התייעצות לגבי Anthem MRX 1140 8K

אודיו בקולנוע-ביתי ופורמטים רב-ערוציים - רסיברים, מגברי כח-רב ערוציים, פרוססורי-אודיו וכו'
ronenpg
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 71
שם מלא: רונן
נתן תודות: 17 פעמים
קיבל תודות: 12 פעמים

שרשור שלא נקרא #76 

03/04/2023 20:12  
masteraudio כתב:
בהשוואה לדור הקודם הדור החדש מהווה קפיצת מדרגה בהרבה מאוד פרמטרים.

עיצוב חדש ואלגנטי אשר מזכיר את פרוססורי העל של טרינוב/לינגדורף/סטורם-אודיו.
מערכת כיול אשר נחשבת לאחת מהטובות ביותר בשוק אבל מצריכה עקומת למידה אבל כאשר מערכת מכויילת התוצאה הסופית היא מדהימה.
ממשק WEB-UI אינטואטיבי אשר מגיש לך את כל המידע אשר צריך על-מנת לקנפג את המכשיר.
מערכת ניהול-באס ברמה גבוהה מאוד.
אפשרות לכייל שתי סאבים בניפרד כולל phase correction לאחר ביצוע הכיול ואז בלחיצת כפתור ניתן להעלות את התיקון לרסיבר/פרוססור.
ועוד שלל אפשרויות.
כרסיבר שיעודו העיקרי הוא קולנוע-ביתי קשה למצוא לו מתחרים.
ביצעת רכישה מעולה והעיקר הוא שאתה מרוצה וכל השאר ממש לא מעניין.
תהנה המון.
...
תודה רבה, מתרגש מאוד אבל מה עושים עם הממתנה :lol:

ronenpg
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל
חבר פעיל

שרשור שלא נקרא #77 

03/04/2023 20:14  
יהלי ב כתב:
ממשק ה WEB שופר מאד גם בדנון\מרנץ השנה. אני בספק רב אם ה 1140 יכול להשמע טוב יותר במוסיקה או סרטים מה CINEMA 40 לאחר כיול DIRAC. הדיווחים ברשת מאד מאד משבחים את הביצועים של ה CINEMA 40. אבל כמובן כל אחד שיעשה מה שטוב לו.
...
רק בשביל להמחיש לך איזה עלוב הממשק web במרנץ (גירסת קושחה אחרונה), קבל תמונה… זה ממש לא מדגדג את אנטם.
ושים לב שזה כך גם בדגם החדש, נשאר אותו הדבר, ראה באתר הרשמי של מרנץ דגם Cinema 50.

אני בטוח שהדגם החדש של מרנץ CINEMA 40 יהיה מעולה אבל אני איתם סיימתי וגם עם המותגים הגדולים האחרים, אחרי שנים של ניסיון (פיונר, סוני, מרנץ, דנון, ימאהה, אונקיו) כולם נשמעו אותו הדבר סטונד דחוס שאתה לא מבין מאיזה רמקול מגיע הסאונד.

אחרי חפירה קשה ושמיעה באנטם, הבנתי שאני אוהב את הסאונד של הפרדת הצלילים בהרבה יותר מהסאונד הדחוס שמתאים למוסיקה ואכן זה מה שמרנץ נותן למאזין, ולכן אנטם 1140 המתאים ביותר לי וגם לתקציב שלי.

וחוץ מזה האנטם 1140 זה המכשיר הכי סקסים שראיתי!
אגב גם מרנץ יפה, שגם בגלל זה קניתי אותו אבל הפעם אני רוצה מסך חיצוני גדול וברור כי במרנץ הוא היה יפה אבל בחייאת לא רואים כלום מהספה.

mulder
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6513
נתן תודות: 268 פעמים
קיבל תודות: 582 פעמים

שרשור שלא נקרא #78 

03/04/2023 21:51  
ronenpg כתב:
רק בשביל להמחיש לך איזה עלוב הממשק web במרנץ (גירסת קושחה אחרונה), קבל תמונה… זה ממש לא מדגדג את אנטם.
ושים לב שזה כך גם בדגם החדש, נשאר אותו הדבר, ראה באתר הרשמי של מרנץ דגם Cinema 50.

אני בטוח שהדגם החדש של מרנץ CINEMA 40 יהיה מעולה אבל אני איתם סיימתי וגם עם המותגים הגדולים האחרים, אחרי שנים של ניסיון (פיונר, סוני, מרנץ, דנון, ימאהה, אונקיו) כולם נשמעו אותו הדבר סטונד דחוס שאתה לא מבין מאיזה רמקול מגיע הסאונד.

אחרי חפירה קשה ושמיעה באנטם, הבנתי שאני אוהב את הסאונד של הפרדת הצלילים בהרבה יותר מהסאונד הדחוס שמתאים למוסיקה ואכן זה מה שמרנץ נותן למאזין, ולכן אנטם 1140 המתאים ביותר לי וגם לתקציב שלי.

וחוץ מזה האנטם 1140 זה המכשיר הכי סקסים שראיתי!
אגב גם מרנץ יפה, שגם בגלל זה קניתי אותו אבל הפעם אני רוצה מסך חיצוני גדול וברור כי במרנץ הוא היה יפה אבל בחייאת לא רואים כלום מהספה.
...
שמעת את האנטם אצלך או בחנות? שני דברים שונים לחלוטין.
לא הבנתי את המשפט "כולם נשמעו אותו הדבר סאונד דחוס שאתה לא מבין מאיזה רמקול מגיע הסאונד".
מוכר:
רמקולים מדפיים/תליה JAMO D500 THX
https://htmag.co.il/forum?q=dmlld3RvcGl ... Q9MzM4NjQ3

רמקולים Meridian תוצרת אנגליה.
https://htmag.co.il/forum/?q=dmlld3RvcG ... 1FUklESUFO

ronenpg
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל
חבר פעיל

שרשור שלא נקרא #79 

03/04/2023 21:56  
mulder כתב:
שמעת את האנטם אצלך או בחנות? שני דברים שונים לחלוטין.
לא הבנתי את המשפט "כולם נשמעו אותו הדבר סאונד דחוס שאתה לא מבין מאיזה רמקול מגיע הסאונד".
...
שמעתי את זה בחדר רגיל ולא אקוסטי ולא אצלי בבית.

קודם כל זו דעתי האישית שלי, כמובן שכל אחד יש לו טעם שונה מהאחר וזה בסדר גמור, אגב זה מה שמקסים בעולם קולנוע הביתי שיש הכל מהכל ולכל אוזן.

אנסה להסביר את מה שכתבתי טוב יותר,
אני עם תצורה של 5.2 רמקולים + 4 בתיקרה Atmos ולצערי לא הצלחתי להגיע למצב שיש הפרדת צלילים גבוהה בשום רסיבר שעבדתי איתו,
שלא תבין אותי לא נכון, האיכות מעולה! בטח במרנץ במוזיקה שהוא ממש מיוחד בזה. אבל משהו לי באופן אישי חסר…

לדוגמה, בתוכן ב-Atmos אתה שומע באמת מעולה את הסאונד, אבל אתה לא בדיוק מבין מאיפה הצליל מגיע, מהרמקולים למעלה? או מאחורה? מאיזה רמקול זה יצא? כן. מבינים שזה הגיע מהנקודה הרצויה אבל זה לא מופרד בצורה מושלמת וזה חסר לי מאוד.

שמעתי את אותו הבלו ריי באנטם (דגם ישן) בחדר רגיל הדומה לסלון שלי וזה היה נשמע מטורף! שמים וארץ ממה שיש לי היום, כל צליל היה מדוייק וידעתי ישר מאיפה זה מגיע.

לאחר חפירה קשה ברשת הבנתי שזה בדיוק מה שאנטם מביאים עוצמה עם הפרדת צלילים וזה מה שחשוב לי. הבנתי שזה הטעם שלי ולכן אני חייב לנסות את זה אצלי.

בלי קשר אני ממש ממש אוהב את הממשק web שלהם וכמובן את העיצוב המדהים.

טלHD
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו
תגובות: 13885
נתן תודות: 944 פעמים
קיבל תודות: 1091 פעמים

שרשור שלא נקרא #80 

50% מהתוצאה בסאונד זה מע' הכיול והחלל.
קח את כל המערכת ( רמקולים, אלק' והכל קומפלט), תחבר אותה בחלל אחר ותקבל תוצאה שונה לחלוטין.
לפעמים שונה דרמטית.

אז מי ששמע אנטם/מרנץ/ארקאם וכל מותג אחר בחלל אחר וקבע ש "יש לו הפרדת צלילים" טובה יותר ממותג xxx...
מפריח שטויות לאוויר.

בהחלט יש חללים מאתגרים יותר או פחות, אבל תמיד לחדר יש תרומה עצומה לתוצאה בסאונד ולכן מע' הכיול בחלל הספציפי שלך תוכל לתת תוצאה נפלאה או שלא תצליח בכלל להתמודד איתו.

היאמהה 3050 שלי נתן תוצאה מעולה בחלל הקודם שהיתה מותקנת בו המע'.
בחלל החדש/אחר, הוא לא מצליח להתמודד ביחוד מתחת ל 500hz.

אז הוא לא טוב? הוא היה מעולה בחלל אחר/קודם. כאמור, מה שלא מספיק טוב עכשיו היא מע' הכיול.

דרך אגב, בסטריאו (ללא סאב) שומעים מעולה, לא פחות.
כל ה"בעיות" מתרכזות לק"ב ובייחוד לכל התדרים מתחת ל 500hz.

אז הבאתי 2 מע' כיול מהטובות שיש...( arc ו Dirac)
במקרה המע' האלו היו בתוך קופסא שעל אחת היה כתוב אנתם ועל השניה היה כתוב nad.

אין ספק... התוצאה היתה טובה יותר משמעותית. קל לשמוע את זה תוך פחות מדקה.

העדפתי את ה DIRAC. לא בנוק אווט, כי גם ה ARC היה טוב מאוד, פשוט היה פחות דרמטי ויותר "אחורי" ורגוע בק"ב.

לסיכום...
עכשיו צריך לבחור את הקופסא שתריץ בתוכה dirac...
מסתבר שזה לא פשוט בכלל, כי התרגלתי לכל הפיצ'רים, הפשטות, האמינות והיעילות של יאמהה... הכל פשוט עובד ועובד טוב.

עדיין בתהליך חיפוש למצוא את הקופסא המחליפה בלי לשנמך לעצמי את התכונות שהתרגלתי אליהן עד היום.

בקיצור, אל תתפתה לאמירות שלא רלוונטיות לחלל שלך ולמע' שלך.

קח את 2 האופציות שהכי התחברת אליהן "על הנייר"... ותשמע אותם אצלך בבית. ההחלטה תהיה נכונה ואמיתית יותר מכל 1,000 דעות שתקרא ותשמע.
שלא לדבר על טעם אישי שגם הוא גורם מכריע במה לבחור.

י-א
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1677
נתן תודות: 35 פעמים
קיבל תודות: 47 פעמים

שרשור שלא נקרא #81 

טלhd צודק ביותר. בק״ב אין בעיה בכיווניות הצלילים שמ 500 הרץ ומעלה כי הצלילים האלה מאד כיווניים לאוזניים. הבעיה מתחילה מתדרים הנמוכים ובתחום הזה הבעיה מורכבת כי היא לא רק שבאסים הם יותר רוחביים אלא שהבאסים מושפעים מהפאזה שלהם. לדוגמה- כאשר וופר שמאל לא באותה פאזה עם וופר ימין אז כאשר הוא דוחץ אויר והשמאלי מושך אויר הם למעשה מבטלים אחד את השני. עכשיו תכפילו את זה בכמות הרמקולים בחדר ולזה תוסיפו את מה רצה במאי הסרט לייצר, נניח רצה שהבאס יעבור מימין לכיוון שמאל של החדר. כאן באה מערכת כיול טובה למשמעות.
להגיד צליל דחוס - קישקוש. אם המגבר לא יודע להפיק את תחום התדרים המלא אז הוא גרוע. אם פיענוח dac לא איכותי אז גוון הצליל יהיה גרוע.
אין כמו לבחור רסיבר בשמיעה בבית עם המערכת שלך. רק אז להחליט אם אתה נהנה או לא.

Avi_Dagan
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2251
נתן תודות: 632 פעמים
קיבל תודות: 381 פעמים

שרשור שלא נקרא #82 

03/04/2023 19:50  
ronenpg כתב:
מגניב טוב לדעת! והכי חשוב שהם ממשיכים לעדכן ולשפר מוצר שכבר 3 שנים בשוק.
...
זו גם דרך להסתכל על זה. דרך אחרת היא שלקח 3 שנים לטפל במשהו שלא היה אמור להיות מלכתחילה.
03/04/2023 22:56  
ronenpg כתב:
שמעתי את זה בחדר רגיל ולא אקוסטי ולא אצלי בבית.

קודם כל זו דעתי האישית שלי, כמובן שכל אחד יש לו טעם שונה מהאחר וזה בסדר גמור, אגב זה מה שמקסים בעולם קולנוע הביתי שיש הכל מהכל ולכל אוזן.

אנסה להסביר את מה שכתבתי טוב יותר,
אני עם תצורה של 5.2 רמקולים + 4 בתיקרה Atmos ולצערי לא הצלחתי להגיע למצב שיש הפרדת צלילים גבוהה בשום רסיבר שעבדתי איתו,
שלא תבין אותי לא נכון, האיכות מעולה! בטח במרנץ במוזיקה שהוא ממש מיוחד בזה. אבל משהו לי באופן אישי חסר…

לדוגמה, בתוכן ב-Atmos אתה שומע באמת מעולה את הסאונד, אבל אתה לא בדיוק מבין מאיפה הצליל מגיע, מהרמקולים למעלה? או מאחורה? מאיזה רמקול זה יצא? כן. מבינים שזה הגיע מהנקודה הרצויה אבל זה לא מופרד בצורה מושלמת וזה חסר לי מאוד.

שמעתי את אותו הבלו ריי באנטם (דגם ישן) בחדר רגיל הדומה לסלון שלי וזה היה נשמע מטורף! שמים וארץ ממה שיש לי היום, כל צליל היה מדוייק וידעתי ישר מאיפה זה מגיע.

לאחר חפירה קשה ברשת הבנתי שזה בדיוק מה שאנטם מביאים עוצמה עם הפרדת צלילים וזה מה שחשוב לי. הבנתי שזה הטעם שלי ולכן אני חייב לנסות את זה אצלי.
הכל מקרה, מקווה שתהיה מרוצה מהרכישה.

בלי קשר אני ממש ממש אוהב את הממשק web שלהם וכמובן את העיצוב המדהים.
...
נראה לי שאתה לא מצליח להסביר טוב את הכוונה שלך. אחד הדברים שאנשים הכי מחפשים הוא שהרמקולים "יעלמו". למשל: שידמה שהדיאלוג מגיע מפי השחקנים ולא מהסנטר שמתחת לטלויזיה .
Jack of some trades, master of none

ronenpg
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל
חבר פעיל

שרשור שלא נקרא #83 

04/04/2023 0:36  
Avi_Dagan כתב:

נראה לי שאתה לא מצליח להסביר טוב את הכוונה שלך. אחד הדברים שאנשים הכי מחפשים הוא שהרמקולים "יעלמו". למשל: שידמה שהדיאלוג מגיע מפי השחקנים ולא מהסנטר שמתחת לטלויזיה .
...
כמובן שלא התכוונתי לסנטר, אלא לסראונד והדיוק שלהם. אבל לא נורא כנראה שצריך לשמוע את ההבדל על מנת להבין…
אפשר לסכם שכל אחד והטעם שלו.

Avi_Dagan
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2251
נתן תודות: 632 פעמים
קיבל תודות: 381 פעמים

שרשור שלא נקרא #84 

03/04/2023 23:51  
טלHD כתב:
מסתבר שזה לא פשוט בכלל, כי התרגלתי לכל הפיצ'רים, הפשטות, האמינות והיעילות של יאמהה... הכל פשוט עובד ועובד טוב.
...
אחד מאלו נראה שיהיו הכי מתאימים...אם הגיעו/יגיעו לארץ:
Pioneer / Elite VSX-LX805
Pioneer VSA-LX805
Onkyo TX-RZ70
Integra DRX-8.4
Jack of some trades, master of none

Sourc3
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1292
נתן תודות: 120 פעמים
קיבל תודות: 138 פעמים

שרשור שלא נקרא #85 

03/04/2023 23:51  
טלHD כתב:
50% מהתוצאה בסאונד זה מע' הכיול והחלל.
קח את כל המערכת ( רמקולים, אלק' והכל קומפלט), תחבר אותה בחלל אחר ותקבל תוצאה שונה לחלוטין.
לפעמים שונה דרמטית.

אז מי ששמע אנטם/מרנץ/ארקאם וכל מותג אחר בחלל אחר וקבע ש "יש לו הפרדת צלילים" טובה יותר ממותג xxx...
מפריח שטויות לאוויר.

בהחלט יש חללים מאתגרים יותר או פחות, אבל תמיד לחדר יש תרומה עצומה לתוצאה בסאונד ולכן מע' הכיול בחלל הספציפי שלך תוכל לתת תוצאה נפלאה או שלא תצליח בכלל להתמודד איתו.

היאמהה 3050 שלי נתן תוצאה מעולה בחלל הקודם שהיתה מותקנת בו המע'.
בחלל החדש/אחר, הוא לא מצליח להתמודד ביחוד מתחת ל 500hz.

אז הוא לא טוב? הוא היה מעולה בחלל אחר/קודם. כאמור, מה שלא מספיק טוב עכשיו היא מע' הכיול.

דרך אגב, בסטריאו (ללא סאב) שומעים מעולה, לא פחות.
כל ה"בעיות" מתרכזות לק"ב ובייחוד לכל התדרים מתחת ל 500hz.

אז הבאתי 2 מע' כיול מהטובות שיש...( arc ו Dirac)
במקרה המע' האלו היו בתוך קופסא שעל אחת היה כתוב אנתם ועל השניה היה כתוב nad.

אין ספק... התוצאה היתה טובה יותר משמעותית. קל לשמוע את זה תוך פחות מדקה.

העדפתי את ה DIRAC. לא בנוק אווט, כי גם ה ARC היה טוב מאוד, פשוט היה פחות דרמטי ויותר "אחורי" ורגוע בק"ב.

לסיכום...

עדיין בתהליך חיפוש למצוא את הקופסא המחליפה בלי לשנמך לעצמי את התכונות שהתרגלתי אליהן עד היום.

בקיצור, אל תתפתה לאמירות שלא רלוונטיות לחלל שלך ולמע' שלך.

קח את 2 האופציות שהכי התחברת אליהן "על הנייר"... ותשמע אותם אצלך בבית. ההחלטה תהיה נכונה ואמיתית יותר מכל 1,000 דעות שתקרא ותשמע.
שלא לדבר על טעם אישי שגם הוא גורם מכריע במה לבחור.
...
היי טל מה משמע?
לא בחנת בזמנו את דיראק מול הגרסה הישנה יותר של arc?
זוכר שהגעת לתוצאות די דומות.
לא הגיוני יותר שתעשה עם המערכת כיול המעודכנת?

אני בצומת דרכים כמוך.. לא החלטתי עדיין למה לשדרג.

טלHD
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו
תגובות: 13885
נתן תודות: 944 פעמים
קיבל תודות: 1091 פעמים

שרשור שלא נקרא #86 

04/04/2023 14:11  
Sourc3 כתב:
היי טל מה משמע?
לא בחנת בזמנו את דיראק מול הגרסה הישנה יותר של arc?
זוכר שהגעת לתוצאות די דומות.
לא הגיוני יותר שתעשה עם המערכת כיול המעודכנת?

אני בצומת דרכים כמוך.. לא החלטתי עדיין למה לשדרג.
...
אם זה תלוי בי,
אני אשמח לבצע השוואה עדכנית בהזדמנות הראשונה שתהיה ל- ARC (אנתם 740/1140) מול DIRAC (דנון X4800 או ארקאם AVR21).
בחלל שלי עם הסט אפ שלי כמובן.

עופרפולק
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6378
נתן תודות: 21 פעמים
קיבל תודות: 373 פעמים

שרשור שלא נקרא #87 

זה כול הכוונה בסראונד שלא תדע מאיפה מגיע הצלילים והרעש בסרטים . אפילו שאתה יודע איפה הרמקול נמצא .
Sony 1040
Monitor mass

tomer077 פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 75
שם מלא: תומר
נתן תודות: 38 פעמים

שרשור שלא נקרא #88 

04/04/2023 22:17  
עופרפולק כתב:
זה כול הכוונה בסראונד שלא תדע מאיפה מגיע הצלילים והרעש בסרטים . אפילו שאתה יודע איפה הרמקול נמצא .
...
אז על הפרדת צלילים אני מבין שלא שמעת 🤦‍♂️

עופרפולק
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6378
נתן תודות: 21 פעמים
קיבל תודות: 373 פעמים

שרשור שלא נקרא #89 

כן תומר . למה אתה חושב שלא שמעתי הרי על זה מבוסס הסראונד . צליל מפה וצליל משם . אבל בוא נמשיך לשחק אותה שאחד מבין יותר מהשני פה . אה ובלי קשר מציע לך לשמוע את הסוני ואז תשמע כמה הוא לא רואה את האנטם ממטר . בסאונד .
Sony 1040
Monitor mass

mulder
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6513
נתן תודות: 268 פעמים
קיבל תודות: 582 פעמים

שרשור שלא נקרא #90 

מכין פופקורן.
מוכר: