מתי זמן טוב לרכוש כלי בישול למטבח ואיפה?

פורום לדיון על נושאים הקשורים לפן המסחרי ו/או השירותי של התחום (איפה קונים? כמה עולה? מי הייבואן? המלצות על חנות? ענייני ייבוא/מכס וכו').
mordsxx
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 238
נתן תודות: 6 פעמים
קיבל תודות: 15 פעמים

שרשור שלא נקרא #16 

מעבר לעניין של הציפוי להרבה מחבתים יש נטייה לתקמר עקב חימום מהיר וקירור במים קרים כשהמחבת עוד חם.
התוצאה היא שהבישול לא יוצא אחיד בגלל שהשמן זולג לצדדים במקום להתפזר לאורך ורוחב המחבת.
אישית מעדיף את הסדרה של AMT Gastroguss הגרמנית. אמנם יקר אבל סוס עבודה שעובד יותר מ 10 שנים,
לא מתקלף ולא מתקמר. בחישוב הסופי במקום להחליף מחבת מדי 4-3 שנים עדיף משהו כבד
ואמין היכול לשרת את בני הבית יותר מתריסר שנים.

gildmor
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1056
נתן תודות: 44 פעמים
קיבל תודות: 103 פעמים

שרשור שלא נקרא #17 

15/01/2023 17:52  
mordsxx כתב:
מעבר לעניין של הציפוי להרבה מחבתים יש נטייה לתקמר עקב חימום מהיר וקירור במים קרים כשהמחבת עוד חם.
התוצאה היא שהבישול לא יוצא אחיד בגלל שהשמן זולג לצדדים במקום להתפזר לאורך ורוחב המחבת.
אישית מעדיף את הסדרה של AMT Gastroguss הגרמנית. אמנם יקר אבל סוס עבודה שעובד יותר מ 10 שנים,
לא מתקלף ולא מתקמר. בחישוב הסופי במקום להחליף מחבת מדי 4-3 שנים עדיף משהו כבד
ואמין היכול לשרת את בני הבית יותר מתריסר שנים.
...
זה בדרך כלל קורה במוצרי מדבקה, מוצר סביר עם מסה סבירה לא מתעקם ככה סתם ובכל מקרה גם בגלל הציפוי לא מומלץ העניין של מים קרים בזמן שהכלי בטמפרטורה גבוה.
אני מעדיף לא לשלם כמעט פי עשר בערך על משהו שאולי יחזיק פי שניים מהסט שיש לי כרגע שבכיף יחזיק חמש שנים ויותר. היחס עלות תועלת לא מצדיק את זה מבחינתי.

Huber
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 66529
שם מלא: ערן
נתן תודות: 442 פעמים
קיבל תודות: 4031 פעמים

שרשור שלא נקרא #18 

סט 9 סירים/מחבתות מחברה מוכרת:

viewtopic.php?f=107&t=379670

gildmor
חבר ותיק
חבר ותיק

שרשור שלא נקרא #19 

16/01/2023 10:40  
Huber כתב:
סט 9 סירים/מחבתות מחברה מוכרת:

viewtopic.php?f=107&t=379670
...
לא עדיף כבר את זה?

חצי מחיר וחברה שמתמחית בתחום פלוס הרבה יותר חוות דעת.
נינג'ה אמנם ידועים במוצרים שלהם אבל הם לא באיכות הכי גבוה. סתם דוגמה ממשהו שניסיתי שלהם, הטוסטר אובן. למשטח פירורים התחתון השתמשו בחומר הפשוט כמו בטוסטרים של 100 שקל שקונים בסופר, הכל נדבק עליו והוא נשאר שחור ואין שום אפשרות לנקות אותו. שלא לדבר על חלקים אחרים בתוכו בדפנות שלא נגישים בכלל.

Huber
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 66529
שם מלא: ערן
נתן תודות: 442 פעמים
קיבל תודות: 4031 פעמים

שרשור שלא נקרא #20 

gildmor - לא מכיר ואין לי נסיון עם שניהם ככה שאינני יכול לתת חוו"ד או מידע אישי.

מניסיון שלי כבר המלצתי על החברה הזו, יש לנו אותם שנים רבות בבית והם מעולים מניסיון שלנו:
02/10/2022 13:11  
Huber כתב:
אני מזמין מאמזון. קנינו את הסט הזה לפני כ 7 שנים, משמש לרב הצרכים שלנו ועד היום מחזיק נפלא:

...

gildmor
חבר ותיק
חבר ותיק

שרשור שלא נקרא #21 

16/01/2023 11:28  
Huber כתב:
gildmor - לא מכיר ואין לי נסיון עם שניהם ככה שאינני יכול לתת חוו"ד או מידע אישי.
...
ולכן חשבתי שהטפאל עדיף מנסיון אישי עם אותה סדרה ספציפית. אני מסייג לאותה סדרה כי גם סדרות שונות של אותו יצרן יכולות להיות שונות לחלוטין מבחינת איכות. גם לטפאל יש עדיין את הסדרות טפלון הזולות יותר שמשווקים גם בארץ ולא הייתי מתקרב אליהם.

odedee
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 601
נתן תודות: 197 פעמים
קיבל תודות: 68 פעמים

שרשור שלא נקרא #22 

טפאל מעולה. הסט הספציפי קצת בומבסטי, יש בו לדעתי לא מעט מוצרים מיותרים. אבל המחיר טוב מאוד.

technicgeek פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 231
נתן תודות: 77 פעמים
קיבל תודות: 1 פעם

שרשור שלא נקרא #23 

15/01/2023 12:19  
gildmor כתב:
השאלה מה עם החלק הפנימי שבא במגע עם האוכל?
...
הכל נראה בסדר עם ציפוי פנימי. שמתי לב שיש מחבתים שעל התווית שלהם רשום לא לשטוף במים מחבת שעוד חם ויש להמתין עד שיתקרר. מעניין למה ובמה זה פוגע כי על המחבת של טפאל שלי אני לא מוצא את זה. רשום שמחבת עמיד מאוד לשריטות ואשפשר להשתמש בכלים ממתכת אף על פי כן יש לי חשש שזה נשמע יותר מדי טוב בשביל להיות מושלם ואני נזהר.

ChinggisKhan
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2643
נתן תודות: 128 פעמים
קיבל תודות: 376 פעמים

שרשור שלא נקרא #24 

קירור מהיר של מתכת עלול לגרום לה להתעוות. מה שיקרה שעם הזמן מרכז תחתית המחבת יתחיל להתרומם לעומת שולי התחתית.

שלח תגובה

חזור אל “ייבוא, תמחור ושירות”