טסלה - השרשור הרישמי

רכבי ICE, פלאגינים, היברידים וחשמליים כמו ג'ילי, טסלה, איוניק, MG
Huber פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 66529
שם מלא: ערן
נתן תודות: 442 פעמים
קיבל תודות: 4031 פעמים

שרשור שלא נקרא #76 

אם זה נכון, זה יהיה פשוט מדהים. נהיגה אוטונומית זה משהו שכבר קיים חלקית, אבל בציי רכבים יעודיים ולא במכוניות שניתן לרכוש כלקוח קצה. לראות את זה קורה כבר השנה יהיה הישג מדהים.

עכשיו השאלה מתי הרשויות סופסוף יתעוררו ויעדכנו את החוקים בהתאם- כי למיטב ידיעתי נכון להיום זה עדיין לא חוקי לעזוב את ההגה.

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 73659
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 572 פעמים
קיבל תודות: 4464 פעמים

Re: טסלה מגיעה לישראל בינואר!

שרשור שלא נקרא #77 

אני חושב שזה סופר אופטימי. להערכתי יותר סביר שלקראת 2023-2024 נתחיל לראות כאלה פתרונות.

עבור ססלה זה אפילו יותר מורכב כי לדעתי הם לא מעוניינים להתבסס על בסיס נתונים חיצוני אלא אך ורק מידע שהם מייצרים דרך הסנסורים שלהם או דרך רכבים אחרים שעברו באותה דרך. יש במציאות המון דברים שיכולים להשתבש וזה מורכב למדי.

לפני כמה שנים ב-CES נהגתי ברכב אוטונומי ברמה 5. אני הייתי הנוסע והיה נהג ומפתח. הנהג בעיקרון היה שם ליתר בטחון והמפתח עקב אחרי הנהיגה מבחינה טכנית. הם חיברו סנסורים לרמזורים ששידרו ב-RFID את המידע (תחשוב שיש שמש שמסנוורת את המצלמות ומונעת הבנה אם הרמזור ירוק או אדום).

כבר על ההתחלה של הנהיגה היתה שם בעיה - קבוצת אנשים חצו את הכביש (באמצע הכביש כמובן) והרכב באמת עצר לתת להם לעבור. ואז היה מישהו מהקבוצה שעמד על המדרכה ועשה סימנים שהוא לא יודע אם לרדת לכביש או לא. הרכב לא ידע מה לעשות ופשוט חיכה לו כדי שלא יצטרך לעשות בלימת חירום. הנהג נאלץ לקחת שליטה ונתן גז אחרת היה סיכוי שעד היום היינו שם בפינה ממתינים להולך הרגל המבולבל הזה להחליט מה הוא רוצה לעשות.

בקיצר, אני אסתפק בהרבה פחות מרמה 5 השנה.

Huber פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שרשור שלא נקרא #78 

עורפ - גם 2023 זה יהיה מעולה לרמה 5 - השאלה אם העולם מוכן לזה, לפחות ברמת המחוקק/ממשל. התשובה היא למיטב ידיעתי אפילו לא קרוב וזו הבעיה.

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 73659
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 572 פעמים
קיבל תודות: 4464 פעמים

שרשור שלא נקרא #79 

הלוואי ויהיה ב-2023. אני איתך.

ag43
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2224
נתן תודות: 49 פעמים
קיבל תודות: 206 פעמים

שרשור שלא נקרא #80 

ברור שבסוף הנהיגה האוטונומית תהיה הסטנדרט ואולי הצורה היחידה של רכב על הכביש.

תקופת הביניים הולכת להיות בעייתית. מאוד. לסמוך על אלגוריתמים קוד סגור של כל חברה, מצלמות ולא רדאר וסביבה לא ריספונסיבית היא מתכון לאסונות, במיוחד בהתחשב בשילוב עם הגורם האנושי.

יש צורך בפרוטוקול שמשותף לכל היצרניות, שכל המכוניות בדרך יתקשרו אחת עם השניה ויעבירו מידע בינהן ורמזורים\תמרורים אקטיביים שידווחו מצב.

nirmv
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1410
נתן תודות: 59 פעמים
קיבל תודות: 117 פעמים

שרשור שלא נקרא #81 

kingikra
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 7982
נתן תודות: 320 פעמים
קיבל תודות: 236 פעמים

שרשור שלא נקרא #82 

09/02/2021 11:46  
Huber כתב:
מושכת את השטיח מתחת לגלגלים: שלוש הערות בעקבות פרסום מחירי טסלה
אם לטסלה יש מלאי מספק, היא יכולה לערער את שוק היוקרה ושוק הרכב בכלל ולהביא לירידת מחירים, שאולי גם תקרב את המכוניות החשמליות לצרכן הצנוע יותר
...
שוק הרכב אני מסכים אבל שוק היוקרה? אם נשאיר רגע בצד את עיניין הטייס האוטומטי, שלא בטוח ששאר היצרנים לא ידביקו את הפער עד שהכל יהיה מוכן לזה בעולם, לא הייתי משווה את טסלה לבראנדים היקרים.

yoramw
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 220
נתן תודות: 52 פעמים
קיבל תודות: 31 פעמים

שרשור שלא נקרא #83 

אני מסכים ששוק היוקרה בארץ ברובו לא יעזוב את המותג המוכר והיוקרתי עבור טסלה אבל בוודאות יהיו כאלה שכן. לא מספיק לרעדת אדמה בסגמנט אבל קצת יציק ליבואנים.
בארצות הברית דרך אגב זה יותר בולט, אני מכיר לא מעט אנשים שהתלבטו בין טסלה בדגמים היקרים (בעיקר מודל S) לפנמרה, סדרה 5 וE-class.

ag43
חבר ותיק
חבר ותיק

שרשור שלא נקרא #84 

טסלה היא לא מכנוית יוקרה, היא גימיק. לא סתםפ היא נפוצה בהייטק וכמעט לא מחוצה לו. הגימור ובקרת האיכות שלהן מזכירה מכוניות ממזרח אירופה.

bonder
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 115
נתן תודות: 19 פעמים
קיבל תודות: 24 פעמים

שרשור שלא נקרא #85 

"גימיק" עם שווי גדול יותר מכל שאר היצרנים הגדולים ביחד.
https://www.thedrive.com/news/38485/at- ... s-combined

https://247wallst.com/autos/2020/12/22/ ... -combined/

ag43
חבר ותיק
חבר ותיק

שרשור שלא נקרא #86 

נניח שכן, אז מה?

Huber פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שרשור שלא נקרא #87 

09/02/2021 22:06  
kingikra כתב:
09/02/2021 11:46  
Huber כתב:
מושכת את השטיח מתחת לגלגלים: שלוש הערות בעקבות פרסום מחירי טסלה
אם לטסלה יש מלאי מספק, היא יכולה לערער את שוק היוקרה ושוק הרכב בכלל ולהביא לירידת מחירים, שאולי גם תקרב את המכוניות החשמליות לצרכן הצנוע יותר
...
שוק הרכב אני מסכים אבל שוק היוקרה? אם נשאיר רגע בצד את עיניין הטייס האוטומטי, שלא בטוח ששאר היצרנים לא ידביקו את הפער עד שהכל יהיה מוכן לזה בעולם, לא הייתי משווה את טסלה לבראנדים היקרים.
...

למה לא? הנה ברנד יוקרתי שלמרות הכל עדיין לא מצליח להתקרב לטסלה (טעינה, מרחקי נסיעה בין טעינות, ממשק, נהיגה אוטונומית וכו וכו - הדבר היחיד שהם עושים טוב יותר זה איכות בניה וזה כבר דבר ידוע לכל רוכש טסלה שקצת עשה שיעורי בית). כרגע כולם בשוק הרכב מנסים להדביק את הפער לטסלה, לא ראיתי אף אחד שכבר הצליח. אולי בעתיד:

Huber פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שרשור שלא נקרא #88 

10/02/2021 8:08  
ag43 כתב:
טסלה היא לא מכנוית יוקרה, היא גימיק. לא סתםפ היא נפוצה בהייטק וכמעט לא מחוצה לו. הגימור ובקרת האיכות שלהן מזכירה מכוניות ממזרח אירופה.
...
נכון. על זה שהגימור שלהם לא מושלם אין וויכוח. מצד שני כל השאר הם עושים טוב יותר מכל יצרן אחר שמנסה לייצר רכבים חשמליים - ע"ע הוידאו שקישרתי למעלה ורבים אחרים. אני בלי היסוס הייתי מוותר על רמת גימור מושלמת לרמת גימור כמעט מושלמת (וזה לא שהרכבים שלהם פח - אני חושב שאתה מקצין את זה בלא מעט) בשביל טווח גדול יותר, טעינה יעילה יותר, ממשק הרבה יותר טוב, יכולת עתידית לנהיגה אוטונומית אמיתית וכו וכו.

הווידאו הזה פשוט נוצר בשבילך ובשביל kingikra 8)

ag43
חבר ותיק
חבר ותיק

שרשור שלא נקרא #89 

מה גורם לך לחשוב שרכב חשמלי מעניין אותי? בשניה שהמדינה תמצא דרך למסות את הטעינה שלו מה הפלוס בו?

<

Huber פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שרשור שלא נקרא #90 

העובדה שאתה מגיב בת'רד הזה גורם לי לחשוב כך... מי שלא מתעניין במשהו לרב לא דן בו בפורומים למיטב הבנתי :wink:

מה זה ד"א?
10/02/2021 16:31  
ag43 כתב:

<div style="background-image: url('moz-extension://ae975ed8-b87c-413f-bcf1-bd9ef5c81563/icons/512.png'); height: 22px; width: 22px; top: 11px; left: 1215px;">
<div style="width: 300px; height: 200px; top: 0px; left: 0px; font-size: 13px; background-color: #ffffff;">
<div style="overflow: hidden;">
...

שלח תגובה

חזור אל “רכבי ICE וחשמליים”