מה ההתלהבות סביב ה OLED והשחורים?

פורום מסכי OLED בחסות LG
ChinggisKhan
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2643
נתן תודות: 128 פעמים
קיבל תודות: 376 פעמים

שרשור שלא נקרא #31 

בסלון יש לי oled...

pearljam50000
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 446
נתן תודות: 201 פעמים
קיבל תודות: 14 פעמים

שרשור שלא נקרא #32 

ההבדל פשוט
אם אתה וידאופיל אתה תעריך כל שיפור קטן באיכות התמונה ואין ספק שOLED בטופ מהבחינה הזאת
ואם לא הכל יראה לך בערך אותו את הדבר
זה כמו שאם אתה לא אודיופיל אם תשמע MP3 או FLAC ברמקול בלוטות או ברמקול של פוקל שעולה כמו בית אז זה שוב ישמע לך בערך אותו הדבר

johnglock
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 99
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 22 פעמים

שרשור שלא נקרא #33 

אני לא מסכים.

הייתה לי פלזמה לפני שקנינו את ה-oled הראשונה, ואנחנו בבית לא פלצנים (יש לנו לדוגמה oled מליין CS ולא משהו ״יוקרתי״)
גם אני וגם אשתי ידענו להגיד שמסכי לד לא מתקרבים לצבעים של פלזמה בזמנו גם בלי להיות מבינים גדולים.
גם מסכי לד של פירמה כמו סמסונג לא התקרבו.

כשנגמר עידן הפלזמה, הלכנו לדבר הקרוב ביותר שעדיין נראה טוב מבחינת צבעים ה-oled.
וגם אז, כל בדיקה של מסכים אחרים העלו ש-oled הפתרון הכי טוב וכלכלי לדרישה שלנו.

קנינו לאחרונה oled בגודל 77 אינצ׳ (ליין cs כמו שאמרתי קודם) בסביבות 8 וקצת.
כל מסך מיני לד, מיקרו לד, או לד רגיל שעלה סכום דומה אפילו לא התקרב לתמונה של האולד הזו.
למעשה oled הוא לא פתרון יקר היום, הוא אפילו נהיה value for money אם אתה אוהב את התמונה שלו.

pearljam50000
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 446
נתן תודות: 201 פעמים
קיבל תודות: 14 פעמים

שרשור שלא נקרא #34 

27/01/2023 21:11  
johnglock כתב:
אני לא מסכים.

הייתה לי פלזמה לפני שקנינו את ה-oled הראשונה, ואנחנו בבית לא פלצנים (יש לנו לדוגמה oled מליין CS ולא משהו ״יוקרתי״)
גם אני וגם אשתי ידענו להגיד שמסכי לד לא מתקרבים לצבעים של פלזמה בזמנו גם בלי להיות מבינים גדולים.

כל מסך מיני לד, מיקרו לד, או לד רגיל שעלה סכום דומה אפילו לא התקרב לתמונה של האולד הזו.
למעשה oled הוא לא פתרון יקר היום, הוא אפילו נהיה value for money אם אתה אוהב את התמונה שלו.
...
איפה נקנתה?
תודה

רועי51
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 786
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 24 פעמים

שרשור שלא נקרא #35 

27/01/2023 21:11  
johnglock כתב:
אני לא מסכים.

...
מאשש. הטופ מבחינת איכות התמונה והצבע הוא מסך פלסמה. למרבה הצער אין יותר, כנראה שיקולי עלות ומשקל. הקרוב ביותר אח"כ הוא האולד. מגרעת משותפת אגב לשניים, סכנת צריבה. אח"כ בסוג של עירבוביה, השאר. אצלי יש CX אחת, 90T אחת ו QN90B אחת. הראשונה, אין מה לעשות טובה משמעותית בכל הנוגע לצבע ויציבות התאורה, השתיים האחרות פשוט פחות מוצלחות בתחומים אלו, גם הצבע הרווי שמאפיין את סמסונג לא עוזר, לפעמים הצבע עז מדי לפעמים חלש מדי, לא אוהב.

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 73659
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 572 פעמים
קיבל תודות: 4464 פעמים

שרשור שלא נקרא #36 

28/01/2023 9:07  
רועי51 כתב:
מאשש. הטופ מבחינת איכות התמונה והצבע הוא מסך פלסמה. למרבה הצער אין יותר, כנראה שיקולי עלות ומשקל. הקרוב ביותר אח"כ הוא האולד. מגרעת משותפת אגב לשניים, סכנת צריבה. אח"כ בסוג של עירבוביה, השאר. אצלי יש CX אחת, 90T אחת ו QN90B אחת. הראשונה, אין מה לעשות טובה משמעותית בכל הנוגע לצבע ויציבות התאורה, השתיים האחרות פשוט פחות מוצלחות בתחומים אלו, גם הצבע הרווי שמאפיין את סמסונג לא עוזר, לפעמים הצבע עז מדי לפעמים חלש מדי, לא אוהב.
...
פלאזמה זה ממש לא הטופ מבחינת איכות תמונה. יש לי עדיין בבית קורו. היא מגיעה ל rec709 (הטופ שהיה בזמנו, הרבה פחות טוב מ dci-p3) עם רזולוציה 1080p
(לא איכותי כמו 4k) עם 8 ביט בצבע (בניגוד ל 10-12 ביט כיום) עם תמיכה ב 60הרץ (בניגוד ל 240 במסכים מודרניים) עם עוצמת אור של 100 ניטים (מסכים עדכניים מגיעים בין 700-2000 ניטים).

אז עם כל האהבה שלי לטכנולוגיה והעובדה שלקח הרבה מאוד שנים להדביק את היכולות של קורו, כיום זה כבר ענתיקא ביחס ל oled ו qd-oled

TheCoolest
אחראי תחום מסכים
אחראי תחום מסכים
תגובות: 17970
שם מלא: ארתור ליברמן
נתן תודות: 208 פעמים
קיבל תודות: 2253 פעמים
יצירת קשר:

שרשור שלא נקרא #37 

אל תשכח שעם פלאסמה גם לא צריך תנור בחורף. חלק (רוב?) ממסכי פלאסמה צרכו הספקים הזויים שהגיעו למאות וואט בצפיה רגילה.

gkatz
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1504
נתן תודות: 81 פעמים
קיבל תודות: 85 פעמים

שרשור שלא נקרא #38 

19/01/2023 16:38  
lior96 כתב:
היי, לא הבנתי מה ההתלהבות סביב מסכי ה OLED וכל הקטע של השחור האמיתי?
כשהסתכלתי על המסכים האלו בהשואוות של RTINGS בגלל שהשחור מכבה את כל הLED (אני משער לפחות) אז לא רואים בסצנות חשוכות כלום. יש בור בתמונה אבל לא רואים שזה באמת בור..
אשלח תמונות להשוואה
https://i.rtings.com/assets/products/lP ... -large.jpg = LG C2
https://i.rtings.com/assets/products/kh ... -large.jpg = SONY X90H

לפי העין שלי אומנם הצבעים ב LG יותר יפים אך מבחינת להבחין במקומות חשוכים הסוני קצת לוקחת. אז על מה כל ההייפ?
אישית אני שונא סצינות חשוכות שאין לי מושג מה קורה מאחורי הקלעים.
יותר יתאים לי LED במצב הזה?
...
OLED זה לא בשבילך כנראה :)

shmizan
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 865
נתן תודות: 492 פעמים
קיבל תודות: 82 פעמים

שרשור שלא נקרא #39 

אחלה הסבר, אחלה פירוט, אחלה תגובה.
ישר כוח, המשך כך, תודה!
מקווים שיום אחד אולד יהיה גם בשבילנו, ובינתיים נמשיך להביט מלמטה בהערכה והערצה.

😂😂😂

lior96 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 116
נתן תודות: 9 פעמים
קיבל תודות: 1 פעם

שרשור שלא נקרא #40 

אז בסוף קניתי SONY 55'' OLED A80J והלכתי אחרי הביקורות והרעש, באופן כללי יש לי עין די טובה להבדלים והאמת שאני עדיין לא רואה איפה כל הבאז.
עניין השחורים מאחורה שמחוקים בסופו של דבר משגעים אותי וגרמו לי לשנות את הרמת של השחור והניגדיות של הטלוויזיה כדי לראות יותר אבל ברגע שמתמשים בזה אז כל השחור האמיתי בעצם נעלם והופך לדי אפור..
חוץ מזה טלוויזיה עם ויזואליות מטורפת, המון קינפוג אישי בהגדרות ושמע בין הטובים שיצא לי לשמוע.

shmizan
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 865
נתן תודות: 492 פעמים
קיבל תודות: 82 פעמים

שרשור שלא נקרא #41 

תתחדש.
רכשתי גם את אותו הדגם בדיוק לפני כמה חודשים.
מקווה שתהיה לך חוויה יותר טובה משלי.
אגב ה-cec עובד לך?
ממליץ לבטל עדכונים, ולבדוק לפני כל עדכון את ה-megathread ב-reddit. יצא לפני מס' ימים עדכון שדופק המון פונקציונליות..

lior96 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 116
נתן תודות: 9 פעמים
קיבל תודות: 1 פעם

שרשור שלא נקרא #42 

19/02/2023 11:15  
shmizan כתב:
תתחדש.
רכשתי גם את אותו הדגם בדיוק לפני כמה חודשים.
מקווה שתהיה לך חוויה יותר טובה משלי.
אגב ה-cec עובד לך?
ממליץ לבטל עדכונים, ולבדוק לפני כל עדכון את ה-megathread ב-reddit. יצא לפני מס' ימים עדכון שדופק המון פונקציונליות..
...
תודה, איך הייתה החוויה שלך?
לגבי ה CEC האמת שאני לא משתמש בעיקר בגלל שקניתי IR REMOTE CONTROL אז זה שולט לי כמעט בכל הבית בהמון מוצרים וזה מספיק לי
ועדכון הייתי חייב בגלל ה VRR לPS5 אבל לגבי העדכונים החדשים אבדוק על זה לפני ואשאר עם יד על הדופק אבל תודה רבה אשים לב לזה!

שלח תגובה

חזור אל “מסכי OLED בחסות LG”