טסלה - השרשור הרישמי

רכבי ICE, פלאגינים, היברידים וחשמליים כמו ג'ילי, טסלה, איוניק, MG
Huber פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 66529
שם מלא: ערן
נתן תודות: 442 פעמים
קיבל תודות: 4031 פעמים

שרשור שלא נקרא #1696 

הנה נתון שהפתיע אותי, מכייון שהייתי די בטוח שה FSD BETA עדיין במצב לא מזהיר. אחוז התאונות שלו נמוך משמעותית מאחוז התאונות הממוצע בארה"ב. תציד האמנתי שלתת למחשב לנהוג בסופו של היום וכאשר זה יהיה בשל יוביל להרבה הרבה פחות תאונות, מתסבר שאנחנו כבר שם:

https://www.notateslaapp.com/news/1370/ ... al-average

It is impressive to see the significant safety improvements showcased in Tesla's latest Impact Report, with FSD Beta users experiencing only 0.31 accidents per 1 million miles and Teslas with Autopilot engaged demonstrating even better safety performance, with only 0.18 accidents per 1 million miles. These statistics highlight the potential of autonomous systems to drastically reduce accident rates compared to the industry average of 1.53 accidents per 1 million miles. Furthermore, the report confirms that Tesla's vehicles remain safer than conventional cars even when the advanced driving features are not in use, thanks to their passive safety systems. As Tesla continues to innovate and develop its autonomous driving technology, it is setting a new standard for road safety and inspiring other automakers to adopt similar technologies, leading to a widespread reduction in accidents and improved road safety for everyone.

nir11
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3816
נתן תודות: 231 פעמים
קיבל תודות: 309 פעמים

שרשור שלא נקרא #1697 

01/05/2023 8:49  
oferlaor כתב:

1. האם עוד כמה דנים מדינת ישראל תדע להתמודד עם העליה בצריכה. אני מניח שבמינימום נעבור לעלות מבוססת דרישה (חשמל בלילה יעלה דרמטית יותר זול מאשר ביום)
...
תהיה עליה דרמטית בצריכה הביתית, ומגורמים יודעי דבר שאני משוחח איתם - המדינה ממש לא ערוכה לזה.
לגבי חשמל זול בלילה -לא מסתדר לי. אנשים יעדיפו לטעון בבית ולא בעבודה. הטעינה בבית תהיה בערב או בלילה. רובינו עובדים בשעות היום. לא רואה הגיון בכך שהתעריף הלילי יהיה דרמטית זול מול היום.

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 73659
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 572 פעמים
קיבל תודות: 4464 פעמים

שרשור שלא נקרא #1698 

ההגיון הוא בכך שמה שהכי חשוב זה למנוע גרף צריכה עם פיקים ושפל. צריך משהו אחיד. במהלך היום יש הרבה יותר מיזוג, חימום דודים, מכונות כביסה, מייבשים וכו׳ - אלה הצרכנים הכבדים של אנרגיה בבית.

היתרון ברכב הוא שאפשר לשטח יחסית את הצריכה שלו במהלך הלילה, יש לו הרבה שעות שהוא פשוט יושב בחניה. אפשר להתחיל בשעה מאוחרת ואפשר גם למרוח את הצריכה שלו לאורך יותר זמן.

eyalron
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1221
נתן תודות: 172 פעמים
קיבל תודות: 169 פעמים

שרשור שלא נקרא #1699 

01/05/2023 14:30  
oferlaor כתב:
ההגיון הוא בכך שמה שהכי חשוב זה למנוע גרף צריכה עם פיקים ושפל. צריך משהו אחיד. במהלך היום יש הרבה יותר מיזוג, חימום דודים, מכונות כביסה, מייבשים וכו׳ - אלה הצרכנים הכבדים של אנרגיה בבית.

היתרון ברכב הוא שאפשר לשטח יחסית את הצריכה שלו במהלך הלילה, יש לו הרבה שעות שהוא פשוט יושב בחניה. אפשר להתחיל בשעה מאוחרת ואפשר גם למרוח את הצריכה שלו לאורך יותר זמן.
...
האחידות הזו מיוצרת על ידי מתקני אחסון אנרגיה ענקיים. מאות ג'יגה וואט מאוחסנים ומשתמשים בהם כדי "לשטח את הגרף" בלי להוסיף עוד ועוד מתקנים לייצרו אנרגיה. מערכת המגה-פקס של טסלה היא דוגמא מצויינת לזה (אם כי יד עוד חברות שמייצרות סוללות ענק כאלה). הטענה הבסיסית היא שיש מספיק חשמל, אם רק נפרוס אותו בצורה אחידה על פני כל היום. מתקני אחסון אנרגיה הם כנראה הפתרון הכי קל לסיפור הזה. יצירת אנרגיה לאחסון כשהצריכה בשפל והפעלה כשישי פיק בצריכה. זה גם מאפשר יתירות למערכת ההחשמל כשישי תקלות וגם יחסית פשוט. בישראל אגב, יש מתקן אחסון אנרגיה עצום מבוסס מים (אגירה שאובה) שמופלים לתוך טורבינות ענק כשיש צריכת שיא על מנת ליצר עוד חשמל ונשאבים חזרה בשעות הקטנות של הלילה. זה עובד, אבל מאד יקר ופחות יעיל. https://windfarm.co.il/%D7%90%D7%A0%D7% ... %91%D7%94/

nir11
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3816
נתן תודות: 231 פעמים
קיבל תודות: 309 פעמים

שרשור שלא נקרא #1700 

זאת סוגיה מעניית. התשובה תמונה במספרים עצמם.
כיום נרשמים בישראל שיאי צריכה בימי הקיץ החמים, מה שמצביע לדעתי על מערכות מיזוג. בסופו של דבר, ברמה היומית יש פיק שחייבים לענות עליו.
השאלה היא, בהינתן מאות אלפי מכוניות חשמליות, האם זה עדיין ישאר הפיק, או שהפיק יעבור לשעה אחרת ביום? האם שיטוח הצריכה כמו שתואר פה יספיק כדי לרדת מתחת לרף הנוכחי?
שאלה אחרת - לגבי אותם מאגרי אנרגיה - להבנתי בסופו של דבר מדובר על סוללות. האם תהליך טעינות סוללות - אין במסגרתו איבוד אנרגיה (על חום?) . האם זה לא יהפוך אותו ליקר ולא כדאי?
התשובות לדעתי טמונות במספרים האמיתיים, שאני לא מכיר אותם.

אגב, ככל הידוע לי משיחה שקיימתי פעם עם בכיר בחברת החשמל, חלק מהחשמל המיוצר "חוזר" לחברת החשמל והם "מטפלים" בו עם נגדי ענק שהופכים אותו לחום. חשמל זה לא מים, אבל זה ברור שתמיד צריך לייצר קצת יותר ממה שצריך, ונשאר "עודף".

TheCoolest
אחראי תחום מסכים
אחראי תחום מסכים
תגובות: 17970
שם מלא: ארתור ליברמן
נתן תודות: 208 פעמים
קיבל תודות: 2253 פעמים
יצירת קשר:

שרשור שלא נקרא #1701 

בטח שיש איבוד אנרגיה בשימוש בסוללות, אבל הוא יחסית קטן, מדובר על מספר אחוזים.
לדעתי שילוב של סוללות עם הפקת אנרגיה סולרית זו הדרך. סתם להוסיף סוללות נייחות כדי לטעון אותן מתחנות פחם\גז לא עושה הרבה שכל.
בנוסף, צריך להתחיל להתקין מערכות סולאריות מקומיות, יש בישראל המון גגות והמון שמש.
זה זול יחסית, ויחסוך עלויות, שדרוגי תשתיות ויקטין את כמות החשמל המזהם בארץ.

לדוגמה, באוסטרליה לא רחוק היום שבו הם יעברו לייצור חשמל באנרגיות מתחדשות בלבד. ישראל, אם הייתה רוצה הייתה יכולה להיות לא הרחק מאחור.

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל

שרשור שלא נקרא #1702 

שריפת אנרגיה עודפת זה הכרחי. העניין הוא שכיום הם נערכים לצריכה המקסימלית שעולה כל שנה. הממוצע עולה בקצב רגוע בהרבה ולכן מה שצריך זה תגבור לנקודות הפיק האלה ושזה יהיה דינמי. במקום לשרוף את האנרגיה אוגרים אותה ומשתמשים כשצריך פיק.

רכבים חשמלים יותר חכמים וחלק מהם יכולים לקבל תזמון ומריחה חכמה של הצריכה. בטסלה ברכב יכול לתזמן - מיד כשנטען, לפני היציאה בבוקר (ניתן לשליטה) או בשעה שתקבע. ובנוסף, אפשר לקבוע צריכת זרם מקסימלי.

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC
תגובות: 32906
נתן תודות: 779 פעמים
קיבל תודות: 2294 פעמים

שרשור שלא נקרא #1703 

01/05/2023 8:07  
oferlaor כתב:
זה ממש חכם, אחרי שזיו הראה לי את זה די עצבן אותי שלא חשבתי על זה אצלי כי זה חוסך את היציאה מהארון בבית החוצה חזרה לחדר המדרגות.

החסרון של זה הוא שאם אתם על הקצה מבחינת צריכה, תאורטית הפקק של חברת החשמל עלול לקפוץ כי אין הגנה קולקטיבית עליו. בהתחלה חשבתי שזה משמעותי אבל בפועל די קל לבדוק מה הצריכה המקסימלית שלכם ולוודא שזה לא יקרה לעולם.

חשוב שיהיה מאמ״ת למעלה וכמובן גם ליד המטען על על צרה שלא תהיה.
...
עופר, זה בדיוק מה שאני חשבתי כשראיתי את ההתקנה של זיו, אצלו נראה שהמאמ"ת של המטען מתחבר במקביל לחשמל הדירתי ולא לפניו, כלומר:
חברת חשמל----לוח חשמל בדירה----מאמ"ת + פחת
|
מאמ"ת----מטען בחניון

וזה באמת יכול לגרום לבעייה, בעיקר בקיץ השעות הלילה כשרוצים להפעיל גם מזגן וגם מטען.

לא היה עדיף לחבר את זה בטור לדירה? כלומר:
חברת חשמל----מאמ"ת + פחת הנמצאים צמוד לשעון של חברת חשמל, ורק אז התפצלות ללוח החשמל הדירתי והמטען בחניון.
מניח שאז בלוח החשמל הדירתי אפשר לבטל את המאמ"ת והפחת הקיימים, אבל ייתכן שגם אפשר להשאיר אותם כמו שהם, לא מזיק.

זיו, כדאי לשקול לעשות את השינוי הקטן הזה איפה שהשעון חברת חשמל שלך, כדי שלא יישרפו בטעות הפקקים של חברת חשמל ואז תצטרך לקרוא להם להחליף אותם וגם לשלם על ביקור טכנאי.

ziv_r
סמל אישי של משתמש
עורך ראשי HTmag
עורך ראשי HTmag
תגובות: 42949
נתן תודות: 1998 פעמים
קיבל תודות: 4462 פעמים

שרשור שלא נקרא #1704 

כל הנקודות האלו נלקחו כבר מראש.
עם ההתקנה שהצעת, אפשר להוריד לי את החשמל בדירה מבחוץ, כמו בדירות מלפני 40 שנה, לא משהו שאני רוצה לאפשר.

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל

שרשור שלא נקרא #1705 

יש טווח בטחון די נדיב לפקק של חברת החשמל אז סיכוי נמוך לבעיה ויש יתרון מובנה לשיטה של זיו בנוחות ובפשטות של הפיתרון.

sigamore
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4675
נתן תודות: 374 פעמים
קיבל תודות: 633 פעמים

שרשור שלא נקרא #1706 

@ziv_r - פתרון מדהים ! מצטער שלא עלתה בדעתי האפשרות הזו טרם ההתקנה היות במקרה שלי מיקומי הארון, מונה וכד' של חברת החשמל פשוט אידאליים.
ציינת שאין צורך בהתערבות / אישור של חברת החשמל... האם כל ההתקנה נעשתה ע"י חשמלאי פרטי ?
די טעלעוויזיע קאָסטן מיר וועגן פופצן טויזנט פונט !

ziv_r
סמל אישי של משתמש
עורך ראשי HTmag
עורך ראשי HTmag
תגובות: 42949
נתן תודות: 1998 פעמים
קיבל תודות: 4462 פעמים

שרשור שלא נקרא #1707 

ברור, מי יתקין עמדות הטענה פרטיות אם לא חשמלאי פרטי?

eyalron
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1221
נתן תודות: 172 פעמים
קיבל תודות: 169 פעמים

שרשור שלא נקרא #1708 

טסלה ישראל עומדת לפתוח מרכז שירות חדש בצפון הארץ - בכרמיאל.
התחילו להתפרסם באתר משרות לטכנאים מסוגים שונים למרכז החדש
נא להרשם/להכנס לחשבון בפורום על מנת לצפות בקבצים או בתמונות המצורפים לשרשור

ldti
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 142
נתן תודות: 108 פעמים
קיבל תודות: 11 פעמים

שרשור שלא נקרא #1709 

יפה. מתוכנן גם אחד בנתניה להבנתי.

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC
תגובות: 32906
נתן תודות: 779 פעמים
קיבל תודות: 2294 פעמים

שרשור שלא נקרא #1710 

02/05/2023 7:41  
ziv_r כתב:
כל הנקודות האלו נלקחו כבר מראש.
עם ההתקנה שהצעת, אפשר להוריד לי את החשמל בדירה מבחוץ, כמו בדירות מלפני 40 שנה, לא משהו שאני רוצה לאפשר.
...
כלומר, החשמלאי הציע לעשות כזה חיבור ואתה החלטת שלא בגלל החשש לניתוק חשמל מבחוץ?
האמת היא שב-13 השנה שגרתי בת"א בדירה עם לוח חשמל בחדר המדרגות אף פעם לא הורידו לי את החשמל מבחוץ.
אם יש חשש, אני מניח שאפשר לשים את הממא"ת והפחת בתוך ארונית קטנטנה עם מפתח, כאשר בתוך הדירה יש ממא"ת נוסף לניתוק חירום.

שלח תגובה

חזור אל “רכבי ICE וחשמליים”