מגבר אוזניות לא ידוע
אחרי התעניינות קצרה ב Head-Fi המסקנות הן:
G&W TW-J1 מגבר ממש סבבה במחיר מצויין.
ועדיין לא יודע אם שווה להשקיע בשפורפרת...לא מצאתי הרבה התלהבות סביב הLittle Dot 2 אלא יותר התעניינות סביב הדגם החדש (3. שהבנתי שהוא דווקא לא כזה טוב)
G&W TW-J1 מגבר ממש סבבה במחיר מצויין.
ועדיין לא יודע אם שווה להשקיע בשפורפרת...לא מצאתי הרבה התלהבות סביב הLittle Dot 2 אלא יותר התעניינות סביב הדגם החדש (3. שהבנתי שהוא דווקא לא כזה טוב)
ה3 החליף את ה 2 לפני זמן מה ...יש כאםה שקפצו אבל נראו המון מאלו (ה3) שנמכרו גם לצד זמני הרכישה שלהם
כנראה שזה לא עשה את זה לאותם צרכנים .
בכל מקרה מגבר שפורפרות מצריך תחזוקה רצינית יותר והסאונד מאד מסויים אז צריך לשים לב .
אני הייתי בוחר בטרנזיסטורי מבין שני אלה .
בהצלחה .
כנראה שזה לא עשה את זה לאותם צרכנים .
בכל מקרה מגבר שפורפרות מצריך תחזוקה רצינית יותר והסאונד מאד מסויים אז צריך לשים לב .
אני הייתי בוחר בטרנזיסטורי מבין שני אלה .
בהצלחה .
REAL POWER CANT BE GIVEN IT MUST BE TAKEN
אם מדובר במגבר טרנזיסטורי, הרי שחוץ מניגוב אבק וזהירות מעומס יתר, אין מה לתחזק שם. במגברים מאוד ישנים (20-30 שנה) רצוי להחליף קבלים ואולי רכיבים נוספים שהתייבשו מפאת גילם.bigy כתב:איזה סוג של תחזוקה מצריך מגבר?...
במגברי מנורות יש להחליף המנורות מדי מס' שנים בהתאם למידת השימוש (בעלות שיכולה להגיע למאות דולרים בהתאם לסוג המנורות).
מנורות מחזיקות מ-2000 שעות עבודה עד ל-40000 שעות עבודה (בערך, אני מדבר רק מניסיון אישי שלי). מנורות שמחזיקות "רק" 2000 שעות ידרשו החלפה אחת לכמה שנים של שימוש. אבל עם מנורות של 40000 שעות אתה יכול להיות בטוח שאתה תמות לפניהן (אם זה מנחם אותך
).
במגברי אוזניות מדובר, בדרך כלל, בשפופרות פרה שאינן דורשות כיווני BIAS ואורך החיים שלהן ארוך בהרבה משפופרות פאואר סטנדרטיות ( כגון EL34, KT88, EL84 ועוד... ), שפופרות פרה יכולות להחזיק עד 5-8 שנים של עבודה יומיומית רגילה.The-Fox כתב:נראה לי שמה שאביעד התכוון אליו היה כיוון BIAS שנעשה לעיתים יחסית תכופות....
לכן, אחזקה של מגבר אוזניות שפופרתי שולית לעומת עמיתו הטרנזיסטורי.
כמובן שיש לקחת בחשבון שבמגברי שפופרות יש את אפשרות ה"משחק" עם השפופרות ( AKA TUBE ROLLING ) שמאפשר התעסקות אינסופית -אבל הייתי מגדיר זאת בתור יתרון וחסרון שיש למגבר שפופרתי.
איתמר.
ובכן, TUBE ROLLING הוא מושג המתאר את תהליך החלפת\שינוי השפופרות במגברים העובדים עם שפופרות ואקום. החלפת שפופרת במגבר יכולה לגרום לשינוי מהותי בחתימת הצליל של המגבר ( לטוב ולרע ), ההתעסקות בעיקר מתמקדת בשפופרות הנקראות שפופרות NOS ( ר"ת של NEW OLD STOCK ) - כאן מדובר בשפופרות שאינן מיוצרות עוד אבל בזמנו עמדו בהגדרות נוקשות של צבאות שונים בעולם ( אילו שפופרות ששימשו צבאות לפני עידן הטרנזיסטורים ) ולכן נחשבות מיוחדת וחלקן נדירות ביותר ומכאן גם מחירן הגבוה שמתחיל בכמה עשרות דולרים ויכול להגיע עד מאות או אלפים של דולרים.bigy כתב:מהו הTUBE ROLLING?...
בתור שלב התחלתי הייתי נמנע מהתעסקות כזו ומאזין לצליל ה"מקורי" של המגבר עם השפופרות המקוריות איתן הוא מגיע.
איתמר.