סיב בזק במהירות 2.5G עם ציוד פרטי

פורום רשתות, IT ומחשוב כללי - רשתות, ראוטרים, מחשבים ניידים, אביזרים וכו'.
tzah
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 834
נתן תודות: 78 פעמים
קיבל תודות: 74 פעמים

שרשור שלא נקרא #151 

05/02/2022 18:47  
sys_admin כתב:
בגדול הניסויים שמתקיימים בבזק לא אומרים שטכנולוגיה זו שבניסוי תיכנס לשירות סדיר. למשל מלפני שנים ועד היום עוד מתקיימים במקביל מספר ניסויים של חיבורים של עד 10G סימטרי מעל זוגות נחושת של תשתית טלפון למרחקים של עד כמה מאות מטרים. מדובר על נגזרות של תקן G.mgfast . וזה לא אומר שבזק בשלב כלשה התכוונו להכניס את התקן זה לשימוש סדיר.
יותר מזה, הפריסה המוגבלת של סיבים אופטיים ללקוחות הפרטיים בישראל בכל החברות תשתית עד כה יותר דומה לניסוי מאשר לשירות סדיר. והפריסה מתבצעת לרוב, אם יש במיקום ספציפי מי שיכול "לדאוג" לכך שהפריסה תתבצע הישוב שלו או אפילו בבניין שלו. למשל אני גר במצפה בגליל המערבי, שבו כל הבתים הם וילות ( בתי קרקע ) ומשום מה דווקא רק בישוב זה מכל הסביבה יש פריסת רשת סיבים של בזק. :lol:
...
אגב, שמתי לב שהאפלואוד בפרטנר גבוה יותר מזה של תשתיות מבוססות GPON. האם ידוע לך משהו בנושא?
ממה שהבנתי ,זה כנראה קשור לתוצרת פריסת הסיבים של פרטנר בשיטת P2P. לפחות מה שהבנתי ממס' אתרי אינטרנט בתחום הפייבר.

sys_admin
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3320
נתן תודות: 9 פעמים
קיבל תודות: 633 פעמים

שרשור שלא נקרא #152 

05/02/2022 23:40  
tzah כתב:
אגב, שמתי לב שהאפלואוד בפרטנר גבוה יותר מזה של תשתיות מבוססות GPON. האם ידוע לך משהו בנושא?
ממה שהבנתי ,זה כנראה קשור לתוצרת פריסת הסיבים של פרטנר בשיטת P2P. לפחות מה שהבנתי ממס' אתרי אינטרנט בתחום הפייבר.
...
מעניין איך שמת לב לזה. כי במציאות המצב הוא בדיוק הפוך ממה ששמת לב ובבזק "האפלואוד" הוא פי שניים וחצי יותר ממה שיש בפרטנר. אם בפרטנר עוד לפני חצי שנה עוד היו מוכנים לספק מהירות של הערוץ העולה כ 150M, אז היום הכי הרבה שהם מספקים זה 100M. ובבזק לעומת זאת, הערוץ העולה הוא 250M . גם החלק של החיבור לחו''ל, אם בספק של פרטנר לשרתים בחו''ל הערוץ העולה לא עלולה על כמה עשרות מגה, אז בבזק בינלאומי, לרוב הניתובים בחו''ל באמת מקבלים את אותם 250M.
גם בהקשר של "תשתיות מבוססות GPON" של בזק. המגבלה של 250M בערוץ העולה שהם מספקים, היא רק מגבלה ניהולית ואם מחר הם רוצים לבטלה, אז בלחיצת כפתור הם יכולים לספק כבר היום את הערוץ העולה במהירות של 1.5G אמתי. זה המצב.
מצד שני, שיטת P2P לא קיימת במונחים של טכנולוגיות וסוגי תקשורת והתקן תקשורת שפרטנר משתמשים, זה חיבור Ethernet רגיל ברשת שלהם, אפילו לא ב Metro Ethernet . ובנוסף לכך בדובר על כך שבניין שבו יש עשרות של לקוחות פעילים עם חבילת גלישה של 1G כל אחד, בפרטנר מחברים בדרך כלל למתג בבניין זה שה Uplink של מתג זה הוא גם 1G בלבד. וכך נוצר המצב, שמספיק שלקוח אחד מתוך עשרות הדיירים מנצל את הרוחב פס שמוקצה לו, אז שאר הדיירים בבניין נשארים עם חיבור שלא זז.

OMRIJ
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1511
נתן תודות: 17 פעמים
קיבל תודות: 187 פעמים

שרשור שלא נקרא #153 

לגבי הפסקה האחרונה, לא סביר
אני בבניין די גדול (15 קומות)
מנצל את החיבור שלי נהדר
אם מה שאתה אומר אכן קורה, אז שאר השכנים לא יכלו לראות אפילו טלוויזיה.
אין תלונות כאלו אצלנו בבניין.

sys_admin
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שרשור שלא נקרא #154 

אז יש לכם בניין מיוחד 😄
מעבר לכך שאני נתקל בעניין זה חדשות לבקרים, אז גם הנושא זה עלה בעבר אפילו כאן ממש בפורום זה, כבר לפני מספר חודשים, כולל התמונות של המתגים המדוברים של פרטנר. ואם צריך להזכיר, או לא להעמיס על המנגנון החיפוש של האתר, אז אין בעיה ואני יכול לתת קישור ישיר לדיון הרלוונטי:
https://htmag.co.il/phpbb/viewtopic.php ... 7%99%D7%94

OMRIJ
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1511
נתן תודות: 17 פעמים
קיבל תודות: 187 פעמים

שרשור שלא נקרא #155 

מעניין, אנסה לבדוק מה יש אצלנו
לא יודע איך לא צועקים בבניין עם עשרות משפחות שרק אני לפעמים מנצל כמעט/את כל רחוב הפס

tzah
עוסק בתחום
עוסק בתחום

שרשור שלא נקרא #156 

06/02/2022 9:35  
sys_admin כתב:
מעניין איך שמת לב לזה. כי במציאות המצב הוא בדיוק הפוך ממה ששמת לב ובבזק "האפלואוד" הוא פי שניים וחצי יותר ממה שיש בפרטנר. אם בפרטנר עוד לפני חצי שנה עוד היו מוכנים לספק מהירות של הערוץ העולה כ 150M, אז היום הכי הרבה שהם מספקים זה 100M. ובבזק לעומת זאת, הערוץ העולה הוא 250M . גם החלק של החיבור לחו''ל, אם בספק של פרטנר לשרתים בחו''ל הערוץ העולה לא עלולה על כמה עשרות מגה, אז בבזק בינלאומי, לרוב הניתובים בחו''ל באמת מקבלים את אותם 250M.
גם בהקשר של "תשתיות מבוססות GPON" של בזק. המגבלה של 250M בערוץ העולה שהם מספקים, היא רק מגבלה ניהולית ואם מחר הם רוצים לבטלה, אז בלחיצת כפתור הם יכולים לספק כבר היום את הערוץ העולה במהירות של 1.5G אמתי. זה המצב.
מצד שני, שיטת P2P לא קיימת במונחים של טכנולוגיות וסוגי תקשורת והתקן תקשורת שפרטנר משתמשים, זה חיבור Ethernet רגיל ברשת שלהם, אפילו לא ב Metro Ethernet . ובנוסף לכך בדובר על כך שבניין שבו יש עשרות של לקוחות פעילים עם חבילת גלישה של 1G כל אחד, בפרטנר מחברים בדרך כלל למתג בבניין זה שה Uplink של מתג זה הוא גם 1G בלבד. וכך נוצר המצב, שמספיק שלקוח אחד מתוך עשרות הדיירים מנצל את הרוחב פס שמוקצה לו, אז שאר הדיירים בבניין נשארים עם חיבור שלא זז.
...
מעניין איך שמת לב לזה.
תשובה: פשוט יצא לי לבדוק :)

לא יצא לי לבדוק את בזק בינלאומי כספק אינטרנט, אבל כן יצא לי לבדוק את אנלימיטד וסלקום והאפלואוד בפירוש יותר נמוך בשתי החברות לעומת פרטנר, בדגש על חבילת 1Gbps.

אתה יודע שזו לא חוכמה גדולה להשוות Upload של חבילת 2.5Gbps לחבילת 1Gbps של פרטנר. מן הסתם, חבילות שונות וכנ"ל גם המחירים:)
אני מתכוון להשוואה של חבילות 1Gbps בלבד! זה ברור שפרטנר "תקועים" עם חבילת 1Gbps וברגע שיהיה ביקוש גדול גדול הם גם יצטרכו להשקיע לא מעט כסף בציוד קצה על מנת לעבור את הסף של 1Gbps.

גם ליתר דיוק, רושמים -> 250Mbps ולא 250M

xsoft7
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 472
נתן תודות: 16 פעמים
קיבל תודות: 42 פעמים

שרשור שלא נקרא #157 

נראה לי מה שTZAH ניסה להגיד שבהשוואה לחבילות זהות מצד בזק\סלקום לעומת פרטנר, הסירוס של בזק ברוחב הפס עקבי יותר.

אני אישית הייתי בסלקום 1 גיגה וקיבלתי 100 עגול, ולא 1 מגה ביט מעל (באפלואד). גם ההורדה התקשתה מאוד להגיד ל900.

להורים היה 300 בסלקום , קיבלו כ270 הורדה, כ30 העלאה.

לאחי יש פרטנר 600 - מקבל כ650 הורדה וכ70 העלאה.

שמתי להורים שלי סיבים של פרטנר (במקום סלקום) - מקבלים בחבילה 1 גיגה: 945\115

גם לי יש סיבים של פרטנר - מקבל 940 הורדה וכ115 העלאה.

MrYair
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3621
נתן תודות: 8 פעמים
קיבל תודות: 340 פעמים

שרשור שלא נקרא #158 

06/02/2022 23:48  
xsoft7 כתב:
נראה לי מה שTZAH ניסה להגיד שבהשוואה לחבילות זהות מצד בזק\סלקום לעומת פרטנר, הסירוס של בזק ברוחב הפס עקבי יותר.

אני אישית הייתי בסלקום 1 גיגה וקיבלתי 100 עגול, ולא 1 מגה ביט מעל (באפלואד). גם ההורדה התקשתה מאוד להגיד ל900.

...
אני גם לא הבנתי את המהירויות בפרטנר
יש לי 600/60 בפועל מקבל 563 על 70 - לא שאני מתלונן
אבל סתם מתוך סקרנות מעניין אותי לדעת למה זה לא 600 הורדה 60 העלאה.

sys_admin
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שרשור שלא נקרא #159 

06/02/2022 20:47  
tzah כתב:
מעניין איך שמת לב לזה.
תשובה: פשוט יצא לי לבדוק :)

לא יצא לי לבדוק את בזק בינלאומי כספק אינטרנט, אבל כן יצא לי לבדוק את אנלימיטד וסלקום והאפלואוד בפירוש יותר נמוך בשתי החברות לעומת פרטנר, בדגש על חבילת 1Gbps.

אתה יודע שזו לא חוכמה גדולה להשוות Upload של חבילת 2.5Gbps לחבילת 1Gbps של פרטנר. מן הסתם, חבילות שונות וכנ"ל גם המחירים:)
אני מתכוון להשוואה של חבילות 1Gbps בלבד! זה ברור שפרטנר "תקועים" עם חבילת 1Gbps וברגע שיהיה ביקוש גדול גדול הם גם יצטרכו להשקיע לא מעט כסף בציוד קצה על מנת לעבור את הסף של 1Gbps.

גם ליתר דיוק, רושמים -> 250Mbps ולא 250M
...
אז אתה מבין עכשיו שבעצם יצא לך לבדוק כלום ושום דבר?
וזה מסיבה פשוטה והיא שאתה מתחיל מזה שאתה משווה "שהאפלואוד בפרטנר גבוה יותר מזה של תשתיות מבוססות GPON" ושזה בגלל שהבנת: "שזה כנראה קשור לתוצרת פריסת הסיבים של פרטנר בשיטת P2P" ( שקיימת דרך אגב רק במוחם הקודח של אנשי מכירות של פרטנר ) ובסוף אחרי שמסבירים לך שכבר היום בחבילות המשווקות על ידי בזק ה"האפלואוד" ב"תשתיות מבוססות GPON" גבוהה פי שניים וחצי מזה שפרטנר מציעים וגם, אם פרטנר ירצו לעבור את "תשתיות מבוססות GPON" מבחינת מהירות של הערוץ העולה, לא תהייה להם שום אפשרות לעשות את זה ללא החלפה של כל הרשת שלהם, אז פתאום מסתבר שאתה בכלל משווה לא את המהירות של "האפלואוד" של פרטנר מול "תשתיות מבוססות GPON", אלה בכלל דבר אחר לגמרי.

ואני אספר לך סוד גלוי, מה שאתה משווה זה לא קשור כלל לסוג התשתית שבשימוש, אלה למשהו אחר לגמרי וזה למערכת של traffic shaping ולחבילות שמוגדרות במערכת billing של ספקים שונים, שאין בהן שום קשר לסוג התשתית שבשימוש. וזה יותר קשור אפילו להחלטות ניהוליות במערכות אלה ובחבילות גלישה שהוגדרו בהן ואם רוצים לשנות אותן ניתן לבצע את זה בלחיצת כפתור ללא החלפות של ציוד זה או אחר ובטח לא של טכנולוגיית חיבור.

sys_admin
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שרשור שלא נקרא #160 

07/02/2022 9:01  
MrYair כתב:
אני גם לא הבנתי את המהירויות בפרטנר
יש לי 600/60 בפועל מקבל 563 על 70 - לא שאני מתלונן
אבל סתם מתוך סקרנות מעניין אותי לדעת למה זה לא 600 הורדה 60 העלאה.
...
כפי שכבר כתבתי לפני זה, זה קשור אך ורק לזה איך הוגדר פרופיל של חבילת גלישה במערכת שמבצעת את traffic shaping. אם מחר פרטנר היה רוצה לכל מי שמזמין חבילה של 600/60, לספק בפועל את מהירות של 700/70, אז לא תהיה לו שום בעיה בכך. אבל, אם פרטנר למשל ירצו לספק חבילת גלישה שהיא יותר מ 1000 ולא משנה, אם זה בערוץ עולה או ביורד, אז זה לא יהיה אפשרי ללא החלפה של כל הציוד רשת שלהם.
מצד שני, בבזק למשל, אם מחר ירצו לספק חבילה של 2500 על 1500, לא תהיה להם שום בעיה לעשות את זה בלחיצת כפתור וללא החלפה של רכיב רשת אחד אפילו.

tzah
עוסק בתחום
עוסק בתחום

שרשור שלא נקרא #161 

07/02/2022 11:50  
sys_admin כתב:
אז אתה מבין עכשיו שבעצם יצא לך לבדוק כלום ושום דבר?
וזה מסיבה פשוטה והיא שאתה מתחיל מזה שאתה משווה "שהאפלואוד בפרטנר גבוה יותר מזה של תשתיות מבוססות GPON" ושזה בגלל שהבנת: "שזה כנראה קשור לתוצרת פריסת הסיבים של פרטנר בשיטת P2P" ( שקיימת דרך אגב רק במוחם הקודח של אנשי מכירות של פרטנר ) ובסוף אחרי שמסבירים לך שכבר היום בחבילות המשווקות על ידי בזק ה"האפלואוד" ב"תשתיות מבוססות GPON" גבוהה פי שניים וחצי מזה שפרטנר מציעים וגם, אם פרטנר ירצו לעבור את "תשתיות מבוססות GPON" מבחינת מהירות של הערוץ העולה, לא תהייה להם שום אפשרות לעשות את זה ללא החלפה של כל הרשת שלהם, אז פתאום מסתבר שאתה בכלל משווה לא את המהירות של "האפלואוד" של פרטנר מול "תשתיות מבוססות GPON", אלה בכלל דבר אחר לגמרי.

ואני אספר לך סוד גלוי, מה שאתה משווה זה לא קשור כלל לסוג התשתית שבשימוש, אלה למשהו אחר לגמרי וזה למערכת של traffic shaping ולחבילות שמוגדרות במערכת billing של ספקים שונים, שאין בהן שום קשר לסוג התשתית שבשימוש. וזה יותר קשור אפילו להחלטות ניהוליות במערכות אלה ובחבילות גלישה שהוגדרו בהן ואם רוצים לשנות אותן ניתן לבצע את זה בלחיצת כפתור ללא החלפות של ציוד זה או אחר ובטח לא של טכנולוגיית חיבור.
...

LOL עוד מעט תקבע שאני ביביסט שטוף מוח :). אני מבין שאתה לא הכי אובייקטיבי (עובד עם בזק). אני אומנם בעד פרטנר,
אבל בכל זאת משתדל להיות אובייקטיבי.

בדקתי את זה עם 2 חברות שונות: סלקום/אנלימיטד וביצעתי מאות בדיקות. אני מוכן להמר שגם בבזק הניצול רוחב פס של ה- UPLOAD לא
מירבי בהשוואה לפרטנר. כמו כן קראתי על כך במס' אתרים על כך השליטה של רוחב פס טובה יותר דרך תשתית P2P. אז אני באמת לא ממציא שטויות ובהחלט לא שטוף מוח :)

GPON Limitations
Passive, no full control of bandwidth allocation.

באתר אחר (ציטוט):
It is a passive connection, so there is no control over bandwidth allocation

אם אתה כ"כ בטוח בעצמך, אתה מוזמן לפתוח לי חשבון זמני בזק בינלאומי דרך הסיב של בזק ואבצע את כל הבדיקות עם רשימת השרתים שלי.
אני אפילו מוכן לרכוש מודול אופטי.

tzah
עוסק בתחום
עוסק בתחום

שרשור שלא נקרא #162 

06/02/2022 23:48  
xsoft7 כתב:

...

1) הבדיקות בארץ ממש אבל ממש לא רלוונטיות. אני מתכוון לבדיקות מול שרתים בחו"ל ולא בפתח תקווה, ת"א או נתניה :)
2) אני לא בדקתי את הביצועים של בזק פייבר, אבל כן בדקתי ביצועים של אנלימיטד וסלקום תשתית GPON מול מאות שרתים בחו"ל ואני טוען בצורה הכי פשוטה את הדבר הבא: לספק השירות קשה יותר לשלוט על הקצעת רוחב פס כך שרוחב הפס ינוצל במלואו או לפחות ברובו, בדגש על ה- UPLOAD. ואני גם טוען שזה קשור ישירות לטכנולוגיית GPON ולא לאיכות ספק האינטרנט.

idonavon1
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 128
נתן תודות: 6 פעמים
קיבל תודות: 6 פעמים

שרשור שלא נקרא #163 

07/02/2022 20:10  
tzah כתב:
LOL עוד מעט תקבע שאני ביביסט שטוף מוח :). אני מבין שאתה לא הכי אובייקטיבי (עובד עם בזק). אני אומנם בעד פרטנר,
אבל בכל זאת משתדל להיות אובייקטיבי.

בדקתי את זה עם 2 חברות שונות: סלקום/אנלימיטד וביצעתי מאות בדיקות. אני מוכן להמר שגם בבזק הניצול רוחב פס של ה- UPLOAD לא
מירבי בהשוואה לפרטנר. כמו כן קראתי על כך במס' אתרים על כך השליטה של רוחב פס טובה יותר דרך תשתית P2P. אז אני באמת לא ממציא שטויות ובהחלט לא שטוף מוח :)

GPON Limitations
Passive, no full control of bandwidth allocation.

באתר אחר (ציטוט):
It is a passive connection, so there is no control over bandwidth allocation

אם אתה כ"כ בטוח בעצמך, אתה מוזמן לפתוח לי חשבון זמני בזק בינלאומי דרך הסיב של בזק ואבצע את כל הבדיקות עם רשימת השרתים שלי.
אני אפילו מוכן לרכוש מודול אופטי.
...

איך הנושא קשור לביבי או למצביעי ליכוד?
זה לא פורום פוליטיקה של ילדים בני 15 תתנהג בהתאם...

sys_admin
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שרשור שלא נקרא #164 

07/02/2022 22:57  
tzah כתב:
1) הבדיקות בארץ ממש אבל ממש לא רלוונטיות. אני מתכוון לבדיקות מול שרתים בחו"ל ולא בפתח תקווה, ת"א או נתניה :)
2) אני לא בדקתי את הביצועים של בזק פייבר, אבל כן בדקתי ביצועים של אנלימיטד וסלקום תשתית GPON מול מאות שרתים בחו"ל ואני טוען בצורה הכי פשוטה את הדבר הבא: לספק השירות קשה יותר לשלוט על הקצעת רוחב פס כך שרוחב הפס ינוצל במלואו או לפחות ברובו, בדגש על ה- UPLOAD. ואני גם טוען שזה קשור ישירות לטכנולוגיית GPON ולא לאיכות ספק האינטרנט.
...
אז עכשיו אחרי הכל מה שהוסבר לך מסתבר שאתה פשוט לא מבין שאם בישראל אתה מקבל מהירות מסוימת ולחו''ל מהירות נמוכה יותר, אז זה לא קשור כלל לסוג התשתית, אלה לספק אינטרנט ולא משנה באיזה סוג תשתית מדובר בכלל.
וכפי שכבר ניתן היה לראות לפני זה, מה שבדקת זה כלום ושום דבר, וזה מסיבה הכי פשוטה והיא שבהקשר זה של תקשורת נתונים, מהירות תמיד תהיה מוגבלת בנקודה הכי צרה מבחינת רוחב פס בשרשרת הארוכה בין שני נקודות.

tzah
עוסק בתחום
עוסק בתחום

שרשור שלא נקרא #165 

08/02/2022 9:54  
sys_admin כתב:
אז עכשיו אחרי הכל מה שהוסבר לך מסתבר שאתה פשוט לא מבין שאם בישראל אתה מקבל מהירות מסוימת ולחו''ל מהירות נמוכה יותר, אז זה לא קשור כלל לסוג התשתית, אלה לספק אינטרנט ולא משנה באיזה סוג תשתית מדובר בכלל.
וכפי שכבר ניתן היה לראות לפני זה, מה שבדקת זה כלום ושום דבר, וזה מסיבה הכי פשוטה והיא שבהקשר זה של תקשורת נתונים, מהירות תמיד תהיה מוגבלת בנקודה הכי צרה מבחינת רוחב פס בשרשרת הארוכה בין שני נקודות.
...

טוב. עכשיו זה הסבר ותירוץ לא הכי משכנע..
אופי ישראלי. אתה ישיר מסיק לא מעט מסקנות לגבי מה אני לא יודע או לא יודע :)

גם כעובד מטעם בזק, קצת אובייקטיביות לא יכולה להזיק.

שלח תגובה

חזור אל “רשתות, אינטרנט ו- Fiber”