בעד/נגד: תגמול כספי לבית ספר עם הישגים

נושאים שאינם קשורים בהכרח לתחום הקולנוע הביתי או האודיו אך עדיין עשויים לעניין את הקהל שלנו.

חשוב שלא לערב נושאים שנויים במחלוקת (פוליטיקה למשל).
ronen61 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4653
נתן תודות: 195 פעמים
קיבל תודות: 106 פעמים

שרשור שלא נקרא #1 

http://news.walla.co.il/?w=/1/1544171

אישית, אני נגד רעיון זה.
בתי ספר יהפכו להיות מסחרה של ציונים גבוהים, ולא יקבלו כל תלמיד.

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 73659
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 572 פעמים
קיבל תודות: 4464 פעמים

שרשור שלא נקרא #2 

ברור מה שיקרה - הם יורידו את רמת המבחנים כדי שהתוצאות יהיו גבוהות.

צריך להגדיר כמה מטרות לאומיות ברורות:
1. אנגלית ומתמטיקה צריכים להיות TOP PRIORITY וחייבים מינימום שעות לימוד על כך.
2. חייבים מסלולים למצטיינים ולחלשים - שתי האוכלוסיות שתמיד מפסידות
3. שעות לימוד - הבת שלי עולה לחטיבת ביניים - אין לי מושג מתי היא תלמד, 7000 מקצועות ולדעתי משהו כמו 3 שעות לימוד ביום נטו לכל היותר

flsh
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1149
נתן תודות: 11 פעמים
קיבל תודות: 20 פעמים

שרשור שלא נקרא #3 

אני רוצה להוסיף שגם לימודי השפה העברית (לשון + ספרות) צריכים להיות בהעדפה גבוה. לא ייתכן שבן אדם יצא מתיכון עם אוצר מילים מוגבל מאוד והרבה טעויות דקדוקיות בשפת האם שלו.
גם כמות השעות שלומדים לא מספיקה ויום לימודים אחרי כיתה מסויימת (שמבחינתי זו כיתה ו') צריך להגמר ב4.

ועפר, דווקא יש פתרון נגד המבחנים - שיעשו מבחנים ארציים כמו הבגרויות. אם רוצים בכלל לעשות חיים קלים לבודקים שיעשו את המבחנים מבחנים אמריקאיים ומבחני נכון לא נכון.
ויהיה בכלל טוב אם במקום לתת לבתי ספר שמצליחים להשתלט על כיתות של 40 תלמידים פרס כספי את כמות התלמידים הנורמלית בכיתה (לא יותר מ22) ואז כל בתי הספר ישתפרו פלאים.

Shed
גורו HTPC
גורו HTPC
תגובות: 2832
נתן תודות: 9 פעמים
קיבל תודות: 135 פעמים

שרשור שלא נקרא #4 

אני דווקא מאוד בעד תגמול בתי ספר ומורים ספציפית בעבור תוצאות והישגים.
ברור שיש כאן גם פתח לכמה בעייות שיכולות לצוץ והנה הפתרונות שאני מציע:
1. חישוב התוצאות / הישגים יהיה על פי מבחנים ארציים שכבתיים, כדוגמת הבגרות. פרסום תוצאות המבחנים האלה יאפשר שקיפות גם להורים לגבי רמת ההשכלה שהילדים שלהם מקבלים (או לא מקבלים) בבית הספר.

2. הזכאות לתגמול בתי ספר ומורים לא תחושב על פי תוצאות אבסולוטיות של המבחנים אלא לפי תוצאות יחסיות. למה הכוונה: בית ספר שיראה שיפור ממוצע של 20 אחוז בציונים שלו, יקבל יותר מבית ספר שבו כולם קיבלו 90, אבל אף אחד לא השתפר משנה שעברה.
בית ספר שממוצע הציונים שלו יהיה 70 באיזור בו בשאר בתי הספר הממוצע היה 55 יקבל יותר מבית ספר שבו הממוצע היה 87 ובשאר בתי הספר באותו יישוב/שכבת גיל הממוצע היה 80.

3. יש מקום לתגמל באופן אישי את המורים המצטיינים, שוב, על פי המדדים שהצגתי קודם לכן.
You are never fully dressed without a smile

yairf
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 9363
נתן תודות: 43 פעמים
קיבל תודות: 199 פעמים

שרשור שלא נקרא #5 

אני מסכים, בית ספר צריך להתנהל כמו חברה מסחרית לכל דבר ועניין - יש מטרות עסקיות, יש לקוחות וכו'. בדיוק כמו שחברה תלוייה בהצלחה מול הלקוחות שלה, כך בית ספר צריך להיות תלוי בהצלחה של התלמידים שלו, אותה יש למדוד באופן שוטף, ולא חד פעמי כמו מבחני הבגרות (שהם המצאה אווילית ומיותרת).

geblig
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1727
קיבל תודות: 40 פעמים

שרשור שלא נקרא #6 

נשמע רעיון יפה מאוד עם הרבה פוטנציאל. אני בעד (Y)
כמובן שזה יכול לגרום לבעיות כמו שאמרו אבל בגדול אם יעשו זאת כהלכה עם חוקים מתאימים יש לזה פוטנציאל גדול מאוד לשיפור החינוך.

ronen61 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4653
נתן תודות: 195 פעמים
קיבל תודות: 106 פעמים

שרשור שלא נקרא #7 

yairf כתב:אני מסכים, בית ספר צריך להתנהל כמו חברה מסחרית לכל דבר ועניין - יש מטרות עסקיות, יש לקוחות וכו'. בדיוק כמו שחברה תלוייה בהצלחה מול הלקוחות שלה, כך בית ספר צריך להיות תלוי בהצלחה של התלמידים שלו, אותה יש למדוד באופן שוטף, ולא חד פעמי כמו מבחני הבגרות (שהם המצאה אווילית ומיותרת).
...
אני לא חושב שזה כל כך שחור ולבן כמו שאתה מציג את זה.
התלמידים, מצד אחד הם הלקוחות של הביה"ס, אבל הם גם מספקים מענקים כספים בדרך עקיפה ע"י ציונים גבוהים.
ומה יקרה כשתלמיד שהוא חלש ירצה להתקבל לביה"ס?
אני מסכים עם זה שאנגלית ומתימטיקה צריכים לבוא בעדיפות גבוהה ואחריהם לשון וספרות.
בנוסף, אני חושב שצריך לוותר על הבגרות בתנ"ך, או לפחות שהבחינה תהיה פנימית. זה יוריד לחץ מהתלמידים, וגם כשאתה עובד עם גופים גדולים ובין לאומיים, לאף אחד שם לא בדיוק איכפת איזה ברכה צריך להגיד כשאוכלים בננה.

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 73659
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 572 פעמים
קיבל תודות: 4464 פעמים

שרשור שלא נקרא #8 

yairf,

אני חושב שזה טעות .הבעיה היא שצריך לזכור שכל שלוש שנים ההנהלה מתחלפת והיעדים של החברה משתנים - תחשוב איך חברה מסחרית היתה חיה עם שינויים ביעדים בקצב כזה... אחד רוצה להפחית את כמות הנכשלים (קרי: להוריד את רמת הבגרויות), השני לחוץ על הנפלטים מהמערכת (אז משאירים במערכת את כל המפריעים).

יש הרבה פתרונות יפים, חלקם נפרסו במאמר בהארץ שכתב מורה לשעבר לפני כמה חודשים.

אחד מהטעויות שעשו בארץ זה סגירתם של בתי הספר המקצועיים. בתור בוגר של בי"ס כזה, אני לא יכול לדמיין לימודים בבי"ס עיוני...

truejoker
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5738
נתן תודות: 72 פעמים
קיבל תודות: 52 פעמים

שרשור שלא נקרא #9 

אני אומר לכם משהו שלא תאהבו לשמוע . ברגע שלמורים אין סמכות להעניש תלמידים לא יעזור כלום , וזה לא משנה כמה תגמולים תתנו . וברגע שיתנו תגמולים אז תמצא הדרך ל"השיג" אותם בצורה זו או אחרת
היה משאל לא מזמן בניו זילנד לגבי האם מותר לסטור לתלמיד , רוב הניו זילנדים הצביעו בעד . מעניין מה הם יודעים שאנחנו לא ? :lol:

"
כמו כן, אמר סער כי בתי ספר שיציגו שיפור בהישגי התלמידים יתוגמלו כספית. "המטרה היא לעודד הישגים לימודיים, חברתיים וערכיים באמצעות מנגנון תגמול מבוסס תפוקות. המודל שאנו מציגים יבצע השוואה בה יבדק שיפור מדדי בתי הספר", אמר סער. בין המדדים שיחשבו להישג שיביא שתגמול הם שיפור בהישגים במבחנים בינלאומיים, שיעור הגיוס לצה"ל, לשירות הלאומי ולשנת שירות, הגדלת שיעור הניגשים לבגרות, מניעת נשירה ומניעת אלימות.
"

אתם שמים לב למה הוא מתכווין ?

"
כדי לחזק את מעמד המורה ייפתח בין השאר מסלול תואר שני להוראה, יאותרו מורים כושלים ויופעלו תהליכי פיטורים. בנוסף, יועלו תנאי הסף לקבלה להוראה (פסיכומטרי 550) ויוגדלו מכסות הפרישה."
ואני מבין שהמורה ה"מתוגבר" יוכל לשלוט בכיתה במצב הנוכחי ?!!!!!
אמה שלי הייתה מורה לפני שהחוקים ה"חדשים ישנים" היגיעו , ואז הבדיקה אם מורה הוא טוב או לא הייתה עד כמה הוא שולט בכיתה ועד כמה הוא יכול לגרום לתלמידים להשתתף השתתפות איכותית במה שקורא בכיתה , ולא בחלומות בהקיץ . היום עד כמה שאני רואה אין בכלל יכולת למורים להגיע למצב הזה
לא יודע לי זה נראה להפריח בלון שידרג את מעמדו של סער כמי שניסה

Catskinner
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 16019
נתן תודות: 124 פעמים
קיבל תודות: 937 פעמים

שרשור שלא נקרא #10 

truejoker, אני מאוד מסכים איתך. השיטה הנוכחית שבה אין לא מקל ולא גזר לא בדיוק הצליחה במערכת החינוך. ההצעה להחיל רק גזר גם לא נראית לי בדיוק כפי שהצעה נגדית שבה נכסח לניכשלים את הצורה הייתה מעוררת פה תרעומת.

בגדול נכשלנו כחברה, מחנכים והורים - יצרנו מצב שבו הורים רבים הפכו למשרתים ולעו"ד של הילדים - זאת במידה והם לא מנסים לפתוח איתם סחבקיה - המורים רק מעבירים את הזמן וכולם מקווים שאיכשהו הצבא יצליח ליישר את הילד והוא ייצא נורמלי אחרי השירות.

אז הוא לא יוצא נורמלי (אלא אם כן עילגות, בורות וגסות הפכו לנורמה) וגרוע מכך - ככה הוא גם יחנך את הדורות הבאים. העיקר שכל הגופים וההורים מגלגלים אחד על השני את הסיבות ומנסים להמציא פטנטים או לאמץ שיטות שלא הוכיחו את עצמן בשום מקום.

אין לי מושג מה דעתכם, אבל אני אישית מעדיף שכשיגיע זמני להגיע לבית האבות, שהאח או המטפל שיופקד עלי יוכל לפחות לאיית את השם שלי ללא שגיאות ולקרוא את המרשם בלי להתבלבל.

בתי הספר צריכים לדעתי לחזור למצב שבו יום לימודים הוא יום לימודים - ולא 2-3 שעות בקושי ושבמסגרת הלימודים גם ינסו להנחיל משמעת ונשיאה באחריות אישית. אתם יודעים מה, אם בשביל זה הילד יצטרך לקבל פליק פעם בשבוע זה לא יהיה אסון כזה גדול.
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.

guyezra
חבר במועדון ה-20K
חבר במועדון ה-20K
תגובות: 34345
נתן תודות: 178 פעמים
קיבל תודות: 603 פעמים

שרשור שלא נקרא #11 

אגב ניו זילנד,
הם הולכים שם עם ילדים קטנים קשורים במין רצועות כאלה קצת כמו כלבים של ירוצו להם.
הייתי חושב פעמיים לפני שאני לומד מהם משהו.

Catskinner
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שרשור שלא נקרא #12 

זה לא פטנט ניו זילנדי. קשירת הילד בריתמה הוא נוהג אירופאי והיה מאוד מקובל בצרפת כשהייתי ילד. מבטיח לך שזה מוריד בהרבה את הסיכויים שהזאטוט יברח לך מהיד, ירוץ לכביש ויהפוך לפנקייק או סתם יאבד בחנות כלבו

yairf
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 9363
קיבל תודות: 199 פעמים

שרשור שלא נקרא #13 

זה יותר נגד חטיפות של ילדים - תופעה נפוצה למדי במדינות הקרובות לגבול הרוסי

guyezra
חבר במועדון ה-20K
חבר במועדון ה-20K
תגובות: 34345
נתן תודות: 178 פעמים
קיבל תודות: 603 פעמים

שרשור שלא נקרא #14 

Catskinner כתב:זה לא פטנט ניו זילנדי. קשירת הילד בריתמה הוא נוהג אירופאי והיה מאוד מקובל בצרפת כשהייתי ילד. מבטיח לך שזה מוריד בהרבה את הסיכויים שהזאטוט יברח לך מהיד, ירוץ לכביש ויהפוך לפנקייק או סתם יאבד בחנות כלבו
...
הנהג הישראלי מנומס הרבה פחות מהאירופאים או הניו-זילנדים.
תנסה ללכת פה ככה ברחוב, ותראה אם לא קופצים עליך 10 עובדים סוציאלים ולוקחים לך את הילד לצמיתות.

Catskinner
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שרשור שלא נקרא #15 

אני בספק רב אם תמצא 10 עובדים סוציאלים עם מספיק זמן פנוי כדי להסתובב ברחובות :P

שלח תגובה

חזור אל “ללא קשר”