יש מישהוא עם ספק בזק ללא פיצול בפייבר?

פורום רשתות, IT ומחשוב כללי - רשתות, ראוטרים, מחשבים ניידים, אביזרים וכו'.
dmuyuy3
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 10
שם מלא: name name
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 0

שרשור שלא נקרא #16 

05/04/2022 17:25  
naorbh כתב:
בשמחה
קח בחשבון שאני עם IP קבוע
דרך אגב לovh אני מקבל מהירות מלאה לerith וגם לroubaix

image.png

image.png

image.png
...
תודה, עזרת לי. טוב לדעת שגם המהירות לחו"ל טובה (אתה מקבל 1~2.5 ג'יגה לחו"ל? יפה), בינתיים נראה כמו ניתוב די דומה למה שאני מקבל עם 014, פינג דומה (בחלק מהמקרים אף טוב יותר). אגב אצלי אני מקבל כ50ms ל-8.8.8.8 (גוגל), אבל לדעתי ההבדל כאן פחות משמעותי. מה לגבי 1.1.1.1 (cloudflare), האם הניתוב אליהם מקומי/ישיר (כ-15-20ms מקסימום, אפילו פחות), או עוד לא? יכול להיות שבעתיד הם גם יפעילו שרת מקומי...

אצלי ב014 כבלים:

תמונה

סך הכל מרוצה, מקווה שלא יאלצו אותי לעבור להוטנט...

want_upload
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 416
נתן תודות: 406 פעמים
קיבל תודות: 47 פעמים

שרשור שלא נקרא #17 

05/04/2022 17:25  
naorbh כתב:
קח בחשבון שאני עם IP קבוע
...
תגיד, בבקשה, כמה עולה IP קבוע בבזק

loko11
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 474
נתן תודות: 70 פעמים
קיבל תודות: 26 פעמים

שרשור שלא נקרא #18 

@dmuyuy3 פינגים מרשימים מאוד ביחסית להוט. אני בתשתית בזק ומקבל את אותם פינגים ולפעמים אף גרועים יותר. השתנה שם משהו לאחרונה?

naorbh
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 132
נתן תודות: 3 פעמים
קיבל תודות: 16 פעמים

שרשור שלא נקרא #19 

05/04/2022 18:15  
dmuyuy3 כתב:
תודה, עזרת לי. טוב לדעת שגם המהירות לחו"ל טובה (אתה מקבל 1~2.5 ג'יגה לחו"ל? יפה), בינתיים נראה כמו ניתוב די דומה למה שאני מקבל עם 014, פינג דומה (בחלק מהמקרים אף טוב יותר). אגב אצלי אני מקבל כ50ms ל-8.8.8.8 (גוגל), אבל לדעתי ההבדל כאן פחות משמעותי. מה לגבי 1.1.1.1 (cloudflare), האם הניתוב אליהם מקומי/ישיר (כ-15-20ms מקסימום, אפילו פחות), או עוד לא? יכול להיות שבעתיד הם גם יפעילו שרת מקומי...

אצלי ב014 כבלים:

תמונה

סך הכל מרוצה, מקווה שלא יאלצו אותי לעבור להוטנט...
...
כן די דומה בגדול. בזק עובדים על התת ימי של 014 ושל טמרס, שעל התת ימי של טמרס רוב הניתובים של בזק ממה שהבנתי.

כרגע לא מאלצים אף אחד, רק אם תרצה לעשות שינוי בתוכנית תהיה חייב לעבור לחבילה מאוחדת.
האמת שלא כזה הבנתי בדיוק את החוק החדש, אבל אם הבנתי נכון רק בעוד שנה השינוי יעשה "בכוח"
בכל מקרה אתה יכול להתחבר לשוק סיטונאי דרך בזק בינלאומי על כל תשתית בגדול, למרות שהוט עושים חיים קשים עם זה.

מבחינת 1.1.1.1 דרך בזק הניתוב עובר דרך בזק בינלאומי, מקבל 4MS, לגוגל אני מקבל 42-43MS, כך גם קיבלתי בבזק בינלאומי.

IP קבוע עולה 14.90 לחודש.

dmuyuy3
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שרשור שלא נקרא #20 

05/04/2022 19:06  
naorbh כתב:
כן די דומה בגדול. בזק עובדים על התת ימי של 014 ושל טמרס, שעל התת ימי של טמרס רוב הניתובים של בזק ממה שהבנתי.

כרגע לא מאלצים אף אחד, רק אם תרצה לעשות שינוי בתוכנית תהיה חייב לעבור לחבילה מאוחדת.
האמת שלא כזה הבנתי בדיוק את החוק החדש, אבל אם הבנתי נכון רק בעוד שנה השינוי יעשה "בכוח"
בכל מקרה אתה יכול להתחבר לשוק סיטונאי דרך בזק בינלאומי על כל תשתית בגדול, למרות שהוט עושים חיים קשים עם זה.

מבחינת 1.1.1.1 דרך בזק הניתוב עובר דרך בזק בינלאומי, מקבל 4MS, לגוגל אני מקבל 42-43MS, כך גם קיבלתי בבזק בינלאומי.

...
כן, גם אני הבנתי שיש לי עוד בערך שנה (החבילה שלי עם הוט תקפה עד 11/2022, עם 014 עד 1/2023), השאלה היא אם 014 ימשיכו לעבוד עם ה"שוק הסיטונאי" עד אז, אין לדעת... מבחינתי אני מוכן גם לשלם מעט יותר כדי להישאר אצלהם - שירות טוב, ip חיצוני "רגיל" שבקושי משתנה, בלי בעיות. לפי מה שקראתי בפרסומים שונים, בזק בינלאומי כחברה צפייה להפסיק לתת שירות ללקוחות פרטיים בשלב כלשהו.

אגב מניסיונות שעשיתי לטווח כתובות של בזק (שרתים בhetzner ו ovh) הטרייסים בכיוון השני מנותבים דרך 014 גם כן, מעניין.
לסיכום, העיקר שעובד טוב ויש אפשרות לקבל ip חיצוני, גם אם זה בתשלום (לדעתי סביר).

dmuyuy3
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שרשור שלא נקרא #21 

05/04/2022 18:58  
loko11 כתב:
@dmuyuy3 פינגים מרשימים מאוד ביחסית להוט. אני בתשתית בזק ומקבל את אותם פינגים ולפעמים אף גרועים יותר. השתנה שם משהו לאחרונה?
...
אני לא בטוח, בגדול אלו הנתונים שאני בדרך כלל מקבל. הדבר היחיד שאני זוכר שהשתנה לאחרונה זה שהיו כמה ימים של שדרוגים של התשתית באזורי (קיבלתי על כך sms יום לפני, והאינטרנט היה מושבת במשך כחצי שעה כל פעם), אבל לא שמתי לב לשינוי משמעותי בפינגים. אני מקבל את רוב המהירות של החבילה שלי - 500-450 מגה רוב הזמן

OMRIJ
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1511
נתן תודות: 17 פעמים
קיבל תודות: 187 פעמים

שרשור שלא נקרא #22 

05/04/2022 18:15  
dmuyuy3 כתב:
מה לגבי 1.1.1.1 (cloudflare), האם הניתוב אליהם מקומי/ישיר (כ-15-20ms מקסימום, אפילו פחות), או עוד לא? יכול להיות שבעתיד הם גם יפעילו שרת מקומי...
...
הם כבר מפעילים
פינג של פחות מ2ms

naorbh
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 132
נתן תודות: 3 פעמים
קיבל תודות: 16 פעמים

שרשור שלא נקרא #23 

05/04/2022 19:21  
dmuyuy3 כתב:
כן, גם אני הבנתי שיש לי עוד בערך שנה (החבילה שלי עם הוט תקפה עד 11/2022, עם 014 עד 1/2023), השאלה היא אם 014 ימשיכו לעבוד עם ה"שוק הסיטונאי" עד אז, אין לדעת... מבחינתי אני מוכן גם לשלם מעט יותר כדי להישאר אצלהם - שירות טוב, ip חיצוני "רגיל" שבקושי משתנה, בלי בעיות. לפי מה שקראתי בפרסומים שונים, בזק בינלאומי כחברה צפייה להפסיק לתת שירות ללקוחות פרטיים בשלב כלשהו.

אגב מניסיונות שעשיתי לטווח כתובות של בזק (שרתים בhetzner ו ovh) הטרייסים בכיוון השני מנותבים דרך 014 גם כן, מעניין.
לסיכום, העיקר שעובד טוב ויש אפשרות לקבל ip חיצוני, גם אם זה בתשלום (לדעתי סביר).
...
מבאס מאוד שכדי לקבל IP חיצוני צריך לשלם על זה עוד, אבל צריך להבין את המצב שהכתובות כמעט נגמרו בעולם והקנייה של פולים כאלה זה עסק מאוד יקר.
יש חברות גדולות וותיקות כמו פרטנר סלקום ובזק בינלאומי שקנו המון כתובות ואין להן את הבעיה הזו, ויש חברות קטנות יותר שעובדות עם NAT.
בזק חברה גדולה אבל שחקנית חדשה בתחום הספק, ולכן כנראה שהיא מעדיפה להשקיע באיכות השירות מאשר כמות ענקית של כתובות V4.

dmuyuy3
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שרשור שלא נקרא #24 

05/04/2022 19:39  
OMRIJ כתב:
הם כבר מפעילים
פינג של פחות מ2ms
...
הגיוני, אם הם משתמשים בשרת של בזק בינלאומי. האמת שלא כל כך הבנתי איך העניינים שם עובדים, הנחתי שאם 014 הם חברת-בת של בזק, הגיוני שהם יתמזגו, אבל אולי משום מה לא אישרו להם את זה. פשוט מוזר לי שבזק כחברת תשתית צריכה להקים חברת שירותי אינטרנט ISP "מאפס", לחתום על הסכמים עם חברות תעבורה ושרתים וכו', במקום להסתמך על המשאבים הקיימים ב014, אבל אולי הם יעשו עבודה טובה.

OMRIJ
חבר ותיק
חבר ותיק

שרשור שלא נקרא #25 

אני בפרטנר :)
היו אמורים להתקין היום וביטלתי בגלל הCGNAT

dmuyuy3
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שרשור שלא נקרא #26 

05/04/2022 19:47  
naorbh כתב:
מבאס מאוד שכדי לקבל IP חיצוני צריך לשלם על זה עוד, אבל צריך להבין את המצב שהכתובות כמעט נגמרו בעולם והקנייה של פולים כאלה זה עסק מאוד יקר.
יש חברות גדולות וותיקות כמו פרטנר סלקום ובזק בינלאומי שקנו המון כתובות ואין להן את הבעיה הזו, ויש חברות קטנות יותר שעובדות עם NAT.
בזק חברה גדולה אבל שחקנית חדשה בתחום הספק, ולכן כנראה שהיא מעדיפה להשקיע באיכות השירות מאשר כמות ענקית של כתובות V4.
...
המצב של חוסר בipv4 הוא אכן בעייתי, וההחלטה של בזק מובנת בהקשר זה, כי לרוב האנשים זה כנראה לא משנה. מעניין אם כשבעתיד 014 תפסיק לתת שירות ללקוחות פרטיים, הם יוכלו להעביר חלק מהכתובות שלהם לספק החדש של בזק. למיטב ידיעתי על הכתובות של 014 אמור להיות תשלום שנתי לא קטן, והם כנראה יעדיפו לחסוך אותו אם אין להם צורך בכל כך הרבה כתובות

OMRIJ
חבר ותיק
חבר ותיק

שרשור שלא נקרא #27 

הרוב לא ידעו על זה בכלל, ולא יפריע להם
אבל המדיניות צריכה להיות שהאחוז הקטן שכן צריך, שיוכל לקבל בלי תשלום נוסף/IP קבוע.
למרות שכתבו בהתחלה שגם IPV6 אין ובדיעבד יש, אז אולי הייתי מסתדר.

gabif
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 643
נתן תודות: 2 פעמים
קיבל תודות: 29 פעמים

שרשור שלא נקרא #28 

05/04/2022 14:12  
dmuyuy3 כתב:
היי, אילו טווחי כתובות ip קיבלת? שתי ספרות ראשונות למשל 185.130 או 2a02:1 פשוט מעניין אותי כי כרגע אני עם 014 דרך הוט אבל הסיבים של בזק קרובים לאזור מגורי וייתכן שאוכל להתחבר בקרוב... תודה!
...
147.235
2a06:c701

gabif
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 643
נתן תודות: 2 פעמים
קיבל תודות: 29 פעמים

שרשור שלא נקרא #29 

05/04/2022 19:06  
naorbh כתב:

...
מוזר שאני בבזק עם איפי קבוע מקבל ל 8.8.8.8 67ms עם 014 וגיימר קיבלתי 43ms

sys_admin
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3320
נתן תודות: 9 פעמים
קיבל תודות: 633 פעמים

שרשור שלא נקרא #30 

כזה PING, אפשר להחשיב לטוב? :)

שלח תגובה