מתי זמן טוב לרכוש כלי בישול למטבח ואיפה?
מעבר לעניין של הציפוי להרבה מחבתים יש נטייה לתקמר עקב חימום מהיר וקירור במים קרים כשהמחבת עוד חם.
התוצאה היא שהבישול לא יוצא אחיד בגלל שהשמן זולג לצדדים במקום להתפזר לאורך ורוחב המחבת.
אישית מעדיף את הסדרה של AMT Gastroguss הגרמנית. אמנם יקר אבל סוס עבודה שעובד יותר מ 10 שנים,
לא מתקלף ולא מתקמר. בחישוב הסופי במקום להחליף מחבת מדי 4-3 שנים עדיף משהו כבד
ואמין היכול לשרת את בני הבית יותר מתריסר שנים.
התוצאה היא שהבישול לא יוצא אחיד בגלל שהשמן זולג לצדדים במקום להתפזר לאורך ורוחב המחבת.
אישית מעדיף את הסדרה של AMT Gastroguss הגרמנית. אמנם יקר אבל סוס עבודה שעובד יותר מ 10 שנים,
ואמין היכול לשרת את בני הבית יותר מתריסר שנים.
זה בדרך כלל קורה במוצרי מדבקה, מוצר סביר עם מסה סבירה לא מתעקם ככה סתם ובכל מקרה גם בגלל הציפוי לא מומלץ העניין של מים קרים בזמן שהכלי בטמפרטורה גבוה.15/01/2023 17:52mordsxx כתב: מעבר לעניין של הציפוי להרבה מחבתים יש נטייה לתקמר עקב חימום מהיר וקירור במים קרים כשהמחבת עוד חם.
ואמין היכול לשרת את בני הבית יותר מתריסר שנים....
אני מעדיף לא לשלם כמעט פי עשר בערך על משהו שאולי יחזיק פי שניים מהסט שיש לי כרגע שבכיף יחזיק חמש שנים ויותר. היחס עלות תועלת לא מצדיק את זה מבחינתי.
- Huber
- חבר במועדון HT

- תגובות: 66529
- שם מלא: ערן
- נתן תודות: 442 פעמים
- קיבל תודות: 4031 פעמים
לא עדיף כבר את זה?...
חצי מחיר וחברה שמתמחית בתחום פלוס הרבה יותר חוות דעת.
נינג'ה אמנם ידועים במוצרים שלהם אבל הם לא באיכות הכי גבוה. סתם דוגמה ממשהו שניסיתי שלהם, הטוסטר אובן. למשטח פירורים התחתון השתמשו בחומר הפשוט כמו בטוסטרים של 100 שקל שקונים בסופר, הכל נדבק עליו והוא נשאר שחור ואין שום אפשרות לנקות אותו. שלא לדבר על חלקים אחרים בתוכו בדפנות שלא נגישים בכלל.
- Huber
- חבר במועדון HT

- תגובות: 66529
- שם מלא: ערן
- נתן תודות: 442 פעמים
- קיבל תודות: 4031 פעמים
gildmor - לא מכיר ואין לי נסיון עם שניהם ככה שאינני יכול לתת חוו"ד או מידע אישי.
מניסיון שלי כבר המלצתי על החברה הזו, יש לנו אותם שנים רבות בבית והם מעולים מניסיון שלנו:
מניסיון שלי כבר המלצתי על החברה הזו, יש לנו אותם שנים רבות בבית והם מעולים מניסיון שלנו:
02/10/2022 13:11Huber כתב: אני מזמין מאמזון. קנינו את הסט הזה לפני כ 7 שנים, משמש לרב הצרכים שלנו ועד היום מחזיק נפלא:
...
ולכן חשבתי שהטפאל עדיף מנסיון אישי עם אותה סדרה ספציפית. אני מסייג לאותה סדרה כי גם סדרות שונות של אותו יצרן יכולות להיות שונות לחלוטין מבחינת איכות. גם לטפאל יש עדיין את הסדרות טפלון הזולות יותר שמשווקים גם בארץ ולא הייתי מתקרב אליהם.16/01/2023 11:28Huber כתב: gildmor - לא מכיר ואין לי נסיון עם שניהם ככה שאינני יכול לתת חוו"ד או מידע אישי.
...
-
technicgeek
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 231
- נתן תודות: 77 פעמים
- קיבל תודות: 1 פעם
הכל נראה בסדר עם ציפוי פנימי. שמתי לב שיש מחבתים שעל התווית שלהם רשום לא לשטוף במים מחבת שעוד חם ויש להמתין עד שיתקרר. מעניין למה ובמה זה פוגע כי על המחבת של טפאל שלי אני לא מוצא את זה. רשום שמחבת עמיד מאוד לשריטות ואשפשר להשתמש בכלים ממתכת אף על פי כן יש לי חשש שזה נשמע יותר מדי טוב בשביל להיות מושלם ואני נזהר....
- ChinggisKhan
-
- חבר ותיק

- תגובות: 2643
- נתן תודות: 128 פעמים
- קיבל תודות: 376 פעמים
קירור מהיר של מתכת עלול לגרום לה להתעוות. מה שיקרה שעם הזמן מרכז תחתית המחבת יתחיל להתרומם לעומת שולי התחתית.