02/12/2022 21:14
י-א כתב:
מה שמעניין בכול הדיונים האלה כולל אלו שאני פתחתי בזמנו זה שרואים רק וויכוחים ייצריים כאלה כשמדברים על אנתם. כאילו אנשים מרגישים שהאנתם זה הטופ ואסור להעביר ביקורת.
פיצ׳רים זה דבר שלרוב האנשים מאד חשוב ואחרים מוכנים להתפשר עליהם. אין לי בעיה עם זה חוץ מזה שאני לא מוכן להתפשר על זה בכול מחיר.
אמרו לי שאנתם למוסיקה זה מעולה. אז ניסיתי ולאוזן שלי (ואני מחשיב עצמי כאוזן מאד רגישה) לא הרגשתי הבדל ששווה את הוויתורים בפיצ׳רים.
ברמת הרב ערוצי לא נהיניתי בכלל מהאופן שאנתם מעביר ערוצי טלויזיה עם אודיו דו-ערוצי לדולבי פרולוגיק. הייתי מעביר בין הפורמטים שלו והעוצמות היו משתנות מעצמן בהפרשים גדולים ופיזור הצליל בין הסנטר לשאר הערוצים היה משונה בעיני מאד.
בקיצור - עבורי שהייתי עם פרוססור מרנץ זמן רב האנתם היה פשוט לא בשל.
בכול השבועיים שהוא אצלי הייתי בקשר עם האיש הטכני אצל היבואן וגם עם התמיכה הטכנית של היצרן לגבי הבעיות שהעליתי והתשובות שקיבלתי היו ״ככה זה״.
לא מחפש להשמיץ את אנתם ושיהיה לבריאות ולהנאה לכול מי שאוהב אותם.
...
זו גישה שאני מקבל באהבה.
אין פיצרים שאתה רוצה שיהיו לך, אז המכשיר לא בשבילך.
ניסית ולא התחברת מכל סיבה שהיא (ולא משנה אם הסיבה היא סובייקטיבית לחלוטין ולא בעיה של המכשיר, או בעיות במכשיר שגורמות לך לא להנות ממנו)? מקבל בהחלט.
יש הבדל גדול מהגישה של הבחור מרובה היוזרים, של קטילה רק כי הוא ראה איזה סרטון, וחושב שהוא יודע משהו על מוצר שהוא לא ראה או שמע בחיים.
אם אתה רואה הודעות שלי בפורום במשך השנים, בחיים לא כתבתי בתגובה למישהו תקנה את זה או תקנה את ההוא (למעט כשהשאלה הייתה לבחור בין רסיברים או רמקולים מסויימים, והייתה סיבה אובייקטיבית להעדפה של אחד על פני השני).
כמה שאני נהנה מהאנתם, לא ראית אף פעם שהמלצתי למישהו לקנות.
זאת כי אני בדיעה שאני לא יכול לדעת מה האדם השואל באמת מחפש, ולא כל מה שאני חושב שהוא טוב, יהיה טוב גם עבורו.
אנתם החליטו שהם הולכים על מכשירים עם מפרט ויכולות מסויימים, ומתרכזים ביכולת לייצר אודיו הכי טוב שהם יכולים.
לא לכולם זה מתאים, ואפילו לא כולם חושבים שהאודיו המתקבל הוא ברמה מספקת לצרכיהם (ולא משנה כרגע אם הם מעוניינים ללמוד איך להוציא את המקסימום מהמכשיר, או מעוניינים רק ב- next, next, end)
אמרו לי שאנתם למוסיקה זה מעולה.
...
זה בדיוק מה שאני לא אוהב.
מה זה אמרו לי?
מי שאמר שמע ובאמת מאמין? או שהוא רק ראה באיזה סרטון שמישהו אמר את זה?
וגם אם שמע ומאמין בעצמו, זה אומר שזה יעבוד גם אצלך?
מי שחשוב לו סטריאו, חייב ללכת ולשמוע בעצמו, ורצוי בביתו.
וממה שאני יודע, בלי סיסמאות, מי שבאמת מחפש סטריאו טוב, לא מוצא אותו במכשיר קולנוע ביתי.
פשוט כי זה לא הכלי הנכון למשימה.