מבקשת עזרתכם בעניין נפילת מהירויות ב- utorrent
- urisavor
- חבר במועדון HT

- תגובות: 907
- נתן תודות: 46 פעמים
- קיבל תודות: 53 פעמים
עוד פרט מידע קטן: בנטויזן מצאתי שיש כמה שרתים שמהם לפעמים יורדים הקבצים בקצב מצויין (מאות קבלש). מבירור מסתבר שאלו שרתים שלהם. זה יכול להסביר את פרצי ההורדה הטובה מדי פעם, לדעתי (לפחות כך זה אצלי).
-
biss
- חבר ותיק

- תגובות: 1570
- נתן תודות: 35 פעמים
- קיבל תודות: 10 פעמים
תודה על התגובה, חןChura כתב:אני לא יודע למה לא העלו זאת קודם, אבל ציינת שאת באתרים הציבוריים, האם הבעיה קיימת גם באתרים הפרטיים(סגורים) - (אם יש לך גישה לאחדים מהם כמובן)...
אני מורידה הן מאתרים ציבוריים והן מפרטיים.
מטבע הדברים קצב ההורדות בפרטיים גבוה יותר בממוצע, אולם מידי פעם גם הציבוריים מפתיעים לטובה.
כאשר דיברתי על קצה הורדות, דיברתי על קצב כולל ולא על קצב להורדה בודדת.
ויש זמנים, (רוב השעות אתמול למשל) שגם ההורדות הפרטיות דשדשו. והקצב הכולל היה דיי-מאוד עלוב. מצד שני, יש שעות, למשל היום בבוקר, בהן קצב ההורדות הכולל הגיע לאזור ה- 300 ברגעים מסוימים ודווקא הורדה מאתר ציבורי כיכבה.
נערך לאחרונה על ידי biss ב 05/12/2009 13:32, נערך פעם 1 בסך הכל.
לבקשת המערכת, החתימה בעריכה.
-
biss
- חבר ותיק

- תגובות: 1570
- נתן תודות: 35 פעמים
- קיבל תודות: 10 פעמים
תודה על התגובה, אורי.urisavor כתב:עוד פרט מידע קטן: בנטויזן מצאתי שיש כמה שרתים שמהם לפעמים יורדים הקבצים בקצב מצויין (מאות קבלש). מבירור מסתבר שאלו שרתים שלהם. זה יכול להסביר את פרצי ההורדה הטובה מדי פעם, לדעתי (לפחות כך זה אצלי)....
מעניינים דברייך, ייתכן ואף יכולים להסביר את העניין.
אני מעריכה שאין ביכותי לנתב את ההתחבות שלי לאותם שרתים. וגם אם נטויז'ן יכולים, סביר שלא יעשו זאת ואף יטענו שאינם יכולים היות ואני משתמשת מאוד קטנה ושולית. היה והדבר אפשרי אשמח כמובן לקבל הדרכה.
בכל מקרה, אשמח אם תרחיב קצת בנושא..
שבת שלום.
לבקשת המערכת, החתימה בעריכה.
- sheva23
- חבר ותיק

- תגובות: 1813
- נתן תודות: 120 פעמים
- קיבל תודות: 56 פעמים
נתחיל בזה שהשיטה הטובה ביותר לבדוק עולה 3 שקלים+שיחת טלפון. מתקשרים לאחת הספקיות, בב"ל לדוגמא. מבקשים להתחבר לניסיון של יום 1, מקבלים יוזר וסיסמא ורואים אם המהירויות הן אותן מהירויות כמו בנטויזן. (רק אל תתחברו ל012 כי שם חוסמים גורף ליוזרים רגילים אז חבל על המאמץ והזמן)ashk כתב:לא חושב שהבעיה כולה בספק.
- מה הOS שלך?
- אלו הגדרות (כולל שינוים, אם היו, בAdvanced) יש לך בUT?
- הורדות הם מטראקר פרטי או פאבליק?...
כשאתה מוריד מטראקר פרטי כמו TL , HDBITS או BIT-HDTV עם מספיק מקורות לטורנט (יותר מ8 SEEDS) אתה אמור לקבל רוחב פס מלא של 2.5 מגה. בHDBITS מספיק אפילו 3-4 אנשים על טורנט כדי לקבל קצב מלא של הורדה.
בטראקרים סיניים או רוסיים/אוקראיניים הקצב הרבה יותר איטי, הפינגים לשם יותר איטיים.
אם הורדת המהירות הגורפת מתרחשת בשעות קבועות, והמהירות חוזרת בשעות הלילה 2 עד 9 בבוקר, אז זה עוד איך הספקית.
זה מה ש012 עושים באופן קבוע, עד שלא עברתי למסלול העיסקי של IP קבוע שלהם, שום מסלול גיימר ושום ניתוב פורטים לא עזר.
הם מבצעים את החסימות האלה כי הP2P חונק להם את רוחב הפס, עם כמויות הCONNECTIONS והמשאבים שהפרוטוקול הזה דורש. הם מצעו דרך איך לגרום לאנשים לחפש מקורות אחרים, ולחסוך לעצמם אלפי שקלים בחודש.
לא קל גם להתנתק מהם, כי לפעמים החסימה מתחילה אחרי שכבר חתמתם על החוזה, וצריך לעבור 9000 נציגים ולהפרד ממספר לא מבוטל של שיערות על הראש, עד שאשכרה מתנתקים ועוברים לחברה אחרת.
sheva23
הנקודה שלי היתה שזה לא רק ספק (ז"א בתנאים הנתונים, כולל traffic shaping, עדיין, ללא מעט אנשים, צוואר הבקבוק הוא "מקומי", לפני שמגיעים לבעיות שספק עושה + אפשר לנסות "למזער נזקים" בעזרת שינוי פרמטרים מסוימים של התוכנה).
למי שמעוניין לבדוק את הספק שלו, יכולים לנסות כלים מפה - http://www.measurementlab.net/measurement-lab-tools
(מקור למדע - http://howto.wired.com/wiki/Test_Your_I ... tion_Speed שגם שווה לקרוא אולי)
הנקודה שלי היתה שזה לא רק ספק (ז"א בתנאים הנתונים, כולל traffic shaping, עדיין, ללא מעט אנשים, צוואר הבקבוק הוא "מקומי", לפני שמגיעים לבעיות שספק עושה + אפשר לנסות "למזער נזקים" בעזרת שינוי פרמטרים מסוימים של התוכנה).
למי שמעוניין לבדוק את הספק שלו, יכולים לנסות כלים מפה - http://www.measurementlab.net/measurement-lab-tools
(מקור למדע - http://howto.wired.com/wiki/Test_Your_I ... tion_Speed שגם שווה לקרוא אולי)
אני גם בנטויזין, ולא הצלחתי להוריד יותר מ 20KB בממוצע (בטורנטים), גלישה רגילה, ובטח שבארץ עבדה דווקא די טוב.
בכל מקרה, גם לאחר שדברתי עם המוקד שלהם, הם טענו שאין בעיה בחיבור שלי, שנבדק אצלם, והם לא חוסמים.
בקשתי משתמש "זמני" לבדיקה אם זה המשתמש שלי שהוא בעיייתי, ואחרי שהשתשמתי במשתמש אחר, מיד ההורדות באותם טורנים בדיוק התחילו לטוס (עד כדי כמעט כל ה 2.5 מגה שלי..)
בקיצור, הם מגבילים אבל לא מודים בזה (ולדעתי לא כל המוקדנים מודעים לזה בכלל וזה לא בשליטתם).
פשוט תבקשו שיפתחו לכם מחדש יוזר, אולי זה יעזור..
בכל מקרה, גם לאחר שדברתי עם המוקד שלהם, הם טענו שאין בעיה בחיבור שלי, שנבדק אצלם, והם לא חוסמים.
בקשתי משתמש "זמני" לבדיקה אם זה המשתמש שלי שהוא בעיייתי, ואחרי שהשתשמתי במשתמש אחר, מיד ההורדות באותם טורנים בדיוק התחילו לטוס (עד כדי כמעט כל ה 2.5 מגה שלי..)
בקיצור, הם מגבילים אבל לא מודים בזה (ולדעתי לא כל המוקדנים מודעים לזה בכלל וזה לא בשליטתם).
פשוט תבקשו שיפתחו לכם מחדש יוזר, אולי זה יעזור..