שרשור תגובות: מצלמה כפולה לרכב VIOFO A229 DUO

חדשות ועדכונים של HT Magazine
alchemy
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 693
נתן תודות: 47 פעמים
קיבל תודות: 71 פעמים

שרשור שלא נקרא #16 

קניתי VIOFO A229 DUO כשהיא רק יצא עבור הרכב החדש של ההורים שלי, המצלמה מותקנת יותר מחודש, בינתיים אין להם תלונות, בדקתי אחרי ההתקנה, איכות צילום טובה מאוד משתי המצלמות וחיבור קואקס למצלמנ אחורית פחות מגושם מחיבור הישן שלהם של מיני USB.

יש לי ברכב של האשה מצלמה A129 DUO, מצלמה אחת התקלקלה אחרי שנתיים, התמונה נהייתה מטושטשת וכן ניקיתי את העדשה ומצלמה הייתה עם CPL מהיום הראשון, מצלמה נוספת שקניתי מדי פעם מצפצפת ללא סיבה ברורה ויש קיטעים בקבצים שמורים, התחיל לקרות גם אחרי שנתיים ,החלפת כרטיס זכרון לא עזר בהרבה.
הזמנתי A129 Plus רק שלא שמתי לב שספציפית עבור Plus המצלמה האחורית והכבל שונים, אז כרגע רק המצלמה הקדמית עובדת, עוד לא החלטתי מה לעשות עם זה.

ברכב שלי יש לי A119 v2 כבר מעל 5 שנים ללא בעיות, ההבדל שאין אצלי מצב חניה, אז המצלמה עובדת בפועל כ-5 שעות בשבוע ולא 24/7 כמו ברכב השני.

ziv_r
סמל אישי של משתמש
עורך ראשי HTmag
עורך ראשי HTmag
תגובות: 42949
נתן תודות: 1998 פעמים
קיבל תודות: 4462 פעמים

שרשור שלא נקרא #17 

הצפצופים שהזכרת, זה כל פעם מקבץ של 6 צפצופים?
ייתכן וזה בגלל ה- G-sensor שנדלק כי הוא מזהה תנועה חריגה. אפשר לשנות את הרגישות שלו לנמוכה יותר. הצפצופים מסמנים הקלטה שננעלת מפני מחיקה בגלל שחיישן ה- G-sensor הופעל, גיליתי את זה כאשר היה צפצוף בכל פעם שעליתי על פס האטה...

nir11
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3816
נתן תודות: 231 פעמים
קיבל תודות: 309 פעמים

Re:

שרשור שלא נקרא #18 

20/09/2022 9:50  
ziv_r כתב:
זוהי הערה טובה למי ששם מצלמה עם ערוץ אחד, אבל אם יש לכם מצלמת 2 ערוצים (כמו המצלמה שעליה מדובר בדיון זה), עדיין צריך לעשות "התקנה" עבור המצלמה האחורית.
ויש כאלו שמעדיפים להתחבר למצבר עבור אספקת מתח לצילום אירועים בזמן חנייה, אז מחבר USB-C לא יעזור.
...
לגבי מצלמה אחורית מן הסתם אתה צודק. לגבי שקע USB C שנמצא מעל המראה - חשבו על זה. השקעים האלה מקבלים מתח גם כשהרכב מכובה.
למעשה בכל רכבי VAG שקעי ה USB פעילים גם כשהרכב מכובה, משהו שקיים לפחות שבע שנים מהיכרותי. למען הסר ספק - רכב מכובה - הכוונה רכב עומד בחניה נעול.

ziv_r
סמל אישי של משתמש
עורך ראשי HTmag
עורך ראשי HTmag

שרשור שלא נקרא #19 

איך נמנעים ממקרה בו יש המון אירועים בזמן חנייה, המצלמה עובדת הרבה ומורידה את מתח הסוללה למצב בו היא לא מסוגלת להתניע את הרכב?

nir11
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שרשור שלא נקרא #20 

20/09/2022 12:53  
ziv_r כתב:
איך נמנעים ממקרה בו יש המון אירועים בזמן חנייה, המצלמה עובדת הרבה ומורידה את מתח הסוללה למצב בו היא לא מסוגלת להתניע את הרכב?
...
אין לי תשובה על זה למעט ההערכה וגם הנסיון שזה לא קורה. אני לא מומחה לחשמל אבל לדעתי צריכת החשמל של המצלמה מאוד נמוכה. הייתי במצבים שהרכב עמד בחניה שלושה שבועות וזה לא השפיע על המצבר.
כמו כן - מה ניתן לעשות לגבי זה? גם אם נחבר ישירות למצבר - גם אז קיים הסיכון שהוא יתרוקן. או שאתה מתכוון לחבר לסוללה אחרת שאני לא מכיר?

ziv_r
סמל אישי של משתמש
עורך ראשי HTmag
עורך ראשי HTmag

שרשור שלא נקרא #21 

ל- VIOFO יש ערכה של חיבור קבוע למצבר ל- VIOFO כפי שהצגתי בכתבה - וכן, המקרים האלו קורים כפי שכתבתי.
אין קשר לכמה זמן הרכב עמד ללא תזוזה, אלא לכמות האירועים שהוא זיהה. מספיק לשים את הרכב במרכז העיר לשעה והמצלמה כמעט ולא תפסיק לצלם. תחכה כמה שעות כאלו ואז נותר לי רק לאחל לך בהצלחה.

nir11
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שרשור שלא נקרא #22 

צריכת הסוללה היא פונקציה של כמות הארועים, ללא קשר לאם הם קרו מיידית אחד אחרי השני בצורה מרוכזת, או שקרו על פני חודש, כל עוד מצבר הרכב לא עבר טעינה בזמן הזה. לדוגמה, הרכב שלי עמד עם A119 בחניה ברחוב שעוברות בו (מול המצלמה), מאות מכוניות ביום, במשך שלושה שבועות (טיול בחול), ובסיום התקופה הרכב הניע ללא כל בעיה. יתר על כן מתח המצבר (שאני רואה דרך אפליקציה יעודית מרחוק), לא ירד בשום שלב מתחת לרמה מיטבית.
לפי דעתי מצלמה כזו לא יכולה לחסל את המצבר גם לא בתרחיש די קיצוני. מצבר עכשווי שורד גם לילה של אורות דרך דולקים והכוונה לנורות להט מסורתיות, לא LED.

ziv_r
סמל אישי של משתמש
עורך ראשי HTmag
עורך ראשי HTmag

שרשור שלא נקרא #23 

ברור שזה פונקציה של כמות האירועים, אמרתי את זה כבר פעמיים ועכשיו חזרת על זה שוב.
זה רכב חדש מה שיש לך, נכון? חכה שהמצבר יתיישן קצת או שיהיה לך יותר אירועים עם המצלמה ותיווכח בעצמך.

nir11
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

Re:

שרשור שלא נקרא #24 

20/09/2022 15:37  
ziv_r כתב:
ברור שזה פונקציה של כמות האירועים, אמרתי את זה כבר פעמיים ועכשיו חזרת על זה שוב.
זה רכב חדש מה שיש לך, נכון? חכה שהמצבר יתיישן קצת או שיהיה לך יותר אירועים עם המצלמה ותיווכח בעצמך.
...
אין שום חשיבות לגיל הרכב אלא לגיל המצבר ולמצב שלו.
בכל אופן לעניות דעתי הבלתי מקצועית ומנסיוני האישי המצלמה אינה צרכן משמעותי.
הערה שאינה קשורה: יצא לי לא מזמן לראות סרטון ביוטיוב על מצלמות רכב. נקדים ונאמר שיוטיוב זה לא מקור לאמת מוחלטת, ויחד עם זאת הסקירה ההיא נראה אמינה. מה שהוסבר שם זה שיש בשוק סהכ שלושה סוגי חיישנים ושכל יצרני המצלמות מתבססים עליהם. המבחן שם היה זיהוי מספר רכב, מה שנשמע לי מבחן הגיוני, וכל המצלמות שנבחנו שם, כולל דגם כלשהו של ויופו נכשלו במבחן הזה.
המסקנה שם הייתה שאין שום טעם להשקיע במצלמה יקרה, כי הגלאי רק קצת יותר טוב. הם טענו שבכלל עדיף לשים גו פרו.
לא להרוג את השליח.

alchemy
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 693
נתן תודות: 47 פעמים
קיבל תודות: 71 פעמים

שרשור שלא נקרא #25 

20/09/2022 12:53  
ziv_r כתב:
...
במצב חניה מה שנחסך זה מקום על SD CARD, כמעט אין הבדל בצריכת חשמל בין מצב רגיל למצב חניה :
https://dashcamtalk.com/forum/threads/a ... est.41012/

ziv_r
סמל אישי של משתמש
עורך ראשי HTmag
עורך ראשי HTmag

שרשור שלא נקרא #26 

ברור, אבל אנחנו מדברים על מצב בו המצלמה מצלמת הרבה אירועים, לא רק במצב חנייה.

nir11
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שרשור שלא נקרא #27 

מצאתי את סרטון הביקורת שהזכרתי קודם.
נאמר שם שההבדל בין מצלמות "הזבל" למצלמות האיכותיות שעולות עד פי 3 - זניח מאוד מבחינת איכות התמונה. יצרני המדגמים האיכותים מתמקדים יותר בכל מני פיצ'רים. בסופו של דבר להבנתי מדובר על כך שכל המצלמות משתמשות באותם רכיבי ליבה, כאשר הויופו משתמשת ברכיב מעט יותר עדכני, והיא אכן יוצאת יחסית טוב מהסקירה הזו, שכאמור מתמקדת באיכות התמונה, ולא בכל מני תכונות נוספות. לדעתי סרטון ששוה צפיה ונראה (למרות שאי אפשר לדעת בודאות) שאינו מוטה משיקולים מסחריים.

Almost EVERYONE is Wasting Money on Dash Cams. - YouTube

שלח תגובה

חזור אל “חדשות HT”