מכיוון שהבטחתי לעדכן ומתוך התחושה שאולי לקוחות פוטנציאליים יגיעו לשרשור הזה אני מוצא לנכון לציין מספר דברים בנוגע לקו הביתי של אורנג' מניסיון של מספר שבועות:
אחרי הרבה בדיקות אני יכול לציין שהקו בסה"כ בסדר אם כי פחות מוצלח משהיה ניראה ברגעים הראשונים, בהחלט ייתכנו הפרעות בסגנון של הד, קיטועים ומקרים שהצד השני לא שומע אותך אם כי זה לא הממוצע אלה עדיין קורה ב- 15% מהזמן.
האינטרנט של אורנג' לא רע, אבל גם הוא נתון למצבי רוח וייתכנו עומסים במיוחד בערב שייגרמו לזמני תגובה איטיים יותר אם כי ראוי לציין שהוא יחסית יציב ואין ירידות קצב חזקות כמו שכבר נתקלתי בספקים האחרים. מבחינת חסימות של שירותים שונים עדיין לא נתקלתי.
מניידים של קו ביתי מחברה אחרת מקבלים טלפון מתנה של חברת סימנס, מדובר במכשיר חביב אך גיליתי כי הוא בעייתי מאוד בשלושה מובנים, שומעים בו פחות טוב מבמכשירים אחרים על הקו וגם אופי השמע הוא מאוד דיגיטלי כמעט רובוטי יש לומר ומגיב לא טוב לקול חזק. אין בו זיהוי שיחה יעיל אשר נרשם בזכרון כך שלא ניתן לראות אילו שיחות לא נענו וזה מפתיע מאוד בהתחשב בעובדה שהוא תומך זיהוי שיחות וספר טלפונים. החסרון הגדול ביותר שלו הוא שדווקא הוא לא תומך שירותים מתקדמים כך שלא ניתן לקבל בו חיווי על הודעה בתא קולי ואין אפשרות לצרף שיחות ועידה או להעביר את השיחה לשלוחה אחרת בקו.
הראוטר של אורנג' בהחלט עושה עבודה טובה ויש לציין שהוא החלק המפתיע ביותר, גם באיכות השידור האלחוטי וגם ביציבות התקשורת שלו, הממשק שלו קל לשימוש ומאוד ידידותי למשתמש.
שירות הקפצת שיחה הוא שירות חביב ביותר ומאפשר למשוך שיחה מהטלפון הסלולרי לקו הביתי או להפך, הוא נוח במיוחד בבית כאשר בכל חדר יש מכשיר טלפון קווי בעוד שהסלולרי מתחבא בתיק או נשאר רחוק על השולחן בסלון, מצד שני השירות בתשלום ומוגבל בדקות שיחה להקפצה בשני הכיוונים עד 300 דקות כך שכל דקה מעבר תחוייב בעלות ההקפצה.
ולנקודה הבעייתית ביותר

שירות לקוחות אורנג', לצערי אני לא מופתע וזו כרגיל לא הפעם הראשונה שחברה בישראל מנסה לקדם ביד אחד טכנולוגיה מתקדמת אך מצד שני משתמשת במערך שירות חובבני, הנציגים של אורנג' לא יודעים את העבודה והלקוח נדרש לאינספור שיחות על מנת להפעיל או לבטל שירותים או כיצד לקבל עזרה בשירותים בסיסיים. לנציגים אין ידע בסיסי בשירותים אותה החברה מציעה ואפילו לא מבינים איך הם עובדים, אורנג' מתעקשת ל"דחוף" את הקו הביתי גם ללקוחות שיש להם אינטרנט במהירות 1.5 מגה בידיעה שזה לא יעבוד טוב. קיימים חיובים סתמיים בדיוק כמו בטלפון הסלולרי ומכאן שלמעשה לקוח שמצטרף לקו הביתי לוקח על עצמו את הידיעה כי ייתכן והוא יחוייב על כל מיני דברים מוזרים כאילו היה זה קו סלולרי רגיל.
ובדיוק מהסיבה האחרונה אני כיום לא יכול להמליץ על הקו הביתי של אורנג' בגלל השירות הבעייתי שלא יודע להתמודד עם הציפיות של הלקוחות הטכנולוגיים, לצערי זה מזכיר לי בדיוק את ההתנהלות של הוט כשהם השיקו את הקו הביתי שלהם ומכאן שנדרש להם זמן לשפר את השירות או שהקו הביתי שלהם לעולם לא יתרומם.
אני כיום ממתין להסברים של נציג קשרי לקוחות בטרם אני מזדכה על הציוד וחוזר לחברת תקשורת שבה לא צריך לדבר עם שירות הלקוחות כל שני ושלישי ואף אחד לא מוסיף לי שירותי ערך מוסך מיותרים ללא אישורי.