ברור והוא חכם14/11/2022 19:41boubi כתב: צודק, סקירה טובה כוללת גם תמונות אינפורמטיביות.
ככה צלם החתונה שלי אמר.
...
אני בינתיים מתחיל לבדוק את כל ה- Images
14/11/2022 18:41elxyzad כתב: כל הכבוד!
מה הפלט של?קוד: בחירת הכל
iperf3 -s -D && iperf3 -c 127.0.0.1...
ההתקנה קלה כי אתה רק צורב על sdcard. אני לא יודע איך הביצועים.15/11/2022 18:32kolin כתב: מעניין , יש לי RPI 4 , איך OPENWRT מבחינת התקנה והגדרות ? קלה ? האם זה יעבוד לי חלק ? אני בהוט+הוטנט עם חיבור קוסיאל. מה שכן , אני מאחורי NAT והחיבור LAN. אפשר לבצע load balancer כלומר lan to lan ? כי לא מוגדר לי חיבור WAN....
לא חייב. גם יש לך אפשרות לצרב את קבצי מערכת ההפעלה לשבב ה- eMMC15/11/2022 19:16elxyzad כתב: ההתקנה קלה כי אתה רק צורב על sdcard. אני לא יודע איך הביצועים.
אפשר לעשות הכל במגבלות החומרה....
אם יש emmc אז כמובן שאפשר לדחוף את הכל לשם, אבל עדיין להשתמש בsdcard זה הכי פשוט....
אין דבר כזה לדחוף "הכל", אבל נפח של 32GB בהחלט מספיק.16/11/2022 16:35elxyzad כתב: אם יש emmc אז כמובן שאפשר לדחוף את הכל לשם, אבל עדיין להשתמש בsdcard זה הכי פשוט.
אצלי ב rpi 400 אין emmc בכלל...
התכוונתי לכל מה שקשור למערכת ההפעלה.16/11/2022 17:22tzah כתב: אין דבר כזה לדחוף "הכל", אבל נפח של 32GB בהחלט מספיק.
הכרטיס זה הפתרון הכי קל. מבחינת מהירויות כתיבה/קריאה, עדיף להתקין הכל ב- eMMC...

אם כבר בדיקות כאלה, אז זה מה שמתקבל למשל אצלי ממערכת X64 הכי זולה:...

ארכיטקטורת ARM לא נולדה אתמול שלשום, אלה שהיא קיימת כבר מלפני יותר מ 37 שנים. וגם בשנות התשעים היו אלה שדימינו שהיא יכולה להתחרות ב X86 ומן הסתם שזה לא קרה. גם עוד לפני עשור ניסו ב MICROSOFT לעשות מחשבים ניידים עם מעבדי ARM. אבל זה עבר להם מהר מאוד.17/11/2022 10:30elxyzad כתב: מעבדי x86 הרבה יותר חזקים מarm.
אבל ימיו של x86 ספורים, אין שום הצדקה לארכיטקטורת cisc בימינו מלבד legacy code (המון קוד).
העתיד נמצא בrisc. או arm או risc-v....
אתה כנראה לא מבין מה ההבדל בין cisc ל risc. היתרונות של cisc כבר לא רלוונטיים כיום, כי הזכרונות והאחסון זולים הרבה הרבה יותר מלפני 40 שנה.17/11/2022 11:17sys_admin כתב: ארכיטקטורת ARM לא נולדה אתמול שלשום, אלה שהיא קיימת כבר מלפני יותר מ 37 שנים. וגם בשנות התשעים היו אלה שדימינו שהיא יכולה להתחרות ב X86 ומן הסתם שזה לא קרה. גם עוד לפני עשור ניסו ב MICROSOFT לעשות מחשבים ניידים עם מעבדי ARM. אבל זה עבר להם מהר מאוד.![]()
כך שגם בעתיד מעבדי ARM נפוצים הכי מתקדמים יספקו ביצועים נחותים פי כמה מאשר מעבדי X64 הכי חלשים, כפי שזה ניתן לראות גם עכשיו מהצילום שצירפתי.
וזו הסיבה של ARM תמיד תשער נישה של שימוש במכשירים שלא דרוש שם יותר מדי ממעבד מרכזי, אלה רק לנהל את החומרה ייעודית, כמו בסמרטפונים למשל או בסבוניות ביתיות שונות שכל מה שחשוב בהן זה שהן יהיו כמה שיותר זולות ועל ביצועים שם אין אפילו מה לדבר.
כך זה היה וכך זה ימשך והחלומות יישארו חלומות ולא יותר מכך....
נכון. גם לאחרונה יצא לי לסקור מיני פיסי מבוסס על חומרה של אינטל ואני אמור לקבל מוצר חדש17/11/2022 10:30elxyzad כתב: מעבדי x86 הרבה יותר חזקים מarm.
אבל ימיו של x86 ספורים, אין שום הצדקה לארכיטקטורת cisc בימינו מלבד legacy code (המון קוד).
העתיד נמצא בrisc. או arm או risc-v....
ראית את הביצועים של מחשבי אפל מבוססי ARM?17/11/2022 11:17sys_admin כתב: ארכיטקטורת ARM לא נולדה אתמול שלשום, אלה שהיא קיימת כבר מלפני יותר מ 37 שנים. וגם בשנות התשעים היו אלה שדימינו שהיא יכולה להתחרות ב X86 ומן הסתם שזה לא קרה. גם עוד לפני עשור ניסו ב MICROSOFT לעשות מחשבים ניידים עם מעבדי ARM. אבל זה עבר להם מהר מאוד.![]()
כך שגם בעתיד מעבדי ARM נפוצים הכי מתקדמים יספקו ביצועים נחותים פי כמה מאשר מעבדי X64 הכי חלשים, כפי שזה ניתן לראות גם עכשיו מהצילום שצירפתי.
וזו הסיבה של ARM תמיד תשער נישה של שימוש במכשירים שלא דרוש שם יותר מדי ממעבד מרכזי, אלה רק לנהל את החומרה ייעודית, כמו בסמרטפונים למשל או בסבוניות ביתיות שונות שכל מה שחשוב בהן זה שהן יהיו כמה שיותר זולות ועל ביצועים שם אין אפילו מה לדבר.
כך זה היה וכך זה ימשך והחלומות יישארו חלומות ולא יותר מכך....