טסלה - השרשור הרישמי
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 73659
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 572 פעמים
- קיבל תודות: 4464 פעמים
הכתב מוכר כשונא טסלה. הוא משתמש בהם בתור דוגמא גרועה לכל דבר ובכל הקשר, תמחור, אבזור, ממשק, כל דבר.
זה מהיום שהחברה הגיעה לארץ. יש עשרות כתבות שלו וכמובן שכל חברה אחרת עדיפה (תמיד יש לו מאמרי "זה הרכב שיהרוג את טסלה").
מה גם שבכלל הוא לא חובב גדול של רכבים חשמליים, הוא בהחלט איש של מנוע בנזין כבד ספורטיבי ורעשני.
אז לא טורח לקרוא מאמרים של כלכליסט על רכבים חשמליים, שום קשר בין זה לבין מידע עיתונאי, זה פשוט מאמרי דעה ואינטרפרטציה.
ואני חוזר שוב שמי שרוכש רכב כלשהו כהשקעה, רצוי שיקנה רכב אספנים ולא רכב מכמה העשורים האחרונים.
זה מהיום שהחברה הגיעה לארץ. יש עשרות כתבות שלו וכמובן שכל חברה אחרת עדיפה (תמיד יש לו מאמרי "זה הרכב שיהרוג את טסלה").
מה גם שבכלל הוא לא חובב גדול של רכבים חשמליים, הוא בהחלט איש של מנוע בנזין כבד ספורטיבי ורעשני.
אז לא טורח לקרוא מאמרים של כלכליסט על רכבים חשמליים, שום קשר בין זה לבין מידע עיתונאי, זה פשוט מאמרי דעה ואינטרפרטציה.
ואני חוזר שוב שמי שרוכש רכב כלשהו כהשקעה, רצוי שיקנה רכב אספנים ולא רכב מכמה העשורים האחרונים.
@nir11 זה לדוגמא ההבדל - אחרי 3 שנים ברכב חשמלי לא אמורות להיות שום "צרות קטנות ומציקות" פשוט כי נפטרו מהמון חלקים שא צריך - כלומר אמינות גבוהה יותר. לסוללות יש אחריות ל8/10 שנים וקילומטראז דיי גבוה - אז גם אם יהיה בעיה בסוללה היא באחריות ותוחלף, כמו שברכב בנזין מחליפים חלקים. בעיות סוללה תקפות גם לרכבים היברידיים והשוק הישראלי הוכיח שהוא מוכן לקנות אותן ויותר מכך - המכירות של הרכבים האלו רק עולה. ( קישור לתומר הדר בקלקליסט עם הנתונים)
לגבי השירות בישראל - הוא גרוע בכל סטנדרט אפשרי ובכל תחום, רק תסתכל על כמות המוסכים הירודים שיש בארץ לרכבי ICE ותבין למה אנשים שוקלים לקחת רכב חשמלי.
האם יש הרבה מכונים שיודעים לעשות את העבודה? בינתיים לא אבל יש.. כמה מהם באמת מקצועיים? אחדים.. בדיוק כמו כמות המוסכים הרגילים שבאמת טובים בעבודה שלהם.
לגבי השירות בישראל - הוא גרוע בכל סטנדרט אפשרי ובכל תחום, רק תסתכל על כמות המוסכים הירודים שיש בארץ לרכבי ICE ותבין למה אנשים שוקלים לקחת רכב חשמלי.
האם יש הרבה מכונים שיודעים לעשות את העבודה? בינתיים לא אבל יש.. כמה מהם באמת מקצועיים? אחדים.. בדיוק כמו כמות המוסכים הרגילים שבאמת טובים בעבודה שלהם.
-
Huber
- חבר במועדון HT

- תגובות: 66529
- שם מלא: ערן
- נתן תודות: 442 פעמים
- קיבל תודות: 4031 פעמים
מצאתי במקום אחר את הנתון הנ"ל לגבי עלות תדלוק "מיכל מלא" בטסלה:
"מיכל מלא" זה 57~ קילווואט.
מחיר קילווואט זה 60~ אגורות.
מישהו יכול לאשר שזה נכון?
מישהו יכול לאשר שזה נכון?
- TheCoolest
-
- אחראי תחום מסכים

- תגובות: 17970
- שם מלא: ארתור ליברמן
- נתן תודות: 208 פעמים
- קיבל תודות: 2253 פעמים
- יצירת קשר:
כן זה בערך המצב לדגם ה-RWD, סוללה 60KW עם כ-57-58 שמיש.
SR+ ממרץ עד אוגוסט 2021 יש סוללה של 55 קילווט מדצמבר 21 והלאה 6218/04/2023 14:28Huber כתב: מצאתי במקום אחר את הנתון הנ"ל לגבי עלות תדלוק "מיכל מלא" בטסלה:
מישהו יכול לאשר שזה נכון?...
LR ממרץ עד יוני 2021 75 לאחר מכן 77
P עם סוללה 82
רק SR+ עם סוללות LFP
Denon AVR-X4500H|Epson EH-TW5000|SVS Prime Tower|SVS Ultra Center|SVS PB2000|
Fluance Elite Bipolar Surround|Polk audio 2xOWM3 Atmos|Dune303
- sigamore
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4675
- נתן תודות: 374 פעמים
- קיבל תודות: 633 פעמים
יש כמובן גם את עניין "איבוד" האנרגיה שמשפיע על העלות (למרות שבטעינת AC סטנדרטית אפשר להסכים שההשפעה זניחה).18/04/2023 14:28Huber כתב: מצאתי במקום אחר את הנתון הנ"ל לגבי עלות תדלוק "מיכל מלא" בטסלה:
מישהו יכול לאשר שזה נכון?...
כך ש"מיכל מלא" (SR) בטעינה בייתית יגיע לעלות 35 שקלים לערך.
די טעלעוויזיע קאָסטן מיר וועגן פופצן טויזנט פונט !
-
Huber
- חבר במועדון HT

לדעתי הסקירה הכי יעילה למודל 3 למי שמתעניין ברכישת הרכב. זו לא סקירה של "איש רכב מקצועי", אלא סקרים של בעלים של הרכב - הרבה יותר אינפורמטיבי ויעיל לדעתי למי שרוצה לרכוש את הדגם:
- TheCoolest
-
- אחראי תחום מסכים

- תגובות: 17970
- שם מלא: ארתור ליברמן
- נתן תודות: 208 פעמים
- קיבל תודות: 2253 פעמים
- יצירת קשר:
היעילות ברכב שלי היא 90-95%.
הייתי מעגל ל-40 שקלים. אגורה לק"מ לפה או לשלם לא באמת תשנה הרבה בהוצאות.
הייתי מעגל ל-40 שקלים. אגורה לק"מ לפה או לשלם לא באמת תשנה הרבה בהוצאות.
תקנה כבר, אתה שנתיים מתלבט18/04/2023 16:39Huber כתב: לדעתי הסקירה הכי יעילה למודל 3 למי שמתעניין ברכישת הרכב. זו לא סקירה של "איש רכב מקצועי", אלא סקרים של בעלים של הרכב - הרבה יותר אינפורמטיבי ויעיל לדעתי למי שרוצה לרכוש את הדגם:
...
כל יום בלי טסלה זה בזבוז
Denon AVR-X4500H|Epson EH-TW5000|SVS Prime Tower|SVS Ultra Center|SVS PB2000|
-
Huber
- חבר במועדון HT

Nba - יש לי כבר את רב הסכום יושב ממתין בחשבון, אני צריך לסגור פינה קטנה בשביל "כמה שקלים" נוספים ואזמין. לא רוצה לבצע הזמנה לפני שכל הפינות הללו סגורות. אבל כן - זה משהו כבר די וודאי אם לא יהיה בלת"ם מאוד רציני.
-
Huber
- חבר במועדון HT

אתה מוכן לשים את הכסף שלך היכן שהמקלדת שלך מגיבה?...
-
Huber
- חבר במועדון HT

רק תוספת קטנה. אני לא מתלבט. אני כבר שנתיים רוצה. רק שלא היה לי את כל הסכום והמחיר כל הזמן עלה ועלה בתקופת הקורונה. עכשיו שהמחיר חזר כמעט למחיר ההתחלתי זה כבר עיניין של ימים בודדים להזמנה....
-
Huber
- חבר במועדון HT

אז נחליף דיבורים במעשים. אם אני מזמין את הרכב בחודש הקרוב (כנראה פחות אבל נקח מרווח בטחון לבלתמי"ם) - אתה משלם לי על תחנת הטעינה וההתקנה שלה, ואם לא אזמין, אני משלם לך את העלות הזו במזומן....
נעבור למעשים או שאתה זה שישאר בדיבורים?