למה לא כדאי לקנות רכב חשמלי (בכלל ובפרט עכשיו)
-
oferlaor
- מנהל

- תגובות: 73659
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 572 פעמים
- קיבל תודות: 4464 פעמים
בשביל ״חישוב פשוט״ צריך לחשב את הפער בין תדלוק לטעינה, הבדל בביטוח, הבדל בתחזוקה ובטיפולים וברשיון. זה לא פשוט בכלל...
- TheCoolest
-
- אחראי תחום מסכים

- תגובות: 17970
- שם מלא: ארתור ליברמן
- נתן תודות: 208 פעמים
- קיבל תודות: 2253 פעמים
- יצירת קשר:
חישוב נוסף, אפילו עוד יותר מסובך הוא ירידת הערך של הרכב.
רכבי בנזין מאבדים ערך מהר מאד בשנים הראשונות. ולדעתי האישית, בשנים הקרובות מחירים של רכבים כאלה הולך ליפול מצוק.
רכבים של טסלה, לפחות, שומרים על הערך שלהם טוב מאד. מה יקרה בשוק החשמליות האחרות, לא יודע, אבל סביר להניח שהמחיר יישמר טוב יותר ממקביל דלקית.
כל זה מהווה חלק מה-TCO - Total Cost of Ownership.
בשיקול כללי, רכב חשמלי אמנם יקר יותר לקניה ברוב המקרים, הוא לא באמת יקר ב-TCO.
רכבי בנזין מאבדים ערך מהר מאד בשנים הראשונות. ולדעתי האישית, בשנים הקרובות מחירים של רכבים כאלה הולך ליפול מצוק.
רכבים של טסלה, לפחות, שומרים על הערך שלהם טוב מאד. מה יקרה בשוק החשמליות האחרות, לא יודע, אבל סביר להניח שהמחיר יישמר טוב יותר ממקביל דלקית.
בשיקול כללי, רכב חשמלי אמנם יקר יותר לקניה ברוב המקרים, הוא לא באמת יקר ב-TCO.
-
oferlaor
- מנהל

- תגובות: 73659
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 572 פעמים
- קיבל תודות: 4464 פעמים
נושא שווי רכב מאוד מאוד עדין ולא ברור. אני לא חושב שאפשר לנחש מה יהיה המתמטיקה שם אז לא הייתי מכניס את זה לשיקולים.
הרבה מזה תלוי בתשתיות ובביקוש. כיום יש מחסור גדול ברכבי בנזין, האם זה ימשך? האם אנשים יעברו לחשמלי לפי העקומה הנוכחית? האם התשתיות והמיסוי ידביקו את הביקוש?
יש כל כך הרבה נעלמים שם שאני חושש שזה לא ראלי לנסות ולנחש את זה.
הרבה מזה תלוי בתשתיות ובביקוש. כיום יש מחסור גדול ברכבי בנזין, האם זה ימשך? האם אנשים יעברו לחשמלי לפי העקומה הנוכחית? האם התשתיות והמיסוי ידביקו את הביקוש?
יש כל כך הרבה נעלמים שם שאני חושש שזה לא ראלי לנסות ולנחש את זה.
אין סיבה מיוחדת להניח שבהנתן שבעוד כמה שנים יהיה היצע דומה של רכב חשמלי ומגוון כפי שיש כיום ברכבי בנזין אנשים לא יחליפו אותם באותה תדירות. זה לא בגלל שרכב בנזין הופך להיות אמין פחות משמעותית אחרי שנה או שנתיים...הערך יורד כי הרבה אנשים בכל זאת מעדיפים רכב חדש ועל כן מוכנים לספוג ירידת ערך משמעותית יותר בשנים הראשונות. כמו כל מוצר שמוכרים יד שניה.30/08/2022 1:02TheCoolest כתב: חישוב נוסף, אפילו עוד יותר מסובך הוא ירידת הערך של הרכב.
בשיקול כללי, רכב חשמלי אמנם יקר יותר לקניה ברוב המקרים, הוא לא באמת יקר ב-TCO....
כרגע זה פחות רלוונטי כי רוב החשמליים חדשים יחסית אבל מי שירצה לרכוש רכב חשמלי בין 5 שנים ומעלה בהחלט את השיקול מתי הולכת ליפול עליו עלות החלפת סוללה וכבר לא יהיה מוכן לשלם את המחירים המוגזמים כפי שמבקשים כרגע על משומשים והמחירון ירד בהתאמה לירידת אחוזי הנצילות של הסוללה לכל השנתונים.
שוק החשמליות כרגע במצב בועתי ומאוד לא משקף מה יהיה בהמשך.
בהתאמה לגידול במספר החשמליות וקיטון ברכבי הבנזין כך יעלה המיסוי לחשמל לטעינה וירד מחיר הדלק. אם יש משהו שאפשר לסמוך עליו בארץ זה שהמדינה תדאג לא לצאת מופסדת מהמעבר לחשמלי.
וכמובן יש שאלה של האם משק החשמל ידביק את הפערים שיהיו בביקוש לחשמל בגלל ההטענות והאם יהיו מספיק עמדות טעינה.
אפילו בתחנות דלק רגילות יש לפעמים תורים וגודלם מוגבל אפשר רק לדמיין מה יקרה כשאחוז משמעותי של מכוניות יהיו חשמליות ואפילו נניח יהיו אותו מספר תחנות דלק ומספר עמדות טעינה כפי שיש כרגע לתדלוק בנזין. וזמן התדלוק משמעותית ארוך יותר.
- גלובל
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 866
- נתן תודות: 41 פעמים
- קיבל תודות: 104 פעמים
כל הנושא של ירידת ערך ברכב חשמלי ואפילו ברכב היברידי ....הולך להשתנות ברגע שהשוק
ילמד מה העלויות של החלפת סוללות ואחרי כמה שנים ההחלפה מגיעה ,
וכאן הייתי מוסיף אחרי כמה שנים זה קורה ברכבים כמו טסלה או דומה לה ואחרי כמה שנים זה קורה ברכבים סינים .
אחרי שהשוק ילמד את הנושא ויגיע הנסיון שבדיעבד או אז אפשר יהיה לקבוע מקדם ירידת ערך לכל סוג רכב חשמלי .
ילמד מה העלויות של החלפת סוללות ואחרי כמה שנים ההחלפה מגיעה ,
וכאן הייתי מוסיף אחרי כמה שנים זה קורה ברכבים כמו טסלה או דומה לה ואחרי כמה שנים זה קורה ברכבים סינים .
אחרי שהשוק ילמד את הנושא ויגיע הנסיון שבדיעבד או אז אפשר יהיה לקבוע מקדם ירידת ערך לכל סוג רכב חשמלי .
- TheCoolest
-
- אחראי תחום מסכים

- יצירת קשר:
מה יהיה אתכם ועם עלויות החלפת הסוללה? כאילו שכל אחד יצטרך להחליף סוללה.
רוב המכריע של הרכבים יסיימו את חייהם עם הסוללה המקורית שלהם.
בנוסף, עלות הסוללות רק הולכת ויורדת.
רוב המכריע של הרכבים יסיימו את חייהם עם הסוללה המקורית שלהם.
בנוסף, עלות הסוללות רק הולכת ויורדת.
יכולת ונכונות לגייס את סכום הרכישה הנדרש.
הרכב החדש הראשון שקניתי הוא חשמלי (טסלה).
החידושים המשמעותיים שדור הרכבים הנוכחי מציע, חוץ מהנעה חשמלית, למשל שמירה על נתיב ובקרת שיוט אדפטיבית, הצדיקו בעיני את ההשקעה הנוספת, אבל זה כי יכולתי לעמוד בה מבלי להוריד את רמת החיים. היו זמנים שגם 40,000 ש"ח נראו לי כמו סכום ענק שמוציאים רק פעמים ספורות בחיים, ואפילו לא דמיינתי לשקול להשקיע יותר מזה ברכב.
הרכב החדש הראשון שקניתי הוא חשמלי (טסלה).
החידושים המשמעותיים שדור הרכבים הנוכחי מציע, חוץ מהנעה חשמלית, למשל שמירה על נתיב ובקרת שיוט אדפטיבית, הצדיקו בעיני את ההשקעה הנוספת, אבל זה כי יכולתי לעמוד בה מבלי להוריד את רמת החיים. היו זמנים שגם 40,000 ש"ח נראו לי כמו סכום ענק שמוציאים רק פעמים ספורות בחיים, ואפילו לא דמיינתי לשקול להשקיע יותר מזה ברכב.
הדיון מעט אקדמי כרגע.ג'ילי, AI, איוניק 5, 2008, אינייאק - לא רק שאין מלאי של הרכבים האלה - גם אין שום צפי. כדבריו של איש מכירות ביונדאי:" אתה לא יכול להכנס גם לרשימת הההמתנה של אלה שחולמים על האיוניק 5".
לא בדקתי לגבי טסלה ו MG.
כרגע פשוט איו אופציה ללכת על חשמלי. אני החזרתי רכב חברה וכרגע עם רכב שכור שעולה לי הון. לכן אין לי אופציה לחכות חצי שנה. התפשרתי על פלאגין אין, שגם לבואה אני מתפלל לאלוהים ולצ'מפיון.
לא בדקתי לגבי טסלה ו MG.
כרגע פשוט איו אופציה ללכת על חשמלי. אני החזרתי רכב חברה וכרגע עם רכב שכור שעולה לי הון. לכן אין לי אופציה לחכות חצי שנה. התפשרתי על פלאגין אין, שגם לבואה אני מתפלל לאלוהים ולצ'מפיון.
- TheCoolest
-
- אחראי תחום מסכים

- יצירת קשר:
לטסלה מודל 3 יש 3-5 חודשי המתנה.
למודל Y המתנה של 2-3 חודשים.
למודל Y המתנה של 2-3 חודשים.
2-3 חודשים ו350 אלש"ח...
ממש מכונית לכל פועל
- yeuda
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1356
- נתן תודות: 71 פעמים
אם היית רושם את זה לגבי ג'ילי הייתי מבין (ולי יש אותה)20/10/2022 19:24גלובל כתב: רכב ללא תמיכה באפל קאר פליי או אנדרואיד אוטו .....זה לא הולך ב 2022 , סורי !...
אבל BYD מתחייבים שיגיע עדכון ברבעון הראשון עם תמיכה ב carplay ו aauto
אני חושב שבשביל מספר חודשים בודד בלי הדבר הזה אפשר להסתדר
ואם המיסים יעלו אז באמת חבל לפספס רכב שנראה עם פוטנציאל מעולה במחיר סביר-
- גלובל
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 866
- נתן תודות: 41 פעמים
בו נדבר אחרי שיגיע העדכון ....20/10/2022 19:37yeuda כתב: אם היית רושם את זה לגבי ג'ילי הייתי מבין (ולי יש אותה)
אבל BYD מתחייבים שיגיע עדכון ברבעון הראשון עם תמיכה ב carplay ו aauto
אני חושב שבשביל מספר חודשים בודד בלי הדבר הזה אפשר להסתדר
ואם המיסים יעלו אז באמת חבל לפספס רכב שנראה עם פוטנציאל מעולה במחיר סביר-...
סינים ואנדרואיד לא כל כך חברים בזמן האחרון ....לך תדע .
בלי קשר - לא קונה רכב ללא תמיכה באנדרואיד אוטו לא חשמלי לא היברידי ולא בנזין .