הקו הביתי של אורנג' - שווה?

פורום רשתות, IT ומחשוב כללי - רשתות, ראוטרים, מחשבים ניידים, אביזרים וכו'.
riji פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 987
נתן תודות: 45 פעמים
קיבל תודות: 47 פעמים

שרשור שלא נקרא #1 

התחברתי ממש לאחרונה לקו הביתי של אורנג' כולל ספק אינטרנט על בסיס תשתית של בזק במהירות 2.5 מגה.
כרגע אני במבצע של 3 חודשי ניסיון בחינם ובינתיים אני מרוצה, הנתב שלהם איכותי ופתר לי בעיות קליטה בבית, איכות הקו טובה והקטע של עד 3 שלוחות מגניב בהחלט ושימושי בנוסף האינטרנט שלהם מהווה שיפור לעומת בזק בינלאומי שהיה הספק הקודם שלי.

ולמרות הכל הייתי שמח לשמוע אנשים שיש להם ניסיון עם הקו והאינטרנט לאורך זמן? כרגע מהשירות שלהם אני מרוצה באופן חלקי, המתקין היה 10 וגם החבר'ה בתמיכה הטכנית. אבל השירות לקוחות שלהם בעייתי, הם מתקשים לענות על שאלות טכנולוגיות ומתקשים עוד יותר לבצע הגדרות על הקו. אין להם באתר בקרה על הקו או על עלויות השיחות ובסופו של דבר צריך להתחייב לבנק דקות קבוע ואין לי מושג מה באמת מופיע אצלהם במחשב ואם אני לא אופתע בחיובים שאח"כ לבטל זה כרגיל סיפור שלא נגמר.

אשמח להמלצות, הערות או טיפים ואני מבטיח כמובן לשתף אתכם בהתרשמותי בתום 3 חודשי הניסיון. אורנג' כרגע מתקשים להפעיל לי את שירות הקפצת השיחה למרות שזו אחת התכונות היותר מעניינות שרציתי לבחון, מישהו התנסה? בנוסף האם נתקלתם בגמישות בתמחור או נכונות לספוג עלויות של התחייבות לספק אינטרנט ישן? חבר שלי דיבר איתם בתום המבצע ואמרו לו שהמחירים קבועים והם לא סופגים עלויות וזה בסתירה למה שאמרה לי הנציגה במעמד ההצטרפות, טוב נו, הבטחות לחוד מהמעשים כמו בכל החברות לא? :?

riji פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שרשור שלא נקרא #2 

עדיין לא קיבלתי תגובות מה שגורם לי להניח שלמעט מאוד אנשים יש את הקו הביתי של אורנג'. שני דברים שבכל זאת בדקתי, קצב ההורדה וההעלאה שמקבלים בהחלט גבוה ומגיע על למקסימום של התשתית (לא ניסיתי עדיין תוך כדי שיחת טלפון וזה ניסוי מעניין בהחלט).

היום אחרי המון ניסיונות הפעילו לי סוף סוף את שירות הקפצת שיחה, אני חייב לציין שזה עובד ושזה נחמד, לא באמת משהו שצריך וכנראה לא משהו ששווה את התשלום החודשי אבל זה גימיק נחמד לעצלנים במיוחד כששוכחים את הטלפון הסלולרי עמוק בתיק או בסלון ואפשר למשוך את השיחה לכל קו בבית אפילו מהמיטה בהנחה ורוצים בכלל.

sam22
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 20360
נתן תודות: 938 פעמים
קיבל תודות: 819 פעמים

שרשור שלא נקרא #3 

נראה לי שאתה די לבד בעניין
בזמנו ביררתי ולא קיבלתי מענה בפורום.
העם דורש..... כל מיני דברים

riji פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שרשור שלא נקרא #4 

sam22 כתב:נראה לי שאתה די לבד בעניין
בזמנו ביררתי ולא קיבלתי מענה בפורום.
...
באסה. דווקא יחסית לחובבי טכנולוגיה מתקדמת הייתי מצפה שיהיו פה כמה נסיינים או כאלה
שניסו והתאכזבו, משימוש של כמה ימים אין לי ספק שזה מוצר מתקדם יותר מהקוי ה- VOB של קווי
זהב או נטוויז'ין, כנראה שהתמחור המשולב הוא בעייתי.

sam22
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שרשור שלא נקרא #5 

אולי התנסות חיובית שלך תשכנע אנשים מכאן

theezway
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2344
נתן תודות: 12 פעמים
קיבל תודות: 39 פעמים

אני על סף סיום 3 חודשים

שרשור שלא נקרא #6 

מבחינתי 100% - אינטרנט טוב, איכות שיחות טובה...
עכשיו שאני שוקל אם להמשיך או לא (אשתי מאוד מאוד שמרנית ולא ששה להיפרד מבזק) הם נתנו לי 2 מחירים שונים ב2 שיחות ועוד לא חזרו אליי כדי להסדיר את הנושא, כך ששירות הלקוחות כרגע לא עושה רושם של שיפור לעומת בזק.
אתר הבית שלי - www.ezway.co.il

riji פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

Re: אני על סף סיום 3 חודשים

שרשור שלא נקרא #7 

theezway כתב:מבחינתי 100% - אינטרנט טוב, איכות שיחות טובה...
עכשיו שאני שוקל אם להמשיך או לא (אשתי מאוד מאוד שמרנית ולא ששה להיפרד מבזק) הם נתנו לי 2 מחירים שונים ב2 שיחות ועוד לא חזרו אליי כדי להסדיר את הנושא, כך ששירות הלקוחות כרגע לא עושה רושם של שיפור לעומת בזק.
...
מהסקרנות אני חייב לשאול, ממה בעצם נובעת ההתלבטות האם להשאר? רק עניין של מחיר ומכאן אני מסיק שההצעות שלהם לא אטרקטיביות מספיק?

zovirax
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K
תגובות: 15419
שם מלא: zovirax
נתן תודות: 249 פעמים
קיבל תודות: 291 פעמים

שרשור שלא נקרא #8 

הקו של אורנג' מבוסס על קו של בזק?

theezway
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2344
נתן תודות: 12 פעמים
קיבל תודות: 39 פעמים

Re: אני על סף סיום 3 חודשים

שרשור שלא נקרא #9 

riji כתב:
theezway כתב:מבחינתי 100% - אינטרנט טוב, איכות שיחות טובה...
...
מהסקרנות אני חייב לשאול, ממה בעצם נובעת ההתלבטות האם להשאר? רק עניין של מחיר ומכאן אני מסיק שההצעות שלהם לא אטרקטיביות מספיק?
...
לגבי אטרקטיביות ההצעה - אדע סופית בטח מחר. אני מניח שהיא דווקא כן אטרקטיבית מספיק ואם לא נעבור זה בעיקר יהיה משמרנות של אשתי (על רמקולים שווה לריב, לא על קו טלפון :D )
אתר הבית שלי - www.ezway.co.il

riji פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שרשור שלא נקרא #10 

zovirax כתב:הקו של אורנג' מבוסס על קו של בזק?
...
תשתית של בזק ADSL או תשתית של הכבלים, אני מניח שרוב הלקוחות שבחרו לבדוק את הקו הזה הם כנראה לקוחות בזק בגלל שלהוט יש קו מסוג VOB בעלות נמוכה באופן יחסי מבזק.
מה שנחמד שכל השירותים שהיו לי בבזק ועליהם שילמתי כל חודש כמו שיחת ועידה או תא קולי הם הבסיס
לקו הזה מבלי להתייחס לערכים המוספים, האיכות שלו גבוהה לטעמי יותר מקווי VOB אחרים, מהניסיון שלי
012 והוט הם בעלי הפרעות השמע ותופעות הד הרבות ביותר בתחום.

riji פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שרשור שלא נקרא #11 

מכיוון שהבטחתי לעדכן ומתוך התחושה שאולי לקוחות פוטנציאליים יגיעו לשרשור הזה אני מוצא לנכון לציין מספר דברים בנוגע לקו הביתי של אורנג' מניסיון של מספר שבועות:

אחרי הרבה בדיקות אני יכול לציין שהקו בסה"כ בסדר אם כי פחות מוצלח משהיה ניראה ברגעים הראשונים, בהחלט ייתכנו הפרעות בסגנון של הד, קיטועים ומקרים שהצד השני לא שומע אותך אם כי זה לא הממוצע אלה עדיין קורה ב- 15% מהזמן.

האינטרנט של אורנג' לא רע, אבל גם הוא נתון למצבי רוח וייתכנו עומסים במיוחד בערב שייגרמו לזמני תגובה איטיים יותר אם כי ראוי לציין שהוא יחסית יציב ואין ירידות קצב חזקות כמו שכבר נתקלתי בספקים האחרים. מבחינת חסימות של שירותים שונים עדיין לא נתקלתי.

מניידים של קו ביתי מחברה אחרת מקבלים טלפון מתנה של חברת סימנס, מדובר במכשיר חביב אך גיליתי כי הוא בעייתי מאוד בשלושה מובנים, שומעים בו פחות טוב מבמכשירים אחרים על הקו וגם אופי השמע הוא מאוד דיגיטלי כמעט רובוטי יש לומר ומגיב לא טוב לקול חזק. אין בו זיהוי שיחה יעיל אשר נרשם בזכרון כך שלא ניתן לראות אילו שיחות לא נענו וזה מפתיע מאוד בהתחשב בעובדה שהוא תומך זיהוי שיחות וספר טלפונים. החסרון הגדול ביותר שלו הוא שדווקא הוא לא תומך שירותים מתקדמים כך שלא ניתן לקבל בו חיווי על הודעה בתא קולי ואין אפשרות לצרף שיחות ועידה או להעביר את השיחה לשלוחה אחרת בקו.

הראוטר של אורנג' בהחלט עושה עבודה טובה ויש לציין שהוא החלק המפתיע ביותר, גם באיכות השידור האלחוטי וגם ביציבות התקשורת שלו, הממשק שלו קל לשימוש ומאוד ידידותי למשתמש.

שירות הקפצת שיחה הוא שירות חביב ביותר ומאפשר למשוך שיחה מהטלפון הסלולרי לקו הביתי או להפך, הוא נוח במיוחד בבית כאשר בכל חדר יש מכשיר טלפון קווי בעוד שהסלולרי מתחבא בתיק או נשאר רחוק על השולחן בסלון, מצד שני השירות בתשלום ומוגבל בדקות שיחה להקפצה בשני הכיוונים עד 300 דקות כך שכל דקה מעבר תחוייב בעלות ההקפצה.

ולנקודה הבעייתית ביותר (n) שירות לקוחות אורנג', לצערי אני לא מופתע וזו כרגיל לא הפעם הראשונה שחברה בישראל מנסה לקדם ביד אחד טכנולוגיה מתקדמת אך מצד שני משתמשת במערך שירות חובבני, הנציגים של אורנג' לא יודעים את העבודה והלקוח נדרש לאינספור שיחות על מנת להפעיל או לבטל שירותים או כיצד לקבל עזרה בשירותים בסיסיים. לנציגים אין ידע בסיסי בשירותים אותה החברה מציעה ואפילו לא מבינים איך הם עובדים, אורנג' מתעקשת ל"דחוף" את הקו הביתי גם ללקוחות שיש להם אינטרנט במהירות 1.5 מגה בידיעה שזה לא יעבוד טוב. קיימים חיובים סתמיים בדיוק כמו בטלפון הסלולרי ומכאן שלמעשה לקוח שמצטרף לקו הביתי לוקח על עצמו את הידיעה כי ייתכן והוא יחוייב על כל מיני דברים מוזרים כאילו היה זה קו סלולרי רגיל.

ובדיוק מהסיבה האחרונה אני כיום לא יכול להמליץ על הקו הביתי של אורנג' בגלל השירות הבעייתי שלא יודע להתמודד עם הציפיות של הלקוחות הטכנולוגיים, לצערי זה מזכיר לי בדיוק את ההתנהלות של הוט כשהם השיקו את הקו הביתי שלהם ומכאן שנדרש להם זמן לשפר את השירות או שהקו הביתי שלהם לעולם לא יתרומם.
אני כיום ממתין להסברים של נציג קשרי לקוחות בטרם אני מזדכה על הציוד וחוזר לחברת תקשורת שבה לא צריך לדבר עם שירות הלקוחות כל שני ושלישי ואף אחד לא מוסיף לי שירותי ערך מוסך מיותרים ללא אישורי.

חיים
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 4882
שם מלא: חיים לגו
נתן תודות: 1147 פעמים
קיבל תודות: 296 פעמים

שרשור שלא נקרא #12 

כמה מגילות אתם כותבים.................... :wink:

אז ככה
1.עברתי כמובן לאורנג'
2.הם כןןןןןןןן השתתפו איתי בהוצאות על פרידה מהספק הישן(ניטווז'ן)
3.יש לך שלושה חודשי ניסיון חינם כך שאתה יכול לדעת בערך (אחרי התקופה)כמה בנק דקות אתה צריך
4.אני מאוד מרוצה מהשרות שלהם,בכלל(גם חברי הטוב שהוא מומחה למחשבים)טען שיש שיפור בגלישה באינטרנט.

אני יכול לעזור בעוד משהו?

הה.......אני גולש 10מגה (תתעעננווגג).
נפט וסולר לחימום ביתי,ולתעשיה.
חיים-0532253784

Nunatak
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 3720
שם מלא: nunatak
נתן תודות: 194 פעמים
קיבל תודות: 212 פעמים

שרשור שלא נקרא #13 

אני לא מזמן סיימתי 3 חודשי ניסיון, בטלפון לא היה הרבה שימוש כי גם ככה יש לנו התחייבות להוט אבל מהניסיון הקטן שכן היה איתו הוא לא מגיע לאותה רמה של בזק/הוט.
האינטרנט מעולה והרבה יותר טוב מכל שאר החברות למעט אקספון.
נציגי השירות לקוחות אדיבים אבל לא כ"כ מבינים מה בדיוק הם מוכרים ובקלות אפשר לקבל הרגשה שהם פשוט מדקלמים את מה שאמרו להם להגיד, לזכותם אני אומר שאין בעיה לדבר עם נציג בכיר שבאמת יודע על מה הוא מדבר.
מהפעמים הבודדות שהייתי זקוק לתמיכה הטכנית(הגדרה ראשונית ואי הצלחה באיפוס הsmartbox) קיבלתי רושם חיובי, גם כאן הנציגים היו מאד אדיבים.

בסופו של דבר ביטלתי את הטלפון כי הוא עדיין לא בשל מספיק ונשארתי עם האינטרנט ללא התחייבות.

את הנתב שלהם הם צריכים לבוא לאסוף בשבוע הבא, סה"כ הוא לא רע בכלל אבל אני לא אוהב את זה שיש להם אליו גישה מרחוק וגם אין שום הצדקה למחיר שלו. כל עוד מחוברים אליהם הוא לא עולה דבר אבל יש התחייבות לשלוש שנים ואם מתנתקים לפני צריך לשלם 20 ש"ח על כל חודש שנשאר, מה שאומר שאם אני אתנתק אחרי שנה אני אצטרך לשלם "קנס יציאה"(במרכאות כי זה לא באמת קנס משום שהנתב נשאר אצלי ואני פשוט משלם עליו) של 480 ש"ח. כאשר נתב סביר בתקן N עולה היום 200 ש"ח אין שום סיבה לשלם יותר מכפול.
אני מבין שזה לא ניסיון לעשות רווח אלא שזו באמת העלות של הנתב משום שהוא משמש גם עבור הטלפון שלהם אבל אין סיבה שאני אשלם את הסכום הזה וגם הנציגים מודעים לזה ולא מנסים לשכנע אותך להישאר איתו.
אם מתחברים גם לטלפון מקבלים את הנתב בהשאלה ללא התחייבות. (זה לפחות מה שאני הבנתי)

נקודה אחת מאד גדולה לזכותם היא שאין שם התנהלות של שוק והמחיר הוא אותו מחיר לכולם בלי צורך להתמקח וכל העלויות מפורטות באתר שלהם (Y)
אני ממליץ לכל מי ששוקל מעבר לחברה אחרת לקבל את ההצעה שלהם לשלושה חודשים חינם ללא התחייבות.

sam22
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שרשור שלא נקרא #14 

איזה נתב סביר בתקן N ראית ב200?

Nunatak
עוסק בתחום