אני ממש לא מומחה גדול בתחום, אבל מאחר שרכשתי מקרן AE900 לא מזמן יצא לי לראות כמה מקרנים אישית:
- ראיתי את ה AE700 במקביל ל Optoma H57 (מקרן DLP SD) בתנאים טובים ממקור DVD. הפנסוניק פשוט נראה כמו גרוטאה ביחס לאופטומה, בלי הגזמה (המוכר טען ששניהם מחוברים באופן זהה למקור, מכויילים, זמני מנורה דומים, וכו'). האופטומה נראה מעולה.
- ראיתי את ה Z4 במקביל ל AE900 בתנאים בסיסיים ביותר. אפילו בתנאים הנ"ל ניתן היה לראות בבירור שהצבעים ב- Z4 לא מדוייקים בצורה קיצונית (לא יודע עד כמה ניתן לתקן זאת עם כיול). לעומת זאת התמונה ב Z4 הייתה
מעט חדה יותר באופן נראה לעיין (פנסוניק משתמשים בפילטר לצימצום ה SDE, מה שגורם לטישטוש מסויים של התמונה).
- יצא לי גם ליראות את המיצובישי HC3000 בתנאים מצויינים ממקורות DVD ו HD. התמונה הייתה פשוט מדהימה, אבל אני חושב שזה מעבר לתקציב שלך, אלא אם כן תקנה בארה"ב.
- את ה AE900 שלי לא יצא לי עדיין לבחון לעומק. תנאי ההקרנה שלי בבית עדיין בהיתהוות. אני יכול לציין לטובה שהצבעים out-of-the-box מכויילים היטב, שהארגונומיה באופן כללי מצויינת (תפריטים, שלט רחוק, וכו') ושהתמונה ממקורות SD ו HD נראית מצויינת, אם כי לא מתקרבת לאיכות שראיתי מה HC3000. אני נוטה ליחס זאת לתנאי ההקרנה הלקויים שיש לי כרגע (קיר צבוע בצבע קרם וחדר לבן

), אך אדע בוודאות רק כאשר אסדר לי סביבת הקרנה נאותה.
- 2 חסרונות בולטים ב AE900 ששמתי לב אליהם עד כה:
1. שחור זה לא ממש שחור אלא "שחור-בערך". למשל, כשמציגים מסך שחור או תמונה ביחס שונה מ 16:9 כך שנשארים שוליים שחורים ניתן ליראות באופן בולט שיש "זליגה" של אור בחלקים שאמורים ליהיות שחורים, כלומר לא ממש שחור. ניתן להבחין בזאת בקלות גם בחדר מואר חלקית. ייתכן שגם למקרנים האחרים שראיתי היתה בעיה כזו, אבל אני בכל אופן לא שמתי לב לכך.
2. כשעובדים עם מחשב כמקור ניתן לזהות בקלות את פעולת ה dynamic iris - כלומר זה די מפריע. פתח חלון שחור על חלק מהמסך והתמונה תוחשך מיד (לפחות המנגנון עובד מהר...). כאן אני די משוכנע שזו בעייה שמשותפת לכל המקרנים שמשתמשים בשיטה הזו, אם כי לא בדקתי זאת במקרנים אחרים.
- אם אתה קונה בארץ אז שמתי לב שלקונים עולם יש מחיר מצויין על ה- HITACHI PJ-TX200 - כ 12K ש"ח. לפי מספר ביקורות שקראתי על המקרן הוא פחות או יותר ברמה של ה AE900.