האם תשקלו חרם צרכני על מוצרים משוודיה
-
mulder
- חבר מכור קשה

- תגובות: 6513
- נתן תודות: 268 פעמים
- קיבל תודות: 582 פעמים
לפחות באופן זמני, עקב פרשת העיתון השוודי עד להתנצלות של הממשלה שלהם?
אני מחפש לקנות כורסא קטנה, תכננתי לגשת לאיקאה ביום שישי אבל אז קראתי שממשלת שוודיה מסרבת להתנצל ואף תומכת בעיתון בגלל חופש הביטוי. באותו הרגע פשוט ויתרתי. לא מרגיש לי נוח לפרנס את שוודיה אחרי דברים כאלה חולניים שהממשלה שלהם גם מגוננת עליהם.
מה דעתכם?
אני מחפש לקנות כורסא קטנה, תכננתי לגשת לאיקאה ביום שישי אבל אז קראתי שממשלת שוודיה מסרבת להתנצל ואף תומכת בעיתון בגלל חופש הביטוי. באותו הרגע פשוט ויתרתי. לא מרגיש לי נוח לפרנס את שוודיה אחרי דברים כאלה חולניים שהממשלה שלהם גם מגוננת עליהם.
מה דעתכם?
- dudib
- חבר מכור קשה

- תגובות: 5132
- שם מלא: דודי
- נתן תודות: 8 פעמים
- קיבל תודות: 37 פעמים
סתם שטויות , אף חרם בארץ לא עבד אף פעם , תוריד שקל ממוצר שוודי (לא כל שכן משוודית) ונגמר לך החרם , כאן רק הכסף מדבר
נערך לאחרונה על ידי dudib ב 23/08/2009 11:46, נערך פעם 1 בסך הכל.
אם תעשה חרם על מוצרים שוודים, במי בדיוק אתה חושב שתפגע? זה לא שאתה גר בשוודיה ותפגע בשוודים. אתה חי בארץ - יהיה חרם על איקאה, איקאה תסגר, יפוטרו המון ישראלים. מטרה נהדרת, לא?
חוץ מזה שחופש הביטוי ותפקיד העיתונות חשובים מאוד. אתה תתחיל לסתום את הפה לכל מי שאתה לא מסכים איתו? אם אף אחד לא היה אומר משהו, הידיעה הזאת הייתה נעלמת בדיוק כמו שהיא צצה. היינו חייבים לעשות מזה משהו הרבה יותר גדול ממה שזה וכתוצאה הסיפור מתנפח. אם הידיעה שקרית המקסימום שיהיה זה התעלמות - אם היא נכונה, אוי ואבוי לנו. מזלנו הרב זה שהם אומרים שיש להם רק סיפורים ולא הוכחות..
אני לא רוצה להכנס יותר עמוק לנושא שכן זה יכול להגיע לטונים לא נעימים. אני רק חושב שלעשות חרם בגלל שכמדינה דמוקרטית הם שומרים על העיתונות וחופש הביטוח זה מגוחך. במיוחד שהדרך לעשות את זה היא לתקוף את השכר של ישראלים.
חוץ מזה שחופש הביטוי ותפקיד העיתונות חשובים מאוד. אתה תתחיל לסתום את הפה לכל מי שאתה לא מסכים איתו? אם אף אחד לא היה אומר משהו, הידיעה הזאת הייתה נעלמת בדיוק כמו שהיא צצה. היינו חייבים לעשות מזה משהו הרבה יותר גדול ממה שזה וכתוצאה הסיפור מתנפח. אם הידיעה שקרית המקסימום שיהיה זה התעלמות - אם היא נכונה, אוי ואבוי לנו. מזלנו הרב זה שהם אומרים שיש להם רק סיפורים ולא הוכחות..
אני לא רוצה להכנס יותר עמוק לנושא שכן זה יכול להגיע לטונים לא נעימים. אני רק חושב שלעשות חרם בגלל שכמדינה דמוקרטית הם שומרים על העיתונות וחופש הביטוח זה מגוחך. במיוחד שהדרך לעשות את זה היא לתקוף את השכר של ישראלים.
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 73659
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 572 פעמים
- קיבל תודות: 4464 פעמים
לא ממש חושב שצריך להתרגש משטויות כאלה. זה מזכיר לי את המהומות שמוסלמים קיצונים עושים כשיש קריקטורה על מוחמד.
- Catskinner
- חבר במועדון HT

- תגובות: 16019
- נתן תודות: 124 פעמים
- קיבל תודות: 937 פעמים
כצרכנים, חרם על מוצרים משוודיה ישפיע רק על היבואנים ועל הסוחרים - כולם אזרחי ישראל שמגיע להם להתפרנס בכבוד. אם רוצים באמת להשפיע אז צריך ללחוץ על אוניברסיטאות שלא יזמינו מרצים משוודיה (יש בכלל כאלה?) ועל גופים ממשלתיים להפסיק שת"פים עם חברות שוודיות. בכלל השוודים הם עם לא סימפטי שסחר בגלוי עם הנאצים, איפשר מעבר כוחות גרמנים בשיטחם ואימנו משת"פים דנים. הצדיק היחיד בסדום היה ראול וולנברג אבל משפחתו שלו הייתה חובבת נאצים די ידועה, ממש כמו מייסד איקאה.
בקיצור, עם מגעיל.
בקיצור, עם מגעיל.
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.
-
mulder
- חבר מכור קשה

- תגובות: 6513
- נתן תודות: 268 פעמים
- קיבל תודות: 582 פעמים
זאת היתממות. יש חופש ביטוי ויש הכפשה. אני לא יכול עכשיו לכתוב פה באתר או בעיתון שהגולש fish הוא פסיכופט שעושה דברים נוראיים למרות שיש חופש ביטוי. מבין את ההבדל? ההתעלמות והטאטוא מתחת לשטיח זאת טעות, שאתה תיווכח בה אם תבקר בשוודיה יום אחד ותזוהה כישראלי וחלילה תקבל מכות רצח, ואז אתה לא תרצה לראות יותר כתבות כאלה בעיתון, כתבות שאין להם שום בסיס. זו פשוט דמוניזציה מודרנית, איך אתה לא רואה את זה? אני צריך להזכיר לך תמונות של יהודים אוכלים ילדים גרמניים?flsh כתב:אם תעשה חרם על מוצרים שוודים, במי בדיוק אתה חושב שתפגע? זה לא שאתה גר בשוודיה ותפגע בשוודים. אתה חי בארץ - יהיה חרם על איקאה, איקאה תסגר, יפוטרו המון ישראלים. מטרה נהדרת, לא?
אני לא רוצה להכנס יותר עמוק לנושא שכן זה יכול להגיע לטונים לא נעימים. אני רק חושב שלעשות חרם בגלל שכמדינה דמוקרטית הם שומרים על העיתונות וחופש הביטוח זה מגוחך. במיוחד שהדרך לעשות את זה היא לתקוף את השכר של ישראלים....
ועוד משהו - עם כל החופש ביטוי המפורסם שלהם באירופה הנאורה, היום שמעתי ברדיו שהם סגרו את העיתון שפרסם את הקריקטורות על מוחמד , בטח אין לזה קשר למהומות שפרצו שם אצל האזרחים המוסלמים או בתלות שלהם בנפט.
איקאה לא תיסגר פה וגם לא סוכנות וולבו אם יום יומיים הם יעמדו ריקות מקונים, זה ישדר מסר שאכפת פה לאזרחים מהארץ יותר מהבונוס למנכל.
אתה אומר שאתה רוצה לפגוע בישראלים ולא בשוודים. אני לא חובב שוודים גדול בעצמי אבל ברצינות, אתה לא אומר פה חרם על שוודיה, אתה אומר חרם על פרנסה של ישראלים.
ולא, אני לא אוהב את מה שהם מפרסמים ועושים לפעמים. אבל כשאנחנו קוראים להם אנטישמיים ונאצים למרות שחלק מאוד גדול מהעם הוא לא, זה בסדר? תנסה להסתכל על זה מהצד רגע - אני לא אומר שבכתבה יש דברי צדק (באמת שאין לי מושג אם כן ואם לא ואני רק מקווה מאוד שלא), אני בסך הכל אומר שצריך להתעלם. אתה יכול לרשום כמה שאתה רוצה שאני פסיכופט, לי יש את הזכות להתעלם או לתבוע אותך. במקרה אחד, כולם ישכחו שאמרת את זה - מקרה שני, אני מגיב ומכניס את הידיעה הזאת למרכז התודעה של אנשים ליותר זמן. אולי אני אנצח בתביעה ואתה תצטרך להצהיר שאני לא פסיכופט ושזו הייתה טעות מצידך ואולי אפילו לשלם לי פיצויים, אבל הנזק כבר נעשה.
זה שהעיתון שפרסם את הקריקטורה נסגר, זה לא פשע נגד הדמוקרטיה בעיניך? אני חושב שזו בושה וחרפה שעיתון צריך להסגר בגלל דבר כזה. אף אחד לא היה זוכר את הקריקטורה הזאת אם המוסלמים שם לא היו עושים מזה עניין כל כך גדול. עכשיו כולם יזכרו את זה להרבה מאוד זמן.
אני אגיד את זה שוב פעם אחרנה - אני לא חושב שהיה צריך לפרסם את הכתבה הזאת. אני בהחלט לא חושב שלפגוע בפרנסה של ישראלים זה פתרון. גם לא לקרוא להם אנטישמיים. דמוניזציה מודרנית? תפגע בהם בדרכים נכונות. לפגוע ביחסים שהם בסופו של דבר כן רווחיים לנו כעם זו לא הדרך. אל תגיע לכנסים שהם מארגנים, אל תקנה ישירות מהם, אל תטוס לשם, אל תפרגן להם. אבל לבוא ולהגיד שהבונוס של המנכל פחות חשוב העיקרון הזה (אותו מנכל שמספק פרנסה להרבה מאוד אנשים תושבי המדינה הזאת להזכירך) זו טעות. תבחר את האויבים שלך נכון ותתקוף אותם נכון.
רק להזכיר - הייתה כתבה לא מזמן של אחד העיתונים הערבים על זה שהכנסו מסטיקים שמגבירים תפקוד מיני לעזה בשביל לפגוע במוסריות הדתית שלהם. התעלמנו ואף אחד לא זוכר את זה. יש הבדל בין לטאטא מתחת לשטיח ובין להרוג אש על ידי זה שאתה לא מכניס לה אוויר.
ולא, אני לא אוהב את מה שהם מפרסמים ועושים לפעמים. אבל כשאנחנו קוראים להם אנטישמיים ונאצים למרות שחלק מאוד גדול מהעם הוא לא, זה בסדר? תנסה להסתכל על זה מהצד רגע - אני לא אומר שבכתבה יש דברי צדק (באמת שאין לי מושג אם כן ואם לא ואני רק מקווה מאוד שלא), אני בסך הכל אומר שצריך להתעלם. אתה יכול לרשום כמה שאתה רוצה שאני פסיכופט, לי יש את הזכות להתעלם או לתבוע אותך. במקרה אחד, כולם ישכחו שאמרת את זה - מקרה שני, אני מגיב ומכניס את הידיעה הזאת למרכז התודעה של אנשים ליותר זמן. אולי אני אנצח בתביעה ואתה תצטרך להצהיר שאני לא פסיכופט ושזו הייתה טעות מצידך ואולי אפילו לשלם לי פיצויים, אבל הנזק כבר נעשה.
זה שהעיתון שפרסם את הקריקטורה נסגר, זה לא פשע נגד הדמוקרטיה בעיניך? אני חושב שזו בושה וחרפה שעיתון צריך להסגר בגלל דבר כזה. אף אחד לא היה זוכר את הקריקטורה הזאת אם המוסלמים שם לא היו עושים מזה עניין כל כך גדול. עכשיו כולם יזכרו את זה להרבה מאוד זמן.
אני אגיד את זה שוב פעם אחרנה - אני לא חושב שהיה צריך לפרסם את הכתבה הזאת. אני בהחלט לא חושב שלפגוע בפרנסה של ישראלים זה פתרון. גם לא לקרוא להם אנטישמיים. דמוניזציה מודרנית? תפגע בהם בדרכים נכונות. לפגוע ביחסים שהם בסופו של דבר כן רווחיים לנו כעם זו לא הדרך. אל תגיע לכנסים שהם מארגנים, אל תקנה ישירות מהם, אל תטוס לשם, אל תפרגן להם. אבל לבוא ולהגיד שהבונוס של המנכל פחות חשוב העיקרון הזה (אותו מנכל שמספק פרנסה להרבה מאוד אנשים תושבי המדינה הזאת להזכירך) זו טעות. תבחר את האויבים שלך נכון ותתקוף אותם נכון.
רק להזכיר - הייתה כתבה לא מזמן של אחד העיתונים הערבים על זה שהכנסו מסטיקים שמגבירים תפקוד מיני לעזה בשביל לפגוע במוסריות הדתית שלהם. התעלמנו ואף אחד לא זוכר את זה. יש הבדל בין לטאטא מתחת לשטיח ובין להרוג אש על ידי זה שאתה לא מכניס לה אוויר.
- uris
- מורעל האתר

- תגובות: 6782
- שם מלא: אורי שמאי
- נתן תודות: 78 פעמים
- קיבל תודות: 244 פעמים
oferlaor כתב:לא ממש חושב שצריך להתרגש משטויות כאלה. זה מזכיר לי את המהומות שמוסלמים קיצונים עושים כשיש קריקטורה על מוחמד....
ממש לא אותו דבר, קריקטורה זה חופש ביטוי ( אם כי גם כאן צריך קצת רגישות אבל זה דיון אחר)
מאמר אנטשמי בעיתון מוביל זה כבר משהו אחר לגמרי , זה לא שונה מלהגיד שאנו שותים דם של נוצרים בפסח ...זו פשוט הסתה והטיה של דעתו של עם (השוודי במקרה זה ) כנגד יהודים , דברה יום ברדיו אישה יהודיה , אחת ממנהיגות הקהילה היהודית בשוודיה וספרה כי אתמול הכו ילד יהודי בשוודיה , ,כתבות מעין זה תורמות לכך.
האם עלינו כמדינה להתעלם ? למחול על כבודנו ? מדוע ? אנחנו לא יהודי קטו מסכן וגולה כבר...
- yairf
- עוסק בתחום

- תגובות: 9363
- נתן תודות: 43 פעמים
- קיבל תודות: 199 פעמים
רבותי, אני חושב שאנחנו צריכים להתפלל לשלומה של שבדיה, שמוצפת בשנים האחרונות במהגרים מוסלמים - אתה הולך ברחובות MALMO ושומע רק ערבית, הממשלה חסרת אונים (אפילו בנו להם שם מסגד - והם שרפו אותו במו ידיהם!). זו רק שאלה של זמן שמוסלמים כבר לא יהיו מיעוט במדינה הזו.
- uris
- מורעל האתר

- תגובות: 6782
- שם מלא: אורי שמאי
- נתן תודות: 78 פעמים
- קיבל תודות: 244 פעמים
של שוודיהyairf כתב:רבותי, אני חושב שאנחנו צריכים להתפלל לשלומה של שבדיה, שמוצפת בשנים האחרונות במהגרים מוסלמים - אתה הולך ברחובות MALMO ושומע רק ערבית, הממשלה חסרת אונים (אפילו בנו להם שם מסגד - והם שרפו אותו במו ידיהם!). זו רק שאלה של זמן שמוסלמים כבר לא יהיו מיעוט במדינה הזו....
של לונדון
של פריז
של אמסטרדם ...
- guyezra
-
- חבר במועדון ה-20K

- תגובות: 34345
- נתן תודות: 178 פעמים
- קיבל תודות: 603 פעמים
כן, ואין ספק שהתחנפות למוסלמים משפרת את מצבם...yairf כתב:רבותי, אני חושב שאנחנו צריכים להתפלל לשלומה של שבדיה, שמוצפת בשנים האחרונות במהגרים מוסלמים - אתה הולך ברחובות MALMO ושומע רק ערבית, הממשלה חסרת אונים (אפילו בנו להם שם מסגד - והם שרפו אותו במו ידיהם!). זו רק שאלה של זמן שמוסלמים כבר לא יהיו מיעוט במדינה הזו....
- nadavck
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3328
- נתן תודות: 226 פעמים
- קיבל תודות: 61 פעמים
ראו את הכתבה הזאת...
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3765691,00.html
לא תמיד צריך להגיב לכל דבר... כמו שאנחנו לא שופטים את כל היהודים על פי התנהלות של רבנים אלה ואחרים שהולכים לחבק את אחמדיניג'ד.
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3765691,00.html
לא תמיד צריך להגיב לכל דבר... כמו שאנחנו לא שופטים את כל היהודים על פי התנהלות של רבנים אלה ואחרים שהולכים לחבק את אחמדיניג'ד.
לצפיה באוסף הסרטים שלי:
http://www.invelos.com/dvdcollection.aspx/nacoke
http://www.invelos.com/dvdcollection.aspx/nacoke