבת זוגתי לפני ההסמכה.
מוכרים בחנויות טמבור והום סנטר אביזריי חשמל לכל דורש אבל עם כסוי תחת.
רשום במפורש שאת החיבור יעשה "חשמלאי מוסמך".
המלצה לכל "המקצוענים" לא להפוך את השרשור למה שפותח השרשור לא התכוון.
הייתי עוזר בכף,אבל בפורום המתאים,באתר אחר של"פורום החשמלאים" בו אני רשום.
את כל מה שאני יודע בגבולות המותר שפכתי ושיתפתי בעבר מעל דפים אלו,אך בנושא
זה ידוע לי שמנהל האתר מרטין בעצמו "הנדסאי חשמל" לא יהפוך שרשור זה לחוקי.
מוכרים בחנויות טמבור והום סנטר אביזריי חשמל לכל דורש אבל עם כסוי תחת.
רשום במפורש שאת החיבור יעשה "חשמלאי מוסמך".
המלצה לכל "המקצוענים" לא להפוך את השרשור למה שפותח השרשור לא התכוון.
הייתי עוזר בכף,אבל בפורום המתאים,באתר אחר של"פורום החשמלאים" בו אני רשום.
את כל מה שאני יודע בגבולות המותר שפכתי ושיתפתי בעבר מעל דפים אלו,אך בנושא
זה ידוע לי שמנהל האתר מרטין בעצמו "הנדסאי חשמל" לא יהפוך שרשור זה לחוקי.
ולמה ב"פורום החשמלאים" זה בסדר?
צריך להיות חשמלאי מורשה בשביל להיכנס לשם?
כאמור, אני מסכים איתך לגבי הבעייתיות של השרשור הנוכחי.
אני רק טוען שהמשפט שלך "עיסוק בחשמל מסוכן ביותר ומיועד לבעליי רשיון בלבד" הוא קצת קיצוני . הוא בהחלט במקום כאזהרה לציבור, אך להסיק מכך שלאף אדם אסור להחליף שקעים בביתו שלו בלי רישיון זה מוגזם.
צריך להיות חשמלאי מורשה בשביל להיכנס לשם?
כאמור, אני מסכים איתך לגבי הבעייתיות של השרשור הנוכחי.
אני רק טוען שהמשפט שלך "עיסוק בחשמל מסוכן ביותר ומיועד לבעליי רשיון בלבד" הוא קצת קיצוני . הוא בהחלט במקום כאזהרה לציבור, אך להסיק מכך שלאף אדם אסור להחליף שקעים בביתו שלו בלי רישיון זה מוגזם.
משה