שיחות קוליות בוואטסאפ לא מתחברות - רק על סיב בזק עם ספק בזק

פורום רשתות, IT ומחשוב כללי - רשתות, ראוטרים, מחשבים ניידים, אביזרים וכו'.
AlderaaN
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 171
נתן תודות: 44 פעמים
קיבל תודות: 16 פעמים

שרשור שלא נקרא #31 

16/06/2022 18:35  
AlderaaN כתב:
שלום ותודה על המידע.
האם נתקלת בסירוב מצד נציגי התמיכה הטכנית של בזק מלרשום את המספר הסידורי המקורי של ה ZTE F601 במערכות שלהם?
...
מעדכן: התקשרתי לתמיכה הטכנית של בזק.
אין בעיה לבצע את רישום המספר הסידורי של ה ZTE F601 במקום זה של מודול ה SFP של נוקיה.
הנציגה הראשונה שהגעתי אליה הבינה בדיוק על מה מדובר.
לדבריה, כ 2-3 דקות לאחר שהם מבצעים זאת במוקד, זה כבר אמור להיכנס לתוקף בכל המערכות של בזק ולאחר מכן נדרש ככל הנראה רק ריסטרט לציוד בבית הלקוח בכדי שייקח גם שם תוקף..

(טרם ביצעתי כל זאת אצלי)
16/06/2022 19:15  
shay_g כתב:
אני לא נגעתי בהגדרות האלה כלל,
פשוט נתתי לנציג של בזק את המספר הסידורי שרשום על המדבקה וזהו!,
חייגן PPPoE עובד מתוך הראוטר בלבד,
המלצה שלי זה לאפס (factory reset) את הZTE ולתת לבזק את המספר שרשום על המדבקה כי זה מספר ברירת המחדל של אותו המקמ"ש
...
תודה, איפסתי את ה ZTE F601.
טרם ביצעתי אצלי את החיבור שלו לנתב ASUS.
בנתיים נתב ה ASUS מחובר לממיר מדיה אופטי שרכשתי + מודול ה SFP של נוקיה.

itfan
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 188
נתן תודות: 3 פעמים
קיבל תודות: 57 פעמים

שרשור שלא נקרא #32 

16/06/2022 18:15  
Noam555 כתב:
ו.... שוב חזרתי,
העניין עם ההחלפת SN לא עובד.
24 שעות בדיוק לאחר החיבור, נאבד החיבור, ולא רק שלא חוזר עם כיבוי והדלקה אלא גם לא חוזר אם מחליפים חזרה לSFP.
בפעם הראשונה שזה קרה - אחרי שיחה עם נציג טכני הוא הצליח לעשות איזה ריסט למערכת בבזק והSFP חזר לעבוד, ואז חיברתי חזרה את הZTE.
בפעם השניה - מת לגמרי.
אין ברירה אלא לבצע החלפה במערכת של בזק למספר הסריאלי המקורי של הZTE.
...
צר לי לשמוע. תודה על האינפורמציה. זה כנראה מנהג חדש שלהם (כי אצלי עבד ZTE F601 על מספר סידורי של מודול SFP משהו כמו שבוע בלי שום בעיות; אבל זה היה לפני חודשיים בערך).

אגב, ההתנהלות שלהם שאתה מתאר בעניין הזה נשמעת לי די שערורייתית. הם יכולים בקלות לקנפג את המערכת שלהם כך שפשוט לא תתן להתחבר בצורה כזו עם מספר סידורי שברור שהוא שייך לציוד אחר של יצרן אחר (ארבע האותיות הראשונות של המספר הסידורי זה קוד היצרן). לחליפין, בהינתן שלקוח כבר מחובר אבל מזהים אצלו משהו שנראה להם "בעייתי" הם יכולים ליצור איתו קשר כדי לטפל בעניין. נראה שבמקום זה הם פשוט נתקו אותך מהאינטרנט באופן חד צדדי ובלי התראה מראש, למרות שלא היה בזה הכרח מבחינה טכנית. זה אומר שמבחינתם אין הכרה באינטרנט כתשתית חיונית והם לא מיחסים שום חשיבות לצורך שלנו בחיבור אינטרנט אמין.

Noam555 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 15
קיבל תודות: 3 פעמים

שרשור שלא נקרא #33 

16/06/2022 22:54  
itfan כתב:
צר לי לשמוע. תודה על האינפורמציה. זה כנראה מנהג חדש שלהם (כי אצלי עבד ZTE F601 על מספר סידורי של מודול SFP משהו כמו שבוע בלי שום בעיות; אבל זה היה לפני חודשיים בערך).

אגב, ההתנהלות שלהם שאתה מתאר בעניין הזה נשמעת לי די שערורייתית. הם יכולים בקלות לקנפג את המערכת שלהם כך שפשוט לא תתן להתחבר בצורה כזו עם מספר סידורי שברור שהוא שייך לציוד אחר של יצרן אחר (ארבע האותיות הראשונות של המספר הסידורי זה קוד היצרן). לחליפין, בהינתן שלקוח כבר מחובר אבל מזהים אצלו משהו שנראה להם "בעייתי" הם יכולים ליצור איתו קשר כדי לטפל בעניין. נראה שבמקום זה הם פשוט נתקו אותך מהאינטרנט באופן חד צדדי ובלי התראה מראש, למרות שלא היה בזה הכרח מבחינה טכנית. זה אומר שמבחינתם אין הכרה באינטרנט כתשתית חיונית והם לא מיחסים שום חשיבות לצורך שלנו בחיבור אינטרנט אמין.
...
זה מבוצע באופן אוטומטי ע"י המערכות שלהם. הנציגים הטכניים לא רואים שום מידע על זה במערכת שלהם מלבד שהתשתית בבית תקינה ועובדת אבל אין חיוג.
התחושה היא שבפעם הראשונה המספר הסידורי קיבל משהו שמקביל לban IP, ובפעם השניה כבר ban פרמננטי.
אל תשאל איזה נזק ליום העבודה היה בעקבות המקרה, שלא נדבר על רמות העצבים שעלו.
הsfp הוחזר לבזקסטור תמורת זיכוי מלא, בנתיים לקחנו be בשכירות כי תקלות כאלו לא באות בחשבון והשכירות החודשית שלו לא שווה את החוסר אונים של הנציגים מול ציוד שאין להם אפשרות לגשת אליו.
כנראה שבעתיד שוב אחטוף סיבוב ואחליף לzte הפעם כמו שצריך ונחזיר את הbe. תכלס היה אפשר פשוט לעשות את זה ישר אבל הראש לא חושב בסיטואציה כזו... ולא ידעתי אם זה יפתור את העניין.

ChinggisKhan
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2643
נתן תודות: 128 פעמים
קיבל תודות: 376 פעמים

שרשור שלא נקרא #34 

26/05/2022 16:07  
sys_admin כתב:
@Noam555
כמו שניחשת, נכון אני מאחד הישובים של משגב. ובדיוק מאותו אחד שהיה הראשון להשתתף בניסוי זה של בזק. בכלל כל ניסוי זה התחיל כסוג של התערבות עם החבר'ה של בזק או בדיחה ואני מהתחלה טענתי בניגוד לדעתם של אנשי בזק שפחות מחצי של הלקוחות הביתיים יתחברו לאפשרות זו של סיבים אופטיים, אם תהיה להם אפשרות כזו. ושברגע שצריך יהיה לעשות שיחת טלפון ובטח גם לשלם אפילו עוד עשר אחוז יותר ובטח, אם יותר בחשבון חודשי לחיבור אינטרנט, מבלי כבר לדבר על תשלום של התחברות, אפילו, אם הוא יהיה מחולק לתשלומים חודשיים, אז כל אלה שבמשך שנים טענו שהם חייבים חיבור מהיר לצורך עבודה מרחוק יחליטו שגם 30 עד 40 מגה שיש להם כבר שנים רבות זה יותר ממספיק לצרכים שלהם. מבלי כבר לדבר על אפשרות של חיבור במהירות של 2.5G, שבשביל כך הם יצטרכו לרכוש כמה ציודי רשת חדשים, שיעלו יותר מאלף ש''ח.
והיום אחרי חצי שנה של זמינות לחיבור של סיבים אופטיים בישוב ספציפי זה החיבורים הפעילים לסיבים הם פחות משליש של כל הבתים שבזק סיפקה להם אפשרות זו. ובשביל טוהר הניסוי, אפילו סוכם שיתקשרו לכל אחד מהלקוחות ויודיעו לו שהוא יכול להתחבר לשירות בכדי שלא ניתן יהיה לטעון שחלק לא התחברו מכיוון שלא ידעו על אפשרות זו.

ובקשר לכך שאפשר יהיה לפנות להנדסה של בזק ולספר להם על בעיה ידועה זו שאותה הרגשת ואשר למקורה שאותו הסברתי כאן בקצרה והפשטות, אז אני כבר דיברתי איתם על כך וזה לא גרם להם לעניין או להתרגשות כלשהי.
גם ששאלתי אותם מה קורה, אם לקוח יתקשר עם בעיה זו למוקד טכני, אז התשובה שלהם הייתה פשוטה ביותר והיא שהמוקדן או שיגיד ללקוח שלא מבין מה הוא רוצה ממנו, או יגיד שהוא יעביר את המידע להנדסה, רק בכדי לסיים את השיחה שההתפצלות שנוצרה בה לא כתובה בתסריט שמולו על המסך או שיגיד ללקוח ש"אנו לא תומכים בשיחות וואטסאפ" ובזה יגמר הסיפור. :lol:

בכל מקרה, אם אתה מתחבר לחבילה של 1G ולא של 2.5G, אז לפחות תדאג להתחבר לחבילה עם ערוץ עולה של 0.2G ולא של 0.1G. גם, אם אתה מתחבר לא לספק בזק בינלאומי, אלה לבזק, אז תזמין מהם כתובת IP קבוע ( שעולה גם כ 15 ש''ח לחודש ), אחרת תגלה כמה דברים נוספים מעניינים לא נעימים בחיבור אינטרנט.
...
אשמח להרחבה בנושא העדיפות של חיבור 1000/250 על פני 1000/100 (חוץ מעניין המהירות) והעניינים הנוספים הלא נעימים.

sys_admin
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3320
נתן תודות: 9 פעמים
קיבל תודות: 633 פעמים

שרשור שלא נקרא #35 

27/06/2022 17:14  
ChinggisKhan כתב:
אשמח להרחבה בנושא העדיפות של חיבור 1000/250 על פני 1000/100 (חוץ מעניין המהירות) והעניינים הנוספים הלא נעימים.
...
העדפה היא רק בהקשר של מהירות של הערוץ העולה, אם משווים את שני חבילות אלה של בזק.

ChinggisKhan
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2643
נתן תודות: 128 פעמים
קיבל תודות: 376 פעמים

שרשור שלא נקרא #36 

@sys_admin, תודה. יש עוד חסרונות לבזק כספק שכדאי להכיר ?

shay_g
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 88
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 17 פעמים

שרשור שלא נקרא #37 

27/06/2022 19:03  
ChinggisKhan כתב:
@sys_admin, תודה. יש עוד חסרונות לבזק כספק שכדאי להכיר ?
...
הבעיה הנוספת שלהם בספק החדש זה CGNAT

במשך השנה הראשונה הייתי עם סיב אופטי (ספק בזק בינלאומי תשתית בזק) לא היה אפילו תקלה אחת!!!,
שנגמר השנה ואמרו לי 145 שקל וספק בזק או 175 שקל ולהישאר עם בזק בינלאומי ואחרי עוד תקופה המחיר יעלה בעוד כ-25 שקל,
בגלל שיש לי צורך בפתיחת פורטים העדפתי לעבור אל סלקום כי שם לא שם אהיה מאחורי NAT,
בסלקום אני משלם 120 שח על הכל והמחיר ישאר ככה גם אחרי שנה (קיבלתי מתאם סיב במקום ראוטר),
בינתיים הכל סבבה שם

sys_admin
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3320
נתן תודות: 9 פעמים
קיבל תודות: 633 פעמים

שרשור שלא נקרא #38 

28/06/2022 18:54  
shay_g כתב:
הבעיה הנוספת שלהם בספק החדש זה CGNAT

במשך השנה הראשונה הייתי עם סיב אופטי (ספק בזק בינלאומי תשתית בזק) לא היה אפילו תקלה אחת!!!,
שנגמר השנה ואמרו לי 145 שקל וספק בזק או 175 שקל ולהישאר עם בזק בינלאומי ואחרי עוד תקופה המחיר יעלה בעוד כ-25 שקל,
בגלל שיש לי צורך בפתיחת פורטים העדפתי לעבור אל סלקום כי שם לא שם אהיה מאחורי NAT,
בסלקום אני משלם 120 שח על הכל והמחיר ישאר ככה גם אחרי שנה (קיבלתי מתאם סיב במקום ראוטר),
בינתיים הכל סבבה שם
...
עד כמה שאני זוכר, בסלקום החבילה המדוברת ( 1000 על 250 ) כלל לא קיימת. ואם כבר מדברים לא על ספק תשתית, אלה על ספק ISP, אז בספק ISP של בזק את הבעיה ש CGNAT ניתן למנוע בכך שמזמינים כתובת IP קובע. אבל את הבעיה של זמן ארוך של שיהוי לחו''ל ביחס לבזק בינלאומי זה לא פותר. כמובן שהנתון זה בסלקום או בפרטנר כספק ISP עוד יותר בעיתי.

TalosX
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 3
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שרשור שלא נקרא #39 

16/06/2022 19:24  
AlderaaN כתב:
מעדכן: התקשרתי לתמיכה הטכנית של בזק.
אין בעיה לבצע את רישום המספר הסידורי של ה ZTE F601 במקום זה של מודול ה SFP של נוקיה.
הנציגה הראשונה שהגעתי אליה הבינה בדיוק על מה מדובר.
לדבריה, כ 2-3 דקות לאחר שהם מבצעים זאת במוקד, זה כבר אמור להיכנס לתוקף בכל המערכות של בזק ולאחר מכן נדרש ככל הנראה רק ריסטרט לציוד בבית הלקוח בכדי שייקח גם שם תוקף..

(טרם ביצעתי כל זאת אצלי)

תודה, איפסתי את ה ZTE F601.
טרם ביצעתי אצלי את החיבור שלו לנתב ASUS.
בנתיים נתב ה ASUS מחובר לממיר מדיה אופטי שרכשתי + מודול ה SFP של נוקיה.
...
@AlderaaN , האם ביצעת כבר את החיבור בין ה-zte לבין נתב asus שלך? אם כן, הכל עובד כמו שצריך?
יש לי גם נתב של asus שאני מעוניין לחבר במקום ה-befiber ואני רוצה לדעת האם יש טעם להזמין באמת את ה-zte.

במידה ו-zte אכן פותר את רוב הבעיות בחיינו, אני רואה שמסתובבים בפורומים ובפייסבוק שני לינקים לרכישה מאלי אקספרס -
אחד עם מעל מאה הזמנות, רובן של ישראלים, עם חיבור SC/UPC:
https://www.aliexpress.com/item/4000747 ... t=Pc2Msite
לינק שני, שהעלה מנהל קבוצת סיבים אופטיים ILFIBER בפייסבוק, למוצר עם שתי הזמנות בלבד, אך עם חיבור SC/APC, שהוא להבנתי החיבור בקצה הכבל שיוצא משקע בזק ומתחבר אל ה-bfiber:
https://www.aliexpress.com/item/1005004 ... c2isrMsite
כלומר המוצר בלינק השני אינו מצריך קניה של מתאם עבור המחברים ולא קניה של כבל סיב אופטי אחר כי הוא יכול להתחבר ישירות אל כבל הסיב האופטי הקיים של בזק. האם אני מפספס כאן משהו שבגללו הרוב המוחץ בוחר לקנות zte עם חיבור בעל פוליש UPC?

itfan
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 188
קיבל תודות: 57 פעמים

שרשור שלא נקרא #40 

29/06/2022 18:24  
TalosX כתב:
האם אני מפספס כאן משהו שבגללו הרוב המוחץ בוחר לקנות zte עם חיבור בעל פוליש UPC?
...
כן. גרסת הקושחה צריכה להיות הגרסה שמאושרת לשימוש ע"י בזק: V6.0.1P1T12
בלי זה, ספק רב אם בזק יאפשרו את השימוש.

AlderaaN
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שרשור שלא נקרא #41 

TalosX כתב:
@AlderaaN , האם ביצעת כבר את החיבור בין ה-zte לבין נתב asus שלך? אם כן, הכל עובד כמו שצריך?

כלומר המוצר בלינק השני אינו מצריך קניה של מתאם עבור המחברים ולא קניה של כבל סיב אופטי אחר כי הוא יכול להתחבר ישירות אל כבל הסיב האופטי הקיים של בזק. האם אני מפספס כאן משהו שבגללו הרוב המוחץ בוחר לקנות zte עם חיבור בעל פוליש UPC?
...
29/06/2022 19:33  
itfan כתב:
...
שלום TalsoX, טרם ביצעתי את החיבור.

בהמשך למה ש itfan ענה לך:
קראתי על מקרה או שניים (לא זוכר אם רק כאן או גם בקבוצת ILFiber), שאנשים הזמינו ZTE F601 שהוא לכאורה עם פורט SC/APC, אבל בפועל סופק SC/UPC.

אוכל להוסיף, שה ZTE F601 שקיבלתי (הוזמן SC/UPC, מהלינק הראשון שרשמת עם ה 110+ הזמנות), הגיע עם מיני "חוברת הפעלה/מפרט מוצר" ובה הפורט בכלל רשום כמשהו גלובאלי: "SC/PC", כלומר הם לא נכנסים בכלל למה קיבלת בפועל בקופסה..
ומכאן, אולי עדיף ללכת על הבטוח (הלינק הראשון) ומה שהוא גורר אחריו מבחינת או רכישת הכבל הנכון או המתאם הנכון.

shay_g
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 88
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 17 פעמים

שרשור שלא נקרא #42 

TalosX כתב:
יש לי גם נתב של asus שאני מעוניין לחבר במקום ה-befiber ואני רוצה לדעת האם יש טעם להזמין באמת את ה-zte.

במידה ו-zte אכן פותר את רוב הבעיות בחיינו, אני רואה שמסתובבים בפורומים ובפייסבוק שני לינקים לרכישה מאלי אקספרס -
אחד עם מעל מאה הזמנות, רובן של ישראלים, עם חיבור SC/UPC:
https://www.aliexpress.com/item/4000747 ... t=Pc2Msite
לינק שני, שהעלה מנהל קבוצת סיבים אופטיים ILFIBER בפייסבוק, למוצר עם שתי הזמנות בלבד, אך עם חיבור SC/APC, שהוא להבנתי החיבור בקצה הכבל שיוצא משקע בזק ומתחבר אל ה-bfiber:
...

בגלל שעברתי אל סלקום אני משתמש במתאם סיב שקיבלתי מהם אז כרגע יש לי 2 יחידות ZTE בגרסה שבזק תומכת ללא שימוש עם חיבור כחול (SC-UPC) ועוד כבל שיתאים אל החיבור המקורי של בזק (SC-APC) וגם מתאם SC-APC נקבה-נקבה

אם אתה גר לא רחוק ממני (קריית מלאכי) תבוא ותיקח במחיר שעלה לי

TalosX
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שרשור שלא נקרא #43 

תודה @itfan , פניתי אל המוכר בלינק השני והוא ענה שמדובר בגרסה 6.0 ובתת גרסה T11, אז עדיף לא להסתכן.

תודה גם @AlderaaN . נשמע שבאמת כדאי ללכת על הלינק הראשון הבטוח יותר ולקנות בנוסף כבל/מתאם.
אני לא מבין גדול בכלל, אבל לגבי מה שכתבת על חוברת ההפעלה והפורט "SC/PC" זה לא משהו גלובלי לפי מה שאני יודע, אלא עוד סוג של פוליש, שהוא גרסה קודמת של פוליש UPC. אבל מאחר ויש תאימות בין חיבור עם פוליש PC לבין UPC לרוב האנשים אין באמת בעיה וזה עובד להם גם אם מערבבים בין שני הסוגים.

@shay_g תודה, אני מעריך את ההצעה אבל גר רחוק ממך (בהרצליה).

AlderaaN
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שרשור שלא נקרא #44 

25/05/2022 18:01  
Noam555 כתב:
מאז המעבר - שיחות קוליות, וידאו, *בוואטסאפ בלבד*, *ממכשירי אנדרואיד בלבד* - מחייגות אבל כשעונים - לא מתחברות!
...
עדכון מעניין למעוניינים:
היום התפניתי להתעסק בחיבור ה ZTE F601 שברשותי ישירות לנתב.

אני מחובר לסיבים של בזק עם ספק בזק במהירות 1,000/250, בלי כתובת IP קבועה, כלומר מאחורי ה CGNAT שלהם.

ברשותי:
+ מתאם סיב שרכשתי ב KSP מדגם TP-Link Gigabit Ethernet MC220L V4
+ מודול SFP של נוקיה שרכשתי מבזק וקיבלתי במועד הגעת הטכנאי שלהם לדירה.
+ נתב ASUS RT-AX86U.

הנתב מבצע את החיבור לאינטרנט באמצעות חיגן PPPoE, כששם המשתמש עם סיומת @b1000 (קודם @ ואז b1000).

רגע לפני שאני מנתק את מתאם הסיב בכדי לחבר את ה ZTE F601, החלטתי לבצע את הבדיקה הבאה:
* מבטל את ה'נתונים לנייד' במכשיר האנדרואיד שלי, כדי לוודא שהכל עובר ישירות מהאינטרנט של בזק.
* מחבר את מכשיר האנדרואיד שלי ל WiFi של נתב ה ASUS.
* מוציא שיחת ווידאו בוואצאפ מהאנדרואיד שלי, לאנדרואיד אחר, שלא נמצא באותה השכונה - עובד.
* מוציא שיחה קולית בוואצאפ מהאנדרואיד שלי, לאנדרואיד אחר, שלא נמצא באותה השכונה - עובד.
* האנדרואיד האחר, שלא נמצא באותה השכונה מוציא שיחת וידאו בוואצאפ לאנדרואיד שלי - עובד.
* האנדרואיד האחר, שלא נמצא באותה השכונה מוציא שיחה קולית בוואצאפ לאנדרואיד שלי - עובד.

מפספס משהו, או שמישהו בבזק סידר את העניין?
30/06/2022 16:13  
TalosX כתב:
לגבי מה שכתבת על חוברת ההפעלה והפורט "SC/PC" זה לא משהו גלובלי לפי מה שאני יודע, אלא עוד סוג של פוליש..
...
התכוונתי לכך, שהם פשוט לא יורדים לרזולוצייה ב"ספרון המידע/חוברת ההפעלה" הזו, מבחינת איזה סוג פורט קיבלת ב ZTE F601 שסופק לך בקופסא.

TalosX
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שרשור שלא נקרא #45 

29/06/2022 19:33  
itfan כתב:
...
בדקתי גם עם המוכר מהלינק הראשון, הפופולארי יותר, ולצערי גם הוא ענה שמדובר בגרסה V6.0 T11.
נראה שאין ברירה וצריך להזמין zte עם גרסת קושחה שלא מתאימה במאה אחוז לבזק. מקווה שכל מי שרכש באמת עובד לו.

שלח תגובה

חזור אל “רשתות, אינטרנט ו- Fiber”