נכון. אבל שוב - איזה נאס ביתי אתה מכיר שמשתמש ב ZFS?17/01/2023 14:08TheCoolest כתב: הדיסקים האלה (SMR) מאד לא מומלצים למערכים מבוססים ZFS או מערכות קבצים דומות. הן לא יודעות להתנהל עם דיסקים כאלה בצורה טובה במיוחד....
פרסום באמאזון דילים - כונן NAS WD RED 3TB בכ174שח
- Huber
- חבר במועדון HT

- תגובות: 66529
- שם מלא: ערן
- נתן תודות: 442 פעמים
- קיבל תודות: 4031 פעמים
- Huber
- חבר במועדון HT

"אדם מממוצע" לא מחזיק נאס בבית, מסכים איתי? מי שמשתמש בנאס הוא לרב משתמש שכן יודע בגדול לחפש ולמצוא מידע. או לפחות להתייעץ בפורומים. ופה בדיוק הבעיה שלי עם הת'ד הזה, הוא מטעה. הוא יוצא מנקודת הנחה ראושונת ש SMR זה אסון ואין שום מקרים בהם אפשר להשתמש בדיסקים כאלו. וכבר הסברתי למה זה לא אנכון, לא אוהב לחזור על עצמי.17/01/2023 13:40Amir64 כתב: נכון, שכל אחד יעשה את השיקולים שלו.
הבעיה המרכזית היא שאין לאדם הממוצע את המידע לפיו יוכל להחליט את השיקולים שלו, או את ניהול הסיכונים שלו.
רואה פרסום לדיסק זול שמיועד ל- NAS ואומר קדימה נקנה.
רוב האנשים בכלל לא יודעים שיש טכנולוגיות שונות במבנה דיסקים עם יתרונות וחסרונות שונים.
...
בקיצור ולסיכום, כשהמחיר של ה RED הוא כחצי מהמחיר של ה PRO - בהחלט נכנס השיקול הכספי לתמונה ובהחלט יש מצב בו למשתמש עם נאס ביתי ממוצע ששתקציב הוא שיקול אצלו יכול לשקול דיסק SMR (ושוב, הראיתי כבר למה).
- Huber
- חבר במועדון HT

אתה מערבב 2 נושאים. התביעה הייתה על הטעיית הצרכנים. קרי לא צוין בשום מקום שזה דיסק SMR. זה כבר לא המקרה כיום. הת'רד הזה מתחיל במשפט "לא לגעת. לא מומלץ לקנייה" וזה כבר לא קשור בכלל לתביעה ומטרתה. אז לא רואה את הקשר של הנושא הזה לנושא עליו אנחנו דנים.17/01/2023 15:13Amir64 כתב: לא אני קבעתי שזו בעיה כללית.
בית משפט קבע בתביעות ייצוגיות נגד היצרן שמדובר בבעיה כללית ובהטעיית ציבור הרוכשים, ולכן החברה שילמה פיצוי לרוכשים.
כולל החובה לרשום על הדיסקים בסדרת ה- NAS באיזו טכנולוגיה הם, כדי להזהיר רוכשים עתידיים.
לפני החובה הזו החברה הסתירה מהרוכשים את המידע הזה, גם בצורה אקטיבית בצורת סירוב לספק את המידע בפניות אליה....
-
Amir64
-
- גורו

- תגובות: 9458
- נתן תודות: 160 פעמים
- קיבל תודות: 1577 פעמים
גם במחשב נייח הדיסק עושה לפעמים בעיות.17/01/2023 15:20Huber כתב: "אדם מממוצע" לא מחזיק נאס בבית, מסכים איתי? מי שמשתמש בנאס הוא לרב משתמש שכן יודע בגדול לחפש ולמצוא מידע. או לפחות להתייעץ בפורומים. ופה בדיוק הבעיה שלי עם הת'ד הזה, הוא מטעה. הוא יוצא מנקודת הנחה ראושונת ש SMR זה אסון ואין שום מקרים בהם אפשר להשתמש בדיסקים כאלו. וכבר הסברתי למה זה לא אנכון, לא אוהב לחזור על עצמי.
בקיצור ולסיכום, כשהמחיר של ה RED הוא כחצי מהמחיר של ה PRO - בהחלט נכנס השיקול הכספי לתמונה ובהחלט יש מצב בו למשתמש עם נאס ביתי ממוצע ששתקציב הוא שיקול אצלו יכול לשקול דיסק SMR (ושוב, הראיתי כבר למה)....
מי שמשתמש בתוכנות העושות כתיבות מרובות נפגע מביצועי הדיסק הזה, גם אם הוא עובד.
למה אתה הולך לסדרת PRO? מה הקשר שלה לעניין?
בכוונה מתעלם מסדרת PLUS, שנולדה במיוחד בגלל הרעש שנוצר כשעלו על העניין ש- WD מוכרת דיסקים SMR בסדרת NAS?
-
Amir64
-
- גורו

אתה מנסה להטעות ולשנות את הראייה על העניין, מסיבות לא מובנות. או שכן...17/01/2023 15:22Huber כתב: אתה מערבב 2 נושאים. התביעה הייתה על הטעיית הצרכנים. קרי לא צוין בשום מקום שזה דיסק SMR. זה כבר לא המקרה כיום. הת'רד הזה מתחיל במשפט "לא לגעת. לא מומלץ לקנייה" וזה כבר לא קשור בכלל לתביעה ומטרתה. אז לא רואה את הקשר של הנושא הזה לנושא עליו אנחנו דנים....
הטעיית הצרכנים היא מכירה של דיסקים SMR בתוך סדרה של דיסקים ל- NAS (לרוב במערכת RAID כל שהיא).
החלק החשוב בתביעה זו אי ההתאמה של המוצר למשימה שהחברה מציגה שהדיסק מיועד לה.
הטעיית הצרכנים היא לא אם כתוב SMR או לא.
יש ליצרנים אחרים גם דיסקים SMR (וגם ל- WD, בסדרה הכחולה) ואף אחד לא חשב לתבוע אותם על זה, ועדיין הם לא מפרסמים בהם את העובדה שמדובר ב- SMR.
- Huber
- חבר במועדון HT

לא התעלמת מכלום - זו טעות הקלדה, ה PLUS עולה כפול מה רגיל כרגע ב 6 טרה (כבר הראיתי את זה).17/01/2023 15:37Amir64 כתב: גם במחשב נייח הדיסק עושה לפעמים בעיות.
מי שמשתמש בתוכנות העושות כתיבות מרובות נפגע מביצועי הדיסק הזה, גם אם הוא עובד.
למה אתה הולך לסדרת PRO? מה הקשר שלה לעניין?
בכוונה מתעלם מסדרת PLUS, שנולדה במיוחד בגלל הרעש שנוצר כשעלו על העניין ש- WD מוכרת דיסקים SMR בסדרת NAS?...
עזוב - אנחנו טוחנים מיים. אני אמרתי מה שאמרתי וגיביתי הכל באסמכתות. שכל אחד יקח מזה מה שבא לו.
בהצלחה.
- Borderline1
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3361
- נתן תודות: 154 פעמים
- קיבל תודות: 426 פעמים
השרשור הזה רק ממחיש את חוסר התוחלת במניעת תגובות הפורום הדילים
עם כל ההערכה שיש לי כלפי מי שטורח לפרסם שם, רצוי גם לא להיות כל כך רגיש לכל דעה שמובעת לגבי דיל, ביקורת או דעה על מוצר או דיל אינה דעה או ביקורת על מפרסם הדיל
משום מה גם כאן וגם בעבר כל שרשור כזה הפך מהר מאד לויכוח בין המפרסם לבעל/י דעות אחרות וזה לא אמור להיות כך...
עם כל ההערכה שיש לי כלפי מי שטורח לפרסם שם, רצוי גם לא להיות כל כך רגיש לכל דעה שמובעת לגבי דיל, ביקורת או דעה על מוצר או דיל אינה דעה או ביקורת על מפרסם הדיל
משום מה גם כאן וגם בעבר כל שרשור כזה הפך מהר מאד לויכוח בין המפרסם לבעל/י דעות אחרות וזה לא אמור להיות כך...
- Huber
- חבר במועדון HT

קצת אופטופיק (הנושא עצמו כבר נחרש ואמרתי כל מה שיש לי להגיד), אבל פיטצר גאוני, ממליץ בחום:
-
- Capture.JPG
- (12.5 KiB) עדיין לא הורד
-
Amir64
-
- גורו

בעבר @huber הודה שלא מבין בזה כלום, וגם כתבתי לו שכמפרסם דילים אף אחד לא מצפה ממנו להבין בכל דבר שהוא מפרסם.17/01/2023 16:03Borderline1 כתב: השרשור הזה רק ממחיש את חוסר התוחלת במניעת תגובות הפורום הדילים
משום מה גם כאן וגם בעבר כל שרשור כזה הפך מהר מאד לויכוח בין המפרסם לבעל/י דעות אחרות וזה לא אמור להיות כך......
אבל זה נראה כאילו ההגנה על פרסום הדיל מאפילה על כל עובדה אחרת בהקשר לאותו דיל.
- Huber
- חבר במועדון HT

Amir64 - שמת לב שזה לא דיל שלי בכלל? 
אני פשוט כן במקרה מבין "קצת" במחשוב, והציק לי שאתה מטעה, אז הוכחתי את זה עם מספיק אסמכתות. עצוב אבל לא מנע ממך להמשיך להתעקש במקום להודות בטעות, ולגלגל את זה לפסים אישיים, וחבל.
אני פשוט כן במקרה מבין "קצת" במחשוב, והציק לי שאתה מטעה, אז הוכחתי את זה עם מספיק אסמכתות. עצוב אבל לא מנע ממך להמשיך להתעקש במקום להודות בטעות, ולגלגל את זה לפסים אישיים, וחבל.
- TheCoolest
-
- אחראי תחום מסכים

- תגובות: 17970
- שם מלא: ארתור ליברמן
- נתן תודות: 208 פעמים
- קיבל תודות: 2253 פעמים
- יצירת קשר:
אני חושב, אולי אני טועה, שבסינולוגי אפשר להשתמש ב-BTRFS וזו מערכת קבצים מקורבת ל-ZFS....
אני משתמש ב-FreeNAS ו-TrueNAS, זו מערכת שעובדת רק עם ZFS.
יש כאלה שאוהבים לעבוד עם ZFS גם על המחשב האישי שלהם. לשימושים מסויימים זו מערכת מצויינת.
אישית, אני לא רואה שום בעיה עם הפוסט המדובר. לדעתו של פות"ש עדיף לא לגעת בדיסקים כאלה עם מקל, אלא אם כן אתה יודע בדיוק מה ההשלכות של זה.
לארכיבים הדיסקים האלה אחלה, וזהו בערך - לדעתי.
- Huber
- חבר במועדון HT

אבל זה לא מה שהוא רק אמר. אם זה רק מה שהוא היה אומר, לא הייית טורח לתקן, זה מה שהוא אמר:17/01/2023 16:22TheCoolest כתב: אישית, אני לא רואה שום בעיה עם הפוסט המדובר. לדעתו של פות"ש עדיף לא לגעת בדיסקים כאלה עם מקל, אלא אם כן אתה יודע בדיוק מה ההשלכות של זה.
לארכיבים הדיסקים האלה אחלה, וזהו בערך - לדעתי....
ועל זה כבר הגבתי בהרחבה.15/01/2023 19:43Amir64 כתב: אזהרה.
זה דיסק בטכנולוגיית SMR
לא לגעת. לא מומלץ לקנייה, אלא אם השימוש הוא לגיבוי ולא לשימוש שוטף.
לא רק שהדיסק לא מתאים לשימוש ב- NAS, אלא שמסוכן להשתמש בו ב- NAS.
בגלל זה המחיר הנמוך....
וזה בדיוק מה שניסיתי להבהיר. במחיר שלהם לשימושים מסוימים שי להם בהחלט מקום. בנאדם שרוצה 6 טרה ויש לו 400 ש"ח בתקציב לא יכול לרכוש את ה CMR. ואם הוא צריך את זה לנאס/לארכיון - בהחלט אופציה....
יש פה כבר משתמש שהגיב שעשה בדיוק כך.
-
Amir64
-
- גורו

@huber
אתה כותב ל- @TheCoolest ש- "זה לא מה שהוא אומר", ומציג את הציטוט שזה בדיוק מה שאמרתי, רק לא הדגשת את הקטע:
אתה כותב ל- @TheCoolest ש- "זה לא מה שהוא אומר", ומציג את הציטוט שזה בדיוק מה שאמרתי, רק לא הדגשת את הקטע:
.אזהרה.זה דיסק בטכנולוגיית SMRלא לגעת. לא מומלץ לקנייה, אלא אם השימוש הוא לגיבוי ולא לשימוש שוטף.
לא רק שהדיסק לא מתאים לשימוש ב- NAS, אלא שמסוכן להשתמש בו ב- NAS.
בגלל זה המחיר הנמוך....